• 303
    eldeki oyuncular içinde heyecan veren, oyun aklı, çalışkanlığı ve dinamizmi ile fark yaratacak kalibrede sadece iki oyuncumuzun bulunduğu bir kadromuz var. bunlar nelson ve hamza. bunların dışında da beğendiğim yunus, kerem gibi oyuncular var ancak fark yaratabilecek kapasitede olduklarını düşünmüyorum. örneğin muslera da yaşından dolayı dinamizm eksikliğinden bu kategoriye giremiyor.

    bu tablo son zamanlardaki en karamsar tablo. şu anki kadro gücüyle şampiyonluğu geçtim ilk 5 in dahi çok zor olduğu sözlükçe ortak fikrimiz. malî durumumuz ve avrupada olmayacağımızı düşünürsek minimum 5 tane fark yaratacak oyuncu bulmamız ve kadro olarak iddaalı duruma gelmemiz bana kalırsa mümkün değil.

    bu durumda okan hoca ve kadrosuna çok iş düşüyor. hata yapmadan almamız gereken puanlarda fire vermeden ligin son haftalarına iddaalı bir şekilde girip son periyotta sinerji yaratarak o kaos ortamında ipi göğüslemeye çalışmalıyız.

    tabi bunu başarmak için de bir kadro kalitesi gerekiyor. biri defansif ve dinamizmi olan ve bir de oyunu iki yönlü oynayabilen kaliteli iki ortasaha almalıyız. bunun dışındaki mevkilere fazla kafa yormaya gerek yok. işler iyi giderse devre arasında pivot forvet veya kanatlara bir ilk 11 takviyesi daha yaparız.
  • 305
    bence galatasaray'ın muaf tutulduğu, yöneticilerimizin haberinin olmadığı dönemdir.
    öncelikle transfer nedir?
    transfer: profesyonel bir futbolcunun bedelinin ödenmesi karşılığında bir başka takıma geçmesi hadisesi.
    tabii bu parayı şakkadanak ödemiyoruz. futbolcu ve bağlı olduğu kulüple görüşmek lazım. anlaşıp, parasını ödüyorsun, başka bir ülke veya şehirde bulunduğun konuma geliyor futbolcu ve imza atıyorsun, iş bitiyor.
    planlamadan, oyun sisteminden falan bahsetmedim. bizde yok çünkü bunlar.
    ha birde yer yüzünde ortasaha, forvet veya defans sadece bir-iki oyuncu yok. yani baktığın futbolcu olmuyorsa o mevkide oynayan yüzlerce adam vardır herhalde. bizimkiler tek liste yapıyor galiba, o olmayınca ellerini başının arasına alıp "napıcaz abi ya" diyorlar.
    artık sıkıldık, eksikleri kapatın. 20 gün kaldı, gelecek, sistemi anlayacak, alışacak, oynayacak...
    valla darlandım yazarken.
  • 307
    2 bölgesi** nicelik olarak 1 bölgesi* ise nitelik olarak yetersiz olarak başladığımız transfer dönemi. ancak satış**** ve oyuncu kaynaklı sıkıntılar* yüzünden stoper, sağ bek, defansif orta saha, sağ kanat ve forvet bölgelerine transfer gerekmekte. şu ana kadar merkez orta saha oliveira ile ve 2 kişi eksilen stoper hattımız sadece abdülkerim ile dolduruldu.

    okan hoca topa sahip ve topu kaybettiğinde 5 saniye içerisinde kazanan bir takım kurmak istiyor. kanat oyuncuları içeri kat eden gizli forvetler olacak. forveti sırtı dönük top tutacak. iç oyuncularının ise geçiş oyununa uygun hızlı düşünen ve uygulayan hem de ceza sahası koşusu yapacak oyuncular olacak.

    -stoper hattında marcao ve alpaslan'ın gidişi ile hem nicelik hem nitelik sıkıntısı oluştu. abdülkerim alıştığı zaman ilk 11'de şans bulacağını düşündüğüm bir stoper. ayrıca yerli olması avantajı ile orta sahayı 3 yabancıdan kurmamıza imkan sağlayacak. luyindama geri döndü ancak elden çıkarılacağını düşünüyorum. eğer uygun bir teklif gelmez ise takımda kalabilir ancak bu nitelik sıkıntımızın süreceği anlamına gelecektir. luyindama ayrılmadan bu bölgeye bir takviye yapılmamalı. luyindama ayrılması durumunda ilk hedef ozan kabak olmalıdır. ayrıca bu sene stoperlerdeki en büyük atılımı emin bayram'dan bekliyorum.

    sağ bek için konuşulacak bir şey yok sanırım. mert müldür son ana kadar zorlanmalı. omar bu sene ligde idare eder, arkasına bir oyuncu kiralanabilir.

    - orta saha kurgumuzda oliveira, geçiş hücumlarında topu kerem ya da yunus ile buluşturabilecek bir oyuncu. cicaldau keza hareket kabiliyetinin artacağını varsayarsak bir performans yükselişi yaşayacaktır. okan hocanın sisteminde en sürpriz çıkışı yapabilecek isim cicaldau. geriye en isabetli transferi yapmamız gereken bölge olan defansif orta saha kalıyor. bu isim muhakkak sahayı dolduracak ve tempolu bir isim olmalı. bu defansif orta sahanın birincil görevi geçişte topu kazanmak ve en kısa zamanda cicaldau ve ya oliveira ile buluşturmak olacaktır. ikincil görevi ise oyun kurulumunda oliveira'ya destek verebilecek bir isim olmalıdır. adı geçen diawara bu profil için bir oyuncudur ve bizim için biçilmiş kaftandır. adı geçenlerden evander'in cicaldau ile rekabete girmesi açısından iyi bir hamle olarak görüyorum ve midstjö'nün çok büyük bir iştahla istendiğini düşünmüyorum. berkan ve taylan ise orta sahada direkt rotasyona girecektir, yedekten ilk giren oyuncular olacaktır.

    -morutan sivasspor'a kiralandı, umarım geri çağırma opsiyonu vardır. sağ kanatta emre kılınç'ın da takımdan ayrılacağını düşünüyorum. çok uzun zamandır solbakken ismi geçiyordu ancak kulübü bodo'nun şampiyonlar ligi elemelerinden sonra satabileceği söyleniyordu. bodo turu geçti ancak solbakken omzundan sakatlandı. sakatlık durumuna göre kadroya katılabileceğini düşünüyorum. son ana kadar beklenebilir. ancak sağ kanada bir ekleme yapmadan emre kılınç bırakılmamalı.

    -forvet hattı geçen sene gördüğümüz üzere nitelik olarak yetersiz. diagne, gomis, mohamed stil olarak aynı striker tipinde oyunculardı ve bizim striker oynatmaya uygun bir kadromuz yoktu. bu geçen seneki kadro mühendisliğindeki en büyük eksikti. bu direkt fatih hoca ve kurmaylarına yazar, kerem, morutan gibi iki gizli forvet denilebilecek oyuncu ile striker tipi forvetlerin uyumlu olmayacağını düşünememiş olmaları inanılmaz. halil sahada kaldığı süre boyunca oyun olarak çok fark yarattı ancak halil'in de bitiricilik sorunu çok başımızı ağrıttı. bizim forvet hattında komple bir değişime ihtiyacımız vardı. ilk olarak diagne ile yollar ayrıldı, doğru bir hareket. ikinci olarak bir pivot santrfor tipinde oyuncu kadroya katılmalı. bu sörloth olur, muriqi olur, seferovic olur farketmez. üçüncü olarak halil dervişoğlu takıma tekrar katılmalı. dördüncü olarak umut bozok takıma katılmalı. ekstra bir adımda gomis ile yollar ayrılabilirse ayrılmalı, ancak parayı bırakacağını sanmadığım için kalacaktır*.

    bunların haricinde bana göre okan oynayabileceği bir takımda kiralık devam etmeli tabi geri çağırma opsiyonuyla. batuhan şen takımda tutulmalı. yine bir diğer genç oyuncumuz atalay aynı yunus gibi oynayıp parlayabileceği bir takıma kiralanmalı.

    çipe, gökay, taşdemir, boey, ömer, aytaç, oğulcan, sekidika ile yolların kesin ayrılacağını düşünüyorum. luyindama ve emre kılınç transfere bağlı ayrılacaklar bence. mohamed ise satılmaya çalışılacaktır.

    maaş yükümüzü 16.07.2022 tarihi itibariyle net 18 milyon €* civarında olarak hesaplıyorum. ayrılacak isimler ile birlikte net 15 milyon €*'ya kadar düşebilir. çok rahat 24 milyon €* civarına çok iyi bir kadro kurulabilir. tabi kulüp kur krizi yüzünden bu miktarları ödeyebilir mi, sanmam.
  • 310
    leo dubois, florian grillitsch ve haris seferovic ile kesin olarak anlaştığımızın bildirildiği dönem.

    adına 8.5 mu dersiniz, 10 mu dersiniz, 9.5 mu dersiniz bilmem ama skorer bir orta saha (joao pedro çok konuşulduğu için onun türevi bir oyuncu alınması muhtemel), hücumu çeşitlendirecek bir oyuncu (umut bozok veya jordan larsson olabilir) ve defansı zenginleştirecek bir oyuncu ile (bence kesinlikle bedava riechedly bazoer, başkasına gitmem bile. hem stoper hem ön libero için çok iyi bir alternatif) tamamladığımız takdirde ciddi bir şampiyonluk adayı olabiliriz. bu üç transferin üzerine kim gelirse pastanın üzerindeki çilek olur.

    edit: evet, kubilay kanatsızkuş bile.*
  • 313
    okçuların yerini terk etmemesi gereken dönem. daha ortada kap yok, resmi bir açıklama yok. twitter duyumcularının lafı ile transferlerin bittiği sanrısına kapılıyor herkes. şimdi ortaya isimler döküldü, sırf cebimizden daha fazla para çıksın diye fb bu isimlere sahte teklifler iletecek. neden isim sızıyor sürekli, anlamak güç. ben şahsen kap görmeden peşin sevinmem, sonra hayal kırıklığı da büyük oluyor.
  • 314
    söylenilen bedeller ile eğer grillitsch, seferovic ve dubois transferleri bitti ise; topyekün, tankımızla tüfeğimizle bir game changer 10 numara transferi yapmamız gerekiyor. bu transfer bir anda bizi şampiyonluğun en büyük favorisi haline getirebilir. bu 10 numara öyle amine harit falan değil, tartışmasız bir isim olmalı.

    bunun yanında kanatları yedekleyecek bir fırsat transferi de elimizi iyice güçlendirir.
  • 315
    verimli bir pazar günü * geçirdiğimiz transfer dönemi. her ne kadar formları düşüşte olsa da seferovic, dubois ve grillitsch önemli futbolcular. bir an önce transferleri resmiyet kazanır umarım.
    mohamed'in gittiğini varsayarsak en az bir santrafor,
    1 hücuma yönelik orta saha,
    1 stoper transferi (luyindama'da gider) kesin gibi gözüküyor.

    bunların yanında 1 sol bek, 1 kanat olursa tadından yenmez.
  • 316
    şu güne dek kap'a yabancı transferi olarak oliviera dışında bildirilmiş bir transfer olmayan sezon.

    seferovic, dubois ve grillitsch bitti deniyor. doğruysa griliç ve dübua iyi de seferovic'i beğenmedim.

    hepsinin geldiğini varsayarsak marcao gittiği için stoper, seferovic'e güvenilmeyeceği ve mustafa da gitti gidiyor denildiği için forvet gerekli görüyorum.
  • 320
    kerem ile rekabet edecek, kerem’den farklı profilde, atletik ve skorer bir kanat oyuncusu transferini dört gözle beklediğim transfer sezonu.

    okan hocam seni şampiyon yapacak hamleler var. umarım birileri küser, birileri kırılır diye hareket etmezsin. olan sana olacak işin sonunda. griliş, leo, sefer üçlüsünün geldiğini varsayarsak saf 6 numara, kanat, 8,5/10 numara transferi kaldı. hocam kanat. türk değil ama yabancı, mümkünse atletik ve siyahi. dolu isim var. rahat buluruz.

    korkma hocam. yap presi kanat transferine.
  • 325
    leo dubois ve florian grillitsch transferlerini nasıl bitirdiğimizi ya da bitireceğimizi merak ettiğim transfer dönemi.
    mali olarak rahat bir konumda değilsin ve avrupa'da yoksun, bu oyuncular neden seni tercih etsin?
    ya piyasalarının üstünde paralar vereceğiz, ya oyuncuların müzmin sakatlık riski var ya da çıkan haberler kolpa. üç ihtimal de can sıkıcı. en pozitif ihtimal de birilerinin çıkıp bu transferlere sponsor olması.
    ben de isterim kaliteli topçularla kaliteli bir takım kuralım ama önümüzdeki dönemlerde ffp belası yüzünden cinnet geçirmek istemiyorum bir taraftar olarak. umarım o en pozitif ihtimal gerçekleşir çok zor da olsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın