son oynadığımız gençlerbirliği ve eskişehir maçları bu maç için bize öyle güzel bir tecrübe oldu ki. mesela eskişehir maçında drogba+burak+sneijder üçlüsüyle çıktık ilk 11'de. ve son yılların en kötü galatasaray'ı nı izledik. ilerde top tutamadık, pas yapamadık, savunma bile yapamadık muslera dışında.
gelelim gençlerbirliği maçına. orta sahayı kalabalık tutup tek forvetle çıktık ve ilk 30 dk. sezon başından beri girmediğimiz kadar fazla pozisyona girdik. 10 dk falan gençlerbirliği yarı sahayı geçemedi. zaten o maçta golü bulsak farka giderdik ama bulamadık amk golünü.
yada daha somut bir örnek verim evimizde oynadığımız ilk schalke maçı. hepimiz o maçtan önce sneijder+drogba+burak 3'lüsü oynasın schalke'yi dağıtsın dedik dimi bunda hem fikiriz. ama olmadı olmazdıda. hele ki sneijder sol kanat oynadığı zaman ne hücum yaparsın adam akıllı nede savunma. ki zaten yapamadık sneijder'den de faydalanamadık.
sonra amrabat'ı oyuna aldı imparator. oyun biraz daha dengelendi ilk yarıya oranla. daha fazla elle tutulur pozisyonlara girdik değerlendiremedik. olur yapacak bişe yok ama oyun açısından dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum.
ben ne sneijder ne de drogba düşmanıyım. hatta geldiklerinde havalara uçmuştum her galatasaray taraftarı gibi. ama hem sneijder hem drogba hem burak 3lüsü sahada olduğu zaman belli bir sistemde oynamadığımız için de takımın pres gücü inanılmaz düşüyor. baskı kuramıyoruz. bir kanat organizasyonunda bulunamıyoruz. sneijder'den faydalanamıyoruz. bunu eskişehir maçında gördük, schalke maçının ilk yarısında da gördük.
kesinlikle bu maçta orta sahayı kalabalık tutup önce oyunu tutmaya yönelik kadroyla çıkmalıyız. yani bundan kastım bahsettiğim üçlünün ilk 11 çıkmaması. mesela gençlerbirliği maçındaki gibi sneijder-burak oynayabilir ilerde. burak'ı oturtamazsın 7 gollüyken o yüzden diğer opsiyonu söylemiyorum.
evet skor dezavantajımız var ama önce gol yemememiz gerek. çünkü bu üçlüyle
* sahaya çıkıp vatan millet sakarya ilk dk. itibaren saldırırsak elenir geliriz şimdiden söyleyim boşuna hayal kurmayın. 0-0 onlara yarıyor evet ama onlarda 0-0'a yatmaya çıkacaklarını sanmıyorum maça. dakika 60'lara kadar 0-0 gelirse maç ve yedek kulübemizde drogba olursa yada sneijder maçı alırız.
illa çift forvet çıkacaksak bu forvetlerden biri umut olmalı. hocanın umut'u tercih edeceğini sanmıyorum ama schalkenin o stoperlerine ve jenas'sız orta sahasına uygulayacağı baskıyla işimize umut çok yarar. ama 0-0'da yarar. umut bulut yenikken alacağın ve çok bel bağlicağın bir forvet değil.
açıkcası ben gençlerbirliğine karşı çıktığımız kadro ile çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. tek değişiklik emre-amrabat olabilir. ha bide dany. çünkü skor 0-0'ken gerek sneijder gerek selçuk burak'ı besleyebilir. ve takım sneijder koşmasa bile kaldırır onu. ama drogba oynarsa açıkcası drogba bu haliyle burak kadar seri savunma arkasına koşu yapamaz burak kadar çevik bir kere şu an. devamlılığı yok.
o yüzden drogba'nın yedekten girdiğinde daha etkili ve kondisyonunu daha yerinde kullanması için ilk 11 başlamaması gerektiğini düşünüyorum. mesela sneijder bıraktı burak attı golü yada hamit vurdu direkten gol oldu bu kez falan öne geçersek bişekilde drogba'nın ilerde top tutmasına ve daha diri olmasına ihtiyacımız olur o yüzden burak'ı çıkartıp drogba'yı alma opsiyonu daha kullanışlı olur.
son olarak kesinlikle kontrollü oynamamız gerekiyor. çünkü gol yersek - ki bana göre yeriz her türlü - bunu çıkarmamız için 2 gole ihtiyacımız var. ve tabiki ;
------------ muslera----------
eboue-----semih------dany----riera----
------selçuk ----- melo
hamit(u: evlerinin önü boyali direk :( )-------sneijder-------amrabat
--------- burak --------
(bkz:
konsantrasyon)
(bkz:
allah yardımcınız olsun)