• 1
    sebastian vettel'in kazandığı yarış. ilk turda liderliği rosberg'ten aldıktan sonra yarışı başından sonuna kadar rahat götürerek damalı bayrağı gördü.

    alonso için yarış drs kanatının sıkışarak kapanmamasından dolayı erken bitmişti. en kötü ikinci olabileceği yarıştı ispanyol pilot'un. malezya'da yaşanan ön kanat meselesi yüzünden yarış dışı kalması ve bugünkü drs arızası alonso'nun iyi durumda olmasına rağmen yapabileceklerinin önüne geçti. bu açıdan şanssız bir sezon başlangıcı yaptı. sorunsuz bitirdiği 2 gp'te* birinci ve ikinci olmuştu.

    lotus'a büyük alkış. lastikleri çok iyi koruyorlar ve bugün iki pilotla kürsüye çıktılar. eskiden motorlar şampiyonluğun parolasıydı, günümüzde lastikler ön plana çıkıyor artık. raikkonen 2 pit-stop yapıp 9. sıradan 2. sıraya yükselerek yarışı noktaladı. önümüzdeki sezon lotus'a sağlam yatırım gelir ve raikkonen bırakmaz ise lotus şampiyonaya oynayabilir. bu sezon için hâlâ zor bence.

    mclaren için barcelona gp öncesi mevcut araç umut ışığı yakıyor. 3 haftalık arada yapılmayacak şey yok. en yakın örnek ferrari.* büyük bir güncelleme ile yine podyum yarışına dönebilirler. perez sezon başından beri gösterdiği performansla yetersiz olduğunu kanıtlıyordu. bugün ise hiç fena değildi.

    bu yarış şunu da gösterdi; rosberg, massa, webber ancak ikinci pilot olabilir. fazlası değil.

    yarış sonuçları:
    http://i.imgur.com/WMoyGTS.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın