• 1
    süper lig 2020-2021 sezonu 2. hafta maçı. bu maç öncesi ayın 13'ünde antep ile sezonu açacağız, 17'sinde ise uel 2. eleme turu maçımız var.

    bu deplasman pek şansımızın tutmadığı bir deplasman açıkçası, ilk antep'i yenip üstüne uel'de tur atlarsak çok moralli geliriz bu maça. hatay da ilk hafta başakşehir'e karşı sağlam oynarsa işimize gelir.
  • 2
    takım gaziantep maçında hazır göründü, geçen sezonun ikinci maçında bi' ton eksikle, santraforsuz oyun üstünlüğünü kurduğumuz, galibiyeti kaçırdığımız yere tekrar gidiyoruz. fenerbahçe maçı öncesinde alınacak 3 puan çok kıymetli.
    kazanacağımız konusunda takıma güvenim tam.

    umarım yanılmam ve bu pazartesiye uyandığımız gibi gelecek pazartesiye de tebessümle uyanırız.
  • 4
    24 ağustos 2019 istanbul başakşehir fenerbahçe maçı gibi olmasını çok istediğim maç.

    2019-20 sezonuyla benzerlikler;
    ilk hafta; fb 5-0 antep, malatya 3-0 başak flaş bir oyunla lige başlayan fb, hazır olmadığı belli olan başakşehir.
    2020-21; gs 3-1 antep, hatay 2-0 başak
    lige çok iyi başlayan bir galatasaray, hazır olmadığı belli olan bir başakşehir.

    deja vu adeta. umarım bozulmaz.*
  • 7
    hem fenerbahce hem başakşehir maçlarınızın en önemli sıkıntımız yorgunluk olacaktir. antep maçında yaşlı oyuncu grubunu nispeten erken ve doğru bir dakikada değiştirdi fatih hocam. ancak 21 günde 7 maç olacak bu maçlarda rotasyonu çok doğru oluşturmalıyız. 5 oyuncu değişikliği halkımız var, bunu dengeli kullanabilirsek cok iyi olacak. bir de uefa maçları uzatmalara gitmezse iyi olur. kadrodaki gençlerden inşllah faydalanabiliriz. kadro genişligi kadar doğru rotasyon da önemli nokta.
  • 9
    3 gün kalan karşılaşma. bütün konsantrasyonu artık buraya verme zamanı. 17 eylül 2020 neftçi bakü galatasaray maçında aşırı da yorulmadan galip geldik, avrupa maceramız devam ediyor, takım keyif veriyor, moraller yerinde geliyoruz bu maça. daha sezonun başında oynuyoruz başakşehir ile ki kolay kolay olmaz bu, hazır onlar da ilk hafta kaybetmişken galibiyet neden olmasın? 2015'den beri galip gelemediğimiz bir deplasman zaten ancak özellikle 2 senedir** beklenenden çok çok iyi oynayarak puanlar çıkardığımız hatta galibiyet gelmediğine üzüldüğümüz bir deplasman. hayırlısı olsun.
  • 11
    falcao,omar avrupa maçında süre almadı, belhanda, feghouli 45'er dk oynadı. önemli isimler dinç durumda. özellikle omar'ın bindirmelerine başakşehir maçında çok ihtiyacımız olacak. sol bekte hasan ali veya bolingoli kim oynarsa oynasın o kanadı felç etmemiz gerekiyor. ek olarak visca, cacaira kanadına karşı saracchi, arda ile çıkarsak çok zorlanırız.
  • 13
    sezonun en önemli maclarindan biri.

    gecen hafta karagumruk macinda yoklari oynayan başakşehir ve gaziantep ile neftci maclarinda bize guzel oyun ve galibiyet sunan canimiz galatasaray karsi karsiya gelecek.

    her şeye rağmen gecen sezonu sampiyon bitiren ve kadrosunu neredeyse bozmayan bi rakip var. dikkatli olmak gerekir. karagumruk macindan sonra tamamen bizim macta sampiyon takim gibi oynamaya calisacaklar. sabirli ve akilli bir oyun ile bu mactan alinacak bir galibiyet bizi tamamen havaya sokar. üzerine haftaici avrupa galibiyeti ve sonunda fb maci ile yapilacak seri ile dosta güven düşmana korku salariz.

    şans da yanimizda olur umarim. iki senedir o sahada iyi oynayip sonuc olarak işi bitiremedik. bu sefer olacak inanıyorum. yeter ki takimin kilit oyunculari o gun formunda olsun.

    edit: karagumruk degil hatayspor olacak.
  • 15
    kolay olmayacak ama yenilmeyeceğimizi düşündüğüm maç. muhtemelen başakşehir'in ligde en özenle hazırlandığı maç galatasaray maçıdır, oyuncular mümkün olduğunca konsantre şekilde oynayacaktır ama her ne kadar başakşehir'in oturmuş bir sistemi ve geniş rotasyonlu kadrosu olsa da galatasaray'daki oyuncu kalitesine ulaşabilmiş değil. benim bildiğim fatih terim geçen senenin hırsıyla başakşehir takımına karşı oyuncularımızı epey yükseltir, zaten taktiksel olarak da en iyi analizi yapmışlardır ve taktiğimizi çoktan belirlemişlerdir bile. eğer oyuncularımız bu taktik anlayışa sadık kalabilir ve sahada istenilenleri yapabilirse -ki kaliteleri düşünüldüğünde yapmalılar- muhtemelen maçı kazanırız. özellikle feghouli, falcao, emre kılınç üçlüsünün iyi oynaması gerekiyor çünkü hücumda falcao'ya gol pozisyonu yaratacak olan iki isim emre ve soso, falcao'nun da gelen pozisyonu değerlendirmesi şart. maça iyi başlayıp iki üç tane kaçırırsak maçın devamı hiç ümit verici olmaz. umarım bu isimler gününde olur.
  • 16
    okan'lı başakşehir bizle 2 maç yaptı.

    iki maçta da okan buruk, fatih hocayı uyuttu.

    (bkz: 22 kasım 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçı)

    bu maçta oyun denkti, başakşehir kendi yarı sahasında durup bizim hata yapmanızı beklemişti, oyunu soğutan bir başakşehir vardı sahada; ama lemina'nın irfan'ı düşürmeyip yanından yürüyüp geçmesine izin verdiği için golü yemiştik ve ağır bir yenilgi almıştık. sanırım bu maç 40 maçlık iç saha yenilmeme serisinin sonuydu.

    (bkz: 28 haziran 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçı)

    bu maçta ise bariz üstündük. bu sefer de takım eksik olduğu için bir türlü ikinci golü atamamıştık ve 3 puanı kaçırarak lige havlu atmıştık; lakin o kadar eksiğe rağmen iyi oyun gelecek adına ümit vermişti.

    yani artık galip gelmenin zamanı geldi.

    umarım hoca bu uyumaya artık gelmez.

    antep* ve neftçi maçlarında* olduğu gibi ilk 25 dakika yüksek tempo yaparsak başakşehir dayanamaz. muhakkak 1-0 öne geçmek lazım başakşehir'e ama öne geçince geriye yaslanma huyu neftçi maçında yeniden hortlamış gibiydi. bakalım nasıl bir oyun izleyeceğiz. içimden bir ses maçın adamı emre kılınç olacak diyor.

    maça 67 saat var.

    (bkz: konsantrasyon)

    (bkz: sen şampiyon olacaksın)
  • 17
    nedendir bilmiyorum ama çok fazla zorlanmadan kazanacağımızı düşünüyorum normalde böyle önemli maçlardan önce hep bi tedirginlik olurdu üstümde ama bu defa yok umarım yanılmam.

    başakşehir hatayspor maçında çok hazır bir görüntü sergilemedi ve yanlış bilmiyorsam hazırlık döneminde de sadece 2 hazırlık maçı yaptılar takım oyununun oturması 5. haftayı bulabilir. böyle yakalamışken acımadan atmamız gerek oynadığımız iki maçta da gayet tempolu ve baskın bir futbol oynadık ve galibiyeti erkenden kopardık aynı oyun vu maçta da sahada olursa galip gelmememiz için hiç bir neden yok yeter ki biz oynayalım.
    tek dikkat etmemiz gereken visca, bu adam öyle yada böyle açık gördü mü affetmiyor buna önlem almamız lazım bir şekilde.
    sol bek saracchi burda ki soru işareti önündeki adam kim olacak babel veya arda ile başlamak intihar olur emrenin de forvet arkasında kullanılacağını tahmin ediyorum yine bu durumda tek opsiyon ömer bayram kalıyor ben hocanın sürpriz yapıp sol tandemi saracchi ve ömerden oluşturacağını düşünüyorum.
  • 18
    başakşehire göre seneye daha hazır bir takım olarak başladık. birbirleriyle oynamayı ezberleyen bir ekip fakat bana göre şampiyonluk onları yaş ortalamaları dolayısıyla mental olarak doyurmuş. bu kanıya varmak için çok erken gözükebilir ancak ilk haftalarda yumruk yiye yiye tekrar o ciddiyete kavuşabilirler. visca-sarrachi, crivelli-omar ve demba-luyi-marcao eşleşmelerinden bizim galip çıkacağımızı düşünüyorum. futbol dünyamıza yeni yeni giren bu half space boşluklarını arda-emre-feghouli üçlüsü ve sürekli bindirme yapan beklerle doğru kullanırsak ağır stoperlerini geçiceğimizi düşünüyorum. belediye stoperleri ağırdır fakat tecrübeli ve fiziklidir, fatih hocadan süpriz bir 4-4-2 görürsem de ayrıca şaşırmam. belediye eksik ve ligin ciddiyet işini uyanmadan şimdi oynamak avantaj bana göre favori biziz.
  • 19
    takımların ilk 11'leri ve sonradan girecek muhtemel 5 oyuncuyu kıyaslarsak.
    kale: mert- fatih (başakşehir)
    sağ bek : omar - caiçara (galatasaray)
    sağ stoper: luyindama-skrtel(galatasaray)
    sol stoper: marcao-epureanu (galatasaray)
    sol bek: saracchi- hasan ali ( galatasaray)
    orta saha: mahmut- taylan (başakşehir)
    orta saha: irfan can - emre kılınç(başakşehir)
    orta saha:aleksiç-belhanda (berabere)
    sag kanat:visca-feguli(başakşehir)
    sol kanat:crivelli-arda turan (başakşehir)
    forvet:falcao-demba ba(galatasaray)

    5 bölgede galatasaray, 5 bölgede başakşehir net bir şekilde önde. 10 numara bölgesinde oynayan aleksiç ve belhanda ise hangisi günündeyse o daha iyidir. aralarında çok bir fark yok.

    sonradan oyuna girecek muhtemel 5 oyuncuyu kıyaslarsak.

    başakşehir: chadli, rafael, boli bolingoli, gulbrandsen, berkay özcan

    galatsaray: donk, diagne, babel, linnes, ömer bayram.
    (belki etebo ama zor.)

    chadli ve boli bolingoli daha hazır olmadıklarını düşünerek oyuna sonradan girecek oyuncu kaliteside eşit gibi duruyor. chadli ve boli bolingoli hazır olsa başakşehir önde olurdu.

    üst üste iki maç kazandığımız için kazanma psikolojisi olarak biz öndeyiz.
    başakşehşr geçen hafta kaybettiği için hırs olarak başakşehir önde olacaktır.

    bir çok yönden maç ortada berabere bitecek gibi duruyor. bu beraberliği tek bir kişi bozabilir o da hakem.
  • 21
    2 gün kalan maç.

    https://gss.gs/Jow.jpg *

    (bkz: sezonun en önemli maçı)

    beraberliğe fit olmadığım maç. çünkü biz beraberliğe fit olunca kaybediyoruz.

    başakşehir'in sezona kötü başlaması ve bizim iyi başlamamız bu maç öncesi pek önemli değil. 17 eylül 2020 neftçi bakü galatasaray maçından sonra bu sabah geldik ülkeye. bugün bir antrenman ve yarın kampa girecek takım. ibfk bir haftadır bu maça hazırlanıyor.

    normalde ibfk deplasmanında 1 puan kötü demezsin ama artık iç saha-deplasman olayı bitti. bu sezon(20-21) her yerde kazanmaya çalışacağız. 3 puan için 1 puanı riske edeceğiz. 40 maç yapacağımız sezonda felsefe bu olmalı.
    ha her maç özelinde beraberlik kötü sonuç değil diyeceğin maçlar olur ama hiçbir deplasmana öyle gitmemeliyiz. çünkü taraftar yok.

    iyi futbol oynayan takımın şampiyonluğunun daha olası olduğu bir sezon bu sezon(20-21). taraftar etkisi yok, sadece futbol olacak. hakemler de bir yere kadar etki edebilir. eğer sahada kalırsak ve iyi olursak bu sezon bizim sezonumuz olur.

    ilk hafta ibfk'yi izledik. bizden iyi değiller. onlar maçı tutmak ve atabilirlerse bir tane atmayı deneyeceklerdir. olayları bu.

    kazanırsak bir anda ibfk ile 6 puan fark yaparak son şampiyonu uzun süre arkamızda tutabiliriz. *

    dilerim maçta yenik duruma düşmeyiz. bu takıma karşı geride oynamayı sevmiyorum. onlar üzerimize gelsin, ağır stoperlerinin avantajını biz kullanalım.

    ilk golü biz atarsak bence kazanırız ve eğer kazanabilirsek ligin ikinci yarısında avrupa'da devam ediyor olursak kendimize puan kaybı opsiyonu yaratabilme imkanını bugünlerden sağlamış oluruz.

    (bkz: hedef 23)

    (bkz: konsantrasyon)

    sen şampiyon olacaksın!
  • 22
    takımıma sonuna kadar güvendiğim ve galibiyet beklediğim maçtır.

    takımımız oynadığı son iki maçta da gayet iyi sinyaller verdi. başakşehir ise tam tersine hiç hazır görünmedi. sezonun başında başakşehir'i böyle yakalamışken affetmemek lazım. evet yol yorgunluğumuz olabilir ama böyle fırsatı da değerlendirmemek çok büyük bir kayıp olur. 17 eylül 2020 neftçi bakü galatasaray maçında zaten as 4 oyuncumuzu* dinlendirdik diyebiliriz. hatta belhanda da sadece 45 dakika süre aldı. bu nedenle düşündüğümüz kadar yorgun olmayabiliriz.

    takımın aç aslanlar gibi çıkmasını ve geçen sene şampiyonluğu kaybettikleri takıma karşı oynadıklarını hatırlamalarını istiyorum. bu motivasyon oyunumuz ile birleşince inşallah galibiyet ile sahadan ayrılacağız. zor maç kolay değil ama kolay hale getirmek bizim elimizde. göreyim benim aslanlarımı!

    inandık biz sizlere
  • 23
    okan hoca oyunu marcao'nun kurmasına izin vermeyecek. zaten hücumda enzo crivelli ve demba ile oynuyor. bize karşı ikisini birden sahaya sürmese bile mutlaka aleksic ile marcao tarafından kurdurmayacaktır. luyindama umarım topla gereksiz oynama hevesinin tamamını 17 eylül 2020 neftçi bakü galatasaray maçında gidermiştir.
    taylan'ın yanına yanaşacak belhanda ve hatta merkeze yaklaşan feghouli ile topu rakip sahaya geçirebilirsek gerisini onlar düşünsün. martin skrtel-alexandru epureanu ikilisi ve solda hasan ali'nin çok ağır olduğunu ve henüz sezon öncesi hantallıklarını atamadıklarını geçen hafta gördük.*
    17 eylül 2020 neftçi bakü galatasaray maçında çok makul bir rotasyon uygulayabildik. yormak istemediklerimizi yormadık, maç eksikliği olanları, diri tutmak istediklerimizi de devereye soktuk.
    kafa olarak çok sahadayız, hoca hiç saha dışı olaylarla ilgili konuşmuyor. yönetimin muhteşem saçmalamasına rağmen; şaka falan derken 18 eylül olmuş ve hala orta saha yok; karalar bağlamayız diyip mevcutlarla plan yapıyor. hoca böyle saha içinde kalınca başka bir oyun oyunuyoruz.
  • 24
    artık rangers muhabbetlerini falan bırakıp odaklanmamız gereken maç. sezona iyi girdik. böyle bir deplasmandan da galip çıkarsak herkese mesajı vermiş oluruz. özellikle de haftaya derbi olduğunu düşünürsek daha da önemli bu maçı kazanmak.

    geçen yıl 2 başakşehir maçına da çok çok büyük eksikliklerle çıktık. buna rağmen ilk maçta kafa kafaya oynadık, 2. maçta o kaos ortamında galibiyeti kaçırdık. artık şunları yenme zamanı geldi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın