• 1
    fenerbahçe 2015-2016 sezonu hikâyesi;

    en son şampiyonluğunu 2013-2014 senesinde ersun yanal ile yaşayan fenerbahçe futbol takımında 2015-2016 sezonuna 4. yıldız parolası ile girildi, bu hedef doğrultusunda ilk olarak giuliano terraneo ile 25 mayıs 2015’de erkenden bir sözleşme imzalandı işler sıkı tutulacaktı çünkü. sezona iyi hazırlanmak gerekiyordu. takıma hoca olarak portekiz liginde şampiyon olamayanı dövdükleri porto’da 2 şampiyonluk kazanan vítor pereira’yı getiriyorlardı.

    bu arada transfer çalışmalarını bir yandan hızlandırıyor takıma kaliteli isimler kazandırmak istiyorlardı; souza – simon kjaer – ozan tufan – nani – robin van persie – fernandao – volkan şen ve şener özbayraklı’yı toplamda 41,68m € bonservis ödeyerek takıma katıyor. fabiano – abdoulaye ve markovic’i ise kiralık olarak takıma katıyorlardı.

    takımdan ise emenike – stoch – emre belözoğlu – egemen korkmaz ve bir dünya isim ücretsiz olarak gönderiliyor yeni bir hoca & direktör ile yeni bir kadro kuruluyordu. bu isimlerin yanı sıra gidişi halen tartışılan moussa sow’dan para kazanılıyordu. (?) sow’un gidişi takım içerisinde özellikle forvet mevkiinde problem yaşanacağının habercisiydi belkide.

    hazirlik dönemi ile sezon başlangici

    sezon öncesinde 8 hazırlık maçı oynayan sarı lacivertli takım bu maçların hepsini kazanıyor ve hocasının da dile getirdiği gibi hücum futbolu oynamayı kafasına koyuyordu.

    fenerbahçe’ye sezonun ilk şokunu lucescu’nun shakhtar donetsk’i yaşatıyordu kendi sahasında 0-0 kaldıkları maçın rövanşında ukrayna’da 3 tane yiyip evlerine geri dönüyor ve bir macera daha başlamadan sona eriyordu. artık yüzlerini uefa’ya çeviriyorlardı. uefa kupasında atromitos’u eleyip gruplara kalıyorlardı, gruplardaki molde maçında van persie’nin oyundan alınması ile başlayan problemlerin ardı arkası kesilmiyor daha sonraki bursaspor maçındaki tartışma ile olaylar büyümeye devam ediyordu. günler ilerledikçe takım hücuma daha az çıkıyor gol atamıyor takım içerisinde van persie – nani ve caner ile sorunlar aşılamıyordu. sorunları çözsün diye takımda bulunan terraneo’dan ise ses çıkmıyor kayıpları oynuyordu bunun üzerine terraneo’nun tesislere girişi aziz yıldırım tarafından yasaklandı diye haberler medyayı kasıp kavuruyordu. bu yaşananların akabinde ligde 15.haftadan sonra 19. haftaya kadar türkiye kupası ve uefa kupasının da içinde bulunduğu 10 maçlık bir galibiyet serisi yakalayıp o karanlık bulutlar dağılıyordu.

    işler düzelmiş iyi gidiyor derken uefa kupası çeyrek finalinde braga’ya elenmek, ligde ise osmanlıspor beraberliği ve konyaspor yenilgisi rüzgarın tersten esmesini sağlıyor 13 nisanda oynanan ertelenmiş galataray maçının 0-0 bitmesi ile de bjk ile olan puan farkı 5’e çıkıyordu. 29. hafta’da oynanan mersin idman yurdu maçında taraftar van persie – nani ve diego gibi isimleri ıslıklıyor, pereira gitsin ersun yanal gelsin diye tezahüratta bulunuyordu. trabzonspor maçı öncesinde caner ile tekrardan sorun yaşanıyor caner kadro dışı kalıyordu sezon başındaki problemlerin çözülemediği ortaya çıkıyordu. başakşehir maçından alınan 2-1’lik yenilgi sonrasında ise lige havlu atılıyor şampiyonluk beşiktaş’a kaptırılıyor, lig 2. olarak tamamlanıyordu. türkiye kupasında ise galatasaray’ımıza 1-0 yenilerek burada da kupayı kaldıramıyorlardı.

    sonuç olarak lige, avrupa dâhilinde final & kupa hedefinde giren fenerbahçe hiçbir kulvarda başarılı olamıyor hep ikincilikler ile yetinmek zorunda kalıyordu. aziz yıldırım’ın da kupa maçı sonrası üstü kapalı bahsettiği gibi uefa ile anlaşılıp 30m€ zarar etmesine izin veriliyor. daha önceki senelerde olduğu gibi sağa sola para saçılamayacağı anlamına geliyor bu. aziz yıldırım’ın ise dün akşamki açıklamalarından artık “kontrolünü tamamen yitirmiş zat” mertebesinin de ötesine geçtiğini gördük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın