• 52
    gerçekten ffp kriterlerinden dolayı kısıtlı bir bütçemiz varsa, ayrıca devre arası transferin zorluğu da düşünülürse; ihtiyacımız olan ve içimizden bir şekilde kapatamayacağımız defansif orta saha(bence en iyisi stephane mbia) ve en kötü rotasyondan katkı yapabilecek yada takımın koşu mesafesi temposunu arttıracak elmander tarzı bir forvet almalıyız. skor işini poldi, wes, ortasaha yükleniyor bir şekilde. sağ bek için danayer kullanılmalı çünkü mustafa denizli semihi kesmeyecek belli. çağrabiliyorsak da bruma gelsin bide.

    edit:yazım hatası
  • 53
    takımın eksiği çok. ancak öyle 2 eksik var ki vasat oyuncuların bile vasat performans sergilemesi mümkün olmuyor.

    bir futbol takımımız var diyebilmemiz için herşeyden önce çok iyi bir santrafora ihtiyacımız var. bak çok iyi santrafor derken büyük isim demiyorum. hele pato mato gibi isimleri hiç istemiyorum. bize top kontrolü iyi, istasyon olabilecek, hava toplarında etkili ve çalışkan bir oyuncu gerek. böyle futbolcu çok var. bursaspor gitti fernandao'yu 40 dolara mı ne getirdi. scout ekibimiz veri tabanımızı anlata anlata bitiremiyor. bu oyuncuyu bulup takıma koyduğumuzda sneijder ve podolski'nin verimi 3'e katlanır. çok net.

    bir de orta sahaya dinamik, dirençli, yüksek koşu mesafesi olan işte o hep hayalimizdeki adam yiyen orta sahayı bulmamız gerek. defans ve orta alanı bir bütün halinde oynatacak adamımız eksik. ne pres yaparken takım alanı daraltabiliyor, ne de rakibi karşılarken sertlik uygulayabiliyoruz. bu dediğim adam dünya futbol piyasasında en çok olan futbolcu tipi. fransa, almanya ikinci ligi böyle adam kaynıyor. ahım şahım bir yeteneğe ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. yeni bir melo aramamıza gerek yok mevcut mali durumla. batista vardı hani, ondan bulsak yeter. mesela beşiktaş atiba ile idare ediyor gayet güzel o bölgeyi.

    diğer eksikler en azından sezon sonuna kadar takım içinden çözülebilir. bu adamları alınca takım olabiliriz. devre arasında yapılacak bir kondisyon yüklemesiyle beraber sneijder ve podolski'nin kişisel yetenekleri bizi götürür.

    benim acil eylem planım budur.
    bize isim değil bakış açısı lazım özetle.
  • 57
    beklentileri uçurmamamız gereken transfer dönemidir. öyle 4 transfer falan yapılmayacak, kayda değer birileri de gönderilmeyecektir çok çok büyük ihtimalle. bu transfer döneminde asgari olarak yapılması gereken grosskreutz'u takımda kalmaya ikna etmek ve bir adet forvet almaktır. bunun üzerine maksimum bir transfer daha görürüz. o da muhtemelen orta saha olur.

    sağ beki denayer ve kalırsa grosskreutz mecburen idare eder, hatta bunlar önlü arkalı gayet oynayabilir. geriye orta saha ve forvet kalıyor ki devre arasında hareket alanının kısıtlı oluşuna bizim finansal kısıtlarımız eklenince nokta atış transfer yapmamız ekstra zorlaşıyor ama doğru teşhisle gayet mümkün. denizli'nin scout ekibine güvenmesi şart.
  • 58
    çok ama çok önemli bir transfer dönemidir. öncelikle bu takımın direkt 11de oynaması gereken 8 tane oyuncuya ihtiyacı var ama gerçek hayatın dinamikleri fm gibi olmadığı için bu sadece ütopik bir dilek olarak kalacak. oyüzden gerçekci tarafından bakarsak öncelikle mevkiden ziyade alınacak oyuncuların maksimum 1990 doğumlu olmaları gerekmektedir. çünkü tempo,koşu mesafesi olarak çağın çok gerisindeyiz. daha sonra ise en aciliyeti olan mevkiler olarak ise. 1 adet stoper, 1adet ön libero,1 adet forvet, 1 adet ise kanat oyuncusuyla bu dönemi kapatabiliriz. yeni sezon ile birlikte kadrodaki tüm türk oyuncuları gönderip yeni bir yapılanmaya girebiliriz.
  • 64
    transfer günü gelsin 1. günden sonuncu güne kadar sosyal medyada ve antrenman sahasında istediklerimizi dile getirip taraftarın istediği futbolcuyu transfer ettireceğiz.

    burak sakatlanıp, umut da mental olarak bittiğine göre 2 tane hücum oyuncusu transfer edilmeli, 1 tanesi yurt içinde anadolu takımlarından olabilir. eğer podolski forvet oynayacaksa 1 tane forvet oyuncusu transfer edilmeli.

    sabri sarıoğlu'nun yeri için denayer düşünülüyorsa yerli ya da ucuz sağ bek alınabilir. çünkü sabri'yi oynattırmayacağız yani bu bilinsin.

    libero ve defansın ortasına oyuncu zaten lazım semih kaya kötü ve sürekli goller yediriyor dengesiz deyince milletin anasına küfür etmişiz gibi davranılıyordu şimdi bakıyorum semih'le olmaz deniliyor.

    son olarak 1 tane kanat forvet adam bulmalıyız.

    toplam 4 transferle cillop gibi takım oluruz, enseyi karartmaya gerek yok. transfer konusunda uefa ile sıkıntı olmazsa dursun karizmayı kurtarmak için hayvani hamleler bile yapabilir.
  • 65
    taraftar da kafayı yemiş. sözlükçü sözlükçüoğlu olmuş bir kısmı. kweuke diyen mi dersin, mevlüt diyen mi, çin liginden oyuncu getiren mi dersin. 32 yaşındaki 6 aydır top oynamamış adam gelmezse biteriz diyen mi asddfghkşşş

    çin liginde pozisyon alma daha iyi diye yorum yapan işsizler olmuş.

    neyse. ben olsam 2 forvet alırdım ama 1 tane çok iyi adam da olabilir. idare edecek değil alıp götürecek adam lazım. kaliteli olacak gerçekten.

    orta saha. o da kalite katmalı. rode keşke olsa ama zor. ama bulunur.

    sağ bek. ya valla bak iskandinav liglerinde, avusturya belçika liglerinde falan ucuz adam dolu. güney amerikada falan bir sürü bulunur vallahi.

    kanat. sol sağ olur fark etmez. aksın şöyle. golcü de olsun.
  • 66
    devre arası transfer dönemlerinde bir araba dolusu topçu almanın hiçbir işe yaramayacağını mancini döneminde yaşayıp, gördük. bu takımın eksiklerini kapatmayalım anlamına gelmiyor kesinlikle. ama alınacak futbolcuların kiralık olarak, opsiyonlu şekilde alınmasından yanayım. öyle bir sağ bek, bir stoper, bir ön libero, bir de forvet almaya kalktığınızda takımın iskeletini baştan kurmak zorundasınız demektir. bize kulübede oturup sonrada girip katkı verecek oyuncu lazım değil. bize stoper oynadığında dünyaya dar bir pencereden baktığı için kendisini zerre kadar geliştiremeyen semih kaya'yı, melo gittiğinden beri bilal, jpk, emre ç., sneijder, hamit, chedjou ve jose'yle doldurmaya çalıştığımız ama hiçbirinden de verim alamadığımız ön liberoyu, drogba gittiğinden beri umut ve burak'la kanser limitimizi doldurma vaziyeti gören forvet bölgesini ve yıllarca sabri ile anlamsız bir şekilde kapatmaya çalıştığımız sağ bek bölgesini doldurabilecek futbolcular lazım. bunlar göze çarpan ilk eksiklerimiz. daha kanat bölgesine oyuncu almamızı gerektiğini falan öncelikli olarak yazamıyorum. zira en az 2 sene daha adam akıllı kanat oyuncusu alınmaz bu takıma. sıfıra inip orta açan bir oyuncu izleyememek moda oldu zira galatasaray futbol takımında. işin esas kısmına gelirsem, bu kadar çok problemi, devre arasında çözmek hem daha pahalıya patlar, hem de takımlardan alabileceğimiz en iyi oyuncuları değil, daha vasat olanlarını almak zorunda kalırız. o yüzden mancini dönemindeki devre arası transfer hatalarını tekrarlamak, kulübün altından kalkamayacağı borçlara girmesi anlamına gelir ki, bundan sonra da sittin sene toparlayamayız takımı. eğer mümkünse deli gibi koşup, basan bir ön libero ve yarım sezon iş görebilecek, yaşlı ve klas bir golcü yeter diyorum bu takıma devre arasında. daha fazlası dibini göremediğimiz kuyuya taş atmak olur ki, çok da sağlıklı bir hareket olmaz. esas temizliğin mayıs ayında yapılması gerekiyor. bu seneki pisliği, pisliği yaratanlar ödemeli ve bu takımın forması altında başarısızlığı hiç görmemiş, yeni bir heyecan arayan futbolcu ekibi ile gelecek sezona başlanılmalı. tonlarca para döküp, adamları getirip, arenadaki her maçta sabri, umut vs. ile birlikte yuhalamanın faydası olmaz, anlamı da olmaz. gelecek sene sıfırdan başlamak adına böyle bir hamle yapılmalı diye düşünüyorum.
  • 67
    hala mantıklı ve akıllı transferler yapabilecegimizi dusunen taraftaların bulundugunu gosteren transfer donemi. en son yaptığımız transferi bir kere oynatmadan gonderecegiz.
    muhtemelen son 1 haftasına kadar beklenip hiç işe yaramayacak 1-2 gereksiz oyuncu alarak bitirecegimiz.
    kotu ihtimalle muslera ve sneijderi kaybedeceğimiz transfer donemi olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın