gökmen özdemir, yakın geçmişle birlikte gelinen süreci kaleme almış.
http://gamaspor.com/...da-secim-carki-31604---
alıntı---
20 ocak’ta galatasaray’da seçim var. kimi ‘baskın seçim’ diyor kimi de ‘özbek tehditlere boyun eğmedi, hodri meydan dedi’ tezini savunuyor. geçmişi bilmezseniz sağlıklı yorum yapamazsınız. onun için size galatasaray’ın kimyasının bozulduğu 14 temmuz 2001 seçimlerinden bu yana ne olduğunu biraz hatırlatayım.. isim isim yazayım, daha rahat olur..
faruk süren 4 şampiyonluk, 1 uefa, 1 süper kupa sonrası, inan kıraç önderliğinde, özhan canaydın ve yakın avanesinin oyunları, medyanın desteğiyle koltuğundan indirildi.
ara seçimle mehmet cansun geldi. 8 ay sonra özhan canaydın ondan koltuğu aynı ekibin desteğiyle, seçimle aldı. canaydın listelerinde (2002, 2004, 2006) alp yalman, özkan olcay, şükrü ergün, ali dürüst, temel aksoy, özer saracoğlu, mete başol, burak elmas, refik arkan, derya taşdelenler, niyazi yelkencioğlu, orhan yüzen, mehmet şencan, bikem ardakoç, ahmet ünüvar,cengiz özyalçın, ergun gürsoy, mehmet helvacı, turgay kıran, ahmet özdoğan, emel çabukoğlu, yalçın orhon, adnan öztürk, ahmet raif ünüvar, fatih gökşen, ali gürsoy, semih haznedaroğlu, adnan polat, işın çelebi, celal gürcan, engin akçakoca, atilla kınay, ahmet dedehayır, haldun üstünel, tunca hazinedaroğlu, vedat irdelp görev yaptılar.
özhan canaydın liseci, kafatasçı, bugün ‘seçimlere yön veren ekibin’ ağabeyiydi. ve bunu bile bile, bugün mevcut sisteme muhalif olan birçok isim onunla çalıştılar. o değirmenin çarklarına su taşıdılar. 2002’de ali dürüst, 2004’te ergun gürsoy, 2006’da adnan polat listede olmasalar canaydın’ın seçim ekibi bu kadar iyi kamufle olamaz, seçimleri kazanamazlardı.
2008’de adnan polat aynı ekibin desteğiyle, ciddi bir rakibi olmadan seçim kazandı.
2010’da menfaatler artık ortak değildi. adnan polat’ın karşısına adnan öztürk çıktı. 2375 oy aldı. ama polat 3 bin oyu bulmuştu. seçimi kazandı. öztürk’ün arkasında canaydın’ın seçim ekibi vardı. onun için 2375 oy mucize gibiydi. hatta daha fazlasını bekliyordu. fakat seçim günü, hava güzel olunca galatasaray lisesi tarihinde belki de ilk kez 5500 üzeri katılımlı bir seçime şahit oldu. polat da iyi çalışmıştı. bu o meşhur ‘seçim ekibinin’ beklemediği bir şeydi.
çünkü onlar için seçim en fazla 4000 kişiyle yapılırdı. ve o 4 bin kişinin yüzde 51’ine onlar
hükmederdi. o gün ilk ve son kez kaybettiler.
fakat ardından 27 mart 2011 mali genel kurulu’nda polat’a ibrasızlık darbesi yapıldı. arkasında yine aynı ekip vardı. salonu organize eden, tüzüğe idari ibrasızlığı koyan ve polat’ı bu yolla deviren ekip. 2006 seçimlerinde polat’ın onların seçim kazanmasını sağlaması bile onların hırsının önünü kesememişti.
ardından ünal aysal geldi. aynı ekip onu destekliyordu. onun da yönetiminde ali dürüst, adnan
öztürk, refik arkan gibi isimler vardı. çark sürekli dönüyordu. sonra bu seçim ekibi aysal’a ‘baskın seçim’ modelini geliştirdi. aslında seçimin geleceği barizdi. seçim bağıra bağıra geldi ama muhalif olanlar ‘ama bu baskın seçim, hazır değiliz’ diyerek geri planda kaldılar. rahat bir seçimle kazandı aysal.
fakat ekonomik kaynakları o kadar kötü kullandı ki gitmek zorunda kaldı. çünkü tünelin ucunda ışık yoktu. bunun üzerine alp yalman bir liste yaptı. ama karşısına yine aynı seçim ekibinin 3 saatlik hazırlığıyla duygun yarsuvat çıktı. listesinde dursun özbek, abdürrahim albayrak vardı. dışarıdan ali dürüst sportif aş yönetimine girdi. destek tamdı. seçimi yarsuvat kazandı.
o da 7 ay sonda dursun özbek’e emanet etti. şimdi dursun özbek 2.5 yılın ardından seçime gidiyor. 6 ay süresi daha var ama onu kullanmıyor. neden gidiyor? biraz anlatayım:
1- kötü bir yönetimi var. çalışamıyor. değiştirmek istiyor
2- sportif olarak büyük bir güvensizlik ortamı var. 3 senede 5. hocayı takımın başına
getirecekler. bu yönetimle bunu yapamazlar. altından kalkamazlar
3- bundan 6-7 ay önce bir grup seçime gitmek için imza topladı. 1200 imzayı buldu. 1600 imza
olsaydı seçime gidilecekti. demek ki bu grubun bir hazırlığı vardı.
4- yönetiminin içerisinde onu aldığı her kararlarda desteklemeyen hatta bazen tehdit eden
isimler vardı. onlara da ‘hodri meydan’ diyor
5- galatasaray’ın ana kalesi ‘türk telekom stadı’, taraftarının merkezi kaynıyor. her tribünden farklı bir ses çıkıyor. taraftar mutsuz.
benim bu varsayımlarım üzerine son bir iki notum var. onlarla bitireyim.
bugün mevcut seçim sistemini bloke eden insanların değirmenin çarkına, muhalif ses olarak çıkan herkes zamanında su taşımış. bu sistemden nemalanmış. onun için bu kadar bağırıyorlar.
madem 1200 imza toplandı ve 400 imza daha olsa seçime gidilecekti, öyle olsaydı ‘baskın seçim’ olmayacak mıydı? bu ekibin bir hazırlığı yok mu?
dursun özbek artık kimsenin devresine, ismine dayalı olmadan yönetim kurabilecek ve mevcut
görüntüde rahat seçim kazanacak gibi duruyorsa, artık lütfen seçim yönetimi değil galatasaray’ı yönetebilecek bir yönetim kursun.
eğer böyle bir yönetim kurarsa, 20 ocak seçiminde değil ama belki bir sonraki seçimde kimse
‘seçim dizayn eden’ ekibe ihtiyaç duymaz. özbek’in galatasaray’a borcu da budur.
şu meşhur seçim ekibi kim mi? bir sonraki yazıda onları isim isim yazacağım. sizlere tanıtacağım.
---
alıntı---