• 48
    7 takımın ligden düşmenin kaldırılmasını ve önümüzde ki yıl 21 takımla oynanmasını istediği sezon.
    bu tek kelimeyle skandal.

    16.rize'nin puanı 25, 10.denizli'nin puanı ise 31 yani ligin yarısının net bir biçimde düşme tehlikesi var siz bu takımları hedefsiz bırakırsanız kalan 8 maçın hiç bir önemi olmaz bu durum şampiyonluk yarışını direkt olarak etkiler.

    örnek olarak: şampiyonlukta ki rakibimiz başakşehir'in 8 maçından kalan 6 tanesi küme düşme mücadelesi verecek olan takımlar ile olacak. bu durunda hangi takım başakşehir'den puan alma motivasyonuyla mücadele edecek çok merak ediyorum.

    katiyen kabul edilmemeli. bu şekilde oynanacağına hiç oynanmamalı lig. şampiyonluk yarışı varsa, küme düşmeme mücadeleside olmalı.
  • 51
    aleni şike yapılmasının planlandığı sezondur !! neler neler yazıp sildim, tuhaf bir ülkede tuhaf bir zamanda yaşıyor hani her şey şakaymış gibi gelir ya hah işte biz onları yaşıyoruz !

    şampiyon var ama küme düşme yok ! 7 takım küme düşmeyecek ise maçlar neden oynanıyor ki !

    yap kardeşim play- off bitsin gitsin ya da oynat küme düşme de var , şampiyon olma da var... neyse, izleyelim bu komediyi..
  • 19
    sorun fener değil. 18.hafta sonunda aylardır maaş alamayan beşiktaşla aynı puandayız, alanyaspor önümüzde, sivasspor önümüzde, sakatlıklarla boğuşan trabzonspor önümüzde böyle bir tabloda insanlar ister istemez umudunu kaybediyor. fenerbahçe solbeksiz başladı sezona, bizim orta sahada kaç milyonluk rotasyonunuz var hala arda konuşuyor teknik direktörümüz. bakın bu hafta ki maçıda kaybedersek terim istifa verebilir ve yönetimi taraftarın önüne atabilir arda için şuan üstümüzde büyük baskı var ama umut yok.
  • 37
    29. haftasında başakşehir ile deplasmanda, 30.hafta trabzon ile içerde oynayacağımız sezon. oraya nasıl gelindiği oldukça kritik. daha önce fener maçı için benzer bir tahmin yapmıştım ve tam anlamıyla tutmasa da uğurlu gelmişti. (bkz: #2828923)

    29. haftaya kadar fikstür:

    galatasaray:

    - g.birliği ---> 3
    - sivas (d) ---> 1
    - beşiktaş ----> 3
    - rize (d) -----> 3
    - gazişehir ----> 3

    başakşehir:

    - gazişehir ----> 3
    - göztepe (d)-----> 1
    - trabzon (d) -----> 0
    - alanya ----------> 3
    - ankaragücü (d)-----> 3

    sivas:

    - ankaragücü (d) -----> 3
    - galatasaray ---------> 1
    - antalya (d) ---------> 1
    - denizli -------------> 3
    - konya (d) ----------> 3

    trabzon

    - rize -------------> 3
    - gazişehir (d) ----> 1
    - malatya (d) ------> 3
    - başakşehir --------> 3
    - göztepe (d) --------> 1
    - alanya(d) -----------> 1

    28.hafta sonunda muhtemel puan durumu:

    galatasaray 58
    trabzon 57
    başakşehir 56
    sivas 56
  • 49
    süper lig'den yedi kulübün küme düşme olmasını istemediği sezon. son yıllarda bu da moda oldu. ligin başında iyi bir kadro kurma küme hattına gel seneye lig şu kadar takımla oynansın de. bu sezon içinde covid-19'u bahane ederek bu istekte bulunuyorlar. salgının küme düşme ile ne ilgisi var? iyi bari şampiyon da belli olmasın maçlar kola artı baklavasına oynansın.
  • 40
    ilk yari , ilk 7 mac, 10 puan.

    ikinci yari , ilk 7 mac, 21 puan.

    kendi kendimize sikintiya soktugumuz sezonun ozeti iste.
    ama geldigimiz nokta sampiyonluk rakiplerimiz icin de sikinti yaratacak cinsten. freni bosalmis kamyon misali geliyoruz.

    trabzonspor'un yogun mac temposuyla gecirecegi 15 gunde , 4 maclik yogun fiksturunde ki bi tanesi de gerilimli gececek fenerbahce maci, farkli bi noktaya da goturur ligi. bizim de sivasspor ve besiktasla oynayacagimizi dusunursek bu periyotta, ligin dugumu burda bi gevser gibi.

    ama kalan 10 maci kazanmamiz halinde , 23. sampiyonluk. matematigi , hesabi kitabi yok ote yandan.
  • 56
    https://mobile.twitter.com/.../1263167427476688896

    bu sezona mahsus ligden düşmenin kaldırılması istenen sezon. 7 kulüp istemiş. 11 kulüp istememiş. eğer kabul edilirse tarihin en büyük rezilliklerinden biri olur. şampiyonluk yarışına doğrudan etkisi olur.

    16. sıradaki takımın düşme tehlikesi yokmuş. düşme tehlikeleri var. olmayan şey; utanma, fair-play v.b. etik değerler.

    düşme kaldırılırsa lig hiç bir şeye benzemez. en fazla lig sonumda düşecek 3. takım ile önündekilerle 4 puandan az bir fark varsa play-out getirilebilir. italya'da benzer bir sistem vardı diye hatırlıyorum.
  • 76
    pandemi sonrası bölümüne bir göz atmamız gereken sezon;

    luyindama milli takımda çaprazları koptuğu için yoktu,
    marcao pandemi sonrasındaki maçlar başlamadan antremanlarda adaleden sakatlandı.
    lemina yine bu maçlarda sakatlandı,
    henry onyekuru; monaco tarafından kiralama bedeli ödenmediği için gelecek sezon planlarımızdasın denilerek geri çağırıldı ve pandemi sonrası oynamadı.
    fernando muslera; pandemi dönüşü ilk maç ayağı kırıldı
    sofiane feghouli; taşlar ve sopalarla oynadığımız o yoklukta katır gibi rakibini teperek 3 maç ceza aldı.
    adem büyük; galatasaray'ın hakkını savunurken kırmızı kart gördü 3 maç ceza aldı.

    tüm bunlar yetmezmiş gibi 6 saniye kuralı raflardan indirildi ve kaleci yerde, etrafında rakipler falan varken sayılmaya başlanıp hatalı bir şekilde uygulanarak 2 puanımız gaspedildi. yarıştan kopartıldık.

    bütün felaketlerin üst üste geldiği yetmezmiş gibi art niyetli kararlarla doğrandığımız ancak hakkımızın hiç bir şekilde aranmadığı bir dönemdi. kurgulanmış gibiydi adeta..
  • 69
    ilk yarı kaybettiğimiz puanlar nedeniyle bir şampiyonluk kaçırdığımız sezondur. bunun elbet belli başlı sebepleri var.

    aslına bakarsanız sene başında kağıt üstünde net favoriydik. falcao, seri, lemina, nzonzi, andone gelmişti. yani türkiye liginde 70 milyon euro bonservis ödenmiş orta saha kurgusuyla oynayacaktık. üstüne birde falcao gibi forvetle ligde herkesi ezip geçmemiz lazımdı.

    ama burda yapılan en büyük hata; bu transferlerin geç yapılması ve takım kimyasının oturması için oyuncuların beraber kamp yapmamış olması. bide gelen oyuncuların fizik durumu bitik olunca bir türlü sistem oturmadı. tam kadro maçlara çıkılmadı.

    şimdi bu yıl yine transferler ffp nedeniyle muhtemelen sona kalacak biz aynı şeyleri yine yaşayacağız. bu yönetimin en büyük eksisi transfer dönemlerini iyi yönetememesi.

    kiralık bir sürü oyuncumuz maçlar bitince kulüplerine dönecek biz yine baştan iskelet kurmaya çalışacağız. seri’yi lemina’yı yeniden kiralayacak olsak yine son dakikaya kalır mi diye düşünmeden edemiyorum.

    bakın ilk yarı bittikten sonra tam kadro bir kamp yapmış takım seriye bağlamıştı. yani yıldız oyuncuları getirmek çok iyi ama bu adamların beraber oynama alışkanlığı kazanması için son dakika gelmemeleri lazım.

    bir başka sebepse büyük oynaması beklenen feghouli ve belhanda’nın istikrarsızlığı.

    belhanda zaten bir iyi bir kötü ama fiziksel olarak her zaman hazır. adama 10 numaralı formayı sneijder’den sonra verirsen bir de o kadar maaş ödersen tabi ki beklenti yüksek olur. ancak yetenek olarak asla beklentiyi karşılayacak oyuncu değil. bazen o kadar basit pas hataları yapıyor ki profesyonel oyuncu olup olmadığına dair şüphe duyuyorum.

    feghouli ise fiziken ilk yarılar zaten hep bitik. mart nisan gibi ancak form tutuyor.

    daha başka sebeplerde elbet vardır. uzun uzun yazsamda bitiremem. hal böyle olunca ilk yarı o kadar puan kaybedersin ve bu puanları ararsın.

    şimdi bu sene bana göre iki vasat takım olan başakşehir veya trabzonspor’a bir şampiyonluk kaybetmiş olduk. tarihe bir kupa daha yazamamış olduk.

    her sene başı avrupa takımları taş gibi giriyor biz bekliyoruz ki 10 hafta geçsin de takım form tutacak.

    gelecek sene için sene başından itibaren iyi form tutmuş çakı gibi bir takim istiyorum. yeni transferlerin kampa yetişmesini istiyorum. en azından iskelet oluşturulmuş olmalı kamptan önce. ayrıca asla ama asla form tutmamış oyuncu görmek istemiyorum. lig başlamış hala diyoruz ki feghouli form tutacak şaka mı bu.

    son olarak mümkünse kiralık oyuncu görmek istemiyorum. kiralık oyuncu bir iki tane olur. bizim takimin yarısı kiralık. hal böyle olunca beraber oynama alışkanlığı ve 2 3 yıl üst üste gelişen oyun planları olmuyor. büyük başarılar uzun yapılanmalarla olur. uefa’yı alan kadro 4 yılda yapılandırıldı. klopp hocamın liverpool’u üstüne koya koya 3 yılda bu seviyeye çıktı. biz şimdi yine baştan mi başlayacağız.

    hakem, hocanın oyuncu tercihleri ve taktiksel hataları vs elbet başka sebeplerde olabilir bu seneki başarısızlığa bahane olarak. ama işi baştan sıkı tutacaksın. geçen seneyi şampiyon bitirmiş falcao, seri, lemina, nzonzi, andone gibi takviyeler yapmış, beraber kamp dönemini geçirmiş, form tutmuş takımı hakem kendini parçalasa bile anadolu klüplerini ezer geçer.

    sanmıyorum ama umarım bu sene yine benzer bir transfer dönemi geçirmeyiz.
  • 32
    çok zor olsada 23. haftayı liderlikle tamamlayabileceğimiz sezon. bugün ki 16 şubat 2020 galatasaray yeni malatyaspor maçı'nı kazanarak puanımızı 42'ye yükseltip 3.sıraya yerleştik ve lider trabzonspor'la aramızda ki puan farkını 2 puana indirdik!
    şimdi gelelim tüm düğümlerin düzeleceği 23.hafta maçlarına ve nasıl lider olacağımız konusuna.

    ilk maçtan başlayalım.
    21 şubat 2020 sivasspor alanyaspor maçı
    42 puanla haftayı kapatan sivasspor şuan 4.sırada ve altımızda. bizim fener maçını kazanmamız durumunda bu maçın sonucunun hiç bir etkisi yok ama diyelim ki kazanamadık bizim için en iyi sonuç beraberlik veya sivas'ın yenilmesi olur.

    2.maçımız ise;
    22 şubat 2020 beşiktaş trabzonspor maçı
    bizim için en önemli olan maç. benim isteğim kesinlikle beşiktaş'ın maçı kazanması. beşiktaş bizim bu sene rakibimiz değil, bir tehdit unsuru oluşturmuyorlar. ama maç eksiği olan bir trabzonspor'un bizim kadıköy deplasmanında olacağımız düşünülürse, puan alması çok ama çok tehlikeli. trabzonspor'u iyicene havaya sokar bu durum.

    3.maç ve ligin kaderini beliryecek maça gelelim;
    23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı
    şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakiplerimiz bu hafta birbirleriyle yapıyor ve bu maçtan önce yapıyorlar. başakşehir dışında. eğer trabzonspor ve sivasspor bu maçlarda puan kaybederlerse bu derbi iki takım içinde ölüm kalım maçı olur! galataray hem liderlik için, hem 20 yıllık seriyi bozmak için çıkacak o sahaya. fenerbahçe ise bir kez daha şampiyonluk için umutlanmak ve seriyi devam ettirmek için çıkacak. fenerbahçe ağır yaralı! en önemli futbolcularından eksik ve moralleri bozuk olarak çıkacak. biz ise bugünki galibiyetten sonra iyicene gaza geldik ve mutlaka bu maçı kazanmalıyız. aksi halde rakiplerimiz puan kaybetmez ve bizde bu maçtan puan alamazsak çok büyük bir darbe alırız.

    4. maç ise;
    24 şubat 2020 çaykur rizespor başakşehir maçı
    başakşehir'in bu maçta puan bırakacağına dair inancım diğer maçlardan daha fazla. rizespor'un kümede kalabilmesi için puana ihtiyacı var yüzümüzü güldüreceklerine dair inancım tam.

    özetleyecek olursak tüm rakiplerimizin puan kaybedeceği 23. haftayı galataray lider bitirecek ve yedi düvele kim olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz inşallah!

    hedef 23 yolunda bu 23.hafta milat olsun!
  • 55
    bazılarının 2019-2020 sezonunda küme düşme olmasın, sonraki sezon 21 takımla oynansın şeklinde görüş bildirdiği yönünde haberler dolanıyor. başka isteğiniz var mı? zaten yaz sıcağında maç yapacak adamlar seneye bir de 34 maç yerine 40 maç mı yapacak? yani şampiyonlar ilginde oynayan takım en az 46 maç yapacak. türkiye kupasını da ekle. ya bi gidin allah aşkına. bırakın bu işleri. bir siz akıllısınız değil mi? 26 haftası oynanmış ligde düşme olmasınmış. başka bir isteğiniz var mı?
  • 23
    taraftar olarak ışık göremememizin nedeni puan farkı değil an itibariyle. hem takımın halen oyun olarak umut vermemesi, hem yönetim-teknik direktör krizi, hem de rakiplerin durumu bunda etkili oluyor. fenerbahçe'nin sadece dört puan gerisindeyiz diyoruz ama adamların başakşehir maçında oynadıkları futbolun, gösterdikleri enerjinin yarısını bile bu sezon herhangi bir maçta göstermedik. bu aşamadan sonra da gösterebilirmiyiz bilmiyorum. ayrıca hem fenerbahçe, hem başakşehir, hem de sivas ile deplasmanda oynayacağız. çok zor işimiz.
  • 53
    https://twitter.com/...718697787394/photo/2
    ilgili görüntüde 2017-2020 yaz sıcaklıkları seviyelerine göre renklendirilmiştir.
    2020 yazı avrupa kıtası için epey sıkıntılı geçen 2017 yazından epey daha sıcak geçecekmiş. liglerin oynatılması/iptali/zamanlaması gibi konularda net hüküm verecek kadar net bir doğru yok. çok farklı düşünceler olabilir ama küme düşmenin kaldırılmasının inanılmaz saçma olacağı aşikar. düşme ihtimali olmayan takım temmuz sıcağında şampiyonluğa oynayan takım kadar mücadele eder mi? zaten pandemi nedeniyle verilen ara ile sakatlık riskinin yüksekliği konusu bu kadar dillerdeyken adam kendini niye kassın. 7 kulüp, bu sezon küme düşme olmamasını talep etmiş, e çok normal değil mi? o 7 kulübe ne zaman sorsan küme düşme olmasın der zaten, böyle bir duruma has bir şey değil.
    oyuncuların çoğu virüs nedeniyle zaten oynamak istemezken kalan 8 haftayı oynatıp temmuz ayını yarılamak sporcu sağlığını iyice riske atmak sorunu büyütebilir. şike yüzünden uydurulan playoff sistemi böyle bir zorunlu durumda daha makul gibi görünüyor. herkesi memnun etmek zaten mümkün değil ama azami adaleti sağlayacak bir formül bulunmalı ama hazır swap anlaşmaları ile katar kucağına iyice yerleşmişken ne derlerse yapacağız sanırım.
  • 17
    25 ocak 2020 fenerbahçe istanbul başakşehir maçı sonrası taraftarlarımızca fenerbahçe'nin şampiyon ilan edildiği maç. daha çok maç var önümüzde. sezonun başında ikinciliği verseler kabul ederdim. bugünün futbol endüstrisinde bir takımın 3 sene üst üste şampiyon olmasına izin vermezler. makas çok açılıyor çünkü. ama 2.'lik yine şl imkanı demekti. neyse konumuza dönelim. hak ediyorsa fener şampiyon olsun benim için sorun yok ama tek maç sonrası niye hemen şampiyon deniyorlar anlamıyorum. bekleyelim görelim neler olacak.
  • 68
    öncelikle paramızla rezil olduğumuz, sezonun genelinde zevksiz ve mücadele gücü düşük futbol oynadığımız, şanssızlıklar ve sakatlıkların hiç eksik olmadığı iğrenç bir sezon oldu. tabi ki organize kötülük yapılanmasının etkisi de başarısızlığımızda etken oldu. daha önceden de bizim üzerime oyunlar oynanıyordu ama gene de başarılı oluyorduk bu sene her türlü başarısız olduk. unutmak istediğim bir sezon oldu. inşallah bir daha böyle rezalet bir sezon yaşamayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın