• 177
    koşan, basan, diri oyuncular almamız gereken sezondur. çok yetenekli olmaları şart değil. profesyonel futbolcu olsunlar, yeter. şu takıma bu şekilde 1 sol bek, 2 de kanat adamı kazandırsak tamamdır. 1 tane de orta saha alınırsa tadından yenmez elbette. ama koşsunlar kardeşim. yorulmasınlar kolayına. hatta pası da geçtim, gerekirse ndiaye gibi olsun hepsi. ama koşsunlar, bassınlar, 90 dakika da istemiyorum. 70'e kadar bu tempoda oynayabilsinler, yeter. zaten ilerde atacak adamımız var. artık topa hakim olmanın, topla çıkmanın filan zamanı değil. hızla ileri oynayacağız. geri dönme zorunluluğundan korkmadan.

    şu bahsedilen isimler gelse geri kalanını takımdaki oyuncular halleder zaten. onyekuru, cisse, saracchi güzel işte. 1 tane de sağa böyle bir adam bulursak iyi olur. lemina tam olarak iyileşirse orta sahamız da fena değil. ben olsam seri'ye bir şans daha veririm. zira koşan adamlarla seri de faydalı olabilir diye umuyorum. andone da dönerse tadından yenmez.

    ---------------------------------muslera---------------------------------

    ----linnes-----------cisse/donk----------marcao-----------saracchi----

    -------------------lemina---------seri-----------ömer-------------------

    ----????-------------------------falcao---------------------onyekuru----

    yalnız dediğim gibi koşacak bu adamlar. seri kalmazsa yine çok koşabilecek bir oyuncuyla orayı kapatmalıyız. artık yorulmayan, hata yapsa da kapatabilen bir takım yaratmalıyız. atanımızla tutanımız iyi. ama sanırım fatih hoca mutlaka 1 tane 10 numara istiyor. hayırlısı bakalım.
  • 179
    fatih terim'in yardımcılarını da gözden geçirmesi gerektiğini düşündüğüm transfer dönemidir.

    futbolcular için zaten bir yorum yapmaya gerek yok. belhanda, selçuk, mariano, feghouli, babel, nzonzi ile yollar ayrılmalı.

    maliyeti azaltmamız ve takımın yaş ortalamasını düşürmemiz lazım.

    daha çok takım ruhunu hisseden oyuncular ile oynamaya başlamalıyız.

    galatasaray bir his takımıdır. bunu anlayan ve bu takımın değerini bilen genç futbolcular hem bize, hem kendilerine hem de milli

    takıma fayda sağlayacaklardır.

    transferde önceliğimiz de mutlaka target man olmalıdır.

    sonrasında sol kanat beki alınmalı ve nagatomo bu futbolcuyu yedeklemeli.

    hücum kanadı için adı geçen hızlı oyuncular var.

    orta sahada ise melo tarzı oyuncular hem takıma dinanizm katar hem de selçuk inan'ın oynamasını engeller sanırım.

    işimiz kolay değil ancak imkansız da değil. kısıtlarımız da fazla.

    zor bir döneme daha başlıyoruz.

    hepimize allah sabır versin.
  • 181
    alınacaklarla değil, satılacaklar ile ilgilendiğim transfer sezonu. 29 yaş ve üstü ne kadar çok oyuncuyu ne kadar yüksek fiyatlara satarsak o kadar başarılı olduk sayarım. bu oyunculardan muslera dışında kim giderse gitsin sevinirim. buradan elde edeceğimiz parayla da yatırımlık birkaç oyuncu alabilirsek tamamdır.

    bana kalsa ikinci yarıyı gelecek yılın takımını kurmak için harcardım. ama yine günü kurtarmalık devam ederiz büyük ihtimal. yönetim, teknik heyetin isimli, masraflı, fantazi transferlerine izin vermemeli. ama tabii bunu yapmak için ilk önce yönetimde de futboldan anlayan birileri olması gerekiyor.

    bizim gerçekten futboldan anlayan profesyonellere ihtiyacımız varken tek adama bağlandık kaldık. o da kulübe profesyonel ekipleri ve anlayışı getireceğine dış güçlerle uğraşıp günü kurtarmaya çalışıyor.
  • 183
    taraftarın 5 ay sonunda "abi sistemimiz yok yaaa" cehaletinden kurtulup, aslında takıma en az 7 transferin gerektiğini anlaması güzel. heralde 227273 defa yazdım. bu kadrodan herhangi bir sistemi işletecek bir 11 çıkmaz. selçuk'u çarmıha gerseniz, fatih hoca'yı fizana da sürseniz çıkmaz. selçuk oynamış, belhanda oynamamış, taylan nerde, seri niye oynamıyor vs hikaye. ligin açık ara en kötü kadrosu bizde. en kötü futbolcular değil, en kötü kadro. bu kadar mücadelesiz bir oyuncu grubu nasıl bir araya getirilir, hayret kere hayret. istesen yapamazsın yani.

    sözün özü; muslera - marcao - lemina - falcao. ilk 11'ye yazılır. 2 bek, 1 stoper, 2 ortasaha, 2 kanat. bunlar direk 11'e. 7 transfer şart oğlu şart. sadece bu seneyle alakalı değil. yani 7 oyuncu gelecek ligi alıp götüreceğiz meselesi değil. bu takımın bu yenilenmeye ihtiyacı aşikar. ama sağolsun cahil futbol taraftarı sezon başından beri tutturmuş; abi 4-1-4-1 mi oynanır, 5-3-2 çok iyi, 3'lü defansla harikalar yaratıyoruz diye diye kendini kandırıyor. sezon başından beri anlatıyorum, bu takımın derdi futbolcu topluluğu. bunları bir araya getiren yönetimden fatih hocaya tamamı yüzde 200 suçlu. ama teşhisi yanlış koyarsanız tedaviniz de işe yaramaz. sen kalkıp takım çok iyi yaaa hoca oynatamıyor dersen bu senin bir adet futbol cahili olduğunu gösterir.

    7 tane dinamik, tempolu, koşan, mücadele eden adam lazım. bunlardan 4'ü ortasaha ve kanatlar için. bunların içinde de en az 2 tanesinin futbol aklı iyi seviyede olması gerekiyor. sahada mücadele açısından ne kadar eksiksek, futbol aklı konusunda da o kadar eksiğiz. saha içini organize edecek 2 oyuncu şart. gerisinin mobil ve mücadeleci olması yeterli.

    bütün bu hamleler gerektiği gibi yapıldıktan sonra çok biliyormuş gibi sistem tartışmalarına dönebilirsiniz. yani daha sahafa olan biteni idrak edemeyenlerden sistem açılımları okumak da, ne bileyim..
  • 184
    herkesin yazdığı şeyleri yazıp okuyanları sıkmak istemiyorum. yapılacak olanlar net bir şekilde belli üstte yazar arkadaşlar ifade etmiş hep.

    ama benim değinmek istediğim bir nokta var. ben bu seneyi kayip görüyorum artık. ara transfer dönemi önümüzdeki sene için mükemmel bir fırsat olabilir. yaz transfer dönemini beklemek yerine esas hamleleri ocak ayında yapıp kadroyu genç futbolculardan kurmalıyız. belli de olmaz, takım çabuk kaynaşır, baskılı, coşkulu ve sistemli bir formata döneriz... işte o vakit bu yıl için de tekrar kazanabiliriz heyecanımızı. transfer dönemi bu yönetimle hep hareketli ve sürpriz geçti. umarım güldürür yüzümüzü yapilan hamleler.

    gidecekler konusunda bütün sözlük ve taraftarlar hemfikir. ama sene başından beri hemfikirr olduğumuz konularda maalesef terso işler yapıp çok üzdü bizi terim. inşallah transfer dönemi bir olan aklın yolundan gidilir.
  • 185
    hocamızın hedef olarak gösterdiği transfer sezonudur. bu transfer sezonunda gücümüz yettiğince takımdaki pili bitmiş amcaları yollayıp yerlerine enerjisi bol, taze kan genç oyuncular almalıyız.

    ancak evdeki hesabımız çarşıya uyacak mı ? asıl ilgilenmemiz gereken nokta burası çünkü kısıtlı vakit var ve sattığımız kadar alabiliyoruz. nzonzi yolcu, seri ve andone'nin durumu belirsiz. ben seri'nin kalmasından yanayım çünkü asıl problemimiz bek ve kanat bölgesinde. mariano, nagatomo, belhanda ve mümkünse babel'den kurtulup hem yaş ortalamasını düşürmeli hem de yeni yabancılar için boşluk açmalıyız.

    bunlar kısa olan kış transfer sezonunda çok iyi bir planlamayla yapabilecek şeyler, ayrıca büyük bütçe isteyen şeyler yani bizi tam anlamıyla memnun edecek bir transfer sezonu beklemiyorum.

    henry onyekuru, linnes ve genç ciğersiz bir bek aldığımızda takımdaki mıy mıy oyun biraz hızlanacaktır. on numara bölgesine de biraz duygusal karar verdiğim düşünülebilir ama ianis hagi ile anlaşılmasını isterdim. belhanda'nın yapıp bu çocuğun yapamayacağı herhangi bir şey yok.

    umarım bu transfer arasını iyi değerlendiririz de bir de temmuza kadar sabretmek zorunda kalmayız..
  • 186
    finansal konulardan ötürü fazla birşey yapılmasını zor bulduğum transfer dönemi.

    bence ilk 11'e 3 güzel dokunuş bizi bir nebze olsun toparlayacaktır.

    1) defansa luyindama yerine bir isim.
    2) sol beke nagatomo yerine bir isim (japon'u hep beğenirim aslında ama sadece lig ve kupada yarışacağımız için hücum yönü daha baskın bir beke ihtiyaç var)
    3) orta sahaya, ileriye dönük asist-gol üreten bir isim.

    bu arada onyekuru'nun geldiğini o kadar kabullendik ki, transfer olarak yazmıyorum.

    yedeklere transferde ise, mümkünse, 6-8 oynayabilecek, formsuzken ömer'i yedeğe atabilecek ucuz bir orta saha iyi olur. andone'nin dönüşü gecikecekse forvete de biri düşünülebilir, diagne olmasa daha iyi ama koşullar bunbu zorlarsa yapacak birşey yok.

    muslera
    linnes - transfer1 - marcao - transfer2
    lemina - ömer b.
    feghouli - transfer3 - onyekuru
    falcao
  • 187
    bittikten sonra oluşacak olan ilk onbiri ben size yazayım;

    -----------------muslera-------------
    linnes-transfer-marcao-saracchi
    feghouli-lemina-transfer-onyekuru
    --------falcao-----diagne----------

    buraya arda turan(üzgünüm ama her yol dönüşüne çıkıyor), emre akbaba, donk, şener, ömer, andone'yi de ekleyin işte hepsi bu.

    benim açımdan en önemli şey gidecekler.

    artık şu yaşlı ve miadı dolmuş olan kadrodan birilerinin gönderilmesi şart.

    dilerim bunlara ryan babel'i de ekleyebiliriz.
  • 188
    takımımız için hayati olan dönem.
    umarım kanayan -zaman zaman ısrarla kanatılan- yaralarımıza merhem olabilir.
    geçtiğimiz sezonun* ilk maçlarından itibaren ciddi şekilde hissettiğimiz temposuzluk sorunu tavan yapmış durumda ve en tempolu bekimiz martin linnes maalesef kadro dışı. ilk hamlemizin kendisinin tekrar kadroya alınması olacaktır diye düşünüyorum. gelecekler hakkında rüzgarın oğlu* ve allah'ın manyağı* haricinde hiçbir fikrim yok, gönderilmesi gündemde olanlar ile ilgili düşüncelerim şöyle;
    + daha iyisi alınamıyorsa yuto ile sezon sonuna kadar devam edilmeli, mariano kesinlikle gitmeli
    + emre t. , ahmet ç. , selçuk i. , nzonzi : olmuyor, üzgünüm. gidiniz.
    + feghouli , babel : sahada bir taktik ve kendilerine uygun birer rolle oynadıkları sürece süper lig'de oynayamayacakları takım yok. en azından sezon sonuna kadar kalınız.
    + belhanda : seni yıllarca savundum. sen yokken takımın oynayamadıklarını gösterip savundum ama artık savunulacak pek bir tarafın kalmadı. para kazandırıp git ve güzel hatırlan eski dostum.
    + luyindama : sezon sonuna dek sözleşme dondurulması en mantıklısı.
    + seri : ümidi kesmiş değilim ama gitmesi en mantıklısı. yerine daha genç ve dinamik biri tercih edilebilir. mümkünse b2b nin ikinci b'sine de hakim olan biri.
    + andone : sen kal aslan. seninle yapacaklarımız bitmedi. bir an önce iyileş ve sahalara dön.
  • 189
    bir yanda mensah, sarachhi, onyekuru, mert hakan, emre kılınç, pape abou cisse, bruno wilson gibi u26 oyuncuların -ki ihtiyacımız olan gençleşme hamlesi- anıldığı, öte yandan arda turan, da costa, hatem ben arfa gibi +33 oyunculara milyon eurolar dökeceğimizin anlatıldığı transfer dönemi.

    bir kulüp bu iki planı aynı anda mantıken uygulayamaz, uygulamamalı. söz konusu türkiye olunca her şey mümkün elbette. gönül ilk opsiyona devam diyor, mantığımsa bir ay sonra idmanda ayak tenisi yapan da costa, arda ve ben arfa'yı işaret ediyor. artık makul ve mantıklı olana geçmeli, yaş skalamızı düşürmeli bir kaç yıldız oyuncu hariç hırslı, genç ve maaş skalasını avrupa ligi seviyesine düşüreceğimiz oyuncularla ilgilenilmeli. bu fırsat hep mümkün. gençleştirme çok para ihtiyacı demek değil planla bir proje takımı olmakla alakalı.
  • 190
    basında çıkan duyumların çoğu gerçekleştiği takdirde 2013-2014 sezonu kış transfer dönemine benzemesi muhtemel dönemdir.

    ne diyim, sonu benzemesin inşallah.

    bu sezon çöp olsa bile en azından gelecek sezonun iskeleti yaza kalmadan büyük ölçüde oluşturulsun, başarı sayarım.

    seneye galatasaray'dan bağımsız, futboldan soğuyacak sebepler var olmazsa tabii...

    4 ocak 2020 tarihi itibariyle başlayıp, 1 şubat 2020 tarihi saat 00:00 itibariyle sona erecek.
  • 191
    nokta atışı genç transferler yapmamız gereken dönemdir. bunu yaparken yüksekten uçup formsuz ve yaşlı oyuncuları takıma doldurmamalıyız. yazar arkadaşların dediği gibi takıma 7 transfer gerekebilir fakat gerçekçi olalım. takımdan gönderilmek istenen soso, belhanda, mariano, babel gibi adamlara toplam 5 milyon bile bulamayacağımızı düşünüyorum. bu nedenle 7 transfer yapmamıza financial fair play izin vermeyecek.

    yapmamız gereken bulabildiğimiz 2 max 3 genç ve gelecek vaadeden(marcao, luyindama, onyekuru tarnsfer tarzı) adam alıp gelecek transfer sezonunu beklemek. yaz transfer döneminde de yapacağımız 3 nokta atışı genç transferle gelecek sene adına sağlam bir kadro kurabiliriz.

    bugün alttan gelip başarılı olan takımlara(leicester city, atalanta) baktığımız zaman hiçbiri tek transfer döneminde 7 tane kiralık oyuncu alara buralara gelmediler. her transfer dönemlerinde yavaş yavaş üstüne koyarak ilerlediler.

    ikinci devreye yine kiralıklarla veya ben arfa gibi hamlelerle başlarsak belki yine sezon sonu şampiyon olacağız fakat yaz transfer döneminde bir daha kiralık oyuncu toplamaya başlayacağız. uzun vaadeli planlara bir an önce başlamamız gerekiyor. fatih terim’in de artık geleceğe yatırım yapmalıyız sözünden (her ne kadar bu sezonu kaybetmeyi bir an bile düşüneceğini sanmasam da )bu doğrultuda çalışacağına inanmak istiyorum.

    atalanta’da 61 yaşındaki gasperini yapıyorsa bizim fatih terim’imiz her türlü yapar.
  • 192
    maalesef sezon başı oyun beklentisi ile şimdi ki beklenti arasında dağlar kadar fark var. bu durum başlık altında fikirlere de yansımış. burada yazılan her entrye saygım sonsuz hepimiz galatasaray için düşünüyoruz fikrimizi sunuyoruz. ama maalesef saha da oynanan daha doğrusu oynanamayan oyundan dolayı çoğu kişi koşan, basan, ciğersiz vb. oyuncular istiyor. bu durumuda kesinlikle anlayabiliyorum takımımız gerçekten mücadele, fizik, koşu vb. yönlerden çok zayıf.

    fakat bence burada unutulan bir şey var yetenek. istenilen oyuncu profilinde* zaten bir oyuncumuz var ömer bayram. ben bu örnek üzerinden anlatmak istediğimi dile getireceğim.

    en basit örneği ile 21 aralık 2019 göztepe galatasaray maçı'nı ele alırsak. hep o son noktada yeteneğinin el vermediği kısımda son tercihleri yapamadı. maçtan sonra doğal olarak başlığında eleştiriler vardı. ama şu anda biz yine ömer bayram profilinde oyuncuları takıma katalım diyoruz. bir oyuncunun yetenek ve futbol aklı düşük ise istediği kadar koşsun, mücadele etsin maç maç etki gösterir ama sezon genelinde verim alamazsın. hiçbir oyuncu toptan hızlı koşamaz. karşı rakipte yetenekli ve futbol aklı yüksek oyuncular seni koşturur durur.

    bu yüzden sadece gelecek oyunculara koşuyor, basıyor gözü ile bakmamak lazım. bu özelliklere yetenek ve futbol aklı katacak oyuncular lazım bize. işte asıl sorun burada başlıyor. devre arası böyle bir adamı veya adamları ffp kıskacında iken nasıl alacağız.
  • 194
    hoca her fırsatta bu transfer dönemini işaret ediyor ama hiçbir şeyi değiştiremeyeceğimizi düşünüyorum.

    bizi kaç transferin kurtaracağını bilmiyoruz.
    kaç oyuncu satıp ne kadar kazanacağız bilmiyoruz.
    yeni kiralayacağımız oyuncunun bize aidiyetini bilmiyoruz.
    oyun planımızın ne olacağını zaten bilmiyoruz.
    hiçbir şeyi bilmiyoruz gerçekten. bu takım şu oynar bile diyemiyoruz.

    tüm bunlar olurken arda turan ismi geçmesi de artık bir algı yönetimi mi yoksa gerçek mi onu bile bilmiyoruz. kafamızı böyle şeylerle yormak istemezken maalesef yoruyoruz.
  • 195
    hala godot’u bekler gibi bekleyenlerin bulunduğu transfer dönemi. maalesef ki şu saatten sonra lig dönmez. biri hata yapsa diğerinin yapmayacağı 5 rakip var üzerimizde. yeni gelen oyuncular, oyun ezberi vs. derken ikinci yarının 6-7 haftası da puan kayıpları yapacağımızı varsayarsak son 10-11 haftada seri dahi yapılsa en fazla 2.lik elde edilecektir.
    hele ki kiralık olarak yapılacak transferlerin hiç anlamı yok.
  • 196
    boşa atılacak tek kuruş paramız yok! yapılacak olan çok basit. alt yapıdan 3 oyuncuyu takıma monte edeceğiz, moral motivasyon, fizik kondisyon ağırlıklı antrenmanlar yapacağız ve bu sezonu en az hasarla bitirmeye bakacağız. deniz bitti, bunu fatih hoca da bilmeli, yıllardır şampiyonlar liginde başarı gelmeden para harcıyoruz. artık saçma sapan para harcayacak durumda değiliz.. müsrif tüccar gibi kazanmadan yeme devri bitti. önce başarı, sonra gelir, sonra dikkatli, gençlere ağırlık verecek transfer politikası.
  • 197
    bu sezon şampiyonluk mucize olur, gerçekçi bir planlama ile geleceğin takımının iskeletini kurmamız lazım. bunun için de alınacak yeni futbolcuların bir arada oynaması çok önemli ki zaten bundan daha kötü oynayacağımızı sanmıyorum o nedenle ligin ikinci yarısı, oluşturulacak kadro bir arada oynamaya alışmalı. gelirsek transfer için temel mentaliteye
    - gidecekler
    belhanda
    feghouli
    mariano
    nagatomo
    babel
    ahmet çalık
    selçuk inan
    - gelmesi gerekenler
    1 sağ stoper
    1 sol bek ( kiralık )
    1 sağ bek ( linnes )
    2 adet savaşan gerçek 6 numara. fransa 2.liginden tuttuğunu getirseler, yine çok faydası olur
    1 adet oyun kurucu 8 numara
    kiralık onyekuru
    kiralık bruma
    göndereceğimiz futbolcularda bonservisine az çok demeden satmalıyız ki hepsinin senelik ücretleri çok fazla, normalde eskicilik yapmak istemem ama bruma onyekuru ikilisi yarım sezon kanatları götürürler. ayrıca alt yapıdan en az 4 oyuncuyu a takıma yükseltmek gerek, olandan faydalanırız olmayan da gider.
    gelecek sene takımın maaş ortalamasını olabildiğince düşürmek lazım, eğer falcao kendini bulursa bir şekilde onu da satmak faydalı olur.
    son olarak, lütfen ama lütfen şu takıma 28 yaşını geçmiş adamlar alınmasın, taraftar da isim fetişinden vazgeçsin. bu gidişle maaşları ödeyemez hale geleceğiz zaten.
  • 198
    hocanın genel olarak hal ve hareketlerinden dolayı pek umutlu olmadığım transfer dönemi. bonservis veremeyeceğimiz belli ancak bir yığın isim gündemde dolaşıyor. teklif alabilecek tek oyuncu belhanda o da taş çatlasın max 5-6 milyon euro alabilir. bunun yanında nzonzi ve seri'nin durumu ortada belhanda da giderse kim oynayacak orta sahada. belhanda parasına kaç tane oyuncu alabiliriz bunlar hep soru işareti. yönetim çok çalışıp biraz da fedakarlık yaparak iyi bir transfer dönemi geçirmemizi sağlayabilirse maddi açıdan o zaman işler değişebilir. iyi bir transfer dönemi geçirebilirsek ki sanmıyorum ama hadi oldu diyelim bunun üzerine de nisan'da lige havlu atarsak hoca sorgulanır. en başta ben bir fatih terim hayranı olarak sorgularım.
  • 199
    aslında belhanda, feghouli, mariano, nagatomo ve babel'in gönderilmesi lazım. ama koca yaz bile zor bir operasyon iken ocak ayında hepsi olamayacaktır.

    babel ve feghouli kalacaktır. alırken çok faydalı olacağına inandığımız babel, sezonun hayal kırıklığı oldu. feghouli ise ligin ilk yarılarını kaçıran bir adam. yüklemeyle beraber yine ikinci yarının yıldızı olur diye beklemskten başka çare yok gibi.

    nzonzi zaten gidecek, seri de belki öyle. baya bir yabancı kontenjanı açılacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın