• 5
    bir tarafta şu ortamda dahi kutlama yapmak isteyen insanlığını kaybetmiş olanlar;

    http://m.hurriyet.com.tr/...uz-izni-yok-40070566

    bir tarafta dün izin vermesini gururla ifade ettikleri terörist propagandalarından bugün şikayet eden esas sorumlular;

    https://www.youtube.com/...amp;feature=youtu.be
    http://www.hurriyet.com.tr/...-sert-tepki-40071419

    ve ortada ezilen çimler olarak bizler.
    umarım bir gün esas sorumluların cezalandırıldığını görebilecek kadar yaşarım.

    lütfen maçı falan boşverin.
    şu ortamda birincil görevimiz, ülkemiz ve sevdiklerimiz için hayatta kalmaktır.
    çünkü unutmayın; bizi bizden başka düşünen yok.
  • 7
    ankara patlamasını amerikan konsolosluğu önceden biliyor, istanbul'dakini alman konsolosluğu. ya bizim istihbarat teşkilatımız rezil durumda ya da dünya birlik olmuş, bizimle uğraşıyor. açıkçası şahsi fikrim şu: istihbarat ve güvenliğimizin yeterli olmadığı aşikar ama kusura bakmayın da konsoloslukların böylesine alenen; saldırıları bilmesi, öngörmesi de benim içime şüphe düşürüyor. çünkü biliyoruz ki bu pkk denen şerefsizler topluluğu yalnız değil, destekçileri var.
  • 8
    senin en önemli şehrinde ve başkentinde, en önemli caddelerde, meydanlarda bombalar patlıyorsa senin birinci gündemin bu olmalı, ama maalesef çok hızlı kanıksıyoruz. lan kaç tane bomba patladı, hala kimseden bir tepki yok doğru düzgün. herkes kınıyor, birlik beraberlik mesajı veriyor, olan ölenlere oluyor. tamam ölüm hak, allah'a döneceğiz bu da açık, ama düşün bakalım bir, annen, baban kardeşin, çocuğun, amcan orda paramparça olsa ne hissedersin. alıp defnedebileceğin bir cenazen olmasa, ne hissedersin? allah sonumuzu hayretsin, allah hepimize sabır versin.
  • 9
    ankara'da yaşayan bir vatandaş olarak, istanbul'daki vatandaşlarımızın neler yaşadığını anlayabiliyorum. sadece istanbul'da yaşayan vatandaşlarımızı değil, aslında korku içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı anlayabiliyorum. benzer şeyleri yaşadım. ankara'da son 1 senede kaç patlama oldu, biliyorsunuz.

    ankara patlamasında ilkokul arkadaşım öldü, lise arkadaşım yaralandı. istanbul patlamasında da vatandaşlarımızı kaybettik. ben yine sadece üzülüyorum. patlamada aile bireylerini kaybetmiş insanların acılarını tahmin bile edemem. olay geride kalacak, ama o insanlar olayın etkilerini, acısını asla geride bırakamayacak.

    milliyetçilik - şovenizm ayrımını yapamayan çok insan var ülkemizde. mesela bugün, yine alan araştırmasına çıkacağım. yine kulak misafiri olacağım konuşmalar beni korkutacak, ürkütecek. ve bunu yazabileceğim sadece günlüğüm var. mesleki olarak yazılarımın değersizleşmemesi için alan araştırmasına açık açık yazamayacağım. üzülerek söylüyorum, biraz iki yüzlü yazacağım alan notlarımı.

    benim milliyetçilik tanımım çok basittir. çalışarak yükseltmek.
    her ne kadar istemesem de, dünya sınırlarla birkaç parçaya bölünmüş. bunun önümüzdeki 100 yıl daha değişmeyeceğini düşünüyorum. en iyi senaryoda kıtalara bölünürüz, "ortak kültür" paylaşan yerler bir şekilde birlik olur. sınırlar kalır ama. ben nasıl tanımlıyorum milliyetçiliği ? yaşadığı topraklardaki vatandaşlarının iyiliğini düşünmek, başka hiçbir insana, millete, topluluğa, oluşuma zarar vermeden daha çok çalışarak, vicdanının sesini dinleyerek yaşayan, elinden gelenin en iyisini yapan ve dürüst yaşayan insan milliyetçidir. ben dürüst olup, çalışmışım ve tüm dünya insanlarının iyiliğini istemişim. çok çalışarak vatandaşlarımı, milletimi daha iyi yere getirmeye çalışmışım. evet gönül isterdi ki tüm dünya tek dil konuşsun, dinler yüzünden insanlar ölmesin, hiçbir sıkıntı yaşanmasın. ama elimden gelenin en iyisi hiçbir insana zarar vermeden daha çok çalışıp çabalayarak, vicdanımı koruyarak uğraşmak. benden "iyi" milliyetçi olabilir mi yahu ?

    terörün tek amacı korkutmak, hayatı durdurmak değildir. bazen biri çıkar, sadece eğlenmek için terör saldırısı düzenler. sizin korkunuz umurunda olmaz. sadece "eğlenmek" evet eğlenmek ister. bazen birileri sadece birine "kıl" olduğu için okul basar, arkadaşlarını öldürür. ki bu amerika'da çok yaygındır.

    terörün amacıyla şu an ilgilenmiyorum. amacını stratejik derinlik kitabını yazan biri vardı, o saptasın. benim görevim değil. memleketini en çok seven işini en iyi yapandır.
    ben terörün ne yaptığını görüyorum.
    arkadaşımı öldürdü. bir başka arkadaşımı yaraladı. ailemin korkmasını sağladı, vatandaşlarımın can güvenliği yok.
    terör korkutmadı arkadaşlar.
    öldürdü.

    terörün tek amacı korkutmak, haydi kenetlenelim demeyin, bu o kadar basit değil.
    ölenler oldu. kenetlenemeyecekler.

    terörün hayatımızı etkilemesine izin verip vermemek bizim elimizde mi ? değil. hepinizi, hepimizi korumak isterdim. gerçekten isterdim.
    ama bunu ben yapamam. tek başına yapamam. sizler de yapamazsınız.
    terör hayatımızı etkiliyor.

    ilkokul arkadaşım patladı arkadaşlar, paramparça oldu.
    lise arkadaşımın bedenine camlar battı patlamada.
    ben nasıl engel olayım terörün hayatımı etkilememesine ?

    aşkınızı bastırabildiniz mi bugüne kadar ? bastırdıysanız da, kaç kere bastırdınız ? kaç kere duygularınızı bastırabildiniz ?
    olay terör diye, nasıl duygularımızı bastıralım ? nasıl engel olalım ?

    birileri insanları öldürüyor. birileri buna engel olamıyor. aktörler orada, hepimiz görüyoruz.
    ben "seyirci" olarak nasıl izlediğimden etkilenmeyeyim ?

    ölüm gördüm, ölüm. alelade ölüm değil. otobüs kazası sonrası ölen arkadaşım gibi kaza değil. 87 yaşında ölen dedem gibi değil. beklenmedik değil.
    göstere göstere gelen ölümü gördüm.
  • 13
    ulke tam anlamiyla her gun sokaklarinda bombalarin patladigi ve yuzlerce kisinin öldüğü bir ortadogu arap ulkesi. akp ilk geldiginde ab'ye girmekten bahsediyordu, avrupa standartlarindan, esitlikten, ozgurlukten, insan haklarindan... geldigimiz nokta ise keske lubnan kadar olabilsek noktasi! ne diyelim şehit olup cennete gidecegini sananlarin ölümü ciddiye almamalari yuzunden ates dustugu yeri yakiyor. bu din anlayisi ve bu cahillik oldukca, bunu kullanip somurup, sarayinda kurulanlar daha cok guder bu milleti. ölmek bile ders olmuyorsa daha ne diyebilirsin!

    ps: ayrica 7 sene once geldigim abd'de insanlar hep turkiye'nin yemeklerinden, istanbul'un buyuleyici bir sehir oldugundan ve plajlarin guzelliginden bahsederken, simdi ilk soyledikleri sey "turkiye'ye gitmek guvenli mi?"

    ulkenin nereden nereye geldigi cok acik degil mi?
  • 14
    ilk olarak; kahpe teröre lanet olsun. kim hangi hareketiyle sebep oluyorsa allah belasını versin. sonrasında devlete birkaç kelam etmek lazım. solcu değilim ama 1 mayıs'ta insanları taksim'e çıkarmamak için nasıl götünüzü yırtıyorsanız burada da aynı çabayı sarf etmelisiniz. hakkına girmek de istemiyorum. belki çok uğraşıyorsunuz, 20 tane yakalıyorsunuz, birisi patlıyor ama yol açtıkları ortada. bu güvenlik zaafiyeti bir an önce çözülmeli.

    bu ülke bizim. anadolu'da ne zaman kaos olsa devamında huzır gelmiştir. öyle ya da böyle bu günler de geçecek. eşkıyalar öldürecek diye kendimi kısıtlayamam. korkuyla yaşayıp da amaçlarına hizmet edemem. yarın da konyaspor-başakşehir maçına gideceğim. allah bu ülkeye sabır versin.
  • 15
    yarım saat önce uyandığım için ancak haberimin olduğu patlama. ne kadar akrabam varsa hepsi aramış, neredeyse tüm arkadaşlarım mesaj atmış veya aramış. ulaşamayınca artık yakınlarda oturanlar gelip uyandırdı beni. arkadaşlarıma sağlık bakanlığı'nın ölü ve yaralı listelerine baktırtan, aileme evlatlarının yaralanmış veya ölmüş olabileceğini düşündürten herkesin allah belasını versin. işin daha kötü tarafı gerçekten birilerinin yakınları yaralandı ve öldü. buna sebep olanlar umarım acı içinde yok olurlar.
  • 17
    almanya'nın ve amerika'nın bilip, bizim istihbarat birimlerimizin bilemediği patlama.

    ama sorsan dünya devletlerini dize getirdik. dünya liderimiz var, osmanlı geliyor, almanlar çekemiyor, amerikalılar hizaya geliyor, ruslar korkuyor. yersen. ayrıca o küffar fransa'ya söyleyin de istihbaratlarını düzeltsinler. ne o öyle paris'te bombalar patlıyor falan.

    vefat eden vatandaşlarımıza allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. yaralılara da allah acil şifalar versin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın