• 1
    sezonun sondan 3. yarışı. hamilton denen balon şampiyon olarak geliyor. mercedes muhtemelen rosberg'in sezonu 2. bitirebilmesi için ne yapıp edip yarışı ona verecektir. olan vettel'e olacak matmazel. program;
    [biçim]

    30 ekim 1. antrenman 19:00
    30 ekim 2. antrenman 23:00
    31 ekim 3. antrenman 19:00
    31 ekim sıralama 22:00
    1 kasım yarış 22:00
    [/biçim]
    yayın yine aynı yerlerde. streamup.com/motorsports ta ve videostream'de de yayın oluyor. trf1.net, turkiyef1.com'da türkçe yayın oluyor ama tabi kesilmeler daha sık oluyor bunlarda. formula 1, meksika'ya tam 23 yıl sonra geri dönüyor. meksikalı pilot sergio perez'e ve force india takımına inanılmaz bir destek olacak. her zamanki gibi ümit ediyoruz ki italyan ve alman milli marşlarını arka arkaya dinleyelim.*
  • 2
    yarıştan önce meksikalı pilot sergio perez'in f1 2015 oyunu ile pistte attığı tur;

    https://www.youtube.com/watch?v=UgZ262MuvwY

    oyun bir şahane yalnız. yarış oyunu dedim mi eskiden aklımıza need for speed gelirdi, "iy ey geymz, çelınc evvriting" gelirdi. ama işler son yıllarda tamamen değişti. şimdilerde yarış dedim mi, hatta artık yarış oyunu değil yarış simulasyonu çıkıyor da diyebiliriz ki, akla codemasters geliyor. özellikle dirt rally ve f1 2015 son yılların en iyi oyunlarından. hemen hemen herkes canlı bir şekilde ea games'in çakılışına şahitlik ediyordur. baktığınız zaman project cars, grid serisi, dirt rally, codemasters f1 serisi, raceroom racing experience, assetto corsa gibi gerçekçilik ve detaylar konusunda çıtayı ilahi seviyelere çekmiş oyunlar var. oha amk mevzu nereden nereye geldi asldmaşlsdas.
  • 3
    mclaren'in hem alonso hem de button'da motor değişikliğine gideceği, hatta button'da çift motor değişikliğine gideceği gp. alonso yeni motora ve yeni vites kutusuna geçecek. button ise önce alonso'nun şu an kullanmakta olduğu motora, sonra da yeni alacağı motora geçecek. button alonso'dan bir motor geriden geliyor. yani mclaren bu sezon iki pilotu için 17 yarışta toplam 23 motor kullanmış olacak. bu sebeplerden de alonso 15, button 50 sıra ceza aldı.
  • 4
    bütün pilotların ilk kez yarışacağı mehico'da fp1 itibariyle pistte ıslak yerler var. yağmurlu bir yarış izleme şansımız var yani yine. rosberg ve hamilton arasında yalnız bildiğin savaş var savaş. sky muhabiri rosberg'e "sen de bu yarışta lewis'i pist dışına itecek misin?" diye sorduğunda, "hayır bu sadece onun işine yarar. bana yakışmaz." gibi bir cevap verdi. çok ilginç lan bu adamlar çocukluk arkadaşı, kartingden beri birlikte sürüyorlar.

    edit: hobaa rosberg alev aldı aaklsdmşalksd. arka frenler o kadar ısındı ki bildiğin lastikler tutuştu. allahtan pite yakındı da hemen dönebildi. arkasından hamilton'a uyarı geçtiler dikkat et frenler ısınıyor diye. yani mercedes'in bu yaptığı oçluk değil de ne?

    https://gss.gs/VMA.png

    edit 2: fp1 sonucu max verstappen zamanlı bir etapta(timed session) birinci olan en genç pilot oldu. keşkem 2017'de kimi'nin yerine kendini görsek.
  • 8
    mercedesler startta olaysız kalktı. fakat ricciardo vettel'in önüne geçmeye çalışırken ön kanadını kullanarak vettel'in lastiğini patlattı ve vettel son sıraya düştü. alonso ilk turda motor arızası nedeniyle çekildi. daha sonra yaptığı açıklamada "devam edemeyeceğimizi biliyorduk ama taraftarlar için çıktık" dedi. vettel tırmanırken spin attı ve yine geriye düştü bu sefer. bu spin sebebiyle frenler de iyice ısındığı için muhtemelen bir süre tırmanamayacaktır. ferrari'de 19. sıradan başlayan raikkonen 7. sıraya kadar çıktı. mercedesler önde koptu gidiyor ve birbiri arkasına mor turlar atıyorlar. arkalarında kvyat var.
  • 10
    sebastian vettel yüzlerce yarış sonra ilk kez kaza yapıp yarışa veda etti. ferrari iki araçla da yarış dışı kaldı. güvenlik aracı var. güvenlik aracının gelmesiyle lastikleri folloş olan williamslarda önce massa, ondan sonraki turda da, ki çok alakasız bir zamandı saçma sapan bir yerden çıktı, bottas pite girdi.

    strateji özürlü williamslar 17 tur kalmasına rağmen sert lastik taktılar. önlerindeki red bullarda yumuşak lastik var. özürlü bunlar yeminle.

    edit 2: vettel en son türkiye 2010'da yarış dışı kalmış.

    edit 3: sauber'de nasr'in aracının frenleri bitti ve yarış dışı kaldı. aracı çıkaramasaydı güvenlik aracı tekrar girecekti.
  • 12
    mercedesler 1-2 yaptı yine. rosberg 1, hamilton 2. sırada. rosberg-hamilton-bottas-kvyat-ricciardo-massa-hülkenberg-perez-verstappen-grosjean-maldonado-ericsson-sainz-button-rossi-stevens şeklinde bitti yarış. vettel, raikkonen, nasr, alonso yarış dışı kaldı. sergio perez tam 52 tur aynı lastiklerle devam edip, kendi evindeki yarışı 8. sırada bitirdi. daha önce de tahmin ettiğim gibi yezid ve avaneleri kalan yarışları rosberg'e veriyorlar. olan vettel ve ferrari'ye olacak. rosberg de görgüsüz gibi sevindi. hamilton piçi bariz bir şekilde zorlamadı. acıdıkları için verdiler sana galibiyeti la japon askeri, o nasıl sevinmek öyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın