• 1
    1-3 romanya üstünlüğü ile sona ermiştir. ilk yarısı 0-2 biten maçta bizim golümüzü metin tekin atmıştır.gheorghe hagi romanya formasıyla sahaya çıkmıştır.

    bu maçta milli takımımızın kalesini koruyan okan gedikali'nin babasının ölümü kendisinden saklanmış okan'a babasının ölüm haberini hocaların hocası coşkun özarı mactan sonra vermiştir.ayrıca okan bu macta ilk kez milli takımın kalesini korumuştur.

    maçı 19 bin 477 biletli seyirci izlemiş, 15 milyon 907 bin 800 lira hasılat elde edilmiştir.
  • 2
    romanya teknik direktörü mircea lucescu maç öncesinde şu şekilde konuşmuş:

    "kadion camalaru*, bu maçta dizinden sakat. bugün, oynayıp oynayamayacağı belli olacak. izmir'e mutlaka galibiyet için geldik. size, hagi ve lovan** gol atabilecek futbolcularımız. eğer camataru da oynarsa, şansımız daha da iyi olur. tanju'nun* ismini duydum, videodan da izledim. gerçekten de gol alanlarında tehlikeli bir oyuncu ama, onun da tedbirini alacağım."

    *camataru dakika 64'te oyuna girmiş.
    *hagi atamasa da iovan'ın maçta bir golü var.
    *tanju gol atamamış.

    türkiye teknik direktörü coşkun özarı ise maçla ilgili şunları söylemiş:

    "kurduğum takımı ısrarla oynatmayı prensip ediniyorum. çünkü, çocuklar birbirini iyi tanırlarsa, başarıları daha kolay olur. bu inanç içinde hareket etmenin nedeni de başarı içindir. bugün bu karşılaşmaya inançla çıkıyoruz. çünkü, çocukların hemen hemen hepsi koşuyorlar ve mücadele veriyorlar. zaten, genç futbolculardan kurduğumuz takımın da amacı buydu. romanya'da 1-2 süper yetenekli futbolcu var. bunlardan biri de hagi*. bugünkü maçta hagi'nin üzerinde bir futbolcumuzu görevlendireceğim. defans oyunu oynamıyoruz ve oynamaycağız ama, rakip benden iyiyse, üzerimize devamlı geliyorsa, o zaman sahamızdan çıkamadığımız için defansta kaldığımızdan, hücuma gidemeyince zorlanıyoruz ve bu, kamuoyunda yanlış anlaşılıyor. zaten, rakiplerin büyük bölümü bizden üstün. o nedenle, metin, rıza, ismail tipi futbolcular ileriye gidince, geri dönebildikleri için oynatıyorum. içlerinde ileri-geri gitme alışkanlığı az olanlar var ama, bunlar ileriki tarihlerde giderilecek ve onu da avrupa uluslar kupası'nda yapacağız. ben ve çocuklar bugün bu maçtan ümitliyiz. beni tek düşündüren konu, maçın gece oynanmasıdır. nedeni de, çocukların büyük bölümü gece maçına alışık değil."

    özarı, sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyen rıdvan dilmen için ise" bu çocuk milli takıma hiç sağlam gelmedi. durumu, milli takımı da, kendisini de etkiliyor." yorumunu yapmış.

    1-3 romanya üstünlüğüyle tamamlanan mücadelede türkiye'nin golünü metin tekin; romanya'nın gollerini george iorgulescu, marcel coraş ve ştefan iovan kaydetti.

    maçın özeti: http://www.youtube.com/watch?v=wxfEd4EZHiU

    kaynak: milliyet arşiv
    not: milliyet haberinde röportaj bölümünün noktalaması değiştirilmemiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın