• 1
    antakya spor salonu'nda oynanacak olup saat 14:00'te başlayacak olan bilyoner.com kadınlar basketbol ligi 2017-2018 sezonu 6. hafta karşılaşması. 5'te 5 giden hatay temsilcisi ile 3 galibiyeti bulunan sarayın sultanları'nı karşı karşıya getirecek. trtspor ekranlarından canlı yayınlanacağı açıklanmıştı. umarım o açıklama hala geçerlidir.

    rakip hatay ligin kalburüstü takımlarından biri. doğru planlamalarla artan grafikleri sonucu son birkaç sezondur ilk dördü zorlar hale geldiler. yakın doğu ve fenerbahçe'nin ardından galatasaray, agü ve hatay birbiriyle çekişiyor desek daha doğru olur. ligdeki 5 maçın yanı sıra eurocup'ta oynadıkları 4 maçın da tamamını kazandılar. yunan koç aikaterini chatzidaki ile 2. sezonlarına giriyorlar ki daha önceki sezon da ekin baş'ın yardımcılığını yapmıştı. courtney paris, barbara "bahar" turner, katsiaryna snytsina, leanila mitchell ve hind ben abdelkader'den oluşan çok etkili bir yabancı rotasyonu var. buna ek olarak bu sezon bizden giden seda deniz, merve aydın, özge yavaş ve hülya çoklar yer alıyor kadroda.

    özellikle courtney paris bu ligin en özel uzun oyuncularından biri. 2012 yılından beri forma giydiği türkiye'de her daim ribaund istatistikleri konusunda çığır açıyor. hafta içinde, kolej liginde terlettiği 3 numaralı forması emekli edilerek oklahoma sooners tarafından onore edildi. tek başına bile zaptedilmesi mümkün değilken yanına bahar öztürk adını alan barbara turner da eklenince bizim açımızdan daha bir korkutucu oluyor. oyun kurucu leanila mitchell ise 18,2 sayı ortalaması ile ligin bu alanda lider oyuncularından biri konumunda. maç başına 4,8 asist ortalamasını da unutmamak lazım. geçen sezonki takım iskeletini korumayı başarıp fena olmayan takviyelerle daha da iyi bir takım olma yoluna girmiş bir rakibimiz var özetle.

    sarayın sultanarına dönersek bu sezon yeniden ve sıfırdan kurulmuş bir takımımız var. kaptan ışıl ve irem hariç süre alan oyuncularımızın tamamı yeni ki geçen sezonu sakatlığı sebebiyle kaçıran meltem'i de buna eklemek lazım. objektif olarak konuşmak gerekirse geçen sezonki koşan, basan, parçalayan takımdan birkaç tık gerideyiz. jefferson'un sakatlığı sonrası biraz da şansa transfer edilen quigley'in eline bakan, petronyte ve dubljevic'in katkılarıyla maç kazanan bir takım hüviyetindeyiz. savunmada ışıl, biraz epoupa ve baskın gelebildiği rakipler karşısındaki dubljevic dışında malesef çok zayıf durumdayız. geçen sezon bir dönem çileden çıktığımız tam saha baskı temposunu çok daha kısa süreler uygulayabiliyoruz. geçen sezondan beri aynı taktiği uyguladığımız için zaten defoları bulunan bu taktiği bir de tam randımanla uygulayamayınca diş geçiremediğimiz takım sayısı artacaktır.

    ve tabi en kilit haberi en sona sakladım. kaptanın yanı sıra quigley de sakatlığı sebebiyle hatay deplasmanında forma giyemeyecek. hatta quigley'in sakatlığının uzun süreli olacağı yönünde çok ciddi söylentiler dolanıyor internet ortamında ki umarım doğru değildir. bu durumda oyun kurma işi merve uygül ve olivia epoupa'ya kalacak. merve özellikle hazırlık kampının yurtdışı bölümündeki hazırlık maçlarında istatistikleriyle dikkat çekse de devamında aynı istatistikleri pek tutturamadı. epoupa ise zaman zaman tecrübesizliğinin sebep olduğu hatalarıyla saç baş yoldurabilen bir görünümde. uzun rotasyonunda jelena ve petronyte'nin hatasız oynaması, özge'nin de ekstra bir katkı vermesi gerekiyor. karşındaki rakipte kaba tabirle "madeni bulduğu vakit" işlemeye doymayan petronyte bir maden bulabilir mi, paris-turner ikilisine karşı ne kadar direnebilirler merak konusu. irem içinse kariyerinin dönüm maçlarından biri olabilir bence. ışıl ve quigley'in yokluğunda yapacağı sağlam bir performans, marina hocaya atacağı "ben 5 dakikalık bir oyuncu değillim" çığlığı sezonun kalanında onun için bambaşka bir yol çizebilir.

    tabi bunların hepsi varsayım ve temenniler. galatasaray sevdalıları için yine çok çok zor, basketbolseverler içinse ilginç bir maç olacak. ne diyelim galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır...
  • 10
    beşiktaş ve ydü maçından sonra bu maçta da son saniyelerde maç nasıl kaybedilir tekrar yaşamış olduk, 3 sayılık basket ile beraberliği yakalıyorsun (79-79) savunmada rakibin en iyi şutörlerinden birinin bomboş bırakıyorsun 3'lük yiyorsun, 3 sayıya ihtiyacın var gidip 2'lik atıyorsun o da panyaya çarpıyor, bu kadar acemice hareketler olmaz, lise takımı değil ki bu takım..
App Store'dan indirin Google Play'den alın