• 778
    eğer bir ceza için bekleniliyorsa, bu klüpler için değil şahıslar içindir. bunuda açık açık dile getirmişlerdir. klüplere hiçbir ceza verilmeyecek. kurulların hepsinin değiştiğini hepimiz biliyoruz. tahkim kurulu başkanınında, henüz başkan olmadan önce yaptığı açıklamalarda internet sitelerinde çarşaf çarşaf yayınlandı. hal böyle iken, kimse fenerbahçe'ye ceza verilmesini beklemesin. *
  • 779
    soruşturma mı? ne soruşturması? baksanıza tüm yaşananlar unutuldu; zaman yine her şeye en iyi ilaç oldu. "küme mi düşsünler yoksa puanları mı silinsin? " pazarlıkları yapanlar utanmadan play off'ta şampiyonluk aritmetikleri yapmaya başladılar. daha düne kadar bizi düşürmeyin diye salya sümük ağlayanların yeniden biti kanlandı. itidal çağrısı içerisinde uyuşturulan bizlerin tepkisizliği nedeniyle cezalar rafa kalktı. yasa ve talimatlar gereği bu ligde oynama hakkı bile olmayan rakiplere attığımız puan farkları yüzünden ağzımızı bıçak açmıyor. dilim söylemeye varmıyor ama malesef süreci daha iyi yöneten şer odakları bu işten karlı çıkan taraf oldu. bize de her zaman yaptığımız gibi sadece konuşmak kaldı. meşhur sözde dediği gibi "bir ülkede küçük insanların gölgeleri büyüyorsa o ülkede güneş batıyor demektir."
  • 781
    maalesef dolaşan iddialara göre etik kurulunun hazırladığı son raporda şike sahaya yansımamıştır kararı verilmiş. umuyorum ki kaynak olarak kaba etini gösteren bu arkadaşların duyumu yanlış çıkar ama korkum doğru olması. uefa ile de yapılan ve yapacakları pazarlık neticesinde kabul ettirebilirlerse kimseye ceza falan verilmeyecektir ki buna sahaya yansımayan şikeyi yapan * aziz yıldırım da dahil.
  • 782
    3 temmuz'dan bu yana türk futbolunun içinde bulunduğu durum kuşkusuz hiç kimseyi memnun etmiyor. durumdan herkes şikayetçi, herkes bu kaosun bir an önce son bulmasını istiyor. fakat bu durumun içinden nasıl çıkılabileceği konusundaki farklı yaklaşımlar, biraraya gelemeyecek kadar birbirinden kopuk noktalarda olduğu için, doğru olanın yapılması dışında yapılacak pek de bir şey kalmıyor sanki.

    şike soruşturmasının başlamasıyla birlikte mehmet ali aydınlar yönetimindeki türkiye futbol federasyonu, gösterebileceği en yanlış yaklaşımlardan biriyle çıktı yola; ertelemeler. önce turkcell süper lig başlangıç tarihinin ve süper kupa maçlarının ertelenmesiyle başladık işe. (sahi bi süper kupa vardı nooldu o?) aslında bu ertelemelerin sonunda sorumluların cezalarını bulacağını umut ettik hep beraber... fakat olmadı, sanki gündemin değişmesi için bekleniyordu. hatta durumun kabullenilmesi bekleniyordu belki.

    kuşkusuz bu süreçte fenerbahçe'nin konumu önemli. öncelikle fenerbahçe'nin duruşuna bakalım.

    en başta fenerbahçe, olayların bu denli medyada yer almasına büyük tepki gösterdi. aslında türk medyasını düşündüğümüzde, bu tutumun fenerbahçe'yle ilgili olmadığını anlamak çok zor olmasa gerek. böyle önemli bir kitleye hitap eden bir dalda böyle bir haber yakalarsanız, bu haberi her şekilde kamuoyuyla paylaşırsınız. fenerbahçe'nin tepkisi yersiz denemez belki, kulübün de kendini koruma hakkı var sonuçta. fakat ileriki zamanlarda türkiye gibi bir ülkede "yaşıyor" olmamızın bu denli faydasını görecek olan bir kurumun, türkiye'deki medyaya bu denli tepki vermeye ne kadar hakkı var tartışılır.

    medyaya karşı tutumu geçtikten sonra, fenerbahçe'nin isteklerinden bahsedelim. aslında sürecin içinde neler geçtiğini, kimlerden ne emirler çıktığını pek bilemiyoruz fakat; ben baştan beri fenerbahçe'nin yanlış savunma taktiği içinde olduğunu düşünüyorum. önce şike yapmadık, bizi küme düşüremezsiniz dediler. sonra baktılar ki sezon ortasında gelecek bir küme düşürme kararı iki seneye mâl olacak, küme düşürün bizi diye feryat figan ettiler. şike yapmayan bir kulübün bu denli ağır bir cezaya razı olması da enteresan bir tartışma konusu tabii...

    bunlar sezon başında olan şeyler, sezon ortasında ise 58. madde değisin diye ferman buyurdular. fakat yıldırım demirören'in "şikeye teşebbüs" edene ceza vermeyelim fikri üzerine, biz yanacağız da siz yanmayacak mısınız diyerek, bir u dönüşüyle 58. madde değişmesin dediler.

    şimdi bunları neden anlatıyorum? hepimiz gördük aslında bu süreci, fakat sorun şurda; fenerbahçe taraftarı hiç düşünüyor mu ki, aziz yıldırım yönetimi fenerbahçe gibi asırlık, türkiye'nin en büyük ikinci futbol kulübü sayılabilecek bir kulübü şike gibi namusun, şerefin, onurun olmadığı adi ötesi bir pisliğin içine bulaştırmış olabilir. böyle bir "ihtimal" bile olsa mevcutken, fenerbahçe taraftarının bu denli aziz yıldırımsporculuk yapmasını anlayamıyorum. geçen yıl, adnan polat yönetimi galatasaray'ı utandıracak davranışlar içinde olduğu için taraftar tarafından dışlanmışken, özhan canaydın yönetimi çok başarısız olmasına karşın sadece efendiliğinden, galatasaray örf adetlerine uyan şekilde hareket ettiğinden başkanlığından sonra bile olsa bu denli onore edilmişken, fenerbahçe taraftarının "canlarından çok sevdikleri" takımlarına bu "şerefsizliğin" bulaşabilme ihtimali üzerinde hiç durmamaları beni düşündürüyor.

    galatasaray demişken, galatasaray'ın duruşuna bir bakalım... fenerbahçe'nin medya tepkisine karşı galatasaray başkanı ünal aysal en başta bir deklarasyon yayınlamıştı; galatasaray'ın hiçbir medya organında bu konuyla alakalı haberler yer almayacak diye. fakat galatasaray, hedefleri olan bir futbol kulübü olarak, tabiidir ki bu hedeflere yönelecek her türlü tehdide karşı durmak zorundaydı. bu yüzden, gelişmelere bağlı olarak, galatasaray'ın yerinde ve zamanında yapılmış açıklamalarını takip ettik. aslında fenerbahçe'nin yapması gerekeni galatasaray yaptı, ve bu süreç boyunca hiç duruşlarını değiştirmediler. olay şuydu; galatasaray'ın en büyük hedefi olan avrupa'da düzenlenmiş organizasyonlara zeval vermeyin de, ne yaparsanız yapın dedi galatasaray hep.

    konuyu toparlayalım, aylardır masallar dinliyoruz, fenerbahçe suçlu mu, suçsuz mu, sözlü savunma hakkı, mahkemenin sonuçlanması falan filan. uefa genel sekreteri iki gün önce suçun itham edilebilmesi için bakılan deliller yeterli görünüyor minvalinde bir açıklama yaptı. bu her şeyin özeti. başbakan ise bugün, aziz yıldırım'ın suçu ise aziz yıldırım ceza çeksin, fenerbahçe'ye cezaya gerek yok dedi. bu bile şike yapıldığının en açık kanıtı aslında...

    şimdi, bu ülkeden kaçarak uzaklaşmamak için gerekenler;

    spor müsabakalarında verilecek cezalar diğer kulüpleri de etkileyeceği için, cezayı mahkeme süresince falan bekletemezsiniz, federasyon'un yetkili kurumları delillere bakar, kararını verir,
    sözlü savunma hakkı verilebilir, tamam, ama bu kötüye kullanılmamalı,
    aziz yıldırım'ın işlediği suç sadece kendisine yarar sağlamışsa sadece ona ceza verin, ama görüyoruz ki aziz yıldırım'ın suçu bir yandan fenerbahçe'ye yarar sağlarken bir yandan diğer kulüplerin hakkını yemek oluyor,
    uefa'dan türkiye'ye verilecek en ufak cezaya göz yumamazsınız, kimse suçluların cezasını çekmek zorunda değil...

    lütfen, yetkililer artık yapmaları gerekeni yapsınlar. artık bu enkaz o kadar büyüyor ki, eğer yanlış bir karar verirlerse çıkacak gürültünün ardından herkes bu enkazın altında kalır. fenerbahçe'siz lig yıkım falan olmaz, kimse merak etmesin...

    http://gayinvesin.wordpress.com/2012/03/22/50/
  • 787
    artık net bir şekilde anlaşıldı ki bu operasyon başından sonuna siyasi. görmemek için kör olmak lazım. başbakan açıkça diyor ki ben aziz yıldırım'ın kellesini istiyordum onu da aldım fenerbahçe'ye dokundurmam. şike var mı allah'ına kadar var herkes biliyor,başbakan da biliyor. ama bu operasyon siyasi olmasaydı hiç gündeme gelmeden kimsenin ruhu duymadan üstü kapatılırdı, soruşturma falan olmazdı. fenerliler haklı aslında bir nevi. şu yaşananlardan sonra bu davada siyaset hiç yok demek akla aykırı olur. belli ki erdoğan bazı isim veya isimlerin üstünü çizdi bu şike operasyonu da bunun kılıfı oldu. kimsenin türk futbolu temizlensin diye bir derdi yok. herkes şeker şeker şikeyle teşvikle ligi götürmekten memnun.
  • 790
    nasıl bir soruşturmadır merak ettiğim soruşturma..

    aziz hapse girdi, başbakanın işi dediler, oy kaybedeceksin dediler tehdit ettiler.
    aziz acıklama yaptı, başbakanla aramızı açmak istiyorlar dedi.
    oyuncusu hocası yorumcusu başbakana ziyarete gitti.
    federasyon başkanı başbakana ziyarete gitti.
    başbakan platiniyle görüştü, şikeyi kabul edercesine açıklama yaptı, oy kaybettirir dediler, başbakana sövdüler.
    şimdi de çıkmış başbakan 5 yıl gitmeyelim ne olacak diyor.

    peki sormak istiyorum, "futbolda" şike soruştururken, neden bu kadar başbakan lafı geçiyor? futbol ulan bu, diplomasi değil!

    öyle pis bir oyun oynanıyor ki, mehmet ali aydınlar'da, yıldırım demirören'de, tüm fenerbahceliler bu oyunun oyuncuları.. adamlar işin başından beri mağduru oynuyorlar ya, inanılabilir birşey değil.

    bunca olumsuzluga rağmen hala içimde yoğun bir inanç var, yine son dakikada gol attıklarını zannederken,çok çok ağır bir tokat yiyecekler, ve işte ben o gün konuşacağım.
  • 791
    eğer dünyada bir düzen ve adalet varsa onun tecelli edeceğine inanıyorum.

    bu süreçte,bu soruşturma öyle bir hal aldı ki artık alınacak kararlardan sonra bu ülke de yaşamayı bile tekrar gözden geçireceğim.

    bize küçüklükten beri gerek ahlaki,gerek vicdani ve gerekse inanç yönünden doğrudan,iyiden ve adaletten yana olmamız aşılandı,öğretildi.

    eğer kötüler bu düzeni bozacaksa, kimse kusura bakmasın ama adaletini sikeyim dünya!
  • 792
    başından beri fenerbahçenin istediği süreç işlemekte. adamlar bunları yapabilmek için başından beri uğraştılar. artık birşey beklemiyorum. cezaymış, düşürmeymiş bunlar bitti başbakanın açıklamalarından sonra.

    şimdi alınlarında bu kara lekeyle yaşasınlar diyecem ama bahsettiğimiz fenerbahçe taraftarı. onların suratına işlemez utanç.
  • 799
    galatasaray, avrupayı hedef seçmiş kendisine, diğerleri glaatasaray'ı kendilerine hedef seçmiş. biz avrupada başarılı olmak isterken, bırakın avrupayı türkiye bize yeter diyen beşiktaşlı fenerbahçeli zihniyetlere 40 kere yuh. şike yaptınız durdurdunuz bizi yıllarca. bunlarla bu ülkede oynamak zorunda kalmak da çok acı.
    bu çakal oyunlarının sonucunda avrupa'ya gitmeyeceğimiz bir sonuç çıkarsa ne olacak? hiçbirşey...olan galatasaray' a olacak. fenerbahçe zaten ligde kan kaybetmemek için zamanında avrupa maçlarını bile sallayan bir zihniyete sahip bir takım. avrupa'da oynamak istemiyorlarsa peşinen bunlara 30 'ar tane lig şampiyonluğu kupası verilsin. galatasaray olarak bundesliga ya da hollanda liginde oynamak için başvurumuzu yapalım...
  • 800
    galatasaray futbol takımı 2012-2013 sezonunda hayırlısı ile şampiyonlar ligine gittiğinde ve şike ile itham edilen takımlardan herhangi birkaçı uefa tarafından avrupa kupalarına alınmadığında şahsi fikrime göre camia olarak direkt bir alakamızın kalmayacağı soruşturma.

    adaletin yerini bulması için işin ancak temenni kısmı kalır bence...

    olaylar önümüzdeki yaz bu şekilde geliştiği takdirde fenermiş, şikeymiş, aziz'miş tayyip'miş şahsen benim şeyimde bile olmayacak da...

    **
App Store'dan indirin Google Play'den alın