• 828
    --- alıntı ---

    etik kurulu’nun soruşturmada adı geçen şahısların savunmalarını alma işlemini tamamladığı ve en geç pazartesi günü raporunu federasyon yönetim kurulu’na sunacağı bildirilirken, büyük olasılıkla kişiler ve kulüplerin farklı değerlendirileceği öğrenildi.
    3 temmuz’da başlayan şike ve teşvik davasının sportif bölümünü ilgilendiren ceza ile ilgili kararlar gelecek hafta açıklanacak.
    futbol federasyonu etik kurulu’nun soruşturmada adı geçen şahısların savunmalarını alma işlemini tamamladığı ve en geç pazartesi günü raporunu federasyon başkanı yıldırım demirören ile yönetim kurulu’na sunacağı bildirilirken, büyük olasılıkla kişiler ve kulüplerin farklı değerlendirileceği, pfdk’ya yapılacak sevklerin bu kritere göre gerçekleştirileceği öğrenildi.
    başbakan recep tayyip erdoğan’ın mart ayındaki uefa kongresinde yaptığı konuşmada, “kişilerin eyleminden kulüpleri sorumlu tutmak doğru olmaz” sözlerine federasyon başkanı demirören’in katıldığını söylemesi üzerine, etik kurulu raporunun da bu doğrultuda hazırlanacağı ileri sürüldü.
    kulislerde, tutuksuz yargılanan ve halen cezaevinde bulunan tüm zanlıların ifadelerini alan kurulun, sahaya yansımış bir şike tespiti yapılamadığı yönünde kanaate ulaştığı bilgisi konuşulurken, söz konusu raporun yönetim kurulundaki değerlendirmesinin ardından bazı kulüp başkanı, yönetici, teknik adam ve futbolcuların pfdk’ya sevk edileceği, bu kurulun da bir hafta içerisinde kararını kamuoyu ile paylaşacağı kaydedildi.
    uefa ne diyecek?

    başbakan erdoğan’ın kongredeki konuşmasını haklı bulan, ancak kişilerle kuruluşların ayrılması gibi bir uygulamaları olmadığını ifade eden uefa başkanı platini’nin tff kararından sonra nasıl bir yol izleyeceği de merak
    konusu oldu.

    uefa genel sekreteri infantino’nun talep etmesi halinde etik kurulu raporunun orjinalinin kendilerine gönderileceğini belirten federasyon yetkilileri, bu rapordaki tespitlerin uefa’nın tavrında değişikliğe yol açabileceğini vurguladı.
    türkiye futbol federasyonu ile uefa’nın cezaların ertelenmesi konusunda uzlaşmaya vardığı yolundaki haberlerin doğru olmadığını ve son bir aydır kendileri ile herhangi bir temasta bulunulmadığının altını çizen yetkililer, şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili tff ve uefa kararlarının en geç mayıs ayı sonuna dek netleşeceğini belirttiler. bilindiği gibi avrupa kupalarında mücadele etme hakkını kazanan kulüplerin haziran ayı başında uefa’ya taahhütte bulunarak herhangi bir şike ve teşvik olayına karışmadıklarını yazılı olarak bildirme zorunluluğu bulunuyor.

    fener karşi çikiyor

    şike ve teşvik incelemesinde kulüpler ile şahısların ayrı değerlendirilmesi ve sportif cezaların bu kapsamda verilmesi yolundaki girişime fenerbahçe kulübü karşı çıkıyor. kulüp başkanı aziz yıldırım’ın bu yönde alınacak bir kararı kendisine yönelik bir yaptırım olarak algıladığı belirtilirken, sarı-lacivertli kulübün de kendisine destek verdiği kaydediliyor.

    --- alıntı ---

    fenerbahçe'yi düşürmemek için atmadığınız takla kalmadı. allah sizin gani gani belanızı versin!
  • 832
    bırak şikenin sahaya yansımasını, şike çarşaf çarşaf etrafa saçıldı, bırak bizi dünyanın diline düştü. şimdi çıkıp herkesin suratına şike yoktur mu diyecekler. fenerbahçe a futbol takımı mı değerli yoksa türkiye cumhuriyetinin adli sicili mi. eğer şu fenerbahçe'de zerre kadar memleket sevgisi varsa etik metik kurulu dinlemez düşüyorum der. yemin ediyorum ki öyle bir durum olsa fenerbahçe'yi canı gönülden kutlar bir hata yapmışlar, umarım bir daha olmaz der geçerim ama pisliklerin üzerini çeteleşmiş mafyatik yöntemlerle örtme çabasından vazgeçmezlerse bedenim toprak altına girene kadar benim için her platformda şikeci bir takım olarak kalacaktır.
  • 833
    fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor, giresunspor, eskişehirspor, mersin idmanyurdu, ibb gibi takımların adları geçerken, nasıl olduysa artık, olan galatasaray'ın 4 puanına olmuştur. galatasaray'dan 4 puan silinmiştir. eğer bu iş böyle kapanacaksa galatasaray futbol şubesini kapatalım gitsin. zaten ben dahil birçok galatasaraylı'nın ve tarafsız futbolseverin futbol işinden soğuduğu ve maçlara gitme, maç izleme gibi aktivitelere katılmayacağı aşikar.
  • 838
    hem suçlu hem güçlü – yukarıda allah var

    türkçemizdeki güzel sözlerden biridir. yüzsüz ve utanmazlar bu sözdeki “güçlü” lafını severler de “suçlu” kısmının üstünü örtmeye çalışırlar. ama yine de ne olursa olsun güçlü olmakla övünürler. kanun, kural, ahlak tanımazlıktan rahatsız olmazlar.
    genellikle, gücü elinde bulunduran herkes, her kurum bu yolda ilerlemiştir memlekette.

    bir suç olduğunda, eğer güçlü taraftalarsa sorumlu kişilerin istifa ettiğini veya ceza aldığını göremezsiniz. mesela trenler devrilir, insanlar ölür bakan sanki kendisiyle ilgisi yokmuş gibi davranır. mesela belediyede yolsuzluk bulunur belediye başkanı çalışma arkadaşlarını kurban verir, kendi koltuktan ayrılmayı düşünmez bile. ve işin acıklı tarafı suçüstü bile yapılmış olsa aradan aylar geçince verilen bilirkişi, polis raporu, tanık ifadesi gibi her done bu adamları suçsuz gösterir.
    ya da bürokrat ve şehrin ileri gelenlerinden oluşan bir ordu küçücük bir kızın aylarca ırzına geçer. raporlar gelir, o küçücük kız çocuğunun kendi isteğiyle ilişkiye girdiği yazar.
    70 yaşında bir gazetecinin küçük kızları taciz ettiği ortaya çıkar, tacizci yeteri kadar ceza almaz. ya da tarihin en büyük yolsuzluklarından biri yapılır, kendilerine para verenlerin gözlerindeki fener söner ama bu işe bulaşanların hepsi serbest kalır.
    gelgelelim bir öğrenci yumurta atar ya da hakaret, küfür içermeyen pankart açar aylarca içeride kalır. ya da gazeteci bir kitap yazar, piyasaya çıkmadan içeri atılır, aylarca içeride kalır.
    ya da zengin bir ailenin çocuğu sevgilisini testereyle keserek öldürür, kendisini kurtarmak için türlü çeşitli numaralar çekilir.
    ya da bir otel dolusu aydın yakılarak öldürülür, sanıkların bir kısmı zaman aşımından yırtar.

    bu örneklerin hepsinde vicdanı olan, aklı başında olan insanlar isyan eder.

    bunlar neden olur? çünkü gücü elinde bulunduranlar öyle ister. kamu vicdanında suçlu olduklarını herkes bilir ama onlar ellerini kollarını sallaya ortalıkta dolaşırlar. hem suçlu, hem güçlü.

    fenerbahçeliler içinde yukarıda yazdığım bütün örnekleri herkesten ateşli eleştirenler var. hem de nasıl. fakat işin içinde fener olunca bu arkadaşların kafaları gidiyor, bir algılama körlüğü geliyor. çünkü fenerbahçe kurtarılmak isteniyor. yaptıklarının çifte standart olduğunu, çifte standardın en büyük ahlaksızlık olduğunu unutuyorlar.

    şike soruşturmasında yaşananları tek tek yazmayacağım. gerçi fenerli yöneticiler ve fenerin sanal alemdeki goygoycuları bütün yaşananları çarpıtarak yansıtıyor ama şimdi bu detaya girmenin sırası değil. sadece mehmet ali aydınlar’ın ali koç’a söylediği “yukarıda allah var” sözü yeter.

    bu kadar şeye rağmen fenerbahçe ceza almazsa, buna onay veren hiç bir fenerbahçeli bana gelip herhangi bir konuda haktan, adaletten, dürüstlükten, ahlaktan bahsetmesin. ne hükümetten, ne medyadan, ne hakemlerden, ne rakiplerden, ne uefa’dan, ne dersten geçirmeyen hocadan, ne zam yapmayan patrondan, ne de hayatta başlarına gelecek herhangi bir haksızlıktan şikayet etmesin. asla kaale almayacağım. eğer kendilerinden güçlü biri tarafından haksızca eziliyorlarsa asla yardımcı olmayacağım.

    ve artık galatasaray dışında türk futboluyla ilgili kalem oynatmaya gerek kalmayacak gibi görünüyor. umarım tersi olur, zorla da olsa, istemeye istemeye de olsa hak yerini bulur.

    kendime not : sakin ol, hayat senin
    *
  • 840
    sonucunda fenerbahçe türkiye sınırları içinde ceza almayabilir fakat "fenerbahçe uefa ile anlaşacak" demek resmen cehalettir. mahalle esnafı mı bu anlaşılsın ?

    ha fenerbahçe atıyorum 3 yıl avrupa kupalarına alınmayacaksa ama türkiye'de ceza verilmez ise bu zaten asrın futbol skandalı olur , adam gülmezler bile. zaten avrupa kupalarına gidemeyecek bir takımın lig şampiyonluğu nasıl bir anlam içerir onu da bilemiyorum. yani gidip 0 puan bile alsan adım atmak 20 milyon euro ediyor.
  • 841
    şike şike eğrisinin doğrusuna uyduğu soruşturma.

    önce şike yoktur iddianameyi görelim dediler, şike olduğu ayan beyan ortaya çıktı...
    iddianame saçma dediler, eyyamcı kurullar bile şikeyi tespit edip canlı yayında söylediler...
    cas'a dava açtılar hakkımız yendi dediler şike şike geri çektiler...
    önce mahkeme süreci tamamlansın dediler, yalan oldu...
    kanun maddelerini değiştirmeye çalıştılar, reddedildi...
    kişiler kurumları bağlamaz dediler, uefa şemsiyeyi istanbul'da gösterdi :(

    kısaca burayı geçecek olursak fb'nin tüm oynaklığına rağmen geç de olsa özellikle uefa'nın tutumu sayesinde işler yoluna koyuluyor. bunu görmek çok acı çünkü uefa olmasa fb tüm yüzsüzlüğüyle bu süreci mağdur olarak atlatıp daha da güçlenmiş olacaktı.

    az sayıda gazeteci tarafından fb'nin düşürülecek küme sayısı konusunda pazarlık yaptığı dillendiriliyordu, kimse ciddiye almadı bunları ama ben işlerin o kademede olduğuna inanmaya başlıyorum.

    bu saatten sonra karar verilmek zorunda ve her şey açık. etik kurulu muhtemelen şikeyi tespit etti (ha etmese ne yazar?) ve raporunu tff'ye sunmasının ardından artık süreç tamamlanmış olacak. tff düşürmezse uefa&fifa kesinlikle düşürecektir, benim inancım tam.
  • 847
    bugünün tarihiyle* yaklaşık 10 aydır sürmekte olan tiyatrodur... şu ana kadar olan olayları sahne sahne aşağıdaki şekilde ancak özetleyebildim. insanların akıllarıyla nasıl alay edildiğini de tekrar tekrar görün istedim...

    "
    perde 1

    ‎*** temmuz 2011

    fb: şike yalandır öyle bişey yok :@ varsa da düşürün bizi bikbikbik allah belanı versin aziz
    maa: dırımm çık vıhim :/ inceletiyırız etik kırılına :(
    uefa: sıfır tolerans

    *** ağustos 2011

    maa: lig bışlımıdın kırır virilicik!!11!!
    girikirse ligliri irtiliriz :/
    fb: siz de şike yaptınız olm biz bilmiyo muyuz sanki
    uefa: zktirin gidin ipneler gelmeyin siz avrupaya

    *** eylül 2011

    maa: ligler ertelendi
    fb: bizi düşürmezseniz ibnesiniz

    maa: uefanın talebiyle karar aldık
    etik kurulu: tüm şikeli maçlar fbnin

    maa: playoff oynancak beyler sezon sonu. puanlar ikiye bölüncek falan, size de sormadık ama ske ske oynayacanız artık eheheh

    perde 2

    *** ekim - kasım 2011

    filler

    maa: dilil bılınımıdı :/

    fb: masumiyet karinesi :((((

    aziz içeride çok fenalaşır veee...

    *** aralık 2011

    meclis: yasayı değiştirelim aziz panpa ölcek lan içerde
    apo: yasanızı siktirtmeyin lan adam olun

    nihat: 58 değişmelidir :(
    aziz: kaldırmayın düşmeyi falan aklancaz biz
    fb: evet aklancaz biz adam olun!1!!11! aziz reis!11!

    maa: piliyıflırdın inci kırır virilcik!!!

    *** ocak 2012
    ayı: küme düşmek kalksın
    maa: bakalm panpa nolcak çıkıcak mı karar

    gs: avrupaya gidemezsek sorumlusu sensin lan ayı
    adnan öztürk: ayıyı ciddiye almıyorum beyler haberiniz olsun

    ayı: maa güven tazelesin banane

    ünal başgan: ayı ortalığı karıştırıcak beyler ben söyleyeyim

    genel kurul red kararı verir...

    maa: yapacağınız işi sikiim illa düşürüceksiniz feneri ben gidiyorum

    *** şubat - mart 2012

    aziz: yeri yerinden oynatıcam deprem olcak ortalığın ırzına geçicem bekleyin. sevgililer gününde hem de...

    cemil: cuma çıkarz panpa yaaa
    aziz: babayı çıkarız

    14 şubat: aziz: gs şike yaptı kanıtlıycam. şike öyle yapılmaz böyle yapılır

    404 error... not found

    fb: bizm adayımız sayın ayıdır !
    ayı: gerekirse avrupaya gitmeyiz amk
    aziz: herkes namuslu bi biz namussusuz

    ayı seçilir...

    tayyip: olm platini ceza vermeyin lan nolur yakmayın bizi :( ayıyı da seçtirdim zaten rıdvan mıdvan yalvara yalvara bi hal oldu
    platini: olmaz panpa vercez yani yapcak bişii yok. italya falan dötümüzden kan alır valla... öyle yani.

    perde 3

    *** nisan 2012
    tayyip: ingilizler kaç sene gitmedi bi sik olmadı biz de gitmeyiz nolcak
    ayı: hee aynen başbakanım nolcak yani bişii olmaz gitmeyiz. ben de öyle dediydim zamanında biliyon mu?
    tayyip: sen sus lan ayı dediğimi yap yeter

    *** mayıs 2012
    ayı: 58i değiştirdik, şikeyi kaldırdık valla çok rahatladım. bi de 105 diye bişii ekledik, zkiyosa ceza ver şimdi heheh.
    ayı: zaten şikenin sahaya yansımadığından tamamen eminiz valla. etik kurulu raporu da sağolsun tertemiz.
    ayı: şimdi disiplin kuruluna göndercez bu takımları onlar özgür iradesiyle karar versin. özerk onlar çünkü biz müdahale etmiyoruz. heheh valla bak.

    "
App Store'dan indirin Google Play'den alın