• 2
    mclaren'ın sezona kötü başlayacağını tahmin ediyorduk ama bu kadar kötüsünü tam bir felaket. mercedes'in daha geçen seneden bu seneki motor üzerindeki upgradeleri konuşuluyordu ve beklenen oldu dayanıklılık problemleri yaşamazlarsa herhangi bir yarışta galibiyet alamamaları mucize olur. yukarıdaki fark williams'la 1.4 saniye olarak gözüksede medium lastiklerle atılmış bir tur ( f1 de yumuşak hamurlu lastikler sert hamura göre ortalama pist başına 0.7 - 0.8 daha hızlı ) bu da demek oluyorki mercedesin cebinde minimum 2 saniye var, uzun süredir f1 izleyenler bilir mercedes yerinde saysa bile diğer takımlar maksimum 1-1.5 saniye arası hızlanır bir senede.2002 senesindeki ferrari'den daha baskın bir araç var ellerinde ( ferrari 2002'de 17 yarışın 15'ini kazanmıştı.)

    bu yarışa bahis oynacaklar varsa ilk kim yarış dışı kalır için mclaren ve force india pilotlarını değerlendirmelerini tavsiye ederim.
  • 5
    (bkz: 2015 formula 1 avustralya grand prix)*

    2015 sezonunun açılışı. mercedes 1.5 saniye önde görünüyor. onların arkasında williams ve ferrari var. az bir farkla red bull sonra da lotus ve toro rosso var. sauber sıkıntılı başladı, force india'da sorunlar var. manor henüz piste çıkamadı. en büyük hayal kırıklığıysa şüphesiz mclaren. alonso - button pilot ikilisi ve efsane honda motora dönüş ile üst sıralara yerleşmesini bekliyorduk fakat önce sezon öncesi testlerinde ardından da avustralya sıralama turlarında çok çok yavaş olduklarını gördük. sezon mclaren'ın aracı düzeltme çabası, orta sıra takımlarının puan savaşı ve williams - ferrari ( bazen de red bull) pilotları arasında geçecek 3.lük yarışıyla devam edecek gibi görünüyor.

    edit: resmi sitede takım ismi marussia ferrari olarak geçiyor, manor dememiş miydiniz :(
  • 6
    http://i.imgur.com/HbgpOh2.jpg

    yarış zaten manor'un katılmamasıyala 18 kişi başlıyacaktı. kvyat ve kvyat formasyon turunda gitti. bottas belindeki ağrılardan dolayı yarışa katılamadı.pastor maldonado geçen sene gibi ilk virajda yarış dışı kaldı. grosjean ilk turda bıraktı. verstappen ilk yarışında çok iyi giderken pitden sonra arıza çıktı ve yarış dışı kaldı. raikkonen'in ise bahtıslığı tuttu. önce startta temas yaşayıp puan kaybetti sonra ilk pitte sol arka lastikte 5 saniye kaybetti harika giderken 2. pitte sol arka tam takılamadı ve pitten çıktıktan sonra yarışı bıraktı.

    sezona zaten mercedes'in damga vuracağı belli olmuştu ve mercedes büyük bir farkla ilk ikiyi alarak ve açtığı farka bakılırsa f 2002'ye benzeyebilir.

    ferrari geçen seneye göre bayağı gelişme göstermiş. raikkonen yarış dışı kalmasa 3-5 yapacaklardı.

    williams geçen sene gibi hızlı ve iyi bir araba.

    red bull geçen seneye göre çok yavaşlamış ve kardeş takım toro rosso onlardan daha hızlı.

    sauber inanılmaz bir yükseliş var felipe nasr ile birlikte 5. sırayı aldılar. ericsson'da 8.oldu.

    toro rosso ise tarihin en genç ikilisi ile sezona başladı. çok iyi bir hafta sonu geçirdiler. iki genç pilotun da geleceği çok parlak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın