• 26
    ligde herhangi bir katma değer yaratamamış malatyaspor'u kurtarmak için, malatya milletvekili tarafından dile getirilmiş talep. malatyaspor ligde kalsa, önümüzdeki sezon yine aynı şeyler olacak. son üç sezonda, iki kere küme düşme hattında ligi tamamladı. bu durumun malatya'ya bir katkısı yok. ekonomi yaratmıyor, eğlence yaratmıyor. içi boş memleketçilikten başka bir şey değil.
  • 29
    81 ilden takımların katılımı ile oluşturulacak bir lig ile çözülecek sorun. düşme ve çıkma olmayacak. yedi bölge kendi içinde maçlarını yapacak. sonra her bölge lideri play off oynayacak.
    ayrıca her takım kendi bölgesinde doğmuş oyuncuları oynatabilecek. farklı bölge nüfusuna kayıtlı oyuncu yabancı sayılacak.
    yapılacak bu çalışma ile bütün dünyanın bizi kıskanacağı bir ligi yapmış oluruz.
  • 33
    ‘son günlerde yaşanan olaylar’a sebep olan şeyler neler acaba düşündürten, gerçekleşmesi halinde, maalesef ki, en fazla iki saatte kanıksayacağımız, içinde türlü haksızlıklar barındıracak olan olasılık.

    mesela olay şu mu? bu sezon türlü ‘gariplikler’, ‘skandallar’, ‘usulsüzlükler’, yetersizlikler veya her neyse yaşandı. dolayısıyla, bu küme düşecek 4 takımı mağdur etmeyelim ama büyük bütçelerle, üzerine belki hem ilgili takımın hem de türk futbolunun geleceğini inşa etme hayaliyle yapılan iki ucu kılıçtan keskin projelerin böylesi bir sezonda heba olmasına göz yumalım. bu durumlar yüzünden başarısız görülen hocalar, yönetimler, futbolcuların hakları ne olacak? hakkı yenen sadece düşmek üzere olan takımlar mı ya da esas mağdur onlar mı?

    benim de bir önerim olsun o zaman naçizane. herkes birbirine birer yıldız taksın. ama yöntem üçgen şeklinde olmalı, yani metodu tarif etmek gerekirse:

    https://youtu.be/f_PKouhbrGg
  • 35
    pek ihtimal vermiyorum ama olur da gerçekleşirse, diğer kulüplerin de şu başvuruyu yapması gerekir;

    (bkz: 2021-2022 sezonu ligde şampiyon olmanın kaldırılması ihtimali)

    bu da = özünde ligin tescil edilmemesidir.

    vallaha bakınca trabzon dışında kimse hayır demez.
    en basitinden fener'in şampiyonluk hasreti 9 yıla çıkmayıp 8'de kalır.

    şaka maka oldu olacak ligi de meclis mantığıyla kuralım bari.
    her ilin en az bir temsilcisi olsun, şöyle 90-100 takımlı bir lig yakışır benim ülkeme aslında...

    allah'tan siyasetten etkikenmeyen(!) özerk(!) bir futbolumuz var da sayesinde çok eğleniyoruz(!)...
  • 36
    şikeyi aklama sezonundaki icatların bile yanında masum kalacağı deli zırvası. gerçi şimdi böyle konuşmamak da lazım, rica edilen makamdan ötürü yanlış anlaşılması muhtemeldir. ancak "fetöcü hakimlerin fenerbahçe'ye kumpas kurduğu" teranesiyle birkaç yıl içinde "hocaefendi"nin "terörist başı"na dönüştüğü olaylar dizisini bir potada eritince 2011-12 sezonundaki enteresan uygulamalar bile kabul edilebilir geliyor kulağa.

    pandeminin ikiye böldüğü sezondan sonra buyrulan "şampiyon şampiyon olsun ama küme düşme olmasın" şeklindeki saçmalık bile bundan birazcık daha mantıklıydı. "çok beğenilince devamını çevirmişler" hesabı, buna çok ses etmediler madem neden daha da saçmasını yapmayalım gayretiyle ortaya atılmış gibi görünüyor. hem pandemi hem de ertelenen avrupa şampiyonası nedeniyle sıkışan fikstürde herkes maç sayısını azaltmaya çalışırken arttıran tek ülke olarak bir rekora imza atmıştık zaten. şimdi de dünya kupası sebebiyle bölünecek sezon yeteri kadar sıkışıkken üzerine 6 hafta daha koyarak bu rekoru geliştirmenin peşindeyiz sanırım.

    normal bir ülkede bunun konusu bile olmaz. bir şekilde yürürlüğe konsa taraftarlar birlik olur maçları oynatmaz olay çıkartarak. bizde bu işler danışma ofisinden gelen ve tüm tribün liderlerinin icabet edeceği bir davete bakar. sesini çıkartan olursa da kendi stadında "kendi taraftarı"ndan tekme tokat dayak yer. normalde bunun yapılacağı ligin konuşulmasını geçtim, twitch yayınlarında böyle bir karecik içinde falan verilmesi gerekir en fazla.

    herkes de bol keseden atar bir daha bu lig izlenmez diye. oysa şikeyi aklama sezonu galatasaray tarihinin en unutulmaz şampiyonluğuna sahne olmuştur, 2011 sonbaharında "bu lige bir saniye bakmam yea" diyenlerin hepsi 12 mayıs 2012 akşamı sevinçten ağlamıştır. 2020 sonbaharında "bu fikstürle bu ligi kim ne yapsın" diyenler de 15 mayıs 2021 akşamı dualarla iki maçı takip etmiştir.

    gönül ister tabi ki böyle olmasın ama, çok da şey yapmamak lazım...
  • 38
    bir milletvekili tarafından, gayrı resmi şekilde ilan edildiği gün ve ertesi günü oynanan iki maçta yaşanan rezilliklerin bile yettiği olay. küme düşmemek için son şans maçına çıkan iki takımdan birinin futbolcusu 30. saniyede orta sahada rakip oyuncuyu darp edip kırmızı kart görerek maçı sabote etti, diğeri de her ne sebepten olursa olsun çok da mantıklı olmayan bir şekilde 90 küsurda kalesini açıp beraberlik golünü hediye etti rakibine. daha ligin bitimine 4 hafta var ve bu işten nemalanacağı için, normalde götünü yırtması gerekirken öylesine maçlara çıkacak olan takımların oynayacağı tüm maçlar daha ilk düdük çalmadan şaibeli hale gelecek. bu maçlarla avrupa kupasını falan kaybedecek takımların çıkaracağı rezillik için de kim bilir nasıl bir sus payı verilecek.

    bu ligin maksimum ederi jahrein tarzı twitch fenomenlerinin özet görüntülerini komik video diye açıp aralarda göstermesi falan olabilir. biz eşşek gibi stada gitmek için ayrı, televizyonda izlemek için ayrı para vereceğiz falan...
  • 39
    böyle bir şey olursa, ligin ve ülkenin iki büyük takımı olan galatasaray ve fenerbahçe el ele verip ligden çekilmeli. bu durumda ortada lig diye bir şey kalmaz zaten.

    diğer takımlar ne halt ediyorsa etsin.

    bu iş nasıl olur, nasıl çıkılır işin içinden bilmiyorum ama iki büyük camianın en azından türk futbolunda yaşanan rezaletlere birlik olup cevap vermesi gerekiyor.

    sen malatyadan oy devşireceksin diye türk futbolunu mu yok edeceğiz?
  • 40
    küme düşmenin kaldırılması tüm sezonu şaibeli hale getirip trabzonspor’un şampiyonluğunu engelleyebileceği için bana kalırsa küme düşme kaldırılmayacaktır. eğer küme düşme düşme kaldırılırsa başta fenerbahçe sezonun tescil edilmemesi için elinden geleni ardına koymaz. o yüzden küme düşme olacak diye düşünüyorum sırf fenerbahçe’nin tribiyle uğraşmamak için.
  • 41
    konuşulması bile saçmalıktır. 2019-2020 sezonunda da düşme olmaması da zaten başlı başına bir saçmalıktı. eğer bu sezonda düşme kaldırılırsa, bu süreçte 2 kez küme düşen malatyaspor, 1 kez düşen kayserispor, rizespor, göztepe ve altay ligde devam edecekler. o zaman adama sorarlar 2020-2021 sezonunda düşen takımların günahı neydi? hadi ankaragücü 19-20 sezonunda düşmüştü adalet yerini buldu diyelim. peki diğer 3 takım gençlerbirliği, erzurumspor ve denizlisporun suçu neydi? o büyük gelirden mahrum oldular. denizli ve gençlerbirliği neredeyse tff 1. ligden düşecek erzurumda zola play off oynayacak.
    bir başka nokta ise örneğin bu sezon düşen 4 takım içinde malatya ve rize gibi kısmen belirli noktalarda(!) daha güçlü takımlar yerine, kısmen belirli noktalarda daha güçsüz antalyaspor, hatayspor veya giresunspor gibi takımlar olsaydı, düşmeme konusu yine gündeme gelir miydi? cevap basit, hiç sanmıyorum..
  • 42
    küme düşmenin kaldırılmasından ziyade malum takıma kıyak geçilme ihtimali beni tedirgin ediyor. malumunuz süper lig 2022-2023 sezonu 19 takım oynanacak ve her hafta 1 takım bay geçecek. neresinden bakarsanız bakın saçmalık. bay geçme ihtimalini, olası yayıncı kuruluş da istemeyecektir. hal böyle olunca ligi 17.bitiren takıma özel af çıkabilir. ben zannetmiyorum ki alt ligden süperlige 3 değil 4 takım çıkarsınlar. ayrıca, malum takımın siyaset, kurumlardaki yöneticiler ve sponsorları ile olan bağları da hepimizin bildiği şeyler. hal böyle olunca bu malum takım ligi 17.bitirirse kesinlikle ligde tutarlar diye düşünüyorum.
  • 43
    bildiğim kadarıyla bu durumun olabilmesi için geçerli bir sebepleri olması gerekiyor federasyonların. 2019-2020 sezonu için pandemi dolayısıyla bizim haricimizde pek çok ülke küme düşürmeyi kaldırmıştı. bu sezon için öne sürülecek sebepler uefa tarafından direkt olarak soruşturma yememize sebep olacağı için böyle bir şeye yeltenebileceklerini düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın