• 476
    çok iyi geçen bir dönem olmuştur ve takımın uzun vadeli adımlar atması için hamleler yapılmıştır. keşke dediğimiz bir kaç konu var tabi. feghouli, babel elde kaldı, gedson gelmedi, halil sadece kiralandı, yedek kaleci konusu çözülemedi. ancak dünya hiç bir takım transfer dönemini eksiksiz geçemiyor. bu nedenle bu durumları normal karşılıyorum. gerek düşük maaşlı genç oyuncu politikası gerek paniklemeden doğru fiyatları transferlerin noktalanması senelerdir görmediğimiz şeylerdi. emeği geçen herkese çok teşekkürler. şimdi sıra fatih hocam ve oyuncularda. çok çalışıp her maç daha iyisini ortaya koymak için ellerinden geleni yapmalılar. bunu sahada gördüğümüz sürece zaten sorgusuz sualsiz onları destekleriz.
  • 479
    geçen sezon tamamlanmadan yazdığım bir entryde 30/06/2021 tarihi itibariyle kadrodaki 14 oyuncumuzun sözleşmesi sona erdiğini belirtmiştim. (bkz: #3092746)
    kadromuzda sözleşmesi sona eren oyuncular;
    muslera
    linnes
    şener
    donk
    sarachi
    emre taşdemir
    gedson fernandes
    etebo
    belhanda
    ömer bayram
    emre akbaba
    henry onyekuru
    arda turan
    halil dervişoğlu

    bu 14 oyuncudan 8'i ile yollarımızı ayırdık. bu oyuncular; linnes, şener,donk,sarachi, gedson fernandes,etebo,belhanda, henry onyekuru. 6 isimle ise sözleşme uzattık. bunlar ise; muslera, emre taşdemir, ömer bayram, emre akbaba, arda turan ve halil dervişoğlu. sözleşme uzattığımız emre taşdemir ve emre akbaba da kiralık olarak takımımızdan ayrıldı.

    sezon sonu itibariyle 14 oyuncumuz geçen sezonu kiralık olarak geçirdiği takımlardan dönerek geniş futbol kadromuza katılım sağladı. bu oyuncular; yunus akgün, jimmy durmaz, metehan mertöz, atalay babacan, ismail çipe, gökay güney, abdussamed karnucu, emirhan civelek, ali yavuz kol, jesse sekidika, emin bayram ve mbaye diagne, erkan süer ve süleyman luş. bu 14 oyuncu arasından transfer dönemi neticesinde 11 oyuncu yeniden kiralandı. geçen sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçirip bu sezon geniş kadroda yer alan isimler; atalay babacan, mbaye diagne ve ismail çipe. buraya kadar yalnızca geniş kadroda iç transfer neticesinde 7 kişilik bir azalma söz konusu oldu.

    transfer döneminde; nelsson, cicaldau, morutan, berkan, barış alper, aytaç, halil, sacha boey, gustavo, patrick, alpaslan olmak üzere 11 transfer yaptık. ayrıca geçen sezon takımda olan ancak bu sezon takımda olmayacak falcao, ozornwafor, okan koçuk da sözleşmesi biten oyunculara ek olarak takımdan ayrıldı. gelinen noktada giden-gelen oyuncuların sayısal anlamda birbirine denk vaziyette olduğunu görüyoruz. mevki olarak bakılacak olursa geçen sezon sonundaki kadromuz;

    muslera
    (okan)

    yedlin luyi marcao sarachi
    (omar) (donk) (ozornwafor)(emre taşdemir)
    (linnes) (ömer bayram)
    (şener)

    taylan
    (etebo)

    belhanda gedson
    (emre akbaba) (emre kılınç)

    feghouli onyekuru
    (kerem) (arda)

    mohamed
    (falcao)
    halil

    takımımızdan, 1 kaleci, 2 sağ bek, 2 stoper, 2 sol bek, 4 orta saha, 1 kanat ve bir forvet oyuncusu azalmış durumda. burada kiralık olan ve yine kiralık giden oyuncuları katmıyorum.

    bu transfer döneminde; 1 kaleci, 1 sağ bek, 2 stoper, 1 sol bek, 3 orta saha, 2 kanat oyuncusu ve bir forvet oyuncusu katıldı. halil iki sezonda da olduğu için sıralamaya dahil edilmedi. morutan da kanat rotasyonunda değerlendirildi.

    yeni transferler ile birlikte oluşan geniş kadromuz;

    muslera
    fatih
    ismail çipe
    berk balaban

    sacha boey nelsson marcao pva
    yedlin luyi alpaslan ömer bayram
    ışık kaan

    taylan
    gustavo
    berkan cicaldau
    aytaç feghouli
    atalay babacan

    morutan kerem
    emre kılınç barış alper
    oğulcan babel
    arda

    mustafa
    diagne
    halil

    olmak üzere 30 kişilik bir kadro planlaması yapıldı. bu takımdan gelecek sezon sözleşmesi bitecek oyuncular ise; berk balaban, fatih öztürk, ismail çipe, luyindama, ışık kaan, gustavo, atalay babacan, babel, arda, soso, mustafa, halil. bu oyunculardan gustavonun satın alma opsiyonu, halilin ise ön alım hakkı mevcut. 30/06/2022 tarihi itibariyle 12 oyuncumuzun sözleşmesi bitecek. 11 oyuncumuz da kiradan dönecek.
  • 481
    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large

    şu listeye baktığımda muslera ve van aanholt'un maaşları dışında son yıllarda gördüğüm en başarılı transfer dönemi diyebilirim, çok rahatça. genç topçuların maaşları çok çok iyi durumda. türklerin maaşları tl cinsinden ve oldukça iyi durumda.

    tebrik ederim. gerçekten mali olarak iyi bir yaz transfer dönemi geçirdik.
  • 483
    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large

    yeni transferlerin maaşları;
    aytaç -> 6 milyon tl
    alpaslan -> 5 milyon tl
    barış -> 3.8 milyon tl
    berkan -> 7 milyon tl
    halil -> 8.5 milyon tl

    cicaldau -> 900 bin euro
    boey -> 480 bin euro
    van aanholt -> 1.9m euro
    nelsson -> 800 bin euro
    morutan -> 630 bin euro
    assunçao -> 450 bin euro

    tl maaş = 30.3m tl | 3m euro (düz hesap)
    euro maaş = 5 milyon 160 bin euro.

    toplam euro maaş bütçesi = 8 milyon 190 bin euro (30 bin euro tl maaşından geliyor)

    burak elmas'ın açıklamasına göre falcao'nun oynadığında aldığı brüt maaş 8.1m dolardı. yaklaşık olarak bir falcao maaşına yeni transferlerin maaşını veriyoruz.

    edit: başkan'ın yeni açıklaması 9.6m dolar brüt.
    https://twitter.com/.../1438122205456523265
  • 485
    https://twitter.com/...911547953152/photo/1

    söz verildiği gibi oyuncu oyuncu detaylar açıklandığı için şahsım adına teşekkür ederim. yönetim gerçekten başarılı bir iş çıkardı.

    ödenen bonservisler morutan hariç yüksek görünse de avrupa kulüplerinin bu parayı çorba parası niyetine verip topçu aldığını biliyoruz. maaşlar düşük tutulduğu için çok önemli değil. bonservis ödenen futbolcuları elimizden çıkardığımızda, en kötü ihtimalle amorti edeceği kesin diyebiliriz, ki muhtemelen fazlasını kazanacağız.
  • 486
    neredeyse hiç isabetsiz transfer yapmadığımız dönem. belki aytaç kara sayılabilir ama onu da zaten mustafa cengiz döneminde almıştık. onun haricinde tüm transferler nokta atışı. boey olsun, van aanholt olsun, barış alper olsun, nelsson olsun, cicaldau olsun, morutan olsun, berkan olsun hepsi birbirinden isabetli transferler. emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. dursun özbek döneminin ilk 2 sezonunda neredeyse tutan transferimiz olmamıştı. nereden nereye :)
  • 487
    sezon başladıktan sonra açıkça görülmüştür ki kötü geçmese de büyük bir eksikle geçmiş olan sezon. ne yazık ki takım skoru almak için oyunu rakip alana yığamıyor, skoru alsa oyunu tutamıyor. taylan yerine rakip ataklarını hızla sonlandıracak, baskı yenilen anlarda takımını rahatlatacak tecrübeli bir 6 numaraya ekmek gibi su gibi muhtaç.

    21-22 kış transfer döneminde umarım bu boşluk doldurulur.
  • 489
    galatasaray futbol takımı adına oldukça hareketli geçmiş olan dönem. fakat buna rağmen istediğimiz yerde olduğumuz söylenemez.

    sağ kanat olarak aldığımız oyuncu* ofansif orta saha çıktı
    sol bekimizin* futbolla alakası kalmamış.
    sağ bekimiz* sakatlandı ve ne zaman döneceği belirsiz.
    yeni kurguladığımız orta saha randıman vermiyor
    eksik bölgeyi kapatsın diye aldığımız oyuncu* sahaya çıkmıyor.

    bunların neticesinde takımımız ligde oynadığı hiç bir maçta etkili futbol sergileyemedi ve ne taraftarına ne de rakiplerine şampiyon olabileceği hatta o yarışın içinde kalabileceği hissini vermiyor. 10 hafta sonunda zirveden 7 puan uzakta 8. sırada bulunuyoruz. erken konuşmak elbette doğru olmaz ama bu transfer döneminde giriştiğimiz yapılanma ile girdiğimiz tünelin ucu şu an için iyi bir yere çıkacakmış gibi durmuyor.
  • 490
    olumlu işler de yaptığımız fakat noksanlarla kapadığımız transfer dönemi.

    bu dönemde aldığımız morutan zaten ofansif orta saha idi. sosyal medya onu birden sağ kanat ilan etti ve cicaldau'yu aldığımız halde o da talep edildi. hatta oyunu açacak ters ayaklı kanat diye tanımlandı. tdk'nın otobüse oturgaçlı götürgeç demesi gibi bir durumdu bu tanım. ama morutan iyi ki geldi orası ayrı konu.

    forvet transferinde özensizlik yapıldı. üçü de bal yapmayan arı olan mohamed, diagne ve halil bize yeter denildi. bu esnada ligin şu anki lideri sörloth'un boşluğunu cornelius'la dolduruyordu.

    pva zaten aylarca kulüpsüz kalarak geldi.

    sacha boey'in sakatlanması her sakatlık gibi beklendik bir durum değildi.

    gedson beklendi, beklendi ama alınamadı. yerine gelenler randıman vermedi. ne yapılıp edilip alınmalıydı. ya da boşluğu baştan doldurulmalıydı.

    yedek kaleci alınmadı. muslera dışında kalecisiz oynuyoruz.

    yine de tazelendiğimiz bir dönem oldu.
  • 491
    belki de galatasaray’ın geleceğini kurtarmış olan transfer dönemidir. bu kulüp 2017 yılı gibi bir transfer dönemini daha kaldıramazdı. az maaş yüksek bonservis ile çok doğru bir yola girdik. feghouli, babel gibi futbolcularımızın da sözleşmesinin biteceğini varsayarsak maaş olarak inanılmaz rahatlayacağız. şöyle 1-2 futbolcudan 25-30 milyon euro gelir de elde edersek çok iyi olur.
  • 492
    3 yıllık yapılanmanın ilk ayağı olan dönem. bonservisiyle transfer edilen birçok futbolcu taksit yoluyla satın alındı. burada kritik olan nokta; bu taksitler anlaşmanın yapıldığı dönem kuru ile mi yoksa günümüz kuru ile mi ödenecek? şayet günümüz kuru ile taksit ödemesi yapılacaksa, aldığımız futbolcular ilk taksitleri ödenmiş şekilde daha pahalı durumdalar.

    transfer döneminin kapandığı eylül ayının ilk haftası euro 9.8 tl'den işlem görürken şu an neredeyse iki katına çıkmış durumda.
  • 494
    ezberci toksik tayfanın kafayı taktığı transfer dönemi. abarta abarta bitiremedikleri 24.8 milyon euro aşağıdaki oyunculara verilmiştir. bu oyuncular gayet ederine alınmış, daha fazlasını vaad eden oyunculardır. bu toksik tayfa ve bunların kafasına uyan yönetim sayesinde geldiğimiz noktada dahi bu oyuncuların çoğundan zarar etmeyeceğiz. takımımız adına oldukça verimli geçmiştir. kadro olarak dibe vurduktan sonra bir hocaya sabredip bir kaç tane böyle dönem geçirmemiz gerekiyordu. 6 ayda taş üstünde taş bırakmadık.

    victor nelsson 7 mil euro
    alexandru cicaldau 6.5 mil euro
    berkan kutlu 4 mil euro
    olimpiu vasile morutan 3.5 mil euro
    barış alper yılmaz 2.1 mil euro
    sacha boey 1.15 mil euro
  • 496
    galatasaray'ın yaptığı transferlerin pek tutmadığı dönem.

    aytaç -> devre arasında gönderildi. ne işe yaradı hiç anlaşılamadı.

    alpaslan -> arada sırada bir şeyler oynuyor.

    barış -> kenar süsü gibi davranılıyor.

    berkan -> taylan antalyalı ile oyun aklımızı düşürme görevi üstleniyor. ama kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.

    halil -> gözümde yedek olmaktan öteye gidemeyecekti zaten. kendisinden pek de beklentim yoktu.

    cicaldau -> minimum beklentideydim. bana göre lorik cana sendromu yaşıyor. ikisi de iyi futbolculardı ama çöküş yaşanan sezonlarda amaçsız ve çaresiz kaldılar. bence umut var bu çocukta.

    boey -> ne oynadığı belli değil. ne sakatlığı bitti ne covid'i. bir elin parmağını geçmedi oynadığı maç sayısı. bugün de kulübedeydi. hayır bir oynasa iyi şeyler olacak.

    van aanholt -> sürekli ve durmadan eleştiriliyor.

    nelsson -> çok iyi adam ama lucas neill gibi kaotik sonuçlarla ligden kopmuş takımın içinde çaresizlik yaşıyor. cicaldau gibi.

    morutan -> tartışmasız yıldız. ama bu adama yere ekmek atıp üzerine basmış gibi davranılıyor. cidden niye bir anda kesik yedi? bugün yine 82. dakikada girdi oyuna. son 10 dakikalık adam mı morutan?

    assunçao -> ahmed barusso'dan öteye gidemedi. geldi ve gitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın