• 1
    1996 paris f4 maçı. bozidar maljkovic'in koçluğunu yaptığı pao, barcelona'yı 67-66 yenerek şampiyon olmuş ve yunan basketbolunda avrupa'dan kupa getiren ilk takım olmuştur. dominique wilkins de final four'un mvp'si olmuştur.

    maçın tamamını part part izlemek isteyenler için şöyle bir şey var: http://www.youtube.com/watch?v=9TVPZbrjuw4

    ukdeyi casus kişisi 23 şubat 2012 saat 00:30 sularında vermiş.

    edit kaptanbulent'ten uyarı geldi, gelmez olaydı. adam şak diye bilgiyi saydı (helal olsun); saporta kupasında 1968'de aek, 1991'de paok, 1993'te aris (finalde efes'i yenmişler hatta), koraç kupasında da 1994'de paok şampiyon olmuş. bu maç ilk kez bir yunan takımının euroleague şampiyonu olmasıymış

    beni ikilemde bırakan da şu oldu:
    http://www.euroleague.net/news/i/9069/180/item

    --- alıntı ---
    but only in 1996 could greek basketball finally claim its first continental title at a club level
    ilk kez 1996'da yunan basketbolu kulüpler seviyesinde nihayet ilk kıtasal şampiyonluğunu elde etti gibi bir şey

    --- alıntı ---

    valla bir yanda euroleague'nin resmi sitesi var, bir yanda da adam (kaptanbulent) tereddütsüz ve çelişkisiz ifadelerle yukarıdaki bilgileri verdi. hangisinin doğru olduğuna siz karar verin artık.

    edit2: bir daha casus ukdesi dolduranı... pazar pazar erken kalkmam gerekirken ben nelerle uğraşıyorum allasen.

    kaptanbulent son noktayı koydu olaya; ondan edindiğim bilgileri size sunuyorum: "2000'de kıta basketbolundaki organizasyon bölünmesiyle ilgili olabilir bu durum. 2000/01 sezonunda suproleague ve euroleague diye ikiye ayrılmıştı 1 numaralı kupa. fiba suproleague'i, uleb ise euroleague'i düzenlemişti. çok takip edemedim ama sonrasında sanki fiba organizasyonu olarak bizim de şu an oynadığımız euroleague kalırken diğer kupa olan eurocup ise uleb organizasyonu olarak kaldı. aslında eurocup da saporta ve koraç kupalarının devamı gibi denilebilir. dolayısıyla sadece varsayım ama euroleague'in sitesi o yüzden yunanların ilk kupası demiş olabilir.

    hala editlemeye açık bir entry, ama gözünüzü seveyim sabah gelin bana. haydi bana eyvallah.
  • 3
    bu maçı 2-3 sene önce tam hatırlayamadım şimdi trt3 vermişti sanırım ne küfür etmiştim o son turnikeyi kaçıran adama şimdi geldi de aklıma maçın başlığını görünce şampiyonluk turnikesini atamadı adam lan bomboş topu abovvvvvv hayal ettim de gordon;panathinaikos ile final maçında şunu kaçırsa salonun çıkışında biletini keserim zincirlikuyu'ya yeminle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın