• 1
    penultimate grand prix. en epik anını senna'nın 91 galibiyetiyle yaşayan, son yıllarda ise massa'nın domine ettiği bir interlagos. program;

    [biçim]
    13 kasım 1. antrenman 14:00
    13 kasım 2. antrenman 18:00
    14 kasım 3. antrenman 15:00
    14 kasım sıralama 18:00
    15 kasım yarış 18:00
    [/biçim]
    geçen yarışta olan bitenleri ve bu yarışta olabilecekleri satır başları halinde verecek olursak;

    tıpkı meksika gibi brezilya'da da yükseklikten dolayı motor performansları çok değişken olacaktır. bu tip yarışlarda aerodinamik avantajına güvenen red bull renault'dan güncel motoru alıp geldi.

    mercedes ise meksika'da 1-2 yaparak motor performansında bir düşüş olmadığını gösterdi. kalan yarışları nico rosberg'e verecekleri şeklinde bir tahminde bulunmuştum ki bu seri meksika ile başladı. bu yarışta da benzer bir şey beklesem de, senna'nın deli gibi hayranı olan hamilton burada kazanmak için kıçını yırtabilir. bu arada hamilton monaco'da ufak bir kaza geçirdiği için biraz gecikmeli geldi brezilya'ya ama bunun performansına pek etki edeceğini sanmıyorum.

    2006 avusturya gp'nin ardından 9 yıl sonra ilk kez iki aracıyla birlikte yarış dışı kalan ferrari'de sebastian vettel kalan iki yarışı kazanmak istediğini söylemişti ve zirveyi zorlayacağından şüphem yok. son yarışta ricciardo ile yaşadığı temas sonucu lastik patlatıp son sıraya düşmüştü. zorlayarak 13. sıraya kadar çıksa da fazla hırs basınç yaptığından önce spin attı, sonra da bariyerlere girip yarışı tamamlayamadı. meksika'da kimi raikkonen'in kaybettiği raikkonen-valtteri bottas finlandiya iç savaşında bu yarışta da bir şeyler olacak mı merakla bekliyorum. zira işin ucunda klasman dördüncülüğü var. meksika'da raikkonen yarış dışı kalıp bottas 3. olunca klasmanda dengeler değişti.

    şüphesiz ki bu yarışta podyumun en büyük favorilerinden birisi de felipe massa. williams bu sezon çok parlak bir sezon geçirmese de massa son yıllarda interlagos'da 2 zafer, 5 podyum kazandı. bu yarışta da ekstra motivasyonla yarışacaktır.
  • 2
    sadece deutschland deutschland über alles'i dinlemiş olduk yarış sonunda. bu sezon dokuzuncu kez ros-ham-vet üçlüsünü gördük. rosberg-hamilton-vettel-raikkonen-bottas şeklinde bitti yarış ama bildiğin 7-0 kazanılmış real madrid maçı gibi oldu. sebebi de şu, her iki mercedes aracı da 5. sıradaki williams araçlarına kadar bütün araçlara tur bindirdiler. sadece ferrarilere tur bindiremediler. en arkadaki manorlara 4 tur bindirdiler. yezid ve avaneleri hamilton şampiyon olduktan sonra kalan üç yarışı rosberg'e verecek demiştim belki hatırlarsınız. 2/3 oldu şu anda. geriye sadece abu dhabi kaldı.

    bu arada bu son dediğimi şakayla karışık söylemiş olsam da çok başarısız bir tiyatro var ortada. takım hamilton şampiyon olunca bütün ilgiyi ve sempatiyi şampiyonluğu kaçıran rosberg'e çevirmiş durumda. gridin en iyi aracı altında, takım arkadaşından daha yeteneksiz olduğu için şampiyon olamamış, kalan yarışları da ona vererek bir nevi emzikle susturmuş oluyorlar. bu hadiseye kötü tiyatro dememin sebebi de hamilton'ın iyi rol kesememesi. yok neymiş pist bırakın geçmeyi takip etmek için bile çok zormuş. arkalarında hayvan gibi çatır çutur geçişler oldu. verstappen, kvyat, maldonado, grosjean yaldır yaldır geçiş yaptılar. demem o ki, mercedes pilotlarının ikisini de bir şekilde 1-2 ye çıkardılar.

    yarışın başında sainz'ın yaşadığı kaza dışında kaza olmadı. olay yaşanmadı. maldonado bir şeyler yapmaya çalıştı ama olmadı. 19 pilot finiş gördü.

    sanırım haftasonunun en eğlenceli anı sıralamalarda alonso'nun ense yapması;

    http://resmim.org/...fbd2d3d350785f11.jpg

    ve alonso ve button'ın podyumun yanından geçerken podyuma atlayıp hatıra fotoğrafı çektirmesi oldu;

    http://resmim.org/...96f0743f60ba4faa.jpg

    yarış sırasında da button'ın pit duvarına "virajlarda konuşmasanıza düzlükler ne güne duruyor" diye haykırması ve raikkonen'in "get the fuck out of these cars out of my way" sözü dişe dokunur şeyler.

    yarıştan sonra massa, yarış başında lastik sıcaklığı ortalamanın üzerinde olduğu için ihraç edildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın