• 377
    bu transfer döneminde gerçekten ciddi bir şekilde takımın çok iyi takviyelere ihtiyacı var.lige 10 günlük bir süre kaldı.bizim özellikle orta sahamızın kalitesi,şampiyonluğa oynayan bir takıma göre oldukça yetersiz.gündemimizdeki oyunculardan özellikle üst seviye bir 6 numara transferinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyorum.6 numaradan sonra bir de en gerekli olduğunu düşündüğüm skorer bir hızlı kanat oyuncusuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.bu düşüncemin asıl sebebi.
    (bkz: 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı)
    2 gün önce bu maçın 90 dakikasınıda izlemiş olmamdır.bu maçtaki onyekurunun varlığı(gollerden bağımsız) olarak konuşuyorum.çok çok kıymetliydi.zaman zaman böyle bireysel performanslara ihtiyaç duyabileceğimizi düşünüyorum.kanat rotasyonumuzu zenginleştirdiğimiz takdirde bunun olumlu bir tesiri olacağını düşünüyorum.tabiki kerem ve yunus'un varlığı önemli ancak onları da rekabete sokacak bir transfer hiç de fena olmaz.
  • 378
    taraftar da tiksinme hissi yaratan transfer dönemidir.
    biri diğerinin kuyusunu kazıyormuş, diğeri öbürünü pasifize etmiş, bile isteye transferler basına sızdırılıyormuş, transfer politikası yokmuş ve yine menajerlerin eline kalmışız, en önemli olan 6 numara transfer eksiği ligin başlamasına 12 gün kala hala yapılamamış ve daha niceleri.
    gerçekten yettiniz artık.
  • 379
    her transfer döneminde olduğu gibi söylentilerin alıp başını gittiği dönem.

    yine de 2019 yazı ve 2021 yazı kadar yıpratıcı geçmiyor. birinde falcao birinde de gedson beklemekten gına gelmişti.

    ayrıca sizi bilemem ama ben başkanlığa dursun özbek'in seçildiği gün gelecek sezonla ilgili gerek transfer, gerekse sportif başarı gibi her türlü beklentimi öldürdüm. bu adam yedisinde neyse yetmişinde de o olan biri çünkü. he iyi ne yaparsa kârdır diyorum o ayrı.

    hiçbir beklentiye girmeden takip edeceğim bu transfer süreci ve 36 haftalık lig maratonunun taraftarlık psikolojime de iyi geleceğini düşünüyorum.
  • 380
    genellikle taraftar bu dönemin gelmesine sevinir, yeni oyuncular yeni heyecan diye ama bizde tam tersi şekilde gerçekleşiyor. biliyorum ki ihtiyaç olan alınmayacak, transfer döneminin son gününe kadar kalacağız ve saçma sapan oyuncular gelecek. orta sahamızın vehameti sadece taraftarı geriyor sanırım. oldukça geç kalındı. 3 tane orta saha alınacak deniyor. bu arkadaşların yeni ortama, şehre, takım arkadaşlarına alışması da bir süreç. 10. haftada ancak takım oluruz biz o da doğru transferler yapılırsa.
  • 381
    grillitsch'i takım boyunu dengelemek adına isterdim. çok kısa bir takımız çünkü. buna ek yanına mutlaka temposu yüksek teknik bir oyuncu almak zorundayız.

    sergio gezgin bir oyuncu. oyunun her alanında göreceğiz onu. gol ve asist sayısının yüksek olacağını düşünüyorum. onu tamamlayacak oyuncu hem top çalabilen, hem de temposu yüksek bir oyuncu olmak zorunda.

    yunus ve kerem'in çok top kaybettiği bariz. bunun yaratacağı zaafların önüne geçmenin tek yolu pozisyon bilgisi ve temposu yüksek bir b2b.

    evander profil olarak doğru olsa da, anormal sertliklere izin verilen bir ligde buna ne kadar karşılık verebilir bilemiyorum. oyuncu karakteri hakkında detaylı bilgi sahibi değilim.

    gueye bu profile tam oturan bir isimdi. 6-10 transferi sezonun hikayesine direkt etki edecek çok kritik bir hamle olacak.
  • 382
    avrupa'daki neredeyse bütün baba santrforların takım değiştirdiği ilginç bir dönem oluyor.

    jesus arsenal'e gitti.
    haaland city'e gitti.
    darwin nunez liverpool'a gitti.
    liverpool'da artık neredeyse santrfora evrilen mane münih'e gitti.
    lacazette yıllar sonra lyon'a döndü.
    lukaku chelsea'den inter'e döndü.
    lewandowski barcelona'ya gitti.
    santrfor olarak görmeye yabancı olmadığımız dybala roma'ya gitti.
    suarez atletico'dan ayrıldı, henüz bir takımla anlaşmadı.
    başka uruguaylı edinson cavani manu'dan ayrıldı, o da henüz bir takımla anlaşmadı.
    seferovic galatasaray'a geldi.*

    yani benzema ve kane hariç takım değiştirmeyen baba santrfor kalmadı. futbol tarihinde böyle başka bir transfer döneminin olduğunu düşünmüyorum. bu arada ronaldo da manu'dan ayrılmak için her şeyi yapıyor ama onu da isteyen yok.*
  • 384
    olağanüstü seçim sebebiyle çalışmalarına geç başladığımız dönem. hazırlıksız olduğumuz malum zaten. bu kadar hazırlıksızken, takımın da ihtiyaçları belliyken keşke biglia veya fernando'dan birini alsaydık. zaten avrupa yok. ikisi de bir sene taşıyabilirdi bizi. zamanında josef, beşiktaş'a imza attığında da aynı şekilde düşünmüştüm. bazen aramaya gerek olmuyor.

    ancak bu kadar uzun süre bekledikten sonra alelade birisinin alınmasını da kabul edemem. özellikle yönetimin gayriresmi basın sözcülerinin haberlerinden sonra. kiralık filan olursa zaten cinnete ramak kalır. takımın ihtiyaçları belli; stoper, 6 numara, 10 numara, kanat rotasyonu, forvet rotasyonu.

    heeee, bana sorarsanız dursun özbek yönetiminin bu operasyonu becerebilme ihtimali yok. adamlar genel kurul üyelerini memnun etmekle meşgul.
  • 385
    en kısa süren transferin açıklanma süreci şu şekilde gerçekleşen dönem;

    1. günün akşamı isim piyasaya düşer ve herkes x kişisi gs’de der
    2. gün değerlendirme videoları, takıma fayda vs
    3. gün akşamı transferin istanbula gelişi
    4. gün sağlık kontrolü ve imza
    5. gün antreman

    bu hesaba göre, yapılması muhtemel orta saha transferi en en iyi ihtimal, resmi maçımızdan 1 hafta önce takımla idmana çıkmaya başlayacak, yani büyük ihtimalle ligin ilk maçında berkan kutlu’yu 11de göreceğiz.
  • 388
    hala daha seçim muhabbetine zamansız yakalandık diyen var. arkadaşım bizim orta sahadaki karadeliğimiz kasım ayından belli. kışı neredeyse boş geçtik. başkanlığa ya da yönetime adaysan bunun farkında olup hazırlığını çoktan yapman gerekirdi.

    bir anda yönetime geldik bir baktık ki orta saha yokmuş diye bir şey olabilir mi?

    galatasaray taraftarının sinirlerinin zıpladığı bir başka dönem.
  • 390
    şu ana kadar yapılan transferlere ve basında ismi geçen isimlere bakınca yine bir döngüye girdiğimiz sezon:

    seferovic: 30 yaşında, seneye bonservisini alırsak satma şansımız yok gibi
    dubois: eylülde 28 yaşında olacak, yine kontratını bitirince elimizden bedavaya çıkacak
    abdülkerim: eylülde 28 yaşında olacak, yine hangi yaşlı yerli oyuncuyu satabilmişiz ki onu satabilelim. yine yatırdığımız bonservis elimizde patlayacak
    oliveira: 30 yaşında ve yine son bonservisli kontratını muhtemelen bizimle yaptı. yine harcadığımız bonservisin geri dönüşü yok.

    şimdi de midtsjö ismi geçiyor. 1 ay sonra 29 yaşında olacak. yine kontratı bittiğinde geri dönüşü olmayan bir bonservis bedeli daha. toplamda 15-16 milyon euro gibi bir bonservis harcaması ve muhtemelen hiçbiri geri gelmeyecek.

    tabi ki takıma tecrübeli isimler de katılmalı ama satamayacağın adama bonservis ödemek, hele hele bütün bonservis ödeyerek yaptığın transferlerin geri dönüşünün olmayacak olması kabul edilebilir bir strateji değil. umarım en azından bundan sonra gelecek isimler ilerde değerlendirilebilecek isimler olur.
  • 392
    tonla isim çıkan dönem inanılmaz rezalet bir şekilde ilgi duyduğumuz ya da bu olur mu ya dediğimiz çoğu oyuncunun adı ne yazık ki basına düştü. özellikle bazı gazatecilere dursun özbek dönemlerinin bu en bilindik huyudur.
    gueye, tırreira, barkley, carvalho, grillistch, normaan, mdsjö, ndombele bunlar orta saha için aklıma gelen isimler. gueye torreira, carvalho ile başladık şu an midtsjö'dayız nerelere kadar gideceğiz bilinmemekte.
    amine harit, evander, yusuf yazıcı, embolo, joao pedro, sörloth, botheim, evander, talisca, solbakken.
    ilk akla gelenler bunlar.
  • 394
    abdülkerim ve midtsjö transferi için kasamızdan 6.5 milyon euro bonservis çıktığı karanlık dönem. iki futbolcuyu da aldığın rakama satma ihtimalin yok.

    bonservissiz denayer ve fernando'yu al metehan - emin ve luyindama ile stoperi zaten kapatırsın. o adamlara vereceğin parayla da git genç bir oyuncu transferi yap. nasıl böyle hatalar yapılır aklım ermiyor.
  • 395
    baya geç kaldığımız başka bir transfer dönemi. bunun tabi bazı sebepleri var. 1. sebep ise seçimin geç yapılması ve yeni yönetimin gelmesi. transfer sezonlarına giriş için en azından 6-7 ay önceden başlaması lazım. profesyonel şekilde yapılanlar ise bir transfer dönemi önceden yapılıyorlar hatta bazıları 1 sene önceden. 2. sebep ise transferin kimi yapacağı sorunsalıydı. ilk önce cenk ergün dediler. sonra erden timur oldu gibi söylemler çıktı. transfer komitemiz olmadığı gibi tek adama bırakmakta tehlike bir olaydır.3.sebep ise malum parasızlık ve gelirlerin çok fazla olmamasından dolayı elimizdeki en iyi oyuncu olan marcao'nun satılmasıydı.

    erden timur konusuna gelirsek, hayatında futbol yöneticiliği yapmadığı gibi transfer işlerine daha önce girmemiş biriydi. bu dönem onun için bir tecrübe olabilir. eğer gelecek dönemlerde yine kendisi kalırsa bunun nasıl olucağını göreceğiz. pozitif mi? negatif anlamda mı? bunu zaman gösterecektir. bir transfer dönemi ile kıyaslamak doğru olmaz ama galatasaray zor durumda. 3 senedir kupasız devam ediyoruz.

    cenk ergün ise resmi sitede futbol direktörü olarak geçiyor ama transferde söz sahibi olmadığı söyleniliyor. bir çok taraftar cenk ergün'ün gereksiz paralar harcayacağını ve abuk sabuk adamlara paralar vereceğinden endişe ediyordu. bu sebepten dolayı o da sezona transferi ben yapacağım diye başladı ama sonradan ne olduysa geri plana itildi. transfer dönemi halen devam ediyor, bitince gerçekler daha net ortaya çıkar.

    ligin başlamasına bir hafta kaldı. 2 gün sonra son hazırlık maçımızı oynayacağız. elimizde ne 6 numara var, ne düzgün uzun boylu bir stoper ne de forvet ve kanatları yedekleyecek adamlarımız. bana kalırsa bu takıma esas bir sol bek almak lazım ama bunu bu yönetimden beklemek hayal olur.

    ayrıca transfer dönemi sadece oyuncu almak değil oyuncu satmaktır. maalesef bu konuda ne kadar rezalet olduğumuz yazıp daha kendimizi yormaya değmez. marcao'yu 12 milyon euro'ya, ne olursa olsun bu ligde donu ile gol atan diagne'yi bedava bırakmak ise başka bir hayal kırıklığıdır.
  • 398
    gidenler/gidecekler bakımından yine her zamanki gibi çok kötü geçen transfer dönemi. şu ana kadar gidenler:

    marcao 12 m + bonuslar
    mohamed 250k
    ozornwafor 100k
    diagne 0 (+maaşının yarısı tazminat olarak verildi)

    hiç abartmıyorum galatasaray yönetimleri kendileri yerine küçük çocuklarını pazarlığa oturtsa onlar da en kötü bu rakamlarla kalkardı zaten. oyuncuların kendi kendine yarattığı piyasa değerinin üzerine bir kuruş bile çıkamadığımız gibi altında rakamlara veriyoruz herkesi.

    ayrılması bekleyenler listesi ise epey uzun ancak burada da çok pasifiz ve muhtemelen kasaya sembolik miktar dışında para girmeyecek gibi duruyor:

    boey
    sekidika
    emre taşdemir
    ömer bayram
    aytaç kara
    morutan
    cicaldau?
    gomis?
    taylan?
    luyindama?
  • 399
    31 temmuz 2022 saat 23:15 civarı bu sezonda yapılan transferlerle hazırlık maçlarına da bakılırsa şöyle bir rotasyona sahip galatasaray futbol takımı.

    muslera/okan - dubois/omar - nelsson/luyindama - abdülkerim/emin/metehan - pva/kazımcan - midtsjö/berkan - sergio/taylan/hamza - akbaba/oğulcan - yunus/kılınç - kerem/bay - seferovic/gomis

    kale tamam. sağ bekte omar elabdellaoui güven vermiyor. ali turap bülbül'ü veya transferi tercih ederim. stoperler tamam. sol bek tamam. orta sahaya bir 6 ve 10 numara şart bana göre. bu durumda taylan antalyalı ve oğulcan çağlayan ile yollar ayrılabilir. kanatlara mevcut oyuncularımızdan farklı olarak atletik bir oyuncu da şart bana göre. eğer böyle bir oyuncu alınırsa emre kılınç ve barış alper yılmaz'dan biri kiralık gönderilebilir. forvetin şart olduğu da malum.

    ismail çipe, ömer bayram, emre taşdemir, sacha boey, aytaç kara ve jesse sekidika ile yollar ayrılırsa iyi olur.

    batuhan şen, ışık kaan arslan, gökay güney, süleyman luş, abdussamed karnucu, atalay babacan, özgür baran aksaka ve eren aydın oynayacakları takımlara kiralansınlar. yunus akgün etkisi altına girebilirler belki.

    gelelim rumenlere. alexandru cicaldau ve olimpiu morutan anlaşılan okan buruk'un planlarına dahil değil. ancak çok para da verdik bu oyuncularının bonservislerine. o yüzden en güzeli bu oyuncuları da kiraya vermek. bakalım geri kalan süreçte neler olacak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın