16 haziran 2013 pazar günü lys matematik sınavı ve 22 haziran 2013 cumartesi lys fen sınavlarında boy göstererekten içinde bulunacağım yazarlar grubudur.
2011 lys ile tercih yapıp girdiğim okuldan
* ve bölüm
*den pişman olmam sonucu, ve birazcıkta içimde kalmasından dolayı şansımı tekrar deneyip daha yukarıları hedeflemekteyim.
düşününce toplam 2 ygs ve 1 senelik 2 tane de lys deneyimimle bu sınavlarda bir
alex olamasam da, bir
sabri sarıoğlu tecrübesine sahibim. bu işin kaşarı olmuşum ben. hatta sınav salonuna girerken "hahah veletler veletler pırlanta gibi yüzler, ahh ahh" diye iç geçirip veli gibi takılırken buluyoruz kendimi. bu yüzden girecek olan kardeşlerime olur da buraları okurlarsa eğer diye bir kaç kelime edeyim istiyorum.
sayısalcı kardeşlerim,
öncelikle siz puan avcısısınız unutmayın 3 puanlık dilime kaç yüz kişi giriyo. o yüzden de amacınız zor soruyu çözmek olmasın, daha fazla soru çözmek olsun. açın kitapçığı kısa kısa kolay soruları halledin, sonra uzun piç sorulara zaman harcadım diye çok üzülürsünüz hepsi aynı puan, ama 30 dk da 30 soru çözüp baba sorulara 45 dakika bırakmanın keyfi de paha biçilemez.
matematikte allah'ın emri trigo-türev-integral yardırcaklar son 15 soruda. limit müfredattan kalktığı için bu sene son senesi onu yavaş yavaş yunanistan lys'sine itelerler bence. matematikte olay sadece zaman. herşey hızınıza bağlı. ygs biraz kolaydı zor olabilir ama ne kadar zor olursa olsun geçen seneki soruları yiyip bitiren adama vurmaz bunlar çünkü her sene ortalama zorluk aynı sınava girene hepsi zor olduğu için her sene zorlaşıyomuş gibi bi yalan dönüyo ortada 1 sene boyunca. köklü sorularda mutlaka çift köklere, sıfırlara dikkat ediyoruz. tam sayı ve doğal sayı sözcük öbeklerini sorularda iyi kovalıyoruz. eğer böyle abuk subuk tek bilinmeyenli garip şeyler görürseniz de basın ona "t"yi t cinsinden çözün soruları. olasılık sorusu çözerken de allahınızı severseniz denklem falan kombinasyon kasmayın gözünüzü seveyim. zaten olmasını sağlayan 3-5 farklı pozisyon oluyo onun da kendi içinde bikaç farklı seçeneği var diyip çarpıp toplayın kafanız rahat, çözümünüz sağlam olsun. türevde alan ve grafik sorusu banko var. grafikleri okurken dikkat edin, türev grafiğini fonksiyon sanmayın sonra şımarıp doğru sayarsınız sınavdan çıkınca gözyaşlarınızı dindiremem. trigonometride bilmeniz gereken çift açı formülleri genelde hepsi de 30 a veya 45 e veya 90 a bağlanıyo.
geometriye kasmayın. kasmayın yani. birazcık atmasyon gidin. açık konuşuyorum, 3 görürseniz 3kök3ü veya 3-4-5 i , 13 görürseniz 5-12-13 ü gözünüze hoş gelen bi şekilde yardırın soruya bi şekilde çıkıyo bu tarz şeyler eninde sonunda. ösym'nin olayı da bu zaten, soru korkutuyo gibi duruyo da tamamen klişe özel üçgenler üzerine kurulu. dik indirin garip garip bulduğunuz sayıları çarpın toplayın, elbet bi şık çıkıyo ve doğru oluyo. bu sene sınav süresi uzatıldı bikaç kalleş soru gelebilir tabi ama onu da analitikten falan yardırırlar diye düşünüyorum. analitiği de çizip yapın süre uzamış yani bob ross neler çiziyo 15 dakika da üç beş denklem de siz çizin.
fizikte belli başlı formüller var, onları da bilin demek dışında bir şansım yok. böyle çok ince detay kıçı kırık hava kamasını falan sorcak halleri yok. konsepti genel hatlarıyla bilirseniz 20 net garanti yaparsınız.
kimyaya yeni konu eklemişler, ben de birazcık göte geldim. o yüzden hiç bana bakmayın gidin yandakine bakın hem gözlüğü falan var belli çok çalışmış inek, ablalarda sabaha kadar test çözmüş.
son olarak biyoloji. benim belalım. yapamıyorum. sallıyorum. toplasan 30 soru 15 puan. valla 5 boş bırakcağınıza 5 soruyu da atın 1 i tutsa kardır şeklinde yaklaşıyoruz biyolojiye mümkünse. çıkmış sorulara falan bakıp gaza gelmeyin, ne sorcakları belli olmuyo. hücre bölünmelerine bakın da 2 sorunuz garanti olsun. neseki 5-6 tane yorum koyuyolar da vicdanımız rahat ediyo.
hepinize başarılar diliyorum.
sınav sonrası için;
içinize sinmeyen bölümü yazarsanız umarım gezi parkında gaz maskesiz kalırsınız.
edit: ben de hepiniz kadar heycanlıyım, deri montu çekmiş
volkan demirel gibi durduğuma bakmayın.