• 627
    -16 milyon euro'ya sattığımız n'diaye 'yi 750 bin euro'ya kiralayarak çok orta sahamıza gereken dinamizmi getirdik. bize getirdiği bonservis sayesinde aylardır ödenmeyen maaşlar ödendi, huzurlu bir ortam oluştu. üstüne kendisini ucuza kiralayarak yarım kalan hikayeyi devam ettirdik. ayrıca kendisi fernando reges'i hayata döndürdü , adını yeni transferlere gönül rahatlığıyla eklerim.

    -cavanda'yı 2.4'e satıp, samurayımız nagatomo'yu 2.5'e takımımıza kattık. yıllardır sol bek izlerken kör olan galatasaray taraftarının ilk kez içi rahat. 3 kulvarda mücadele edeceğimizden kendisini yedeklemesi için milli takım oyuncusu ömer bayram'ı kadroya kattık.

    - carole'ü sattık, genç oyuncu yatırımının her zaman kazandırdığını gördük. ffp için çok önemli bir hamleydi. yasin ile sözleşme yenilemedik, yerine tek başına fenerbahçe'yi yıkan muğdat'ı takımımıza kattık. tl cinsinden maaş verilmesi olsun, hem forvet hem kanat oynayabilmesi ve rotasyona önemli katkısı olsun çok iyi bir transferdi.imza töreninde yüzünden ne kadar mutlu olduğu anlaşılıyordu zaten. sahada olduğu her an elenden geleni yapacağına eminiz.

    -emre akbaba'yı uzun ve zorlu bir sürecin ardından gönül verdiği renklere kavuşturduk. kendisi sahadaki biz olarak ilk 2 maçında beklediğimizin üstünü verdi ve bize younes belhanda adlı yeni bir transfer kazandırdı. orta sahamızın seviyesini süper ligin ötesine taşıdık. en kötü mevkimiz denilen yer en güçlü mevkimiz oldu. ayrıca türk olması bize gelecekteki yabancı kuralı için ciddi avantaj sağladı.

    - mustafa cengiz ve fatih hoca kendi ailelerinden bile gizli bir iş yaptı. bize uzun zamandır galatasaray'da görmediğimiz - en son ribery'di galiba- bir genç yetenek kazandırdı. özellikleri alıştığımız tarzda değil ayrıca 21 yaşında her an gole yakın bir isim o. zaten golünü attıktan sonra * armayı öperek gönülleri fethetti. daha çok can yakacak. boşuna uefa sayfası her gün kendisini paylaşmıyor.

    - tolga ciğerci'nin sözleşmesini feshettik. maaş bütçesine önemli bir katkı sağladık. takımdaki dengeler açısından önemliydi. bize sağladığı maaş bütçesi katkısı ffp için çok önemliydi.

    -ffp demişken bunca transferin ardından oyuncu satmamız gerekiyordu. aksi takdirde zar zor ikna edilen uefa bu sefer gözümüzün yaşına bakmaz 2 yıl meni basar, üstüne 6 milyon euro para ödetirdi. feghouli satılacaktı ancak takımdan gitmek istemedi, bunun üzerine maaş problemi yaşadığımız gomis ile yolları ayırmak zorunda kaldık. rakiplerin şaibeli transferlerini bir kenara bırakırsak arap pazarına makul bir ücrette sattık. ffp 'de kâra geçtik. ceza almaktan kurtulduk. aynı zamanda takımın forvet mevkisi dışındaki önemli eksiklerini de kapattık.

    evet, santrfor almamız şart. evet, vagner love'u istemiyoruz. evet, gündemdeki bir çok oyuncu takımımız için yetersiz. forvet transferi için geç kalındı ama şu son haftada neler yaşandı, hangi felaketin kıyısından döndük ya da hangi fırsatları kaçırdık bilmiyoruz. sadece beş para etmez duyumcuların yazdıklarıyla bilgi boşluğumuzu doldurmaya çalıştık. belki modeste'i alıp 40 milyon euro tazminat ödemek zorunda kalacaktık, belki de hiç bir sorun olmadan çatır çatır oynayacaktı.

    dün akşama kadar lig şampiyonu bizdik, şampiyonlar liginde çeyrek final oynardık, kadromuz üst düzeydeydi. bugün herkes aşırı karamsar , ligde 4.olacağımızı falan iddaa eden bir topluluk var hatta yönetim istifa falan başlığı gördüm. arkadaşlar psikoloji çok önemli. takımda değişen bir şey yok, allah'ın izniyle iyi kötü bir forvet oyuncusu alacağız. başımızda fatih terim var. sırf sinerjimiz düştü, moralimiz bozuldu diye şu an her şey kötü gelmeye başladı, ancak galatasaray bu değil. ligin en güçlü kadrosu bizde. şampiyonlar liginde de gruptan çıkarız rahat olun. ortalığı yangın yerine çevirmeyelim.
  • 630
    30 ağustos 2018 tarihine kadar önde götürdüğümüz transfer sezonuydu:
    gs: ndiaye, onyekuru, nagatomo, akbaba, muğdat
    fb: berke, barış, ayew, slimani, frey, harun, reyes, ferdi
    bjk: karius, roco, dorukhan, güven, umut

    31 ağustos 2018 tarihi itibariyle de geriye düşüyormuşuz gibi duran transfer sezonu (söylentiler):
    gs: ömer bayram, vagner love
    fb: jailson, benzia
    bjk: ljajic, burak
  • 631
    son anlarını yaşadığımız transfer dönemidir.

    yaşanan sıkıntı tamamen sürecin doğru yönetilmemesi ile ilgili diye düşünüyorum. saçma sapan isimler yazılıyor, yalanlama yok bazı muhabirler "duyum" adı altında tamamen taraftara oynuyor. ilgimiz yok denildiğinde bile haber yapmaya devam ediyorlar ne de olsa kaynak sorulsa bile yönetimden isim veremem diyecekler.

    beklenti silva olunca falcao, modeste gibi kimsenin kolay kolay gelmesin diyemeyeceği isimler telaffuz edilince markette babasına zorla istediğini aldırtmaya çalışan çocuk gibi oluyoruz.

    alınmasın arkadaşlar kimse ne olacak yani böyle böyle bu borç yükünden kurtulacağız. hep diyorum en önemli arena bizim için lig şampiyonluğu. bu paraları kazanamazsak dursun gibi düşük profil başkanlar bitiverir yeniden. artık aysal'ı ne olacak değerlendirelim şu toprakları diyerek şevklendirecek varlığı yok takımın. ülke ne halde bizim katkımız da düşecek.

    makası açmak için 3-4 yıl ambargo koymalıyız şampiyonluğa. 2-3 altyapı ya da uygun maliyetli oyuncu pazarlarsak süreç daha kısalır.

    imla
  • 633
    çok büyük fiyaskodur. şampiyon takımı koruyamadığımız gibi güç kaybettiğimizi düşünüyorum. tebrikler cengiz yönetimi.

    2015 yazı gibi çok büyük fırsatı çöpe attığımız bir 2018 yazı yaşadık. tek farkı takımın başında bir hoca var. ama elde bir şey olmayınca sonuç az çok belli oluyor.

    lig için kadromuz belki yetebilir ancak en büyük üzüntüm avrupa. bir daha böyle kura çekemeyeceğiz. her zaman da hayıflanacağız. başımızda terim varken sahadaki 11’in yetmemesi çok ama çok üzücü.
  • 646
    fiyasko falan diyenleri gorunce hayretler icinde kaliyorum.
    forvet transferi disinda harika gecmis bir sezondur. ilk defa parasal anlamda artida kapattik.
    takimi buyuk olcude koruduk. emre, n’diaye, onyekuru gibi direk oynayacak cok onemli adamlar aldik. cavanda, carole, tolga gibi bir suru copten para kazandik.
    yabanci sayimizi cok normal bir seviyeye getirdik. altyapidan gelecek vaat eden gencler kazandik.
  • 647
    forvet alınmamasıyla çöp olarak niteleyebiliriz bu sezonu. hani sanki forvette adam var da biz fazlasını istiyoruz. bakalım;

    gomis - 29 gol atıp gol kralı olup satılmış(satılması doğruydu ama geçti belki biraz daha bonservis koparılabilirdi)
    eren - yetersiz kere yetersizdir. hoca kendisi varken 2(iki) tane forvet istemişti şimdi gelişme olmazsa forvet mevkini kendisine teslim edeceğiz.
    onyekuru - bu arkadaş net forvet değil özellikleri itibariyle de bizi idare etmez.
    sinan - statik ve istikrarsız. oyun içinde kayboluyor, stoperler arasında ne yapar soru işareti.
  • 648
    bizim adımıza niteleyen iki sıfatı "plansız" ve "programsız" olan transfer sezonu.

    iyisiyle kötüsüyle durum bu. son günün son saatleri yaşanırken, müthiş bir atılım yapsak bile olumsuz bir trend ile kapattığımız nettir. çünkü bu işin en önemli kısmı, plan ve programdır. sonra vizyon ve misyon devreye girer.

    eğer aksini düşünen varsa, saatlerce tartışabilirim.

    planlı ve programlı olmak, şakır şakır transfer yapmak demek değildir. yeri gelir transfer yapmamak da, bir plana ve programa dairdir. yeri gelir transfer gününün sonunda fırsat transferi, kalite artıracak transferi kovalamak da plan programa dairdir. ama tüm plan programı son güne bırakmak, net ve açık, plan programsızlıktır.

    bu takıma fatih terim geldiğinden beri santrfor istiyor, yaklaşık 7,8 aydır, bu yönde bir planınız yoksa, eleştirilirsiniz.
    bu takımdan 2017/18 sezonunun sonunda stoper rotasyonundan jason denayer'in eksileceği belliyken, ta en başından belliyken, bir tahammülde bulunmuyorsanız, eleştirilirsiniz.

    yanlış anlaşıma olmasın. burada illaki transfer yapacağız demek değildir, demek istediğim. çıkarsın, içinde bulunduğun mevcut durumu açıklar, taraftara kadro planlamasının nasıl olacağını, belki mütevazi, belki gençlerle olacağını anlatırsın. kamuoyuna bir planının olduğunu gösterirsin. işte sıkıntı burada, ortada böyle bir şey yok. sürekli bir taraftarın gazını alma, eleştiriden sıyrılma çabası hakim. sürekli, "çok fazla çalışıyoruz, bize güvensinler, transferleri yapacağız! çok iyi oyuncular alacağız" vesaire gibi açıklamalar.

    yapma kardeşim! plansız programsız transfer yapma! sonra o transferler çoğunlukla elimizde patlıyor. sonra "kör ölür badem gözlü olur" gibi, selefine methiye düzülüyor.

    ya çok zor değil! "mevcut durumumuz belli. kadromuz bu. elimizdekilerle idare edeceğiz. transferi kapattık. alamıyoruz. gençlerimize güveniyoruz. ama eğer bir fırsat olursa, transfer yapabiliriz!" de, geç. en fazla 1 hafta eleştirilirsin... sonra taraftar, hak vermeye başlar. "bir bildikleri vardır herhalde" der. der, merak etme.

    ama işler buraya gelince, böyle oluyor işte.
  • 649
    bitmesine 3 saat kala hala santrfor transferi yapmadığımız sezondur. bu zamana kadar hiç yangıncı olmadım. umarım beni utandırırlar ancak transfer yapılmazsa yönetim bu konuda sınıfta kalmış demektir. senin gomis'i göndereceğin uzun zamandır belli ve gomis kalsa bile 1-2 forvet oyuncusu alınacaktı zaten. geldiğimiz noktada bakıyorum gol kralın gomis'i göndermişsin yerine kimseyi almamışsın. finansal fair play sattığın kadar al vs tamam bunları anlıyorum ancak sattığın kadar al kuralı 2019 yılı için geçerli değil mi? ben mi yanlış biliyorum? şimdi oyuncuyu al devre arasında feghouli mi başkası mı artık kimi göndereceksen ikna edip gönder. santrfor almazsak belki şampiyonlar ligine bile gidemeyeceğiz o zaman ffp'ye uymanın ne anlamı kalır ki? neresinden baksan tutarsızca nereden baksan ahmakça. hele adı geçen isimlere bakıyorum vagner love falan? şaka mısınız abi siz? takımımız şu ana dek iyi takviyeler yaptı; onyekuru, emre akbaba, ndiaye, nagatomo vs. hepsi iyi transferdi. lokum gibi de bir kura çekmişsin şu sinerjiyi bozma lütfen son 3 saat kala utandır bizi başkan. aksi takdirde istifaya davet etmem zira bu gözler özbek brothers gördü ama birçoğumuzun kalbini de kırarsın.
  • 650
    adam akıllı forvet takviyesi olmadığı takdirde ligi şampiyonlukla bitirmemiz imkansız. eren veya sinan son 20 dakikalık oyuncu galatasaray seviyesi için. bu adamlarla su an itibari ile 14 lig+6 cl, yani toplamda 20 maçı götürmek mümkün değil. hele daha ziraat türkiye kupası da var, 3-4 maç da oradan olsa, epey zorlu bir fikstürümüz olacak. zaten eren de üç hafta sonra müzmin sakatlıklarını yaşayacağı için hepten patlarız. gomis ayrıldığından beri bize forvet bulamayan yönetime şükranlarımızı sunuyorum. burada fatih hoca değil peygamber gelse şu takımı şampiyon yapmadı diye kızmam. gol atacak merkez hücum oyuncumuz yok yahu farkındadır yönetim inşallah. hem para yoksa emre a. veya ndiaye'den birini almasaydık da forvet alsaydık. şu planlamayı yapmak çok mu zordu allasen? forveti alsaydık, ndiaye de ocak ayında gelseydi mesela. kaldı 3 saat, eğer adam gibi forvet gelmezse sezonu çöpe attığımızın resmidir şu andaki ahvalimiz. sen git kuranın hasını çek, ama forvet alma. ulan hani chelsea'de, arsenal'de tanıdıklar vardı? kafayı yedirecekler bize yeminle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın