• 110
    kağıt üzerinde şampiyon tamamlamızı sağladığım sezon. nasıl olduk anlatıyorum. öncelikle kalan 6 maçımızı kazanıyoruz ve 84 puanla şampiyon oluyoruz. beşiktaş kalan 6 maçından 3'ünü kazanıyor, 2 maçta berabere kalıyor ve bizim maçımızı da kaybederek 83 puanla ligi bitiriyor.
    fenerbahçe kalan 6 maçından 4'ünü kazanıyor, 2 maçında berabere kalıyor ve 84 puanla ikinci oluyor neden 2. oluyor ikili averaj bizde çünkü. evet şampiyon olduk kalemimin gücü, yazdığım zeminin güzelliğiyle takımı şampiyon yaptım. yönetimden maaşa bağlanmayı arzuluyorum. sarfettiğim efor milyonlar akıttığınız insanlardan daha çok! maaş beklentim aylık 10 bin lira+yemek. teşekkür ederim...
    (bkz: 21 nisan 2021 galatasaray trabzonspor maçı)
    (bkz: konsantrasyon)
    (bkz: hedef 23)
  • 109
    valla o maç kritik, bu maç son maç diye diye kendimizi bayağı yıprattık ancak 21 nisan 2021 galatasaray trabzonspor maçı gerçekten şampiyon olmak için sondan önceki ikinci adım..

    ilk adımı geçen hafta beşiktaş'ın ankaragücü'ne kaybedeceği puanın ardından bizim göztepe'yi yenmemizdi; çok şükür bu gerçekleşti. ikinci adım maalesef yine beşiktaş'ın sivas'ta bırakacağı puan ve bizim trabzon galibiyetimiz olacak. beşiktaş yine 2 puanı bıraktı ve sıra bizde.. yarın allah'ın izniyle puan farkını 4'e düşürme şansı elde edeceğiz. eğer bunu gerçekleştirirsek geride bıraktığımız mart ayındaki yaşanılan tramvalar unutulur ve şampiyonluğun en büyük adayı haline geliriz. artık o 4 puanlık farktan sonra bence geri düşmez ve tüm maçları kazanırız..

    biz yarın trabzon'u yenersek iyice strese girecek olan beşiktaş, bizim maçtan önce kayseri, rize ve hatay maçlarının belki de tamamında puan kaybedebilir. futbolda özellikle son haftalar iyi oyundan ziyade konsantreye ve motiveye bakar. biz kazanırsak - ki daha önceki maçlarda kazanmış olsak beşiktaş bu noktaya bile gelemezdi- beşiktaş o stresi kaldıramaz. fenerbahçe'nin de geride kalan 6 maçında en az 2 defa daha puan kaybedeceğini düşünüyorum. herkes yine fener'in fikstürü rahat demeye başlamış ama ankaragücü ve alanya ile deplasmanda, erzurum gibi düşme potasında olan bir takımla maçı olan takımın fikstürü kolay değildir. kasımpaşa ve sivas maçları da aslında zor maçlar ama rakip fenerbahçe olunca o kadar da zor olmayacaktır. sonuçta kardeş kardeş furbolcu paylaşmış takımlar bunlar.. bizim maçlar mı? biz yeterince saçmaladık, o hakkımızı ankaragücü, sivas, rize, hatay ve karagümrük maçlarında hem de peşi sıra 6 haftada doldurduk. bizim artık böyle bir hakkımız yok..

    ipler belki elimizde değil ama yarın bu saatlerde beşiktaş ile puan farkı 4 olmuşsa bilin ki galatasaray artık geri adım atmayacaktır.
  • 15
    gerçekleşebilmesi içi ligin ilk yarısının sonuna kadar alabileceğimiz maksimum puana ulaşmalıyız. *ligin ikinci yarısında 24 maç oynanacağını unutmamak lazım. ortada alınabilecek 72 puan olacak.*

    benim açımdan 8 ekim 2020 sivasspor galatasaray maçı kırılma maçlarımızdan biri olacak. hasbelkader bir şekilde kazanabilirsek takım, yönetim ve hoca silkinip kendisine gelebilir. aksi takdirde ümitlerimin azalacağı bir söylem olarak kalacaktır.
  • 115
    21 nisan 2021 galatasaray trabzonspormaçı
    her gece dua ediyorum şampiyon olabilmek için. bu maçtan önce eğer yenilirsek bu sezon şampiyonluk umudum sona erecekti. tanrıdan bir işaret istemiştim. maç berabere bitti ve ben tanrının ne demek istediğini anlamadım. inanın ben maçlardan önce şunu yapmayayım, daha önce yapmıştım kaybetmiştik ya da tersi bir çok totem yapıyorum. aslında bunları sinerji için yapıyorum. *)))bendeki bu azim takımda yok. sözlüğün pollyanna taraftariyim. olaylara iyi yönden bakarım. matematiksel olarak bitmediyse şampiyonluğa da inanırım. takım hızır ellese kadar dayanırsa dileğini çizip gül ağacının altına da koyacağım. dediğim gibi takım ve teknik ekip isterse. bütün mesele burada.
  • 48
    beşiktaş'ın 2 puan gerisindeyiz. derbiyi her türlü alırız. puan kaybetme haklarımızın birçoğunu harcadık. ancak beşiktaş henüz harcamaya başlamadı. onların da harcaması yakındır. bugünkü oyunumuzu üstüne koyarak devam ettirirsek göstere göstere şampiyon oluruz. enseyi karartacak bir şey yok, bu takım bu sene seve seve şampiyon.

    bir sözüm de fatih terim'e. hocam lütfen ya! şurada 3 aylık bir periyot kaldı. bırak şu egoları evlat sevmeleri falan. formayı adaletli dağıt yeter yahu.
  • 144
    bu saatten sonra olsa da olmasa da bizim için dert değildir. bizim üzerimize düşen tek şey kalan 2 maçta genel averajı da alacak şekilde kazanmak ve rakiplerimizin sonuçlarına göre ligi nerede bitirdiğimizi görmek olmalı. çok gerilerden ve aşırı kayıplardan sonra bile hala denklem içindeyiz. ama zaten imkansızı kovaladığımız bir durum var. beşiktaş ve fenerbahçe düşünsün. şampiyonluğa heveslenen ve yaklaşan onlar. hepimiz farkındayız zaten imkansızı kovaladığımızı. ama tabi es kaza şampiyon olursak artık ne fenerbahçe'nin ne de beşiktaş'ın yıllarca iflah olmayacağı da bir gerçek.
  • 127
    olma ihtimali var mi evet var. cenk tosun, aboubakar, larin, rosier'siz besiktas rize'den sok bir maglubiyetle donerse hersey karisabilir. rize macinin ustune hatay bir surpriz yapabilir ki bir de bakmisiz ali sami yen'de besiktasi yenersek ustune gecmisiz. besiktas'i yenebilirmiyiz, trabzon macindaki gibi oynarsak sansimiz olmaz. bu arada bizim genclerbirligi macini kazanamiyacagimizi dusunuyorum. konyaspor 3, genclerbirligi 1, besiktas 3(baska sansimiz yok), denizlispor 3, malatyaspor 3 puanla 13 puan almaliyiz. besiktas ise rize 0, hatay 1, galatasaray 0 gibi olmasi mumkun ama zor bir seriyle donmeli.
  • 193
    bugün, 15 mayıs 2021 ve artık son maç haftasıyla şampiyon ünvanı sahibini bulacak. kalbi galatasarayımızla atan herkesi sinerjiye davet ediyorum.

    allah yardımcımız olsun. hak eden yerini bulsun.
    akşam, bu başlıkta çılgınlar gibi sevinmek kısmet olsun.

    bu başlığa bir önceki girdimi, bizim az görülen şansımızın hiç de az olmadığını anlatmak için yapmıştım.
    şimdi ise, ne kadar yakın olduğumuzu yazmak için giriyorum.

    yine bir oyun teorisi yapalım:
    gs 81, bjk 81, fb 79 puanda. bjk, bizden +2 averaj avantajlı.

    bjk için bakarsak: gol averajına sahip takım. ancak gol averajını kullanabilmek için maç sonucuna +3 puan yazmak gerekecektir. beşiktaş elinden geldiğince saldırıp bir an önce öne geçmek isteyecektir. çünkü, gol haberinin bize gelmesinin bizi bozacağını düşünür. bu durum, bizi +4 skorlu sonuçla bitirmeye mahkum eder. elinde hamle oyuncusu yok, sahada mevcut olanlarla işi bitirmeli. zaman aktıkça yorgunluk ve stres artmaya başlayacak.
    beşiktaş, ipler benim elimde olsun motivasyonuyla, bu golü ararken arkada pozisyon verebilir. göztepe arkadaki boşluğu cezalandıran ve atağa hızlı kalkabilen bir takım. bir de maçın tamamını oynamak gerekecektir. öyle bjk 1, 2 gol atınca hemen maç bitmeyecek.

    gs için bakarsak: rakibinin tur atmaya geldiği maçta sürklase edip yolladı, sonra bjk'nin bir yenilgi daha almasıyla puanlar eşitlendi. gs tüm psikolojik avantajı kendine çevirdi. rakip camianın başkanı, hocası, oyuncusu, taraftarı kaybettik psikolojisine girmiş durumda ve bahaneleri hazırladılar. gs karar maçlarına kazanmak için çıkıp olabildiğince karakter koyan bir takım. farklı kazanıp diğer sonucu beklemek istiyor. elimizde gol bulabilen ayaklarımız var. malatya'nın az gol yemesi, dirençli takım defansı ve kontra yapması en belirgin dezavantajımız. ama her dakikasını avantajı tarafımıza çevirmek için oynayacağımız ve bulduğumuzu atmamız gereken mentalitede olduğumuz aşikar. iş tek maça kaldı.

    karar için durum:
    beşiktaş 1 farkla galipse bizim 4, 2 farkla galipse bizim 5, 3 farkla galipse bizim 6 skor farkla galibiyet bulmamız gereklidir.

    oyun gidişatı:
    her iki maç 0:0 başladığında 82'şer puanla dizileceğiz. golü bulan 84 puan olacak. iki takım da puan olarak eşitse averaja bakılacak.
    e peki tamam da, siz bjk oyuncusu olsanız.
    galatasaray golü bulmuşken bekleyebilir misiniz?

    son 15 dakikayı oynadığınızı düşünün. eğer öndeyseniz savunma psikolojisiyle ileri gitmez ve maç bitsin istersiniz. puan veya gol avantajı olarak gerideyseniz, savunmayı düşünmeden saldırdığınız bir maça döner.

    1 farklı galipsiniz... 1 gol yenirse 2 puandan eder.
    2 farklı galipsiniz... 1 gol yediniz, 1 gol daha gelirse berabere kalınacağı korkusu ve paniği ortalığı sarar. zaman geçmek bilmez.
    bjk bu stresi kaldırabilen bir camia değil. sahada bu tip oyuncusu da yok, rotasyonu da yok.

    daha da kötü senaryo kuralım, ilk golü rakip bulursa ne olacak?
    bjk 1 gol yerse, biz 1 gol öndeysek.
    bu durumda bjk'nin avantaj için yemeden 2 tane atması, eğer onlar atabiliyorsa bizim de avantajı tekrar almak için 3 tane atmamız gerekir. yani göztepe'nin atacağı gol bizim ciddi olarak faydamıza yazar. tersi de geçerlidir. bu durumun beşiktaşın başına gelmesi daha muhtemeldir. deplasmandalar ve sabırsız davranacaklar, göztepe ise kendi evinde oynuyor, mutlaka bir gol bulmak isterler.

    işin kilit noktası: kesinlikle gol yenilmemelidir. golü yiyen takımın işi çok fazla zorlaşır.
    unutulmasın, 2006'da denizli'de fenerbahçe gol ararken verdiği boşlukta yediği gol nedeniyle şampiyonluk bıraktı. o gol sonrası reaksiyon hiç de kolay birşey değil. alex, anelka, appiah, tuncay başaramadı.

    "5-0 olmadan durmayalım" düşüncesiyle orantısız risk almak, fazla cüretkarca olur. herkes 0-0 başlıyor, karşı takımın da eli ayağı tutuyor. oyun kontrolü ve temposunu elimize alıp, ilk yarı risksiz en az 2-0'ı yakalayalım. ikinci yarı devam eder istediğimizi alırız.

    bu avantajı alırız, alırsınız. şampiyon cimbom yazdıracağız.

    "oyun disiplinini bozmak yok, şartlar ne olursa olsun. atarız, yeriz."
    "unutmayın, en iyi defans yapma biçimi oynamaktır."
    "burda tek bir şey kaldı, sizin oynamanız. bir dünyanın seyredeceği sizin oynamanız".

    "allah yardımcınız olsun"

    (bkz: 15 mayıs 2021 galatasaray yeni malatyaspor maçı)
    (bkz: 15 mayıs 2021 göztepe beşiktaş maçı)
  • 27
    imkansız değildir, işin içinde galatasaray varsa her şey mümkün.

    ah o antalya-konya maçlarında 5 puan bırakmasaydık diye o kadar kahroluyoruz ki taraftar olarak. ama hala unutmamak lazım ki en kritik deplasmanların neredeyse hepsini atlattık ve 3 puanla atlattık, bizim gittiğimiz zor deplasmanlara rakipler çoğunlukla gitmedi bile(sivas, başakşehir, trabzon gibi).

    umudu yitirmek istemiyorum ama rakipler şov yaparken galatasaray sahipsizmiş gibi hissediyorum. olay 20 transfer vs. değil. 1 tane bile olmaması. onyekuru bile olmadı daha ki adam aylardır kadro dışı.

    hayırlısı olsun.
  • 17
    2011-2012 sezonundaki oyun formatına yaklaştığımız su günlerde benim de inandığım durumdur. feghouli merkez orta sahada ne kadar devam edecek bilemiyorum ama bu bölgeye yapılacak sağlam 2 takviyeyle 1 numaralı favori oluruz. kanat ve ilerideki 3 oyuncunun enerjisi çok önemli.

    bilhassa kılınç, oğulcan ve diagne savunma katkılarıyla oyunu ileri taşıyorlar. akbaba 3 maçlık şansını berbat kullandı. babel'in hücumda diagne'ye eşlik etmesi skor anlamında daha verimli olmamızı sağlayacaktır. son 3 maçta akbaba yerine babel olsa 12-13 golü bulurduk.

    yapılması gereken evvela isimlerden ziyade oyuna göre şekil almak. mevcut oyun yapısal eksikleri barındırsa da son 3 maçın 11'i ile devam ettirilmeli. falcao ve arda'nın artık ilk 11 düşünülmemesi lazım. belhanda ve feghouli'nin de aynı anda sahada olmamaları bizim hayırımıza. mesele topun rakibe geçtiği anlarda kıçını kaldıran oyuncu sayısının fazlalığında. bununla oynandığı an bir yerde patlar bu takım. aynı anda feghouli, belhanda, arda, falcao ve babel'i kaldırmaz bu düzen. maksimum bakın maksimum diyorum, 2'si aynı anda sahada olmalı. yoksa geçen seneki kabız oyundan başkası oynanmaz. taylan, kılınç, oğulcan ve hatta diagne bile geziyor, top kovalaıyorken bu anlayıştan vazgeçemeyiz. aksayan tek adam akbaba. onu da babel ile değiştirip yola devam etmeliyiz.
  • 100
    beşiktaş 67
    fenerbahçe 62
    galatasaray 61

    kaldı herkesin 9 maçı.

    birkaç senaryo;
    27 puanın hepsini toplarsak 88 yapıyoruz, fenerin en az 1 kere puan kaybı şart, beşiktaş'ın ise averaj durumuna göre 3 ya 4 puan kaybını bekleyeceğiz(bizim maç hariç)
    25 puan alsak 86 oluyor, fenerin en az 3 puan kaybetmesi lazım, biz ise puan kaybını bjk maçında yaparsak beşiktaş'ın diğer 8 maçında 17 puandan fazlasını almaması gerek
    24 puan alsak 85 yapar ve o 3 puan kaybı da beşiktaş maçına yazalım hatta, fenerin en az 4 puan kaybetmesi lazım, beşiktaş ise diğer 8 maçından 14'den fazla toplamamalı

    yani kısa bir matematik ile işimiz zor oğlu zor hatta neredeyse imkansız. 9'da 9 seçeneği bence şampiyonluğu getirir ama yapar mıyız?
    (bkz: 9'da 9)
  • 56
    bu sezonun beşiktaş'ını süper lig 2018-2019 sezonunun başakşehir'ine benzetiyorum. benzetmeyi oyun üzerinden değil, kollanma şekilleri ve bedavadan aldıkları puanlar üzerinden yapıyorum. her maçında kollanan, öyle çok iyi futbol oynamadan hakem destekleriyle maçları bir şekilde çözülen ama maalesef bazı galatasaraylılarda bile çok iyi oynuyormuş, şampiyonluğu falan hak ediyormuş algısı yaratan bir takım şuanda taşeron jimnastik kulübü. ayrıca o zamanın başakşehir'i ile farklı bir noktaları var o da hocaları. sergen yalçın hem türk futbolunun dinamiklerini çok iyi bilen hem de buna çok iyi uyum sağlayabilen kıvrak zekalı bir adam olduğu için beşiktaş'ın kollanması devam ettiği sürece düşme hattındaki takımlarla maçları dahil kolay kolay puan kaybedeceklerini veya bir çöküş yaşayacaklarını düşünmüyorum. bu yüzden bu seneki son düzlük, benim için efsanevi olan 2018-2019 sezonu son düzlüğünden ve şampiyonluğundan bile daha zor olacak.

    biz bu zamana kadar kağıt üstünde kolay görünen maçlarda fazla puan kaybettik ama genele baktığınızda ekstra bir puan kaybımız yok. asıl sıkıntı beşiktaş'a ekstra puanlar aldırılması, fenerbahçe'nin de her dibe yaklaştığında tekrar yarışa döndürülmesi.

    sonuç olarak, mevzu galatasaray ise ve galatasaray'ın başında fatih terim varsa son ana kadar umut vardır. her türlü kirli tezgaha karşı karmanın, ilahi adaletin, neye inanıyorsanız onun hesabının da yardımıyla sezon sonu güleceğiz. son gülen iyi gülecek.
  • 39
    ne büyük takımla ne küçük takımla, ne küme düşen takımla ne kafaya oynayan takımla oynanan hiç bir maçta aha şu maçı kazanırız diyemiyoruz. şampiyonluk biraz zor görünüyor bana. çünkü rakiplerden feneri saymıyorum ama beşiktaşın yarıştan düşmesi için samsunspor vakası falan yaşaması lazım. bizim takım uzun zaman sonra ilk kez bu maçta biraz kıpırdadı. onda da oyuncuların üst düzey değil. birinde linnes gol yaptırdı. ikincisinde donk'la beraber linnes. yani inşallah olur ama zor olacak. fatih terim'de zoru sever orası ayrı.
    (bkz: 7 mart 2021 galatasaray sivasspor maçı)
  • 29
    taraftar olduğumuz için olaylara duygusal bakıyoruz. daha 22 hafta var diyoruz ya asıl sorun o zaten, 34 haftalık ve haftada bir maçın olduğu bir lig olsa belki denir ama sürekli maç yapılan bir sezonu, bu kadro eksikliği ile bitirmek mümkün değildir. kadromuzun kalite eksikliğini bir kenara koyarsak, sayısal olarak eksiğiz. oyuncuları rotasyona koyamiyoruz. malatya maçına as kadro ile çıktığı için hocaya kiziyoruz, halbuki bir kaç oyuncu dışında galatasaray'ın rotasyon kadrosunun o olması gerekirdi. gerekli transferler yapılmazsa, şubat ortasına kadar olan maç fikstürü galatasaray'ın ölüm fermanı olacaktır. bu kadro ile galatasaray ligi ilk beşte bitiremez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın