• 277
    görüldüğü kadarıyla gidecekler gomis ve maicon olacak. garry kalıyor. 1 orta saha, 1 stoper ve 1 forvet alacağız gibi görünüyor. belki 1 tane de yedek forvet alırız.

    garry, belhanda, feghouli gibi isimlerden 1 tanesi gitmeden mali yükü fazla olan oyuncu alınmayacaktır.

    orta saha imbula, forvet musa olacak gibi. stoper de maicon'un gidişine göre belirlenecek. yerli olarak da muğdat ve son günlere kalırsa emre akbaba gelebilir.

    başkaca da transfer beklemeyin derim. zaten öyle çok transfere de ihtiyaç yok.
  • 278
    şimdi takımdaki yabancılar şunlar:

    muslera-mariano-linnes-cavanda-maicon-carole-fernando-feghoili-belhanda-gary-gomis toplam 11 yabancı oyuncu

    cavanda kesin olarak gidecek desek 4 tane yabancı oyuncu alma hakkımız var:

    sol bek için nagatomo geliyor
    forvet için milik ismi gündemde olmasa bile başka bir forvet gelecek (ahmet musa deniyor mesela),
    kanatlar için trezeguet'ye teklif yapılmış deniyor,
    orta saha için iki isim alınacak deniyorndiaye veya onun muadili bir adam gelecek, donk'la sözleşme yenilenmesi gündemde,
    stoper için sol stoper oynayabilecek birisi alınacak

    yani görünürde 6 yabancı alınacak gibi gözüküyor çıkan haberlere göre. hadi carole bile gitse, ki o zaman bir sol bek transferi daha gerekecek, yine kurtarmıyor. mutlaka kadrodan birilerinin satılması gerekecek. bu sefer satılacak oyuncu maicon, gomis, belhanda kim olursa olsun onun yerine de birinin alınması gerekecek. işler biraz karışık yani.

    diğer bir sıkıntı da yabancı oyunculara bu kadar odaklanılırken emre mor ve nuri gibi galatasaray seviyesinde oynayabilecek yerli oyuncuları kaçırmasak daha iyi olacak gibi. çünkü bu takımın asıl sorunu yabancı oyuncuların eksikliği değil yerli oyuncularımızın kalitesiz olması. hele bir de yabancı oyuncu sayısını düşürürlerse o zaman büyük sıkıntı başlar.

    umarım kaliteli yerli * oyuncuların takıma kazandırıldığı bir dönem olur.
  • 279
    hala ses çıkmayan transfer sezonudur.

    ne gelen var, ne giden.
    ne sözleşmesi uzatılan var, ne sözleşmesi feshedilen.

    sezonu 28 haziran'da açacağız, 1 temmuz'da isviçre kampı başlayacak ve bir galatasaray geleneği olarak transferler bu sezon da kampa yetişemeyecek.

    ince elensin sık dokunsun, nokta atışlar yapılsın da transferlerin zamanı çokta umrumda değil aslında.
  • 280
    hücum bölgesinden ziyade savunma bölgelerine yapılacak transferleri merakla beklediğim sezon.

    galatasaray olarak 2010-2011 sezonunu saymazsak genelde hücumda problem yaşayan bir takım değiliz. en vasat halimiz bile 60-65 golü buluyor. zaten 70'i geçince şampiyon oluyorsun.

    ama savunma şampiyon yapar kuralından hareketle özellikle omurgayı sağlam tutmak lazım. kalede sorun yok. ama önündeki 4'lünün -stoper ve orta saha ikilisinden bahsediyorum- nasıl oluşacağı önemli. fernando ve serdar'ın yanlarına kimler gelecek? en merak ettiğim bu?

    (bkz: bana omurganı söyle sana kaçıncı olacağını söyleyeyim)
  • 282
    fatih terim umut satmadan beklenti içine girilmemek gerektiğini söyledi. inşallah bu sene şampiyon olursak önümüzdeki sezon transferde çok rahat oluruz.

    bu sene en fazla 3 transfer yapılır gibi duruyor. 1 orta saha, 1 forvet diğerini de kestiremiyorum ama stoper olsa iyi olur. öte yandan işe yaramayanları da elden çıkarırsak nefes alırız.(tarık, tolga, selçuk, eren)

    belhanda, feghouli, garry gibi oyunculara 10 üzeri teklif gelir satılır yerleri satın alma ya da kiralıklarla doldurulur ancak olmazsa da bu oyunculara sahip çıkmamız gerekiyor. bu sene önemli.
  • 283
    bizim için borum bok geçecek olan sezon. zaten fazla beklentimiz yoktu, imparator’un açıklamalarından sonra hiç bir beklentimiz kalmadı. anlaşılan 2-3 türk oyuncu ve nagatomo’yu alıp transfer sezonunu tamamlayacağız. oyuncu satmadan transfer yapmamız mümkün değil zaten. ben yine de terim’e ve oyuncularımıza güveniyorum 22. şampiyonluk yolunda.
  • 284
    öncelikle bu transfer sezonunda fatih terim sinan gümüş, donk ve sofiane feghouli'nin performanslarını arttırarak yeni transfer gibi takıma kazandıracağını düşünüyorum.

    transfer dönemi bizim açımızdan istediğimiz gibi geçmeyecektir. aldığımız ceza ve ekonomik durumumuzdan dolayı. kamp döneminde genç yeteneklerimizden de beklentileri şimdiden onlara aşılamıştır ve terim sezon içinde eminim onlardan yararlanarak katkı alacaktır.

    2018-2019 transfer sezonu bizim için zor gözükse bilr fatih terim ne yapar eder bunu lehimize çevirecektir. ona, ekibine ve tüm galatasaray'lı futbolcularımıza sonsuz güveniyorum.
  • 285
    --- alıntı ---

    fatih terim, (igtv): "milik var, imbula var, bennacer, nuri şahin, bacca gibi isimleri uyduranlara selam ediyorum. gönül onları da almak ister, hatta daha iyilerini de ama koşullarımız belli. lütfen biraz insaflı olun allah aşkına."

    --- alıntı ---

    zaten pek bir şey beklemiyordum, bu açıklamalardan sonra da iyice ümidimi kestim transfer sezonundan. oyuncu satarız, yerine birini alırız orası ayrı konu ama eksik olan çoğu bölgemizin yerini kapatmış olamayacağız transfer yapamazsak. bu açıklamalardan anladığım bir diğer hususta belhanda,feghouli gibi oyuncuların takımdan büyük ihtimalle ayrılmayacağı hatta rodrigues’in kalma ihtimali bile yüksek. bizim için zor geçecek bir sezon olacağı şimdiden belli. fatih hocaya çok güveniyorum, mali şartlar böyle olmasaydı keşke.

    fatih hocanın ve mustafa cengiz yönetiminin akılcı bir şekilde ve özenli davrandığını düşünüyorum mali konuda. hadi şampiyon olduk oyunculara para yatıralım kafasında değiller. beşiktaş örneğini görüyoruz, mali açıdan akıllıca davranmamalarının pepe gibi oyunculara yüklüce maaş ödemenin ceremesini çekiyorlar. mali açıdan küçülmeye gidecekler.şampiyonlar liginde sezonluk başarıya oynayan takımlar böyle yapar. ileri ve geleceği gören bir hoca ve yönetime sahip olmak önemli bizim açımızdan. sabırla; gelecek sezonları düşünüp şampiyonlar ligindeki yerimizi perçinlersek; mali açıdan da rahatlarız.

    kimse 2018-2019 sezonu şampiyonlar ligi için hayalci olmasın. dev aynasına bakarak gerçekleri görelim. önemli olan kalıcılıktır. 2018-2019 sezonunda önemli olan şampiyonluktur, şampiyonlar ligine katılmaktır!
  • 288
    genelde yaz transfer dönemlerinde, haziran ayının son haftası en kötü 1 transfer yapardık. ağırlıklı olarak temmuz ve özellikle de ağustos ayında transfer yapılır ama haziran ayına da 1 tane sıkıştırılır. mesela 2015 yazında haziran ayının son haftası podolski gelmişti diye hatırlıyorum. 2017 yazının haziran ayının don haftası gomis - belhanda - maicon üçlemesiyle belki de haziran ayı rekorunu kırmıştık kendi adımıza.hadi o sezon sezonu erken açıyoruz diye öyle oldu ama insan 1 transfer bile olsa istiyor be. sıkılıyoruz geceleri valla. bu sene öyle bir durum olsa da bilemiyoruz, florya'dan kuş uçmuyor. zaten öyle bir transfer durumu da yok gibi. olsa olsa nagatomo alınır bu haziran'ın son haftası. temmuz ayının da çok hareketli geçeceğini sanmıyorum. zaten çok transfer yapmayacağız gibi, olan da ağustos ağırlıklı olur.
  • 289
    galatasaray futbol takımı özelinde değil, genel olarak türk futbol takımlarının içerisinde bulunduğu mali darboğazın etkisiyle durgun ve kısır geçmektedir. eskiden olsa en azından 1-2 kap düşer, oyuncunun kulübü ve kendisiyle pazarlık halinde olurduk.

    şimdi bakıyorsun kap'a, ne gelen var ne giden. gelenleri hadi geç, giden oyuncu bile yok anasını satayım.

    euro 5 küsür değil de, 3 küsür olsa buralar böyle mi olurdu?*
  • 292
    fenerbahçe ile anılan isimler ile moral bozmuş sezondur. eğer ki iddia edildiği gibi bas dost ve wilshere ile anlaşılmışsa ciddi anlamda kadroyu güçlendirmiş olacaklar. mehmet ekicinin de bu sezon düzenli oynayacağı ihtimali düşünülürse sanırım ligin açık ara en iyi ortasaha üçlüsüne sahip takımı olacaklardır.

    herşeye rağmen bizde fatih terim var diyeyim. hocamıza çok güveniyoruz ama yine de iyi bir ortasaha ve forvet alsak da hocamızın da eli rahatlasa.
  • 293
    2018-2019 sezonu için şu anda beyaz tahtada olduğunu tahmin ettiğim kadro:

    forvet: bafetimbi gomis, eren derdiyok, ahmet sivri
    kanat: garry rodriguez, sofiane feghouli, muğdat çelik, sinan gümüş, yunus akgün, recep gül
    orta saha: youness belhanda, sekiz numara, fernando francisco reges, selçuk inan, ryan donk, atalay babacan, gökay güney
    bek: yuto nagatomo, mariano ferreira felho, martin linnes, lionel carole
    stoper: serdar aziz, maicon pereira roque, jason denayer, semih kaya, ozan kabak
    kaleci: fernando muslera, yedek kaleci, boran güngör

    gelecekler: muğdat çelik (bonservissiz), sekiz numara (kiralık), yuto nagatomo (2.5m€), jason denayer (kiralık 0.5m€), semih kaya (bonservissiz), yedek kaleci (bonservissiz)
    gidecekler: luis pedro cavanda, tolga ciğerci, ahmet çalık

    toplam oyuncu sayısı: 28
    yabancı oyuncu sayısı: 14
    şampiyonlar ligi a listesi: 21 oyuncu
    şampiyonlar ligi b listesi: 7 oyuncu
    türkiye’de yetişmiş: yedek kaleci, serdar aziz, selçuk inan, muğdat çelik
    kulüpte yetişmiş: semih kaya
    şampiyonlar ligi ve süper lig oyuncu kayıt kriterlerine ve financial fair play anlaşmasına uygun bir kadro. (bkz: #2452989)

    bu yaz süresince gelişmelere göre, kısıtlamalara bağlı olarak, bu kadroyu geliştirmek amacıyla üzerinde küçük oynamalar olabilir. sekiz numara pozisyonuna mutlaka ndiaye gibi bonservissiz ya da kiralık üst düzey bir oyuncu bulmamız gerekiyor. semih kaya'nın yerine altyapıdan bir oyuncu ekleyebileceğimiz için bu kararı vermek için acele etmemize gerek yok. ayrıca, cavanda, tolga ve ahmet'i yollarken ffp açısından nagatomo ve denayer için harcanacak olan yaklaşık 3m €'nun denkleştirilmesi gerekiyor. eren ve carole de yerleri doldurulabilirse az miktarda bonservislerle satılabilir.
  • 294
    transferde en çok ihtiyaç duyduğumuz orta sahaya hala bir transfer yapamadığımız sezondur. ilk önce çözülmesi gereken sorun bence orta alanımızdı. şu an ilk onbire gönül rahatlığıyla yazabileceğimiz üçüncü bir oyuncumuz yok.* hatta bu oyuncunun yedeği de yok. orta saha rotasyonu fernando, belhanda, donk ve selçuk'dan oluşuyor. hadi belhanda ve fernando tamam ama yanlarına 2 tane oyuncu daha gerekli. maksadım yangın çıkarmak ya da ortalığı velveleye vermek değil ama trezeguet ile uğraşana kadar keşke orta alan oyuncusu için daha yoğun çaba sarf etsek. belki de ediliyordur biz bilmiyoruzdur tabi bu da mümkün.
  • 295
    galatasaray taraftarının sabırlı olması gereken transfer sezonu.

    17/18 sezonu kadromuzu hemen hemen koruyor görünüyoruz. italyan kaynaklarına göre nagatomo transferi için inter'le anlaşmışız. donk da takımda kaldı. rodriguez bilmediğimiz bir teklif çıkmazsa satılmayacak...

    en üzüldüğüm denayer'in tapusunu alamıyor oluşumuz. elimizdeki iki stoperden maicon da, serdar aziz de oldukça iyi. özellikle türkiye standardında güvenilirler. fakat serdar'ın sakatlık sorunu var. her an galatasaray'ın hesaplarını bozabilir. bu durumda bir stoper daha almaya mecburuz. denayer bu bölgede hem hızıyla, hem de topla olan iyi ilişkisiyle baya katkı veriyordu. fatih terim'in gelişiyle de çıkışa geçmişti. oyunun üzerine de günbegün koyacağına eminim. fakat manchester city bize yar etmeyecek görünüşe göre kendisini. bu açıdan ihtiyacımız olan bir tane mümkünse hızlı stoper transferi.

    hücum hattına bir oyuncu almalıyız. bence bu noktada vazgeçilmez isim yok. trezeguet'e en baştan temkinliydim. hem oyuncuyu pek izlemedim hem de neticede galatasaray'ın sol kanada alacağı futbolcunun aynı zamanda forvet özellikleri de olmalı. transferi mümkün isimlerden ahmed musa da, niasse de bu bölgeyi rahatlıkla kurtarır. bu tarz bir kiralık operasyonu hücumdaki eksiğimizi kapatacaktır.

    geriye bir tek 8 numara transferi kalıyor. galatasaray'ın oyun organizasyonunu iyi beceren bir 8 numaraya ihtiyacı var. sanıyorum en zor transferimiz bu. çünkü iyi organizasyon demek futbol aklı ve gelişmiş mental yetenekler demek. kısaca en pahalı özelliklerden bahsediyoruz. bu oyuncuyu bulmak galatasaray'ın transfer becerisini gösterecek.

    tabi bir yandan sözlüğü ve taraftarı izliyorum. wilshere üzerinden dönen muhabbetler, trezeguet üzerinden dönen muhabbetler... bizim şunu anlamamız lazım. galatasaray'a gereken rodriguez tarzı isimlerdir. yani hiç bir oyuncuya saplanıp kalmaya gerek yok. sabra ihtiyacımız var. biraz da scout ekibinin performansı, yönetimin onlara duyduğu güven önemli.

    tabi bir şansımız da superlig seviyesinde oyuncu bulmanın kolaylığı. belçika, sırbistan, hollanda, fransa, ispanya... dünyanın muhtelif ülkeleri bizim ligi rahatlıkla domine edecek ve piyasa yapmamış futbolcu barındırıyor. ihtiyacımız olan bunları bulup çıkarmak.

    şampiyonlar ligi'ne gelirsek... burada başarı beklemiyorum. bizim için işlevi getireceği gelir. o nedenle en az önümüzdeki 1-2 sezon daha şampiyonlar ligi'nde yer almalıyız. böylece maddi olarak rahatlayabiliriz. tabi bu arada 1-2 futbolcumuza da piyasa yaptırıp iyi paralara satabilirsek süper olur.

    netice itibarıyla ağustos ortasına kadar sakin olmakta fayda var. bu döneme kadar bir yada iki transferi bitirebilirsek, eminim son ana kadar çalışıp eksiklerimizi tamamlarız.
  • 298
    bir süredir adı geçmeyen emre akbaba ile anlaşacağımızı düşünüyorum. bu yalnızca his. oyuncunun bize gelmek istediği biliniyor. daha önce de yazmıştım emre'nin ablası gs lisesi'nde öğretmen. ailece galatasaraylılar.

    seneye de serbest kalacak. eğer oyuncu bize gelmeye diretirse orta yolun bulunabileceği kanısındayım.

    inşallah takas seçeneği ve düşük maliyet ile bir şekilde bu transfer gerçekleşir.
  • 299
    muğdat : maaşı az ama galatasaray seviyesinde değil. yetersiz.
    donk: 2 sene yattı son 3 ay çok iyi katkı verdi. yeni maaşı korkunç. 32 yaşındaki adam 2,3 milyon euro alacak. bu parayı dünya üzerinde bizden başka hiç bir kulüp vermezdi.
    trezeguet: dünyada başka kanat kalmadığı ve takımda başka hiç bir yere transfer ihtiyacımız olmadığı için 6 milyon euro gömeceğiz. yıllık da 2,5 öderiz en az.

    3'üne ödenecek para yaklaşık 5 milyon euro olacak. ondan sonra yellow friday. yemin ediyorum bu galatasaray taraftarı çok büyük.

    ps: wilshere denen yıldıza 5 milyon ver bak bakalım hangi formayı giyiyor. ama biz yıllardır yaptığımızı yapıp çöplere milyonlar dağıtmaya devam ediyoruz.

    mustafa cengiz açık açık demişti ben transfere karışmıyorum terim yapacak herşeyi diye. o yüzden kimse yönetimi suçlamasın boşuna. burada bütün olay terimin.
  • 300
    fena başlamayan transfer sezonu, uzun zaman sonra yapılan sözleşmeler güzel gidiyor. kadroyu korumakla başladık. dünya kupasının en iyi sol bekini 2.5 milyon bonservis ve 2 milyon maaşla aldık. muğdat benim beğenmediğim bir oyuncu olsa da hatta yanlış bir transfer olduğunu düşünsem de çok doğru bir sözleşmeyle geldi. tek sıkıntılı nokta donk ama ona da el mahkumdu diye düşünüyorum. fatih terim kendisinden çok iyi bir performans aldı, yerine de aynı özellikte risksiz ve daha maliyetsiz bir oyuncu bulmamız imkansızdı. ha ben burda donk'a kızgınım, bu zaafımızı yüksek ücret almak için kullandı. 2 sene yatarak para kazandığı bir kulübe vefa göstermesini isterdim. artık biraz daha ilk 11'e yönelik, takımı daha iyi noktaya getirecek transferler bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın