• 1
    çöl üstünde koşulan sezonun üçüncü yarışı.

    ilk gün antrenmanlarında mercedes her koşulda en hızlı takım olarak yine ön plana çıktı. redbull racing hegemonyasından kurtulalım derken mercedes'e tutulduk resmen. diğer takımlar sezona istenilen düzeyde başlayamadı ve hâlâ gelişme aşamasındalar. bu farkı mercedes takımı iyi değerlendiriyor. ayrıca geçen sezonlarda yaşadıkları dayanaklılık problemini de aşmış görünüyorlar.

    birçok soruna karşın geriden gelen takımlar içinde en çok mesafe kateden takım redbull. bir örnek vermek gerekirse; ferrari'nin arkasında seyir ederlerken önüne geçiverdiler. mercedes'i zorlayabilecek en önemli takım konumundalar. ferrari ise umutsuz vaka olmaya devam ediyor. bu hafta ilk 5'e girerse başarıdır.

    haftanın sürprizi force india olabilir. şu sıralar yapılan son antrenmanlarda da bunu gösteriyorlar. force india özellikle bahreyn'de iyi işler çıkaran bir takım. geçtiğimiz sezon podyumu kaçırmışlardı. tabii yarış temposu önemli.

    sıralama turları: bugün 18:00
    yarış: yarın 18:00
  • 2
    beklenildiği üzere mercedes'in ezici üstünlüğüyle sonuçlanıp duble yaptığı yarış. malezya'dan sonra seyir zevki açısından oldukça zengin bir gp izledik. ön tarafta iki mercedes'in çekişmesi, orta sıralarda ise eski dünya şampiyonlarının mücadelesi görülmeye değerdi.

    bahreyn gp, bu sezona mercedes motorları tarafından damga vurulacağını bir kez daha gösterdi. yeni 1.6 turbo motorlarda hybrid teknolojisi gibi birtakım yenilikler mevcut ve motor bazında en iyi işi mercedes'in çıkardığını görüyoruz. ferrari ise felaket durumda. ilk 5'i zorlar diye düşünüyordum fakat ilk 10'a zor girdiler. renault'un da gerisinde bir tablo ortaya koyuyorlar. stefano domenicali için tehlike çanları çalmakta. sezon başında mclaren kötü gidişe eski takım patronu ron dennis'i getirerek dur demek istedi. bu hamlenin az da olsa olumlu etki yarattığı açık. benzer bir durumu ferrari için görebiliriz. ancak kim gelir bilemiyorum. tabii sezon ortası böyle bir hamlenin yapılması ne kadar mümkün tartışılır.

    ayrıca hafta sonu takımlar arası yapılan toplantılarda araç seslerinin arttırılması konusunda görüş birliğine varılmış. barcelona gp sonrası revize edilen motorlar testlerde denenecek.

    ------- yarış sonucu -------
    1. lewis hamilton mercedes 1h38m42.743
    2. nico rosberg mercedes +1.085s
    3. sergio perez force india-mercedes +24.067s
    4. daniel ricciardo red bull-renault +24.489s
    5. nico hulkenberg force india-mercedes +28.654s
    6. sebastian vettel red bull-renault +29.879s
    7. felipe massa williams-mercedes
    8. valtteri bottas williams-mercedes
    09. fernando alonso ferrari
    10. kimi raikkonen ferrari
    11. daniil kvyat toro rosso-renault
    12. romain grosjean lotus-renault
    13. max chilton marussia-ferrari
    14. pastor maldonado lotus-renault
    15. kamui kobayashi caterham-renault
    16. jules bianchi marussia-ferrari
    17. jenson button mclaren-mercedes

    yarış dışı

    kevin magnussen mclaren-mercedes 40 laps
    esteban gutierrez sauber-ferrari 39 laps
    marcus ericsson caterham-renault 33 laps
    jean-eric vergne toro rosso-renault 18 laps
    adrian sutil sauber-ferrari 17 laps
    ------- yarış sonucu -------
App Store'dan indirin Google Play'den alın