• 176
    gerçekleşmeyeceğini düşündüğüm önermedir. beşiktaş maçında 75 de 3. golü bulduktan sonra ikili averajı alma fırsatını kaçırdık. onun üzerine averaj gereken zamanda ligden düşmüş denizlispor ile oynadık. 3 tane penaltı kazanıp yalnızca 4 gol atabildik. burada ayağımıza gelen fırsatı da kaçırdık. artık gelinen noktada bence bir mucize bekliyoruz.
  • 177
    an itibariyla ulaşmamıza yaklaşık 67 saat 30 dakika kalan ünvandır. uyku tutmuyor, yarın iş var, ona rağmen uyuyamıyorum, bayram var hissedemiyorum ama bayramın üçüncü gününün benim için daha büyük bayram olma potansiyeli var. bu leveli atlayıp pazar gününden devam etsek mümkün mü acaba diye saçma şeyler düşünmeye başladım gecenin bir vakti. galiba iyi değilim, ne yapacağım, ne yapacağız hiç bilmiyorum...
  • 180
    çoğumuz bu iş tamam gözüyle bakıyoruz ama avantaj hâlâ beşiktaş'ta. bizim atacağımız golden ziyade göztepe'nin atacağı bir gol daha büyük önem taşıyor. olursak bizden önce göztepe'nin sayesinde olacak.
    bu arada umarım herkes anlamıştır bu ligde bir puanın önemini, "yenemiyorsan yenilme"nin önemini. 41 haftada bir puan fazla toplasak arkamıza bakmadan şampiyonduk. ahhhhh ulan rize ahhhhhh
    (bkz: #3137845) bazen bir taç atışının yönü şampiyonluğu belirliyor.
  • 182
    şampiyon olursak çok mutlu olacağız ama olmazsak da yıkılıp bitecek bir şey yok. zaten senenin tamamını düşününce bugün bu noktaya gelebilmeyi pek düşünmemiştim.

    fatih terim'in önce galibiyet daha sonra fark mottosuyla çıkacağına eminim. ayrıca kaybetmekten korkanın beşiktaş olduğu başkanından, medyasına onlardan sosyal medya trollerine kadar tepeden tırnağa hissediliyor. hafta sonu ilk golü atan ve ilk yarıyı önde tamamlayan takımın şampiyon tamamlama ihtimalinin yüksek olacağını düşünüyorum.

    (bkz: 15 mayıs 2021 galatasaray yeni malatyaspor maçı)
    (bkz: 15 mayıs 2021 göztepe beşiktaş maçı)
  • 183
    hayal edebilecegimizden bile guzel gecti 2020 2021 sezonunun sonu.

    bir cok neden ki bunlarin basinda bir anda birden cok oyuncumuzun cezali oldugu maclar, verilen sacma sapan forvet kirmizi kartlari, covid gibi nedenler geliyor. bunlarin sonunda takimimiz ligi vermis gibi oldu. liderin 8 puan gerisinde, onunde hem besiktas hem de fener var. herhalde sampiyonluk icin daha imkansiz bir senaryo cizilemezdi.

    ama ne yapti takim? kalkti silkelendi ufak ufak tirmanmaya basladi ve son 1 haftada bize yasattigi guzel duygularla kupanin kulpundan tuttu.

    30 yasindayim, galatasarayin kupanin kulpunu tuttuktan sonra biraktigini hic gormedim.

    ama oldu ki kaybettik. bunu dert eder miyiz bu saatten sonra? zerre dert etmem. olsun varsin bu sene de sampiyon olmayiverelim. benim gozumde bu takim zaten besiktasi evinde evire cevire yendigi gun sampiyon oldu. 15 mayis gecesi herkesin kabul edecegi bir hale burundurecegiz sadece bunu.

    kaybedersek de helal olsun aslanlara der kapatiriz televizyonu. ben yasayacagim hazzi yasadim. rakiplerin gozundeki korkuyu keyifle izlemek yetti bana. bundan sonrasi da olursa ekstrasi olur. her sey icin tesekkurler aslanlar.

    not: besiktastan 2 puan fazla alarak sampiyon olacagimiza eminim.
  • 184
    an itibariyla ulaşmamıza yaklaşık 45 saat kalan ünvandır. bugün iş vardı demiştim ya dün, beklediğimin 2 katı geldi o iş, şu an bitti ve bu sefer de yorgunluktan uykum kaçtı zannettim. döndüm durdum yarım saattir, yine aklımda bizim maç. çıkmıyor arkadaş çık-mı-yor. varsa yolunu bulan söylesin, heba olacağım bu uğurda. ben ki 2006, 2008, 2012 ve 2019 şampiyonluklarını gördüm gerek evde gerekse de stadta, ama, hiç beklemediğimden midir nedir bu yılki gibi hiç merak etmemiştim sonumuzu. allah'ım yüzümüze bak bu yıl be, çok şey istemiyoruz bence, yine olur, yardım eyle, amin.
  • 187
    gerçekleşeceğine hâlâ inanmıyorum ama inşallah gerçekleşir.

    aylardan beri açıp herhangi bir maçımızı doksan dakika izlemedim. bu sezon müthiş bir hayâl kırıklığı söz konusu, hoca bir yandan yönetim bir yandan sezon başı olunan yerle gelinen yer çok farklı ne yazık ki.

    son haftaya girer iken büyük bir şampiyonluk şansımız doğdu, inşallah şans bizden yana olur. fakat şampiyon olsak bile bu sezonun boğucu rahatsız ediciliğinin etkisi şampiyonluğu da buruklaştıracak benim için.
  • 189
    bu işin buraya kadar geleceğini aramızda kaç kişi düşünebilirdi ki? rize maçından sonra inanılmaz üzülmüştüm, şampiyonluk gitti, buradan dönmez demiştim. hatta geriye dönersek beşiktaş maçından sonra bile içimde umut yoktu. fener’i şampiyon yapmayız inşallah dedim bir çoğumuz gibi.
    yarın sonuç ben olursa olsun biz zaten alacağımızı aldık. mağrurlandılar, böbürlendiler, kendilerini büyük gördüler, ama ne demiş eskiler “mağrurlanma padişahım senden büyük allah var”. türkiye’de de sizden büyük galatasaray var ve bunu yine kanıtladı. salı gününden beri panikleri her yerlerinden belli, kuduz it gibi gözleri dönmüş. bu korku bile onları mental olarak bitirdi.
    sene başından beri algıları, hakem hatalarıyla aldıkları puanlar ve hakemlere rağmen galatasaray’ın alamadığı puanlar. sonuç olarak 2 averaj gerideyiz ve her şey yarın belli olacak.
    onlarca şeye rağmen hâlâ iddiamız var ve enselerindeyiz. biz buralardan hiç şampiyonluk vermedik ama onların elleri ayakları titriyor. öğrenecekler böyle böyle galatasaray’ın şampiyonluk iddası matematiksel olarak bitmedikçe rahat rahat şampiyon olamayacaklar.
  • 193
    bugün, 15 mayıs 2021 ve artık son maç haftasıyla şampiyon ünvanı sahibini bulacak. kalbi galatasarayımızla atan herkesi sinerjiye davet ediyorum.

    allah yardımcımız olsun. hak eden yerini bulsun.
    akşam, bu başlıkta çılgınlar gibi sevinmek kısmet olsun.

    bu başlığa bir önceki girdimi, bizim az görülen şansımızın hiç de az olmadığını anlatmak için yapmıştım.
    şimdi ise, ne kadar yakın olduğumuzu yazmak için giriyorum.

    yine bir oyun teorisi yapalım:
    gs 81, bjk 81, fb 79 puanda. bjk, bizden +2 averaj avantajlı.

    bjk için bakarsak: gol averajına sahip takım. ancak gol averajını kullanabilmek için maç sonucuna +3 puan yazmak gerekecektir. beşiktaş elinden geldiğince saldırıp bir an önce öne geçmek isteyecektir. çünkü, gol haberinin bize gelmesinin bizi bozacağını düşünür. bu durum, bizi +4 skorlu sonuçla bitirmeye mahkum eder. elinde hamle oyuncusu yok, sahada mevcut olanlarla işi bitirmeli. zaman aktıkça yorgunluk ve stres artmaya başlayacak.
    beşiktaş, ipler benim elimde olsun motivasyonuyla, bu golü ararken arkada pozisyon verebilir. göztepe arkadaki boşluğu cezalandıran ve atağa hızlı kalkabilen bir takım. bir de maçın tamamını oynamak gerekecektir. öyle bjk 1, 2 gol atınca hemen maç bitmeyecek.

    gs için bakarsak: rakibinin tur atmaya geldiği maçta sürklase edip yolladı, sonra bjk'nin bir yenilgi daha almasıyla puanlar eşitlendi. gs tüm psikolojik avantajı kendine çevirdi. rakip camianın başkanı, hocası, oyuncusu, taraftarı kaybettik psikolojisine girmiş durumda ve bahaneleri hazırladılar. gs karar maçlarına kazanmak için çıkıp olabildiğince karakter koyan bir takım. farklı kazanıp diğer sonucu beklemek istiyor. elimizde gol bulabilen ayaklarımız var. malatya'nın az gol yemesi, dirençli takım defansı ve kontra yapması en belirgin dezavantajımız. ama her dakikasını avantajı tarafımıza çevirmek için oynayacağımız ve bulduğumuzu atmamız gereken mentalitede olduğumuz aşikar. iş tek maça kaldı.

    karar için durum:
    beşiktaş 1 farkla galipse bizim 4, 2 farkla galipse bizim 5, 3 farkla galipse bizim 6 skor farkla galibiyet bulmamız gereklidir.

    oyun gidişatı:
    her iki maç 0:0 başladığında 82'şer puanla dizileceğiz. golü bulan 84 puan olacak. iki takım da puan olarak eşitse averaja bakılacak.
    e peki tamam da, siz bjk oyuncusu olsanız.
    galatasaray golü bulmuşken bekleyebilir misiniz?

    son 15 dakikayı oynadığınızı düşünün. eğer öndeyseniz savunma psikolojisiyle ileri gitmez ve maç bitsin istersiniz. puan veya gol avantajı olarak gerideyseniz, savunmayı düşünmeden saldırdığınız bir maça döner.

    1 farklı galipsiniz... 1 gol yenirse 2 puandan eder.
    2 farklı galipsiniz... 1 gol yediniz, 1 gol daha gelirse berabere kalınacağı korkusu ve paniği ortalığı sarar. zaman geçmek bilmez.
    bjk bu stresi kaldırabilen bir camia değil. sahada bu tip oyuncusu da yok, rotasyonu da yok.

    daha da kötü senaryo kuralım, ilk golü rakip bulursa ne olacak?
    bjk 1 gol yerse, biz 1 gol öndeysek.
    bu durumda bjk'nin avantaj için yemeden 2 tane atması, eğer onlar atabiliyorsa bizim de avantajı tekrar almak için 3 tane atmamız gerekir. yani göztepe'nin atacağı gol bizim ciddi olarak faydamıza yazar. tersi de geçerlidir. bu durumun beşiktaşın başına gelmesi daha muhtemeldir. deplasmandalar ve sabırsız davranacaklar, göztepe ise kendi evinde oynuyor, mutlaka bir gol bulmak isterler.

    işin kilit noktası: kesinlikle gol yenilmemelidir. golü yiyen takımın işi çok fazla zorlaşır.
    unutulmasın, 2006'da denizli'de fenerbahçe gol ararken verdiği boşlukta yediği gol nedeniyle şampiyonluk bıraktı. o gol sonrası reaksiyon hiç de kolay birşey değil. alex, anelka, appiah, tuncay başaramadı.

    "5-0 olmadan durmayalım" düşüncesiyle orantısız risk almak, fazla cüretkarca olur. herkes 0-0 başlıyor, karşı takımın da eli ayağı tutuyor. oyun kontrolü ve temposunu elimize alıp, ilk yarı risksiz en az 2-0'ı yakalayalım. ikinci yarı devam eder istediğimizi alırız.

    bu avantajı alırız, alırsınız. şampiyon cimbom yazdıracağız.

    "oyun disiplinini bozmak yok, şartlar ne olursa olsun. atarız, yeriz."
    "unutmayın, en iyi defans yapma biçimi oynamaktır."
    "burda tek bir şey kaldı, sizin oynamanız. bir dünyanın seyredeceği sizin oynamanız".

    "allah yardımcınız olsun"

    (bkz: 15 mayıs 2021 galatasaray yeni malatyaspor maçı)
    (bkz: 15 mayıs 2021 göztepe beşiktaş maçı)
  • 200
    olmamıştır. hâlâ hazmedemiyorum. tarihimizin en kolay şampiyonluğu olacaktı. insanın canını en çok, yaşanabilecekken yaşanamayan şeyler yakıyor. içerde seyirci baskısı yok, dışarda deplasman fobisi yok. tam 42 hafta olduğu için kaybedilen puanın telafisi çok daha kolaydı. fatih hocaya bu sezon ve hatta geçen sezon için kalbim hiç doğrulmayacak. gitsin demiyorum ama kendini toplasın. şu kadro kendi kendine bile şampiyon olurdu. 100 milyon euro harcayan ali koç'a şampiyonluğu kaptırırsa gıkım çıkmazdı "adam bastı parayı şampiyon oldu, hoca naapsın" derdim. dedelerle/bebelerle, beleşe bulabildikleri kim varsa rasgele bir takım kuran ehlikeyf sergen'e şampiyonluk verdik. maaşları ödeyemeyen, bizden 2–3 kere daha batık durumdaki bjk'ye şampiyonluk verdik. adamlara cansuyu verdik elimizle. kimse senden imkansız birşey istemedi hoca.
    bir evlatçılık, bir pas oyunu, birde duran top düşmanlığı bize 50 milyon euroya ve bir şampiyonluğa mâloldu. sürekli bir şeyler icat etme sevdası, basit düşünmekten onu alıkoyuyor. mesela hatay maçına ozornwafor'la çıkıp 5 yesek kim ne diyebilirdi? en keskin virajda hayatında stoper oynamamış gedson'u oynatmak akıl işi miydi? bizden çok daha dar kadrosu olan çömez sergen hiç böyle ucube denemeler yapmadı. basit düşündü, sonuç odaklı oynadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın