• 26
    gözlerde çok fazla büyütülen şampiyonluktur. bu şampiyonluk hakkında sözlükte "tarihimizin en önemli şampiyonluğu", "geleceğimizi şekillendirecek şampiyonluk" tarzında yazılar okuyor ve bu duruma şaşırıyorum.

    bir şampiyonlukla gelecek yönlendirilseydi 2014-2015 sezonundan sonra yönlendirirdik ama o sezondan sonra iki buçuk sene hata üstüne hata yaptık.

    şu an bir galatasaray taraftarı neden mutsuz olur anlamıyorum. veya gidip fatih terim başlığında nefretini kusar onu da anlamıyorum. bunu fatih terimi ilk devrenin sonunda çokça eleştirmiş biri olarak söylüyorum ki şu an nefret kusulacak ümitsiz olunacak bir durumda değiliz.

    gelecek adına ümitsiz olması gereken takımlar yaş ortalaması 31 olan yapay takımlar, vizyon vizyon diye kafa ütüleyip borç harç içinde yüzenler ve gelecek adına hiçbir planı olmayan, hocasını kaybetmiş, son iki senedir de şuurunu kaybetmiş ve tekrar kazanacak durumda olmayan takımlar.

    ve galatasaray bu sene çok hata yapmasına rağmen en ümitli olması gereken takımdır. çok iyi bir hocası, baya baya iyi modern bir savunma tandemi, gayet iyi paralara satılabilecek creative 10 ve 88 numarası olan, kambur dediği elemanlarla bu sene sonunda vedalaşacak olan, 6 senedir düzenli scouting yaparak az biraz kendilerine güvenildiğinde mis gibi topçuları bulup getiren personellere sahip.

    he hocayı eleştimek isteyenler azıcık samimi olsalar daha ligin 11. haftası fb maçı sonrası eleştirirlerdi veya iyi geçirilmediği apaçık ortada olan yaz kampından sonra eleştirirdi. aklı başında olan gs taraftarını burada farklı bir yere koyuyorum.

    şimdi birazcık sakin olup hocaya destek olup doğru bildiklerimizi sonuna kadar savunup yanlışları edepli bir şekilde eleştirme vakti.

    21 şampiyonluğu olan türkiyenin en büyük takımı varsın 22. kere şampiyon bu sene olmasın ama yeter ki doğru hamlelerle geleceğe yol alsın
  • 27
    8 puan fark geleneği olan, geçmişi olan bir takıma karşı olsaydı, sezon çoktan bitti derdim. ama fark başakşehir’e karşı ve fikstürleri çokta kolay değil. bu yüzden biraz da olsa hala umudum var. bizim maçı kaybedeceklerini var saydığım için puan farkı, benim için 5. ankaragücü, göztepe gibi takımlarla oynayacaklar. şimdiden karalar bağlamanın manası yok. allah büyük arkadaşlar, umutlarınızı yakmayın bir çırpıda.
  • 28
    taraftar şu hayalciliği bıraksın artık bizim şampiyon olmamız için kalan 10 haftada başakşehirin 3 maçı kaybetmesi ve bizim kalan tüm maçları kazanmamız lazım şu ana kadar adamların yediği gol sayısına bakıldı mı?sen iki hafta üst üste ligin dibine demir atmış takımlara bile üstünlük kuramıyorken taraftarın şu tabloda şampiyonluk hayalleri tamamen hayalperestlik.ha ayrıca kadıköy deplasmanına gideceğiz 20 yıldır kazanamadığımız o yüzden kimse bu hayallere kapılmasın.ben de isterim şampiyon olmayı tabikide ama bu durumda imkansızdır.3 mart 2019 bb erzurumspor galatasaray maçından sonra başakşehir bırakmaz artık şampiyonluğu 8 puan fark ve kalan 10 hafta.
  • 29
    taraftar olarak bulunduğum bu sözlükte de matematiksel olarak şansımız bulunduğu sürece, benim için 2018-2019 süper lig şampiyonu galatasaray'dır diyemeyeceksek işimiz var arkadaş.

    ekşi sözlük gibi bir lağım çukurunun ve ağzı lağım kokan galatasaray düşmanlarının olmadığı bir dünyada belki tarafsız gözle yorum yaparım.

    biz şampiyon olacağız.
  • 31
    türk futbol tarihinin en önemli şampiyonluklarından biridir. çünkü alenen başakşehir’e verilmeye çalışılandır. plan açık ve net, başakşehir’i şampiyon yapalım sonra katar’a veya çin’e satalım. meydanlarda futbol takımı ihraç ettik diye övünelim. sonra o takımı alan şirket, o takıma yıldızlar yağdırsın ve o takım şampiyonluğa ambargo koysun.

    ha eğer bu şampiyonluğu alırsak, 2019-2020 sezonunda başakşehiri şampiyon yapmaya çalışmayacaklar mı? şüphesiz çalışacaklar. ancak bu sezon bir başka takımın şampiyon olması demek, başakşehir’de müthiş bir “ne yapsak olmuyor” psikolojisi yaratacağı için çok kritik. önümüzdeki haftalarda başakşehir’in fikstürü çok zor, hata payımız artık hiç yok. bir an önce kendimize bir deplasman oyunu bulup ligin geri kalanını maksimum 1 ya da 2 beraberlikle kapatmalı ve şampiyonluğu göğüslemeliyiz.
  • 32
    galatasaray kazanır kazanamazdan bağımsız olarak galatasaray hak etmemektedir. hak etmediğini de şampiyonlar ligi'nde oynadığı maçlarda göstermiştir zaten. olur da şampiyon olursak elbette çok sevineceğim ancak fikrim değişmeyecek. şampiyonluğa yakışır bir futbol yok, ki bundan kastım da sürekli pozisyona giren bir takım falan değil asla. şampiyonluğu hak eden bir takımın her deplasman maçı üç ihtimalli olmamalı bana göre. favori çıkar, yenilir o başka mesele. ama daha sahaya çıkmadan bu maçta her şey olabilir diyebiliyorsam ve bunu her maç için diyebiliyorsam o takım şampiyon bir takım değildir benim için.
  • 33
    başakşehir'e verilmeye çalışıldığı gibi, galatasaray'a da verilmesin diye uğraşılan şampiyonluk.

    en azılı muhalif bile konu şampiyonluk olunca "galatasaray olmasın yeter" kafasında. bugün bize yapılan operasyonları ve ibfk'ye verilen hakem, tff desteğini görüp de ses etmemeleri karaktersizliklerinin en güzel örneği.

    eyvallah bugün bana, yarın sana!

    ayazı yedik ama bu kışı unutmayacağız!
  • 35
    bir tarafın galatasarayımızı şampiyon yaptırmak istemediği, bir tarafında şampiyon olmak istemediği bir sezondur. bu tarafların biri diğer dış etmenler ki bu her sezon olan birşey diğeri ise maalesef galatasarayımızın kendisi. hakemdi, siyasi gücüydü bunlar elbet bir engel ama haftalardır rezalet bir kadro tercihi aynı şekilde rezalet bir oyuncu değişiklikleri ve rezalet bir oyun var sahada. evet çifte standartlar ve hatalar hep bize yapılıyor ama sadece bunlara sığınmak doğru birşey değil bana göre.
  • 36
    belki bazılarımız züğürt tesellisi diyecek buna ama 4 mart 2019 bb erzurumspor galatasaray maçı kalan 11 maçımız içinde kadıköy deplasmanı * ile beraber puan kaybına en müsait maçımızdı. öyle veya böyle bu maçı bir şekilde bertaraf etmek kalan fikstürümüz için güzel. bu maçtan 3 puanla çıksaydık büyük avantaj elde etmiş olacaktık, bunu teptik sadece. olaya böyle bakmak lazım.

    antalyaspor
    bursaspor (d)
    yeni malatyaspor

    neyse ki bursaspor biraz düşüşe geçti, kasımpaşa kadar rahat olmasa da bir şekilde yeneriz gibi. bu periyottan 9 puan gelir eğer camia olarak bu işin içinde olursak.

    bu süreçte başakşehir'in fikstürü:

    fenerbahçe
    kayserispor (d)
    konyaspor

    biz 9 puanı alırken başakşehir bu fikstürde en fazla 4 puanda kalmalı, yapacak bir şey yok. 4 puanın üzerine çıkarlarsa bize kadıköy galibiyeti şart olur maalesef.

    neyse, sonra geldik 28. haftaya

    biz fenerbahçe'yle oynarken başakşehir de beşiktaş'la oynayacak. işte bu hafta çok kritik. 28. hafta sonunda fark en fazla 3 puan yani tek maç bandında kalırsa 6/6 yaptığımız takdirde matematiksel olarak şampiyon olacağımız bir konumda olursak o 6/6 gelir, çoğumuzun korktuğu konya-rize-sivas deplasmanlarını geçen yılki alanya-akhisar-göztepe üçlüsü gibi bir şekilde atlatırız. ama o deplasmanları kazandıracak olan ana faktör, şampiyonluk havası dediğim gibi. başakşehir bu son 6 haftada bizim maç dışında puan kaybederse iyi olur hoş olur ekstra olur ama puan kaybetmeseler de bizi ırgalamayacak, sadece kendi maçlarımıza odaklanacağımız bir tablo olmalı. puan farkı 3'ün üstünde olursa bu deplasmanların birinde cortlama ihtimalimiz yüksek, hem deplasmanda bunlarla boğuşacağız hem de bir kulağımız başakşehir'de olacak, bunun altından kalkamayabiliriz. ama 6/6'ya şampiyonsak o 6/6 gelir diye düşünüyorum.

    kısaca, başakşehir bize şampiyon olmamız gereken fırsatları mutlaka verecek. ne yapacak bu takım, 10/10 mu? eğer biz camia olarak dirayetli durursak, odaklanırsak kesinlikle bu iş bizim önümüzde kalacak. kollanmanın, desteğin yanında başakşehir'in şansı fazlaca yaver gitti buraya kadar. bundan sonra aynısı olmayacak mutlaka. 2 maç üst üste bir berabere bir mağlubiyet alsalar, biz kayıp yaşamazsak fark 3 puan. kulağa ne kadar gerçekçi ve umutlu geliyor değil mi? o zaman bu işi son ana kadar kovalayacağız, başka yolu yok.
  • 37
    tabii ki galatasaray olarak fıtratımızda olduğu üzere matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece kovalamamız gereken şampiyonlktur, ona eyvallah da kalan 10 haftada bizim hiç kaybetmememiz, başakşehir'in ise bizimle yapacağı maç haricinde en az bir beraberlik, bir de mağlubiyet alması gerekmektedir. haa, kağıt üzerinde bu kayıpları yapabilecekleri maçları yok mudur, elbette vardır ama umudumu kıran 2 husus var;

    1-) başakşehir'in rakiplerinin dükkanı kapatma modunda oynamaları, hadi biraz asılsalar bu sefer de hakemlerin devreye girerek bir şekilde haftayı kayıpsız geçmelerinin sağlanması
    (bkz: 3 mart 2019 yeni malatyaspor başakşehir maçı)
    (bkz: 18 şubat 2019 antalyaspor başakşehir maçı)

    2-) hadi başakşehir puan kaybetti diyelim, bizim kendi maçlarımızı evimizdekiler de dahil olmak üzere, ki geçen yılki performansımız bize 21. şampiyonluğumuzu getirmişti, sidik zoruyla kazanabilmemiz.
    (bkz: 24 şubat 2019 galatasaray akhisarspor maçı)

    yine de başta da belirttiğim gibi galatasaray her zaman kuyruğu dik tutar, karakteri bunu gerektirir, ve şansı %1 de olsa son dakikaya, son topa kadar mücadelesini devam ettirir, ettirmelidir de.
    bu saatten sonra biz taraftara düşense, netice ne olursa olsun bunu olgunlukla karşılayabilmektir...
  • 38
    öncelikle 27 - 31 ağustos arasında yapılamayan forvet transferi sebebiyle daha sonra da 2 kasım 2018 - 2019 galatasaray fenerbahçe maçının sonunda ki aldığımız cezalar sebebiyle kaçırmaya ramak kaldığımız şampiyonluktur.

    ikinci yarı için nispeten iyi bir başlangıç yapmış olsak da ilk yarıda özellikle evimizde kaybettiğimiz puanlar ile uzaklaştığımızı düşündüğüm olaydır. bu sezon ile ilgili pek çok suçlu sayılabilir; mustafa cengiz ve yönetimi, fatih terim ve ekibi(özellikle kondisyoner ve hasan şaş), futbolcular gibi pek çok unsur sayabiliriz.

    bu saatten sonra şampiyon olacaksakta ancak başakşehir' in hediyesi ile olabilecek bir duruma geldi. futbol bu bakarsınız başakşehir önümüzdeki iki maçı da kaybedebilir. önce 9 mart 2019 fenerbahçe ile içeride diğer hafta 17 mart kayserispor başakşehir maçlarından 0, 1, 2, 3 puan çıkarabilir. o zaman bir şansımız daha olur ama 4 veya 6 puan çıkarırsa şansımızın olmayacağını düşünüyorum.

    şampiyon olacaksak bu hafta bir şeyler olmalı, artık başakşehir bir şekilde kaybetmeli.

    not: şahsi fikrim de fenerbahçe maçında puan kaybedeceklerdir.
  • 39
    mutu sona bizim erişemeyeceğimiz şampiyonluk.

    sebebi ne başakşehir'in kollanması, ne iyi oyunu. sebebi maalesef ki renkdaşlar iyi bir oyun vaad etmiyor olmamız. kalan 10 maçımızdan kaç tanesine gönül rahatlığı ile 3 puan yazabiliyorsunuz? bu yıl oyun kalitesi anlamında kaç tane doğru oyun sayabilirsiniz? kadıköy- konya - rize ve sivas deplasmanlarına kim rahatlıkla 3 puan yazıyor? tamam başakşehir puan kaybedebilir ama biz kalan maçlarımızın tamamını kazanıyor muyuz ki?

    ligin boyu çok kısaldı, biz oyun olarak umut vaat etmiyoruz ve puan farkı 3 maça çıktı. o yüzden gerçekçi olan 2.liği korumalıyız bana kalırsa. elbette ki sonuna kadar mücadele edeceğiz biz galatasaray'ız ama çok umuda kapılmamak gerekiyor.
  • 40
    bizim her halukarda başakşehiri yenmemiz gerektiğini düşünürsek, kalan 5 puan kapatılmayacak bir puan değil. burada sorun onların puan kaybetmesinden ziyade bizim bundan sonraki maçlardaki durumumuz. işte tam da bu noktada oynadığımız futbol maalesef umut vermiyor. ama biz galatasaray'ız. her an herşey olabilir. bakarsın bir seri yakalar ve kendimizi bir anda 22. şampiyonluğumuzu kutlarken buluruz.
  • 42
    basaksehiri yenecegiz ve puan farki 5'e inecek dogru ama bu hesabi yapan arkadaslar kadikoy deplasmanina gidecegimizi unutuyor.

    basaksehir kalan maclarinda 3 beraberlik 2 yenilgi alsada bunun onlara yetecegini ve sampiyon olacagini dusunuyorum, bu senaryo onlari 72 puana tasir.

    biz ise kalan maclarda 8 galibiyet 1 beraberlik 1 maglubiyet alsak- ki bence bu gayet gercekci bir tahmin- bizi 71 puana tasiyor.

    sozun ozu, basaksehir 3 beraberlik 2 yenilgi aldi diyelim, biz bu halde bile kalan maclardan 1'i haric hepsini yenmek zorundayiz. sampiyonluga ancak boyle bir yol var ve bu yol nekadar iyimser olursaniz olun, gayet zor gozukuyor.
  • 45
    bize nasip olmasının kadıköy galibiyetine bağlı olduğu olaydır.

    hiç ihtimal vermeyenler başakşehir'in kalan 10 maçta en az 22 puan toplayacağına inananlardır.

    ben başakşehir'in fener'e de beşiktaş'a da galatasaray'a da yenilip en fazla 21 puan toplayabileceğine inanıyorum.

    ha, olamadık mı biz şampiyon! canınız sağolsun deyip bir sonraki sezonun hesabını yine imparator'la ve yine aynı yönetim'le yapacağız.
    hepsi bu.

    not: fener ve beşiktaş'ın bu notta da olduğu gibi kesme işaretlerini sonradan entry silinmesin diye ekledim. yoksa o kadar da özel isimler değildir aslında.
  • 46
    şuanda oynanan senaryo çok açıktır. 11 mayıs 2019 çaykur rizespor galatasaray maçı sonrasında yapılmak istenen algı ile sanki galatasaray’ın iki haftadır hakemler tarafından olağanüstü ve aleni şekilde korunduğu iddia edilip, galatasaray camiası haricindeki camiaları bir çatı halinde toplayıp, 19 mayıs 2019 galatasaray başakşehir maçında aleyhimize yapılacak bir hata sonrası, yapacağımız baskının karşı cephesini doldurma çalışmalarına başlanmıştır. buradaki amaç camiasız kulüp arkasında galatasaray düşmanlığı adı altında milyonları toplamaktır. çünkü bundan 2 ay önce “başakşehir şampiyon olmasın kim olursa olsun” diyenler, bugün galatasaray düşmanlığı adı altında lige kayyum atanıp başakşehir şampiyon edilse zevkten dört köşe olacak pozisyona getirilmişlerdir. tabii ki burada hesaplanamayan bir unsur devreye giriyor. o da galatasaray ve galatasaray taraftarı. arkadaşlar, biz şampiyon olacağız. kim hangi algıyı oluşturursa oluştursun, hangi hakemi atarlarsa atasınlar. biz 19 mayıs 2019’da başakşehir’i ezerek yeneceğiz. buna yürekten inanıyorum. allah yâr ve yardımcımız olsun.
  • 47
    haftaya maçı isterse orta hakem olarak göksel gümüşdağ, yardımcı hakemler olarak fiko ile semih özsoy, varda da ali koç olarak yönetsinler, yine sami yen'den çıkma şansları yok.
    (bkz: 19 mayıs 2019 galatasaray başakşehir maçı)
    sen son düzlükte galatasaray'a o şansı verirsen, gelir kupayı alır senden...
    (bkz: havaya girersen galatasaray çakar sana)
  • 49
    inşallah galatasarayımızın kazanacağı çok mühim bir şampiyonluktur.

    lakin çoktan başlamış olan ve tüm hafta boyunca devam etmesi muhtemel yoğun bir algı yönetimi girişimleri ile karşı karşıyayız.

    bu kritik son virajda rakiplerimiz gerek demeçler vererek, gerekse televizyon ve gazetelerdeki maşalarını kullanarak akhisar ve başakşehir maçlarının hakemlerini etki altına almak için ellerinden geleni yapacaklar.

    yönetimimiz tetikte olmalı, sezon bitmeden asla detaylı ve asıl hak ettikleri türden bir cevap vermemeliyiz ama asla sessiz de kalmamalıyız, meydanı boş bırakmamakta şart!

    arkadaşlar, ipleri koptu.
    ligde en yakın takipçisine 3 şampiyonluk fark atmış, kupa canavarı bir galatasaray var karşılarında.

    döviz kuru bu haldeyken birde şimdi tekrar cl geliri alacak olmamızı düşündükçe kuduruyorlar, ve kudurdukça tehlikelileşiyorlar.

    bunlardan (17’nin tamamı) artık şu aşamada her türlü kötülük, her türlü girişim beklenmelidir.

    biz şimdilik hem meydanı onların algılarına boş bırakmadan hemde kendi dikkatimizi dağıtmadan, hedeflerimize, çifte kupaya odaklanmalıyız!

    bir yandan hedefimize koşarken bir yandan da hakemler üstünden kuracakları “son çırpınış algılarına” karşı dimdik durarak son virajdan alnımızın akıyla çıkmalıyız.

    2 maçımız var ve ucunda 2 ayrı kupa var.

    allah yardımcımız olsun!

    biz tek başımızayız, birlik olmak zorundayız

    karşımızda galatasarayın bayern munich’leşmesini çekemeyen, engel olmak için her yola baş vuracak 17 ayrı şer odağı var.

    son virajdayız arkadaşlar!

    tetikte ve konsantre olun!
  • 50
    kendi çorabımızı başımıza ördüğümüz bir sezondu.

    forvet alamadık
    ibra olamadık
    cezalar aldık

    netice ne olursa olsun değil netice için oynadığımız bir sezon oldu.

    en kolay şampiyonluğu zorlansak dahi kazandık.

    13-14 oyuncu ile devran döndürüp kupa aldık.

    allah nicelerini nasip eylesin.

    2 sene cl gelirleri de kurun bu kadar fırladığı bir dönemde adeta çölde vaha gibi.

    2. bir 4 sene üst üste yaparsak bayern gibi oluruz.

    rakiplerin borçlarına ve çıkış yollarına bakarsak şansları da çok değil.

    vurup geçmemiz gerek önümüzdeki sezon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın