• 601
    yaşanan gelişmeler gösteriyor ki tam bir satranç maçına dönmüştür. ve 2 taraf değil çok taraf var bu kez. içerde bir çözülme illaki olacaktı ki mecnun otyakmaz'ın açıklamalarıyla o çözülmenin daha iddaaname çıkmadan başladığını görüyoruz. artık herkes kendi paçasını sıyırma derdinde. nihat özdemir kaçmaya çalıştı hooppp dediler. federasyon bırakmak istedi nereye, bu işi temizleyene kadar burdasınız dediler. aziz yıldırım var olan bütün gücüyle dışarı çıkmaya süreci dışardan yönetmeye çabalıyor,içerdeki diğer elemanlar aziz çıkarsa bizi kimse iplemez,gündemden düşeriz içerde çürürüz diyerekten takla atıyor. bir taraftan siyaset daha fazla gürültü patırtı çıkmasın diye nerdeyse şikeye ödül verme telaşında diğer taraftan savcı kendi konumunu ve itibarını güçlendirmek için alenen şah çekip göksel gümüşdağ'ı gözaltına alıyor başka bir taraftan uefa cas'ta elini güçlendirmek için akbaba gibi iddaanamenin açıklanıp federasyonun tepesine binmeyi istiyor. ligtv fener dahil kimse düşmesin bu olay böyle kapansın pazarlığında. spor kamuoyunda şikecilere af çıkıyor şeklinde genel bir hava hakim bu yüzden medya kontrol edilmek isteniyor. kişisel hesaplarla fırsat bu fırsat diyip intikam çığlıkları atanlar falan filan olaylar olaylar kısacası... şu an resmen abd yapımı bir komplo teorisinin göbeğindeymişiz gibi,normal oyuna konsantre olamıyoruz herşey anlamsız geliyor şu iş bitmediği sürece. en az suçlu olan değil, en çakal ve en güçlü olan kazanacak gibi. izliyoruz....
  • 606
    galatasaray taraftarı adam gibi tepki koymadıkça, şike diye bağırmaktan korktukça, ultraslan volkanla rıdvanla bjktv'yle uğraştıkça, tff'ye siyah çelenk koymadıkça, dahası sadece hakem hatalarında tff aleyhine bağırılıp inandırıcılık kaybedildikçe sadece fenerin küme düşürülmesi yalan olmayacaktır. yalan olacak olan 3 kuruşluk zevkimiz futboldur.

    ultraslan ve diğer taraftar örgütleri artık futbolu kurtarmak durumundadırlar. bunun için bu fikri destekleyen diğer takımların taraftar gruplarıyla iletişime geçilip ortak tepki konulmalıdır. gençlerbirliği taraftarı ilhan cavcav aleyhinde deklerasyon yayınlamıştı. her takımın endüstriyel futbolu protesto eden taraftar grupları illaki vardır. çarşıyla aramız nanemolla olmasa onların da desteği alınsın diyeceğim. böylece galatasaray taraftarının hareketi olarak görülmez.

    ne yalan söyleyeyim ben ultraslanda böyle bir basiret göremiyorum. bu kadar hamlesizliğin altında buzağı aramaya çıkıyorum. umarım bizim bilmediğimiz bir çıkarımız vardır. bu kadar gafleti osmanlı bile göstermedi çünkü.
  • 607
    anlamadığım bir husus var. tcmb adalet komisyonunda kabul edilen yeni yasa teklifinde aynen şu madde yer alıyor:

    --- alıntı ---
    teklife göre, belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişiye 5 yıldan 12 yıla kadar hapis yerine, ''1 yıldan 3 yıla'' kadar hapis cezası verilecek.

    şike ve teşvik primi kapsamına giren suçlarla ilgili olarak, ceza muhakemesi kanununa göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilemeyecek, verilen hapis cezası seçenek yaptırımlara çevrilemeyecek ve ertelenemeyecek.
    --- alıntı ---

    zaten gençlik ve spor bakanı suat kılıç da geçen günlerde şu açıklamayı yaptı:

    --- alıntı ---
    burada benim şahsen gözettiğim iki unsur var. bunlardan bir tanesi, hapis cezası 5-12 yıl limitinden daha aşağı bir sınıra çekilecek olsa bile, bu hapis cezasının kesinlikle paraya çevrilmemesi ve seçenek yaptırımlara dönüştürülememesi gerekir.
    --- alıntı ---

    peki bu durumda, nasıl oluyor da bugün bir takım medya organlarında ve fb taraftar sitelerinde aziz'in hapisten çıkacağı konusunda haberler yapılabiliyor, ben mi anlamıyorum yoksa bizim bilmediğimiz bir durum mu var?
  • 610
    #824399 nolu yazıda mevcut haklı sorularla, sonunun ne olacağı belirsiz olan soruşturma.

    özetle bilgim dahilinde durum şudur;

    suç eski yasa zamanında işlenmiştir. yeni tasarı yasalaşırsa (ki çok hızlı sorun çözmekteler) yeni tasarıda sanıklar aleyhine daha ağır olan kurallar sanıklar aleyhine işlemeyecektir. yani yenisinde olan ancak eskisinde olmayan "paraya çevrilemez hükmü" sanık aleyhine daha ağır olduğundan mevut (eski) sanıklar için uygulanamayacaktır. (ceza indi ondan faydalandın ancak bu ağır hükmü uygularız mantığını hakimler kabul etmeyecektir)

    alt ceza sınırı paraya çevrilebilen suçlar tanımına girdiğinden sanıkların %98'i yattıkları süre alt sınır vs ile yeni yasa ile %100 çıkacaktır. baronların durumu soru işareti ve yorum. dolandırıcılık + çete kapsamında savcı iddianameyi hazırlar ve dolandırıcılık + çete konusunda sağlam delil ve iddialar varsa baronlar yeni yasa ile hemen çıkamayabilir. ancak yurt dışı yasağı, sanığın kaçma ihtimalinin olmaması, delillerin toplanması argümanları ile eğer yeni yasa ile çıkmazlarsa en geç bir kaç ay içinde bu sanıklarda çıkacaklardır.
  • 613
    şike soruşturmasında adı geçen malum iki takımdan bir tanesi olmasaydı, diğerinin sarısının yanında da kırmızı olsaydı;

    fenerbahçe.org bu işin peşini bırakmazdı.
    fenerbahçe tv federasyona gereğini yap derdi.
    aziz yıldırım kuklasının kulağını çeker düşür derdi.
    basın her gün haber yapardı.
    marka değeri yayıncı kuruluşun şeyinde olmaz temiz futbol diye zırvalardı.
    kulüpler birliği temiz futbol diye söylenirdi.
    federasyon şike ile ilgili pankart yasağını aklının ucundan geçirmezdi, belki taraftarı teşvik bile edebilirdi.
    rıdvan dilmen bu kara bulutuların üzerine gidilmeli, cezalar bir an önce verilmeli güntekin derdi.
    lig ertelenmez, sarı-kırmızı takım en fazla 1 ay içinde bank asya'ya düşürülürdü.
    başbakan bıyık altından sırıtırdı.
    tbmm audi olan makam otolarından memnun olmayıp mercedes için başvuru yapardı. futbolun f'si akıllarının ucundan geçmezdi.

    her zamanki gibi nüfuzu ve gücü olan şerefsizlerin yırttığı soruşturmadır. bir türkiye gerçeği olan paran varsa, suç işlemek, hak yemek, hırsızlık yapmak serbesttir olgusu futbolda da kendisini göstermiştir. işin en iğrenç yanı da ülkede olan bin tane sorun konusunda fikir birliği yapamayan tbmm'nin suç işleyen birisi için birlik olmasıdır. gerçi onlar da haklı. mecliste o kadar çok terörist, hırsız, peşkeşçi var ki kader arkadaşlarına kıyak geçtiler.
  • 616
    --- alıntı ---

    tayyar'dan gül'e 'şike' mektubu
    ak parti milletvekili şamil tayyar, kamuoyunda "şikecileri kurtarma yasası" olarak bilinen çok tepki çeken yasa ile ilgili cumhurbaşkanı gül'e tarihe geçecek bir mektup gönderdi.

    tüm partiler tarafından şaşırtan bir uzlaşmayla teklif edilen ve jet hızıyla düzenlenen yasa kamuoyunda "şikecileri kurtarma yasası" olarak bilindi ve pek çok kesim tarafından tepki çekti. yasa meclis'ten geçti ancak yürürlüğe girmesi için cumhurbaşkanı gül'ün onayını bekliyor.

    işte tam da bu onay öncesinde ak parti milletvekili şamil tayyar bu yasa ile ilgili cumhurbaşkanı gül'e tarihe geçecek bir mektup gönderdi. tayyar mektubunda ak parti dahil tüm tbmm mensupları için oldukça sert satırlara yere vererek, "meclis olarak spordaki ergenekon'a, istanbul dukalığına ve spor mafyasına yenik düştük. bir milletvekili olarak tüm türkiye'den özür diliyorum." dedi.

    işte tayyar'ın cumhurbaşkanı gül'e gönderdiği o mektup;

    sayın cumhurbaşkanım
    öncelikle sevgi ve saygılarımı sunarım.

    malum, 24 kasım 2011 günü tbmm genel kurulu'nda tüm partilerin desteğiyle, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun'da değişiklik yapıldı ve son söz olarak makamınıza gönderildi.

    açıkça belirtmeliyim ki, meclis olarak spordaki ergenekon'a, istanbul dukalığına ve spor mafyasına yenik düştük. bir milletvekili olarak tüm türkiye'den özür diliyorum.
    yıllarca "maç oynanırken kural değiştirilmez" dedik, ama bu değişiklikle maç bitmeden kuralı değiştirmeye kalktık ve devam etmekte olan şike operasyonu'na müdahale ettik.

    hala yanlıştan dönmek için vakit var. maçta 90 dakika bitti ama uzatmalar oynanıyor. son dakikada vereceğiniz kararla sonucu değiştirebilirsiniz.
    bir milletvekili değil cumhurun ferdi olarak zatı-ı alinizden hukukun evrensel ilkeleri ve toplumun hassasiyetlerini dikkate alacağınız umuduyla yazıyorum.
    eğer bu kanun yürürlüğe girerse;

    1-şahsa özel ve örtülü af çıkarılmış olur, devam etmekte olan şike operasyonu akamete uğrar.
    2-spordaki şike eylemi organize suç kapsamından çıkartıldığı için bundan sonra spor mafyasıyla mücadele artık imkansız hale gelir.

    ayrıca, üzülerek belirtiyorum, kanundaki ceza oranları yeni düzenlemeyle komik seviyeye çekilirken, bu durumu kamufle etmek maksadıyla kamuoyunu aldatıcı bir yola başvuruldu. cezaların ertelenmesi, paraya çevrilmesi veya hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasının söz konusu olamayacağına dair madde eklendi.
    hukuktan azıcık nasibini almış herkes bilir ki, sanıklar, suçun işlendiği tarihteki ceza hükümlerine göre yargılanırlar. sanık, eğer ileride lehte düzenleme yapılırsa bundan yararlanır, aleyhteki düzenlemeden etkilenmez. o nedenle, şike operasyonu'nda tutuklanan şüpheliler, ceza indiriminden yararlanır ancak erteleme hükümlerinden etkilenmezler. bu durumda şike şüphelileri, 2 yılın altında ceza alırsa bir gün bile cezaevine girmezler. maalesef, yeni kanunu hararetle savunan spor lobisinin meclisteki temsilcileri, erteleme hükümlerini bir marifet gibi ballandırarak anlatıp kamuoyunu aldattılar.
    yeni anayasa gibi en hayati konuda bir araya gelemediğimiz bir dönemde, şikeciler için jet hızıyla böyle bir kanunun çıkarılması kamu vicdanında derin yaralar açmıştır.

    en hassas terazi olan vicdanınızın sesine uyacağınız umuduyla sevgi ve saygılarımı sunarım.

    26 kasım 2011.

    şamil tayyar

    gaziantep milletvekili

    --- alıntı ---
  • 621
    malesef bu soruşturma boyunca hem galatasay kamuoyu hem de galatasaray tribünleri olarak etkisiz kaldık.bu süreçte gözümüzün içine bakıla bakıla yasa değiştirildi herhangi bir tepki veremedik.her maça gidişimde umut ile bu olay için bir tepki dile getirilir diye bekledim ama malesef biz şarkılar söylemeye devam ettik.hakemler doğru veya yanlış başkalarına gösteremedikeri tüm kartları bize gösterdiler bizim tribünlerimiz şarkı söylemeye devam etti.açıkçası bu tepkisizlik beni yavaş yavaş tribünden ve futboldan soğutmaya başlıyor.hatırlarsanız aynı sürecin bir benzerini(yani tepkisizliği) stadın açılışından sonraki dönemde de aynen yaşamıştık.bu tepkisizlik sonucu malesef yönetim de yavaş yavaş tepkisini azaltma hatta sıfırlama yoluna gitti.acaba biz stadda gerekli tepkiyi verse idik yönetim olaylar karşısında tepkisiz kalabilir miyidi, ya da kamuoyu bu tepkileri görmezden gelebilir miydi.bugün aziz yıldırım ve fenerbahçe komploya maruz kalmıştır diyenler bu kadar rahat konuşabilir miydi.biz sürece yeteri kadar dahil olamadık ve şu anda malesef olanları dışarıdan izliyoruz.tek yaptığımız umarız ceza alırlar demekten öteye geçemiyor.

    aynı olayın bizim başımıza geldiğini düşünmek bile istemiyorum.sanırım olabilecekleri siz de tahmin edebilirsiniz.bence bu süreç sonucunda galatasaray tribünleri ciddi bir özeleştri yapmalı.gerekiyorsa bazı yeni yapılanmalara gidilmesi dahi düşünülmeli.
  • 622
    iddianamesi bitmiş olup açıklanması cezaları indiren yasanın resmi gazetede yayınını beklenen soruşturma.

    --- alıntı ---
    şike soruşturması'nda son nokta kondu. 3 temmuz'dan beri soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı mehmet berk şike iddianamesini bitirdi. fakat mahkemeye sunulmayı bekleyen dosya, çankaya köşkü'nden gelecek haberi bekliyor. cumhurbaşkanı abdullah gül, tbmm'den geçen yeni şiddet yasası'nı daha onaylamadı. gül'ün onay ya da olası vetosunu da değerlendirme kapsamına alan savcılık makamı, çankaya köşkü'nden çıkacak kararı bekliyor.

    15 gün inceleme süresi var
    başsavcı vekili fikret seçen ve soruşturma savcısı mehmet berk'in resmi gazetede yayımlanacak yasa değişikliği sonrası değerlendirme yapacakları ve iddianamedeki yol haritasını belirleyecekleri öğrenildi.

    başsavcılığın şimdilik gelişmeleri yakından takip etmekle yetindiği bildirildi. cumhurbaşkanı abdullah gül'ün önüne gelen yasa değişikliğini 15 gün inceleme süresi bulunuyor. bu süreyi son ana kadar kullanma hakkı bulunan abdullah gül'ün hemen onaylayıp yayımlanmak üzere resmi gazeteye veya veto edip meclise geri gönderme yetkisi var.
    --- alıntı ---

    altında da bir şikeci yorumu;

    --- alıntı ---
    fenerbahçe oğuz
    bu yasayı onaylamamaya kimsenin gücü yetmez..fenerbahçe = türkiye
    29 kasım 2011 salı 14:48
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın