2008 Hamburg Masters Final Maçı
Rothenbaum Tennis Center
2 - 1
  • 1
    teniste o dönem masters statüsünde roland garros'un hemen öncesinde oynanan hamburg masters final maçıdır. maçı 7-5, (3) 6-7 ve 6-3 ile rafael nadal kazanıp hamburg'daki ilk şampiyonluğunu almıştı.

    bu maça roger federer çok hızlı girmişti ve 5-1'i bulmuştu. kendi servisinde iken set puanında fileye çıktığında basit bir forehandi kaçırıp seti alma şansını elleriyle itmişti. ardından oyunun sonunda nadal sağlık molası aldı ve setin -muhtemelen maçın da- seyri değişti. nadal oradan seti çevirip 7-5 kazandı. 2. seti federer tie-break ile federer aldı fakat daha 1 hafta önceki toprak masters'ı olan monte carlo'da olduğu gibi nadal, federer'i yenerek şampiyonluğa ulaştı.

    üzerinden 12 yıl kadar geçtikten sonra bunu konuşmak zor ve muhtemelen anlamı da yok. yine de federer'in prime dönemini yaşadığı 2004-07 arasındaki dönemden sonra 2008 yılının aus open'ında yarı finalde andy murray'e kaybetmesi ve devamında wimbledon öncesindeki halle'ye kadar yalnızca estoril'deki 250'lik toprak turnuvasını kazanması bu maçında önemini arttırır konumda. çünkü 2008 yılına gelene kadar nadal ile federer arasındaki 14 maçın 9'unu (6'sı toprakta) nadal kazanmış idi ve federer'in nadal'ın oyununa karşı çözüm üretemediği aşikardı ve ayrıca yıllar sonra sezona kendi standartlarına göre oldukça kötü girmişti. bu maçtan 1 hafta kadar öncesinde monte carlo'da da kaybetmişti ve yalnızca 1 hafta sonra da belalısı nadal'a ilk seti çok kolay kazanabilecek iken kaybedince bence muhtemelen hem o seneki roland garros'ta ve daha da önemlisi epik geçen 2008 wimbledon'daki nadal maçlarında sadece nadal ile değil, bir de kafasının içindeki nadal ile mücadele etmek zorunda kalmıştı.

    ne kadar bunu söylemek zor olsa da roland garros neyse ancak 2008 wimbledon'ında nadal'ın bu hamburg finalinde aldığı sağlık molasının belki minimal de olsa bir etkisi var diye düşünüyorum. 2008 wimbledon finalinin de toplu iğne ucu kadar bir farkla nadal'a gittiği düşünüldüğünde belki o mola olmasa tarih farklı bir akışta ilerleyebilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın