• 477
    orta saha gibi takımın belki de en önemli bölgesine hala transfer yapılmamış dönemdir. hayır bari bir tane as oyuncumuz elimizde olsa hiçbir şey demeyeceğim ama o da yok. böyle bir planlama olamaz. herkes ffp'nin ne olduğunun ve ne getirdiğinin farkında. böylesine bir ortamda adam da satamıyorsan geçen sene kiraladığın oyuncuları bir an önce tekrar alıp yoluna bakacaksın. ama biz daha elimizdeki sakatlık sorunu olan futbolcuyu bile tutamıyoruz. beşiktaş lemina'yı açıklayınca o çok eleştirilen yangıncı taraftarları sosyal medyada tekrar görmeye başlayacaksınız ve sonra panik transferi yapılacak. hiç şaşmaz.
  • 482
    iki orta saha transferi ve olursa bir adet yedek yerli önlibero transferi ile kapatırsak iyi iş çıkartacağımızı düşündüğüm transfer dönemi

    beklentiler için

    (bkz: jefferson lerma)
    (bkz: jakub moder)
    (bkz: mehmet özcan)

    geriye kalan pozisyonlarımızın gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. bunun yanında maaş yükünü azaltmak için aşağıdaki oyuncularla yolları ayırabilirsek maaş yükünü iyice aşağı çekmiş oluruz

    (bkz: younes belhanda)
    (bkz: ryan babel)
    (bkz: jimmy durmaz)
    (bkz: şener özbayraklı)
  • 488
    taraftar nezdinde oyuncu satamadığımız için beklentiler düşük kalıyor. zaten hali hazırda oturmuş bir kadro yapımız var.
    2 kaliteli + 2 genç bu takım icin yeterlidir. ancak orta saha için acele ederek 2 kaliteli oyuncu almalıyız.
    çok umutsuz olmamak gerekiyor. ülkemizin ve kulüplerin ekonomik yapıları çok sıkıntılı. eldeki imkanlar ile maksimum sonuç almak gerekiyor. iyi haberler bekliyoruz.
  • 489
    2 as orta saha 1 tane de kanat oyuncusu alarak acilen kapatmamız gereken sezondur.

    neden inatla ve ısrarla, bu kadar sıkışık durumdayken "genç oyuncu alalım da alalım, geleceğe yatırım yapalım da yapalım" sevdasına düşüldüğünü anlamıyorum. alamıyoruz kardeşim. ffp'ye gelmeden daha kulüpte para yok. kombineler satılmıyor. yayıncı kuruluş ödeme yapmamak için 40 takla atıyor. avrupa geliri yok. oyunculara eşşek yüküyle maaş veren eski ve mevcut yönetim* nedeniyle satış da yapamıyoruz. euro almış başı gitmiş.

    kardeşim zamanı mı şimdi gençleşme operasyonunun? bu seneye mi kıstı? kirala işte seri ve lemina'yı; konuyu kapat. sonrasına fırsat çıkarsa, satış yaparsan alırsın genç oyuncu. sen bu seneyi kurtarmadan gelecek seneleri filan kurtaramazsın. durumumuz bu. seneye ffp bitiyor. şampiyon ya da en kötü ikinci olabilirsek ve şampiyonlar ligi'ne kendimizi atabilirsek mali olarak da rahat olacağız. o zaman işte al genç oyuncu. o zaman gençleştir takımı. o zaman geleceğe yatırım yap. bunun zamanı şimdi mi?

    seri ve lemina kabul etmiş işte maaşlarında indirimi de. daha ne istiyorsun? 1 sene geçirmişler seninle. takımı tanımışlar. ligi tanımışlar. eh fena de performans göstermemişler. tamam işte. kulüpleri de dünden razıdır, bakmayın siz.

    şimdi yine birileri kızacak ama bu olay tamamen fatih hoca'nın inadıdır. taktı kafaya bir kere. ama iş arda'ya gelince oyuncuların geleceğine yatırım filan havada kalıyor. donk'a şakkadanak 800 bin € yıllık maaş veriliyor. takkadanak belhanda ilk hazırlık maçının as kadrosuna yazılıyor. ama iş lemina'ya, seri'ye gelince "takımı gençleştirelim". hayır seri ve lemina yukarıdaki adamlardan da daha genç.

    zamansız işleri yapmak konusunda üstümüze yok. bu sene bütün saha dışı unsurlar fener lehine hareket edecek. bu çok bariz. bununla savaşabilmek için hatasız hareket etmemiz lazım. bu seneyi kaybedersek seneye yapılanma filan yapamayız. basar tff 100 milyon tl limiti, öyle bakakalırız.
  • 491
    öncelikle şunu söyleyeyim belhanda nefretimdir. savunmak için söylemeyeceğim. fakat 3 değil 2 orta saha alacaksak seri ve moderi alıp, belhandadan bu senede faydalanabilirmiyiz düşünmeye başladım. örneğin linnesi gönderebilirsek ( 2-3 milyon gibi ) ve maicon satışıyla seri kiralık, moder zorunlu satın alma opsiyonlu kiralık yapabilsek, seri,moder,donk,taylan,ömer rotasyonuna belhandayı bazı durumlarda çekebiliriz diye düşünüyorum.

    malum para yok, kafamda sürekli kadro mühendislikleri.
  • 492
    renkdaslarımın ne güzel hayaller kurduğunu görüyorum. serseri oğlunu evlenince adam olur diyen anne-bablar gibi. oğlan evlenir eve uğramaz bu defa çocuk olsun adam olur derler. sonuç 2 çocuk ve sürekli kavga eden bir aile. o yüzden hayal kurmayı bırakalım. mevcut yönetim oyuncu satamadıgi surece sadece transferin son günlerinde bir kiralık orta saha alır. bir de artık kanat veya orta saha olan takımının kiralama bedeli istemeyeceği bir oyuncu düşerse onu menajer tavsiyesi ile. başka bir transfer beklemiyorum. bir iki haftaya yoneticilerden ve yancı gazetecilerinden mevcut kadro aslında lig icin yeterli laflarını duymaya başlarız...
  • 493
    3 orta saha 1 tane de sol kanat takviyesine ihtiyacımız olan dönemdir. ayrıca babel, belhanda, jimmy, ahmet çalık ve jesse'yi(kiralık) göndermemiz gerekmekte. şu ana kadar bu yolda başarılı bir sınav verdiğimizi düşünmüyorum. zaten 2 ay önceden bağladığımız transferler haricinde bir transferimiz olmadı. basında adı bizimle geçen isimlerden de coulibaly dahil 1-2 güne kesin biter diyebileceğimiz birisi yok. en büyük sıkıntılarımızdan biri de ffp'den dolayı oyuncu tipi konusunda seçici olamamamız. özellikle 6 numara transferi trajikomik bir şekilde ilerliyor. biri olmazsa öbürü olur dediğimiz seri-lemina-lerma 3'lüsü birbiriyle tamamen alakasız oyuncu tipi olarak. o yüzden önceliği kesinlikle 6 numara transferine verip bu 3'ü ya da bir başkasını bağlamalıyız. 8 numara için box-to-box oyuncu, kanat için de pırpır oyunculara yöneleceğimiz zaten kesin gibi. sonuç olarak 6 numara transferimiz, oynayacağımız sistem konusunda son derece belirleyici olacak. umarım 6 numara öncelikli* olmak üzere gereken tüm alım satım işlerini en kısa zaman içerisinde tamamlayıp rahata ereriz.
  • 494
    pandemi sürecinden itibaren bu dönemden umudumu kesmiştim. sağolsun yöneticiler de bu beklentimi karşılıksız bırakmadı. gelecek oyuncuların kağıt üzerinde taraftarı tatmin edeceğini düşünmüyorum. gelecek sezon başarılı olabilmemiz için 19-20 sezonundaki ömer bayram katkısı gibi ekstra katkılar almalıyız. arkada 5 linin bizi çok üzeceğini zannetmiyorum ancak ilerisi için işimiz biraz da futbol şansına kaldı. başarılı olacaksak falcaonun eski formuna dönerek sakatlanmadan oynaması ya da diagne ile arda turanın futbolcu olduğunu hatırlaması lazım. diğer bir ihtimal ise bizim gamsız kardeşlerin bizi şaşırtması. ihtimallere bakılınca 20-21 sezonu için şimdiden tüm renkdaşlarıma sabırlar diliyorum.
  • 495
    sezonun baslamasina 18 gun kalmisken, orta sahamiza rekabetci bir orta saha futbolcusunu henuz katamadigimiz donem.

    ayrica, takim henuz herhangi bir hazirlik maci da oynamamis durumda. bu durum, takima katilan transferlerin cabuk harmonizasyonu icin de sikinti yaratmaktadir.

    galatasaray icin, pek de garipsenemeyecek sekilde, kotu gecen donemdir. zira, galatasaray sezona her zaman en kotu hazirlik maclariyla (eksisozluk'e selam olsun) ve gec transferleri ile damga vurur.
  • 496
    bana kalırsa belhandanın olası gidişiyle (çünkü takım içinde de artık istenilmiyor) 4 orta saha ve 1 kanat oyuncusu almamız gereken bir dönem. bu transferleri yapabilmemiz için ise satabileceğimiz iki oyuncu var malumunuz ama zaten bu sebepten dolayı alındılar çünkü şu an marcao ve luyindama hariç birilerinden para kazanma şansımız oldukça düşük. marcao veya luyindama gider ise malum 1 stoper daha almamız lazım olacak bu sebeple çok hızlı git gel dönemi yaşanırsa şaşırmam. 1.4 m ile hareket olanağımız orta sahanın çölde su bulmak gibi değerli olduğu şu dönemde kiralık alsak bile mümkün değil. ocak ayında liglerin başlamasına 10 gün kala iki yeni stoperi yan yana koyup oynatan şampiyon olan hoca 3 orta sahayı 10-15 günde yine hazırlar yeter ki oyuncular menajer önermesi değil liste başındaki doğru isimler olsun.
  • 497
    tek beklentim iş ahlakı yüksek, potansiyelli, maaşı uygun, başarıya aç ve mümkünse en fazla 25 yaşında olan, yine mümkünse ab pasaportuna sahip 2 orta saha ve 1 kanat oyuncusuyla uzatmadan transferi kapatmak. kiralık oyuncu görmek istemiyorum şahsen, zorunlu satın alma opsiyonlu olsun bizim olsun. hem faydalanabilelim hem elimizden çıkarırken sorun yaşamayalım. bu transfer mottosunu da mümkünse kulüp binasına asalım ki artık 30+ futbolculara milyon eurolar bağlayarak daha fazla iflasa sürüklenmeyelim.
  • 499
    rakiplerimize göre geride olduğumuz bir transfer dönemi kesinlikle değil. eksik bölgelerimizi biliyoruz ve monte edilecek oyuncuları bekliyoruz. buna karşılık rakiplerimizin yapmış oldukları transferleri gördük. biz transferleri kulübeye yaptık, onlar ilk 11'e ve yeterli değiller.
    sahi yok mu şöyle 10 numarayı giyecek brezilyalı güzel bir kadife ayak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın