• 1
    1994-95 sezonunda galatasaray ligin ilk yarısını lider bitirir. 2. sırada ise beşiktaş vardır..

    ligin ikinci yarısında meşhur samsun- antep- antalya serisiyle şampiyonluk içerde dışarda yendiğimiz beşiktaş'a gitmiştir..

    ertesi sezon uefa kupasına katılma hakkını ligde 3. olarak kazanmıştır galatasaray.

    1995 1996 uefa kupasında galatasaray ön eleme oynamayacaktır. çünkü galatasaray avrupa puanı yuksek bir takımdır.. ancak ingiltere'de blackburn, fransa'da nantes sampiyon olmustur. bu iki takımda avrupa puanı dusuk olan iki takımdır.. iki takımın şampiyonlar liginde oynamasını sağlamak adına "ülke puanı" uygulamasına geçilmiştir..

    bununla beraber sıralamada 30. olan galatasaray yine ön eleme oynamayacaktı.. ancak sıralamaya leed united centilmenlik puanı eklenince g.saray 31. sıraya düşmüş ve eleme oynamıştı..

    ön elemede sparta prag ile eşleşildi. aslında prag çek cumhuriyeti'nin şampiyonuydu.. şimdi ki gibde bir takım değil nedved'li, pavel kuka'lı harıka bir takımdı.. çekoslavakya'nın dağılmasıyla puanlar sıfırlanınca sparta prag ülkesinde şampiyon oldugu halde uefa kupasına kalıp galatasaray'ın karsısına çıkmıştı ve prag'da 3-1 istanbul'da 1-1'lik skorlarla g.saray elenmişti..

    daha sonra sparta prag 3.turda milan'a elenmiş. kupayıda bordeaux'u 2-0 3-1 yenen bayern munich almıştır..
App Store'dan indirin Google Play'den alın