• 5
    eurobasket 2011'de dirk nowitzki gibi bir oyuncunun olacağını düşünürsek almanya milli basketbol takımı en azından rahat çeyrek final görür.

    kerem gönlüm, ömer aşık ve semih erden'in yokluğu takım kimyasına yansımış durumda. pota altında furkan aldemir ve enes kanter ile yürüyecek iş değil. kıvama gelmeleri için biraz maç tecrübeleri yaşamaları gerekiyor. şu an eli mahkum oğuz savaş'ı oynatmak zorunda orhun ene. kalıbının getirdiği avantajları kullanamadığı gibi getirdiği dezavantajları da rakip çatır çatır kullanıyor. bu sebeple ömer aşık ve kerem gönlüm'ü çok arayacağız.

    takım için inşallah hayırlısı olur diyorum, ancak şu görüntüyle düştüğümüz ölüm grubunu göz önünde bulundurursak, gruplardan çıksak bile ikinci turdan öteye gidemeyiz.
  • 6
    uzun süreden beri ilk defa bir tarafı bile düzgün çalışmayan milli takım izlediğimiz maç olmuştur. sakatlıklar kalıcı olsa ve bu kadroyla şampiyonaya katılmak zorunda olsak, dünya 2.liğinden sonra feci hayalkırıklığı yaratacak bir görüntü çizdik.

    enes'in çok çok fazla maç eksikliği var. sahada çok fazla şaşkın şaşkın dolaşıyor. bunun zannedersem en büyük sebebi de 2. defa milli takım forması giymesinden çok, 2 seneden beri ilk defa bir organizasyonda maç oynamasından kaynaklanıyor. uzun bir adaptasyon dönemi geçireceği kesin. tabii ki potansiyeli oldukça fazla. müthiş bir ribaund gücü var. yeni transferimiz furkan'ın da şutunu geliştirmesi gerekiyor.

    bugün sahadaki 3. uzunumuz oğuz savaş için hiçbir şey diyemiyorum. bazı maçlarda vasatın biraz üstüne geçse de çoğu zaman çok güzel sıçızlıyor ki bugün feci bir performans izletti bize. ermal dururken kendisinin çağrılmasına halen aklım hayalim almıyor. uzun rotasyonu için ömer'i ve semih'i beklemek zorundayız. umarım onlar formda dönerler.

    orlando'dan ayrıldıktan sonra gerçek performansını sadece tekrar orlando'ya döndüğündeki 2 hafta içinde gösteren hidayet yine kötü oynadı. kendine gelmesini dilemek istiyorum, ama bir inat kötü oynamaya devam ediyor. benzer şeyler de ersan için geçerli. sahada bugün adeta hayalet görevini üstlendi.

    takımın tek ayakta kalan ismi yıllandıkça daha iyi oynayan ömer onan oldu. ama onun yanına da acilen sinan ve kerem tunçeri'nin gelmesi gerekiyor. doğuş balbay'ın da milli takıma ısınması olduça uzun sürecek gibi görünüyor.

    kısacası bugün yeni bir milli takım vardı sahada. fakat net bir şekilde deneyim ve takım oyunu eksikliği vardı. eskiler yenilere, yeniler eskilere hiç alışamamış göründü. takımın gerçek rotasyonundaki 4 isim döndüğünde işler ne kadar değişir? gençler milli takımımızın klasikleşen mücadeleci takım oyununun bir parça olabilir mi? bunları bir dahaki turnuvalarda ve şampiyonada göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın