• 1
    milwaukee bucks‘ın giannis’siz çıktığı son iki maçta çok daha iyi oynayarak kazanmasının ardından adı konmuş finaller.

    phoenix suns vs milwaukee bucks

    ev sahibi takım phoenix olacak. bu iki takımın savunma istatistiklerinde nba’de en iyi iki takım olduklarını da belirtelim.

    phoenix dinlenmiş bir şekilde finallere çıkacakken, milwaukee büyük ihtimalle yıldızı giannis’ten yoksun çıkacak. ama yine de milwaukee rekabetçi olacak bir kadroya sahip. bir yüzük takmasını çok istediğim paul’ün karşısında çok sevdiğim bir diğer oyuncu olan ve çok da iyi bir savunmacı olan jrue holiday olacak. iki takımdan da o dengeleri alt üst eden kısa oyunu neredeyse hiç görmeyeceğiz. milwaukee’nin giannis’ten sonra denediği ve ciddi verim aldığı lopez - portis pota altı phoenix’e sorun yaratabilir. phoenix’in en büyük iki silahına karşı bucks tarafında çok iyi savunmacı var.

    güzel bir seri olur umarım.
  • 2
    bu sene maşallah dediğim hiç yaşamadı.

    nets güle oynaya şampiyon olur dedim, kyrie gitti, nets de gitti.

    kyrie sakatken, nets elenecekken, clippers alır götürür dedim, kawhi sakatlandı, clippers da gitti.

    clippers ve nets devre dışı kalmışken bucks ciddi aday olur dedim, giannis gitti.

    şimdi sırada phoenix suns-bucks finali var. phoenix tam takım ve dinlenmiş durumda. bucks giannis'in yokluğunun şokunu atlatmış gibi ama yine de finaller için yeri dolduralacak bir adam değil.

    gönlüm phoenix'den yana ama kadrolara bakınca suns'ın hiç istemeyeceği bir oyuncu topluluğu var bucks'da. tahminim bucks giannis'in sakatlığına rağmen bu işi bitirir.
  • 3
    phoenix suns bir takım olduğunu göstermeye devam ediyor. milwaukee ne yapmaya çalışırsa çalışsın suns cephesinden sürekli bir karşılık geliyor. bugün serinin ikinci maçı vardı ve milwaukee hem maça hızlı başlamak hem de chris paul’ü sınırlandırmak istedi. aslında ikisini de ilk bölüm için gerçekleştirmeyi başardı ama phoenix topu öyle bir dolaştırarak oynadı ki çok rahat boş pozisyondaki oyuncuyu bulup yolladıkları üçlüklerle milwaukee’nin tüm çabasını boşa çıkardılar.

    phoenix’in top dolaştırma şekli yıllarca hanedanlık kuran spurs’ün en önemli oyun parçasıydı ve topun bir saniye bile elde durmadığı bu oyunda üçlükler de giriyorsa zaten mağlup edilmek için mucize gerekiyor.

    phoenix bugün 20-40 üçlük attı ve asıl bu performans beklenen milwaukee cephesi dış şutlarda rezil bir performans ortaya koyunca zaten sonuç kaçınılmaz oldu.

    phoenix ilk iki maç sonrası 2-0 ile wisconsin’e gidiyor.
  • 4
    giannis'in bütün çabasına rağmen 2.maçı da phoenix kazandı. middleton ve holiday'dan beklenen katkı gelmeyince giannis'in 42 sayılık performansı yeterli olmadı. yine de oyunun bucks'ın istediği gibi oynandığını düşünüyorum. ilk yarının sonlarına doğru bir istatistik geldi ekrana, boyalı alandan bucks 20 sayı bulurken, phoenix'in henüz sayısı yoktu. buna rağmen maç berabereydi. bunda da tabi phoenix'in harika üçlük performansı etkili oldu. her zaman böyle atabilirler mi? çok emin değilim, bucks bu maçtaki oyun planını korur, biraz daha gayretle dış şutlara baskıyı arttırabilirse serinin seyrini değiştirebilir. skor 2-0'ken 3.maç serinin en önemli maçı haline gelir. 3-0 olduktan sonra dönüş olmaz artık. bucks'ın bu ciddiyet ve agresiflikle sahaya çıkıp 3.maçı kazanmasını bekliyorum.
  • 5
    suns tarafinda ben ve benim gibi nba romantikleri cp3 zaaa diye gezinirken devin booker'in seriyi surukleyen adam oldugunu, mac basina 45 dakika oyunda kalarak durmadan dinlenmeden nasil takimi ayakta tuttugunu soylemek lazim. ayni sekilde deandre ayton'da standart performansinin altina inmeden devam ediyor.
    bucks tarafinda ilk macta giannis sakatligin yan etkilerini gosterdi. maca bir türlü giremedi. sik sik kenara gelmek zorunda kaldi. ıkinci macta belki daha iyi hissederek belki zorlandigi halde fedakarlik yaparak maca asildi ama yaninda kimseyi bulamadi. jrue holiday cok iyi bir takim oyuncusu ama bir yıldız degil. bucks belki de finallerde galip cikar bilemem ama bunu ancak giannis'in insan ustu oyunu ve middleton'in kalan maclarin tamaminda gununde olmasi sartiyla yapabilir. acaba giannis yaninda hem sertligin dozunu arttirmak hem de sayi yukunu paylasmak adina russel westbrook nasil olurdu diye dusunuyorum.
  • 6
    final serisinin 3.maçını gıannıs antetokounmpo'nun 41 sayılık performansıyla kazanan bucks oldu.

    2.maçtan sonra oyunun aslında bucks'ın istediği gibi oynandığını ve phoenix istikrarlı üçlük atamazsa sıkıntı yaşayacağını düşündüğümü söylemiştim. öyle de oldu, 31'de 9 üçlük atan suns maça tutanamadı. daha kötüsü joe crowder'ın 7'de 6 üçlük attığı bir maçı kaybettiler. takımın geri kalanı, 24'de 3 gibi facia bir yüzdeyle oynadı.

    2.maçta boyalı alanda bucks'ın 54-28 üstünlüğü vardı ama suns iyi şut atınca bunu skora yansıtamadı bucks. 3.maçta bucks yine 54 sayı bulurken bu sefer suns daha iyi bir performansla 40 sayı buldu ama bu sefer de çizginin gerisinden düşük yüzde de kalınca maçı kaybetmeleri de kaçınılmaz oldu.

    seri böyle devam edecek açıkçası. hem ribaundlarda hem de boyalı alanda bucks'ın bariz bir üstünlüğü var. suns bu alanlarda üstünlüğü rakibe bırakırken bir de kötü şut atarsa maç kazanamaz. yüzde 40-45'lere mutlaka yaklaşması lazım.
  • 7
    daha once seriyi suns adina tasiyanin booker oldugunu yazmistim. ucuncu macta maca iyi baslayamayan booker oyuna dahil olamadı. booker'in oyuna bir türlü dahil olamamasi ayton'i baski altina aldi. sorumluluk almaya calisirken faul problemine girdi ve uzun sure kenardan izledi. gece suns adina cam johnson haric tamamen facia idi. cam johnson baskı altinda bir elmasa donusebileceginin kirintilarini gosterdi. bucks booker'i bozmaya devam ederse greak freak hem yuzugu hemde finaller mvp sini alacak gibi duruyor.
  • 8
    çok kritik 4. maçı milwaukee kazandı ve seriyi 2-2’ye getirdi. artık önümüzde yepyeni bir üç maçlık seri var.

    4. maç iki takımın da üçlüklerde çemberi dövdüğü bir maç oldu. iki takım toplamda 14/52 gibi çok kötü bir istatistik ile üçlük attı. milwaukee üçlüklerin yanı sıra maç boyunca üzerlerinde olan gerginlikle kolay atışları bile kaçırdı ve her açıdan çok kötü bir gün geçirmesine rağmen pota altını iyi koruyarak, chris paul’ün de son çeyrekteki kötü oyunuyla maçı bir şekilde kazanmayı başardı.
  • 9
    milwaukee’nin serinin 5. maçını kazanarak 2-0 geriden gelip 3-2 öne geçtiği finaller.

    bu sabah oynanan 5. maç aslında sevdiğim tarzda olan savunmaların ön planda olduğu, gerilimin yıprattığı, elleri titrettiği bir maç olmadı ama özellikle sonlara doğru phoenix’in geri gelişiyle birlikte güzel bir sona sahne oldu.

    phoenix daha ilk çeyrekten yanlış hatırlamıyorsam 16 sayı fark açarak başladığı ve maç genelinde %68 ile üçlük attığı bir maçı kaybederek hayatının fırsatını kaçırdı. %55 saha içi isabet ve bu kadar yüksek bir üçlük yüzdesi ile kaç takım şu ana kadar maç kaybetmiştir bilmiyorum ama phoenix için çok yıkıcı olduğuna eminim. öte yandan bucks tarafında üç yıldız da aynı anda harika bir performans gösterdi. özellikle jrue holiday onu takıma katmak için bucks’ın elden çıkardığı onca pick’in hakkını verdi ve maçın kırılma anında önce devin booker’ın topunu çaldı devamında hücumu giannis’e attığı alley oop ile tamamladı ve o sekans ile maçı kazandırdı. maç boyunca paul üzerindeki savunması da gayet iyiydi.

    phoenix bu mağlubiyetten ne kadar diri çıkar bilinmez ama milwaukee yıllardır süre gelen acılı, sancılı, yıpratıcı ve alaycı sürecin sonuna gelmeye çok yaklaştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın