2017-18 İtalya Serie A Ligi 13.Hafta Maçı
Roma Olimpiyat Stadı
2 - 1
  • 4
    edf*'nin iyi hoca olduğuna kuşku yoktu da spalletti'den sonra bu işi bu kadar kıvırabileceğine kimse inanmazdı. hele ki sezon başında roma olimpiyat'ta o spalletti'nin inter'ine 3-1 yenildikten ve bu maçın ardından atletico'yla 0-0 berabere kaldıktan sonra. inter maçını kaybettiler ama aslında çok kötü değillerdi fakat atletico maçında resmen götlerinden bal akarak beraberliği kurtardılar. tabii bir de alisson ve manolas'ın insanüstü çabaları vardı. ondan sonra napoli'ye yine kendi evlerinde 1-0 kaybedene kadar puan dahi kaybetmediler. o maçtan sonra da londra'daki chelsea beraberliği dışında yine puan dahi kaybetmediler.

    "simone inzaghi'ye olan zaafım + no totti no party" kombinasyonuyla azıcık da olsa gönlüm lazio'ya kayıyordu maç öncesi. açıkçası roma'nın kazanabileceğine de pek ihtimal vermiyordum. inzaghi'li lazio son derece esnek bir takım. yeri geliyor taş gibi defans yapıyorlar, yeri geliyor hayvani bir hücum takımına dönüşüyorlar. roma'ysa ta rudi garcia'dan beri aynı şablonla oynuyor. ben bunun roma için bir zaaf olacağını, inzaghi'nin bir yolunu bulup roma'yı devireceğini düşünüyordum ki işbu noktada iki takımın kadro kaliteleri arasındaki uçurum kendini gösterdi. hatta nainggolan'ı olan kazandı dense yeridir.

    roma maçın tamamında daha üstündü. kolarov, nainggolan, florenzi, perotti, fazio, dzeko; lazio'ya xl geldiler. inzaghi elinden geleni yaptı (mesela florenzi'yi durdurmak için oyuna lukaku'yu alması ve oradan gelen atakların bıçak gibi kesilmesi harikaydı, edf de buna karşılık olarak florenzi'yi çıkarıp bruno peres'i aldı hatta) fakat bastos'un önce yaptırdığı penaltıyı ardından da basit top kaybını önleyebilmesi imkansızdı pek tabii. zaten kendisi de maç sonu "böyle iki büyük hata yaparsanız elbette kaybedersiniz." diyerek bastos'a güzel selam çaktı.

    edf'nin tam zamanında yaptığı değişiklikler de pek yerindeydi. bilhassa el shara - gerson değişikliği... sabatini'den kulübe yadigar kalan ve herkesin çöp gözüyle baktığı gerson'u son derece verimli şekilde kullanabilmesi de edf'nin bir diğer artısı. sadece o da değil, genel olarak herkese şans veriyor gözlük reyiz. ki daha bu takıma defrel'le schick katılacak. işte o zaman korkunç bir hücum güçleri olacak.

    lazio'nun tek golünü manolas'ın saftirikçe yaptırdığı penaltıdan atan immobile şimdiden 15. golüne ulaştı. yakışır yiğidime 2017/2018 capocannoniere'liği.

    nainggolan'ı ayrıca ele almak lazım. serie a'nın en iyi orta saha oyuncusu benim, demişti bir keresinde. dünkü performansından sonra kimse buna muhalefet edemez herhalde. leiva ve milinkoviç'i tek başına hacamat etti herif. üstüne bir de gavurların worm burner* dediği ve benim bayıldığım o gollerden bir gol attı: https://streamable.com/lyi0k

    en güzeli de bu gol sonrası totti'yi gülümseren görebilmekti: https://i.hizliresim.com/WGR1XY.png

    maçı anlatan ingiliz spikerin de söylediği gibi "the king of rome finally smiles..."
App Store'dan indirin Google Play'den alın