• 126
    üst üste 12 resmî maç kazanan, derbilerde ezici bir hakimiyet kuran kadroya bakınca transfere çok da ihtiyaç görünmüyor. en sıkıntılı bölge sol bek orada bile 3 hatta dubois’i sayarsak 4 alternatif var. stoperde çok iyi giden ikilimizin arkasında 3 genç şans bekliyor. 21 ocak galatasaray - antalyaspor maçında sonradan giren yedeklerimiz 11’de oynayacak özellikte, hiç şans bulamayan midsjö, gomis gibi oyuncuları saymıyorum bile.

    planlamaları seneye bizde olmama ihtimallerine göre icardi, mata, raschidsa satılması muhtemel nellson, torreira, boey gibi isimleri düşünerek yapmak, hatta belki yaz dönemini beklemek gerekir.

    elbette transfere acil ihtiyaç yok derken, icardi, mertens, torreira transferleri gibi fırsatlar çıkarsa bunu istisna tutuyor, takıma hemen katkı verebilecek, üst seviye (bkz: di maria) her futbolcunun alınmasını da destekliyorum.
  • 130
    emin bayram'ın 28 ocak 2023 giresunspor galatasaray maçında göstereceği performansa göre stoper rotasyonu için belki bir tane tecrübeli bir oyuncu hamlesi gelebilir. hem emin'in kişisel kariyeri hem de bizim transfer stratejimiz açısından önemli bir hafta olacak.

    kazımcan karataş'ın iyileşmesi, emre taşdemir'in oynadığı zaman iyi performans vermesi hatta üçüncü adam olarak leo dubois'nın gayet iyi seviyede olması nedeniyle sol bek transferi için şu an hamle yapılmasına gerek kalmadı. daha pva'da kadroda.

    yusuf demir'in yeterli süreyi bulamaması ve mevcut şartlarda bulmasının zor olması sebebiyle istanbul'da bir takıma kiralanmasını gayet mantıklı buluyorum. özellikle ümraniye'de kolaylıkla forma şansı bulabilir. plase olarak da kasımpaşa ikinci tercihimiz olmalı.
  • 131
    ben en büyük eksiğimizin ne forvet ne de sol bek olduğunu düşünüyorum. en büyük eksiğimiz sergio yorulduğunda veya gününde olmadığında onun yerine oyuna atabileceğimiz top tutan, pas dağıtan, teknik bir orta saha. midtso sanırım bunun için alınmıştı ama o tip bir oyuncu değil. bu nedenle ara transfer döneminde en çok alınmasını istediğim adam hadziahmetovic.
  • 133
    pva, seferovic ve mata ile mümkünse yolların ayrılması gerekiyor. emin bayram'ın fiziksel olarak güçlenmesi ve bu süreçte maç temposunu kazanması için kiraya verilmesi uygun. sol bekte kazımcan'ın sakatlık süresine bağlı olarak uğur çiftçi hamlesi tekrar değerlendirilebilir. orta sahada oliviera'nın rolünü üstlenebilecek bir alternatif yaratamamış olmamız sıkıntı. ayrıca özgür baran aksaka ve hamza akman'ın da takıma adapte edilmesinde biraz daha hızlı yol almamız gerekiyor. iki, üç farklı skorlara ulaşılan maçlarda mata yerine hamza'yı ve yusuf'u sahada görmek isterim açıkçası. gerçi yusuf demir'in de durumu bilmediğimiz bir sebepten ötürü belirsiz. ligin ikinci yarısında da forma yüzü görmeyecekse kiralamanın uygun olacağını düşünüyorum.
  • 135
    biraz kas kütlesi, enerji ve hız eklemesi yapmamız gereken transfer dönemi.

    kanat özellikli bir forvet oyuncusu eklemesinin lehimize olacağını düşünüyorum. fofana ismi bu yüzden heyecan vericiydi. pivot santrafora asla ihtiyacımız yok bence. pivotun hası icardi var nitekim elimizde.

    ayrıca bizim oliveira ve mertens gibi üst düzey top yönlendiricilerimiz var. bu oyuncular varken teknik futbolcu eklemesi yapmak bence fuzuli iş olur. sacha boey gibi atletizm vaat eden parçalar, galatasaray takımını 1 gömlek daha yukarı taşır. oyunumuza daha fazla çeşitlilik katar.

    sonuç olarak rakip bekin teke tek kalmak istemeyeceği bir sprinter kanat gelmesi ümidiyle. bir uçurtma çok işimizi görür. ha bir de amir hadziahmetovic’i çok isterdim. inşallah o iş de olur.
  • 136
    muslera-okan, boey-dubois, nelsson-metehan, abdulkerim-emin, pva-emre, toreira-berkan, midstjsö-oliveria, mertens-mata, rashica-yunus, kerem-barış, icardi-gomis, görüleceği üzere ideal 11 ile yedek 11 arasında en bariz sıkıntılar, stoper ve sol bekte. sakatlık ve ceza durumunda stoper ve sol bek gerçekten sos verir. sol bek için yerli kontenjanı nedeniyle kalite düşük olsa da takımın hücum kalitesini yabancı sınırı ile güçlendirmek için uğur çiftçi konuşuluyor. stoper için hiçbir isim gündeme gelmiyor. bizim asıl sorun yaşayacağımız bölge orası, olası sakatlık ceza durumlarında gerçekten oramız çok zayıflar. emin bir kaç maç götürse de nelsson veya abdullerimin sakatlıklarnda ciddi sorun yaşayabiliriz. devre arası ilk doldurmamız gereken mevki kesinlikle stoper olmalı.
  • 137
    ne sol bek ne forvet ne de kanat. her şeyden önce ilk olarak 3. stoper bulmamız gereken transfer dönemi. emin ve metehan 4. stoper olarak düşünülebilir, ross ise uzun süreli sakatlıktan yeni çıktı ve ne yapacağı belirsiz. gerekirse ross'u kiralayıp yerine gerektiğinde yedek oturacak ve görev geldiğinde sırıtmayacak tecrübeli bir stoper şart. yaşı ister 34-35 olsun hiç fark etmez. 6 aylığına gelecek ve abdülkerim ile nelsson oynamadığında orayı rahatlıkla ona teslim edeceğiz. yoksa lig bitene kadar abdulkerim ile nelsson'a bir şey olmasın diye korkuyla yaşayamayız.
  • 138
    orta sahada sergio'nun alternatifi yok. aslında topla dikine kat eden, adam geçip göbeği delebilen adamımız hiç yok. bu anlamda hem bu işi yapabilen hem de sergio ile rekabet edebilecek bir oyuncu bizim için çok kritik. sadece bu dönem özelinde değil, istikrar hedefliyorsak ve şampiyonlar liginde eski günlerimize dönmek istiyorsak buraya bu nitelikte transfer şart.
  • 140
    belli oldu ki sol bekten daha önemli açıklarımız var.
    yukarıda da dendiği gibi tecrübeli bir stoper alıp, ross ve metehanı kiraya vermemiz lazım.
    nelsson-a.bardakcı-transfer-emin olarak götürmeliyiz ligi.
    onun dışında evimizdeki maçlarda rakibi açmada sıkıntı çektiğimizde devreye girecek oyun kurucu kanat.
    bu iki mevki olduktan sonra yedek forvete bakılır.
    daha sonra ise seferovic ve pva ile vedalaşıp yollarımızı ayırmamız gerekiyor.
    şampiyonluk yolunda bahsettiğim bu hamleler elzem durumda.
  • 141
    stoper konusunda sıkıntımız olmadığını düşünüyorum. emin ve metehan'a son derece güveniyorum. kiralık göndererek oyuncu gelişmediğini defalarca tecrübe ettik. geçen sezon çılgın atan yunus şimdi eli ayağı kilitleniyor. bu kiralık muhabbeti de baya sıkmaya başladı açıkçası. o kiralık gitsin, kiralık gitsin, şu kiralık gitsin... hele bu lige asla. birde karşımıza rakip olarak çıkınca döktürmelerini izliyoruz. hiç gerek yok. kalsınlar kaliteli antrenman yapıp kaliteli futbolcularla oynasınlar.

    açıklarımız belli; sol bek, santrfor, orta saha. gerisini bir şekilde hallederiz.
  • 145
    kale: muslera-okan-jankat. hiçbir sıkıntı yok.

    sağ bek: boey-dubois-ali turap. aslında çok iyi bir rotasyon, fakat dubois'nın sol bekte bazı maçlarda as opsiyon olacağı göze alındığında burada ikinci mevkisi sağ bek olan bir stoperin bulunması müthiş olabilir.

    sol bek: dubois-kazımcan-emre t. buraya transfer sesleri sanki doğru biçimde sessizleşti. dubois ters ayaklı olsa da hem standartı yüksek, hem soluyla orta kesebiliyor, hem de sağ ayaklı olunca bir anda orta sahaya destek verebiliyor. emre taşdemir 21 ocak 2023 galatasaray antalyaspor maçında yine çok iyi oynayıp yine kafa karıştırdı. kazımcan yapmasını hiç beklemediğim erken sıçrama yaptı. yerli sınırı da göze alındığında burası bence stabil. bir tek süleyman luş'u geri çağırırım. bu rotasyonda bulunması ona son şansı verebilir. tuzla fenerbahçe'nin pilot takımı gibi, şans bulamıyor, fakat emre t. örneğinde olduğu üzere bu oldu bitti anlamına gelmiyor.

    stoper: bardakçı-nelsson-emin-metehan-ross (ciddi sakat). öncelikle ilk ikiye tü maşallah diyorum. süpersiniz. apo'nun sol ayağı ayrı mest ediyor, nelsson'un fiziksel olarak elit olmamasını her maçta yeni hamleler geliştirerek önemsiz kılması ayrı. ben emin'e üçüncü stoper olarak hala güvenebilirim, fakat 28 ocak 2023 giresunspor galatasaray maçında artık temiz bir performans vermesi gerekiyor. emin boluspor'da çok tecrübeli stoperleri keserek bu adımı atabileceğini gösterdi. bence burada kiraya gitmesi gereken isim metehan. 1. lig ve hatta süper lig'de yerli sıkıntısı olan bir takımda şansını zorlayabilir. buraya aslında acil durumlarda sağ bek oynayabilen bir oyuncu olsa müthiş olabilir. mehmet yeşil ilgisi büyük ihtimalle bununla alakalı. bence bunu emin'in giresun performansı ve ross'un sağlığı belirleyecek.

    merkez orta saha: torreira-oliveira-berkan-midtsjö-baran-hamza. öncelikle torreira'nın biraz zorlayıp satılma durumunda (ki sonunda gerçek lucas gibi oynamaya başladı) büyük ihtimalle iki transfer gerekecektir. aslında bence buradaki hayal miçö'yü elden çıkarıp hacıahmetoviç çekmek. gerçekten her problemi kapar burada. gelecek sene itibariyle taylan ve cicaldau geri dönecek. ikisinden de alt rotasyon futbolcusu olur bu takıma, sıfır paraya elden çıkarmak doğru değil. torreira giderse lütfen 1.80 boy üstü azman bir fransız zenci topçu çekin buraya strasbourg'dan falan. çocuk yapar çocuğumu keserim. baran-hamza fizik eklemedikçe çok da umutlu değilim ne yazık ki. onu kapayacak yetenekteki prospect efe akman olabilir ama ona daha var.

    10 numara: mertens-mata-yusuf-yunus. mertens beklenenin çok üstünde performans veriyor, fakat 35 yaşında olduğu gerçek. mata iç sahada bazı maçlarda iş yapabilir, fakat gelecek sene devam edilmeyecektir. yusuf'ta bir problem olduğu aşikar. yurtdışına kiralanamayacak olsa da lig içinde kiralanması onun için de iyi olacaktır. yunus'u ise ben tam anlamıyla bir 10 numara olarak görüyorum. hoca öyle görmediği için çok ciddi bir teklif değil, ama bence mertens'in direkt yedeği yunus olmalı, hatta yavaştan bu role tam zamanlı evrilmeli. hücumda isterse sağa sola yaklaşabilir, fakat pres tempo/akıl eksikliği 10 numarada sağ kanatta olduğundan çok daha az göze çarpacaktır. hacıahmetoviç gibi bir transfer buraya yardımcı olabilir, cicaldau/morutan geri dönerlerse yine burada opsiyon olabilirler. bir de avrupa'da benim düşüncem oliveira-mertens'in (özellikle 1 yaş eklemişken) çok yumuşak kaçabileceği yönünde. buraya transfere hakikaten gerek yok gibi.

    kanat: kerem-rashica-barış-yunus. transfer yapılacaksa ilk mevki bence burası olmalı. kerem yerli oyuncu denklemimizi tek başına çözen bir futbolcu. kısa vadede * ciddi sakatlık, yaz transfer dönemi itibari ile de dışa transfer riski çok yüksek, ve bütün takım planlamasını allak bullak edebilir. hem barış, hem yunus'un bu mevkiye tam uymadığı göze alınırsa buraya ya içeriden (emre kılınç, caner doğan), ya da dışarıdan (mustafa eskihellaç, elayis tavşan) yerli bir opsiyon daha bulunsa hiç fena olmayacaktır. uzun vadede benim hayalimdeki transfer emil forsberg'in daha genci. ya da biraz (çok değil) yukarıdan uçarsak jonathan ikone gibi bir isim. uzun vadede de barış'ın oyun sezisinin fiziğine yetişmesi bizi çok rahatlatacaktır.

    forvet: icardi-gomis-barış. buraya okan buruk stili bir santrafor transferi kesin yapılacak (shamar nicholson gibi), ama tahminim gomis gittikten sonra yıl sonunda yapılacaktır. okan hoca'nın kariyerinde yaptığı en iyi iş bu tarz fizikli, pivot santraforlara kariyer futbolunu oynatmasıydı. buraya alınacak futbolcunun genç ve potansiyelli olması çok daha karlı olacaktır. geçen yaz hayalim dion drena beljo idi, ama tek opsiyon o değil tabii ki (beljo'nun fiyatı da bayağı uçtu). barış tam zamanlı santrafora evrilebilir, eren aydın da tamamen kaybolmasa süper olur. icardi'nin kalmadığı durumda, ki tabii ki mümkün, bir bitirici de bulmak lazım ki o zaten en zor iş olacaktır.

    ---

    kısacası * benim kış transferinde kesinlikle gerekli gördüğüm tek mevki bir adet kanat. ikincil öncelik merkez orta saha ve stoper. bunun haricinde yapılacak transferler yarım sezon kenarda bekleyecek potansiyelli bir iki yabancı, ve nereye yapılabiliyorsa rotasyon potansiyeli olan yerli futbolcular.
  • 146
    1 stoper, 1 bek, 1 tane de ayağı top yapan orta saha almamız gereken dönem. evet stoper diyorum çünkü emin bayram henüz bu seviyede değil. abdülkerim ya da nelsson'un uzun süreli sakatlığında şampiyonluk gider. evet bek diyorum çünkü kazım tecrübesiz emre taşdemir yetersiz. sabri sarıoğlu'nun bile beğenilmediği bu sözlükte emre taşdemir nasıl bu kadar beğeniliyor hayretler içerisinde okuyorum. evet ayağı top yapan bir orta saha diyorum çünkü torreira ve sergio olmadığı zaman pas kalitemiz dibe vuruyor. midtsjö'nün pas kalitesi hiç bir özelliği dikkat çekici olmayan akmaz kokmaz bir orta saha için çok ama çok fazla düşük.
  • 147
    bu dönem için transfer yapılması istenen mevkilere hangi isimler isteniyor merak ediyorum.

    örnek olarak emin bayram hazır değil diyenler hazır gördükleri ve bu dönemde alınabilecek yerli stoper adaylarını yazarlarsa anlaşılabilir ama yerli bir stoper yerli genç bir forvet demenin pek bir anlamı yok. çünkü bu tanıma uyan iyi oyuncu yok veya alınabilecek durumda değil. yabancı oyuncu gelmesi durumda mevcut yabancı kuralı nedeniyle takım dengeleri de etkileniyor.

    stoper özelinde emin bayram'a şu an 3. stoper olarak bile güvenmiyorsak altyapı konusunda beklentimiz az demektir, bu da efe akman gibi oyunculara pek iyi bir mesaj değil.
  • 148
    hiçbir transfere gerek olmayan dönem olduğunu düşünüyorum. takım gayet yeterli ve kalabalık. ara transfer döneminde de iyi giden kadrodan kimseyi gönderemezsin. pva gitse zaten oynamıyor, yerine gelecek kişi kalabalık yaratacak. seferovic keza öyle. ligin ikinci yarıları genelde sıkışık kadro derinliğiyle oynanıyor, rotasyona gerek yok. şurada zor maç diyebileceğimiz 3-4 maç kalmışken, gelecek transferlerin de bu maçları kazanmak üzere değil yedeklemek üzere istendiği açıkken transfere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. yedeklerin verimini artırmayı başarırsak zaten o kalite kulübede de var.
  • 150
    geleceğe yönelik fırsat transferleri ve sol bek transferiyle çok fazla kadroyu şişirmeden transfer dönemini kapatabiliriz diye düşünüyorum. seneye avrupa'ya gittiğimizde kimler bizimle olacak, kimler gidecek, kadronun zayıf tarafları ve eksik tarafları belirlenip daha iyi bir kadro planlaması ve transfer süreci geçirebiliriz.

    bu sezon transfer dönemini çok iyi yönettikleri için yönetimin yapacağı seçimlere güveniyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın