• 421
    transfer için saat 19:05’i heyecanla beklediğimiz, sonra da 19:05’ten önce veya sonrasını bir sürpriz olur mu diye ayrıca beklediğimiz bir garip dönem.

    bir ara ben de oldukça yükselmiştim transfer yok diye. ancak sanki ayakları yere basan, güzel bir transfer sezonu geçiriyoruz. umarım bundan sonra bizim için güzel fırsatlar çıkar hem yeni transfer hem de mevcut oyuncularımız için (gerek mevcut kadroda gerekse başka takımlara giderek).
  • 52
    aynı kadro kayıt kurallarının kalacağını tahmin ediyorum. yeni federasyon yaşanan bunca olaydan sonra kulüpler ile ılımlı başlamak durumunda olacaktır. hal böyleyken 3 türk kabulu üzerinden düşüncelerimi paylaşacağım.

    galatasarayın bu seneki en büyük problemi orta sahadaki kalite eksiğini saymazsak gol atmaktı. zaten sene başında bu takımın skor yükünü kim ceker sorusuna cevap bulmak zordu kendi adıma. sampiyon takımlara baktığımızda genelde 70-80 arası gol attıklarını görüyoruz. biz bu sene şuana kadar 45 gol atabilmisiz. zaten santraforlarımızdan hiç gol katkısı alamadık.

    ben kerem'in önümuzdeki sene de bizde oynayacağını düşünüyorum. bu sene şuana kadar 10 gol attı, seneye bizde forma giyecek yunus ise şuana kadar 7 gol attı. önümüzdeki sene kerem ve yunus'un ikisinden de +13 gol katkısı almamız çok önemli. önlerinde bir pivot santraforla oynayıp uyum da sağlarlarsa gayet de olabilitesi olan bir hedef. son sampiyon olduğumuz sezonlarda; 18/19'da feg ve onyekuru, 17/18'de gary öne çıkmıstı.

    santraforumuza gelirsek; bence kerem ile yunus'un verimini arttırmak için yapmamız gereken pivot santraforla oynamak. benim adayim da mostafa'nın piyasası da varken satıp vedat'la devam etmek. mostafa ile devam edeceksek de devamlı onu oynatmak sakatlık vs olmadığı sürece. ama her halükarda yedekte bekleyecek diagne-gomis'ten birindem çıkmamız gerekiyor. forvet rotasyonumuzdan da min 20 gollük katkı almalıyız. son şampiyon olduğumuz seneler; 18/19'da diagne,eren 10'ar, 17/18'de gomis 28 atmıştı.

    bu senenin aksine orta saha rotasyonumuzdan da gol katkısı olmalıyız. tahminim 6ya transfer-berkan-8/10 oynayabilcek bir transfer şeklinde oynayacağımız. hucum ağırlıklı orta sahamız mutlaka gol katkısı vermeli. ondan da 7 8 gollük bir katkı alabilmeliyiz. yedeğinde oynayan emre akbaba'da illa skor yapıyor zaten.

    böyle kaba tahminler muhakkak sadece kağit üstünde anlamlı. ama önceki sezonların bir matematiği var. en azından aramamız gereken profil belli. umarım feg ve babel'in sözleşmesi bitiyor; cicaldau hala para ediyorken doğru hamleleri yaparız. marcao'nun da satılacağını ve satılması gerektiğini düşünüyorum. bu tahminlerin ışığında, transferlere kafamdaki profiller icin rastgele isimler yazarak seneye hayalimdeki 11;

    muslera
    boey nellson ozan pva
    el neny
    bardhi berkan
    yunus vedat kerem

    el neny, bardhi ve vedat tamamen istedigime uygun profil oldukları icin örnek. yoksa, muhtemelen bardhi'yi daha kaliteli takımlar kapacaktır.

    yedeklerde; diagne, emre kılınç, taylan, kanat transferi, santrafor transferi, barış alper, emin, yedek türk sol bek, omar ve okan ile ilk 3 için yeterli bir kadromuz olur.

    maalesef fenerbahçe,trabzon ve beşiktaş'ın bizden daha favori bir şekilde lige başlayacağını düşünüyorum. halihazırda ilk ikisinin oturmuş bir kadrosu varken; beşiktaş'ın da gedson ve ghezzal ustüne sorloth da gelirse all-star gibi kadrosu olacak. yine de, genç ağırlıkli kadromuzla bir sürpriz neden olmasın?
  • 481
    yaz bitti, sonbahar geldi hala takımdaki eksiklikler giderilemedi. bu takımın orta saha rotasyonunda 3.5 - 4 kişi var. torreira, oliviera, midtsjö ve biraz da berkan. taylan zaten devre dışı ve gönderilmesi/kiralanması gerekirken hala takımda, hamza akman için herhangi bir yorumum yok aldığı süreler çok kısıtlı, emre akbaba desen orta saha değil hücum oyuncusu kaldı ki bizim için çok da yetersiz bir oyuncu. ve transferin bitmesine kaldı 3 gün. hadi hoca 4-2-3-1 oynatıyor ve bundan vazgeçmeyecek diyelim. elimizdeki oyuncularla 6-8 pozisyonlarını yedekledik peki ya 10 numara? mertens 10 numara değildir prime zamanlarında müthiş bir kanat forvetken son zamanlarında çok iyi bir sahte 9 oyuncusu oldu. emre akbaba ise sadece benim için değil birçok taraftar içinde fazlasıyla yetersiz bir oyuncu çünkü topla becerisi çok kısıtlı. yani bomboş bir pozisyon var elimizde. buraya transfer düşünülüyor mu düşünülmüyor mu belli değil.

    elimizdeki kanatlara geliyoruz bir şok daha yaşıyoruz. kerem, yunus var elimizde ki yerli olmaları büyük avantaj yedeklerine bir bakıyoruz barış ve emre. ben barış'tan ümitliyim ki öyle bir fiziğe sahip oyuncu eğer eşek değilse katkı sağlamalı ama emre'den ne köy olur ne kasaba. kaldı ki kerem ve yunus'un da bazı defoları var. buraya da farklı tarzda minimum 1 oyuncu lazım. ligimizde atletizmi yüksek olan ve ceza sahasına koşu atan oyuncuların ne denli etkili olduğunu biliyoruz ama kime ne anlatıyoruz ki ismi düşen oyuncuların çoğu bu tarzda oyuncular değil.

    nasıl bir kadro kurmak istediğimizi ve ne oynamak istediğimizi anlayabilmiş değilim. transfer döneminde gelen oyuncular isim isim kaliteli oyuncular yukarıda allah var ama bunları oynatabilmek için ciddi bir hocalık katkısı gerekiyor çünkü birbirini tamamlayacak parçalar değil gibiler. nasıl olacak bilmiyorum ama transferin kapanmasına 3 gün kala umarım eksiklerimizin bazısını kapatabiliriz. çok ümitli değilim açıkçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın