• 1
    michelin'in hatası ve yanlış lastik tercihlerinden dolayı, michelin kullanan 14 aracın yarıştan çekilmesiyle, sadece bridgestone kullanan 6 aracın yarıştığı formula 1 yarışı. hata şöyle gerçekleşmiştir;

    formula 1 kurallarına göre her takım yarışlara 2 tip lastik getirme hakkına sahipti. michelin'in o sezon ürettiği yumuşak lastikler ile kullanıcılarına büyük avantaj sağlıyordu. ama bu lastikler abd gp için tehlike yaratabileceği için fia bu 7 takımdan piste çıktıkları lastiklerini değiştirmelerini istedi. fakat michelin kullanan takımların diğer lastikleri de aynı tip olduğu için fia'dan yeni lastik getirmek için izin istediler. fia kurallara uyarak bu takımlara izin vermedi ve güvenlik nedeni ile michelin kullanan 7 takım yarıştan çekilmek zorunda kaldılar.

    yarışa katılan takımlar; ferrari, jordan toyota, minardi cosworth

    sonuç;

    1- m. schumacher - ferrari --------- 1:29:43.181
    2- barrichello -ferrari ------------ +1,5
    3- monteiro - jordan toyota -------- +1 lap
    4- karthikeyan - jordan toyota ---- +1 lap
    5- albers - minardi cosworth ------ +2 laps
    6- friesacher - minardi cosworth --- +2 laps*

    ayrıca aynı olay türkiye'de olsa cinayet çıkardı muhtemelen. sen o kadar para ver, yarış izliyecem diye kas, sonra çıksın 6 tane araç rahat rahat 70 küsür tur atsın. sonra piste atlayıp yol keseni mi görürdük, michelin'in maskotundan kan alanı mı bilmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın