• 3
    fatih terim'in yine tribünde olacağı ve taylan antalyalı ile emre kılınç'ın da büyük olasılıkla covid-19 nedeniyle(veya antreman eksikliği nedeniyle) evinde olacağı maçtır. kerem de iyileşmezse olmaz bu maçta.

    zemin ne alemde kimbilir.

    3 nisan 2021 hatayspor galatasaray maçı'nda stopersiziz diye stoper'e ozornwafor'u koyup geri kalan takımı bilindik şekilde oynatmak yerine gol yememek için takımın her şeyini değiştiren fatih hoca bakalım bu maçta stoper ikilimiz varken nasıl maceralara girecek.

    stoper ikilimiz christian luyindama-teixeira marcao ikilisi ise milli ara ve cezalı duruma düşmelerinden önce çok hata yapıyorlardı. bu uzun ara kendilerine yaramıştır umarım. kafa ve fizik olarak kendilerini toparlamışlarsa en azından ligi 2. bitirmek için şansımız olur.

    fatih hoca hatayspor'a karşı oynatmadığı ozornwafor'u bu maçta oynatırsa da asla şaşırmam. mostafa muhammed'i de kaleye koyabilir. bekliyorum her şeyi artık. gedson top toplayıcı olarak kenarda durur belki.

    hatayspor maçı sinirlerimi çok bozdu. yenilmemiz sürpriz olmazdı ve derdik ki stoperler yoktu. ama böyle olmadı yenilme nedenimiz stopersizlik değildi sadece. stopersizliğin yanında bir oyunsuzluk, plansızlık da vardı sahada.
  • 4
    şu maçta da puan kaybedersek takımı florya'ya sokmamak lazım. beşiktaş bizim bay geçtiğimiz hafta ligin flaş takımlarından alanyaspor ile oynuyor. bu maçı oynayacağımız hafta ise aynı kasımpaşa gibi düşme hattında kritik bir maça çıkacak olan erzurumsporla. iki maçtan 6 puan çıkarmaları oldukça zor olur. ha biz de sonra gidip trabzonspor'a yahut antalya'ya takılabiliriz ancak bu maçın izahı olamaz.
  • 7
    defalarca kez söyledim tekrar söylüyorum. beşiktaş, fenerbahçe illa ki puan kaybedecek, bu süreçte biz ne kadar isteyeceğiz şampiyonluğu, sahada ne kadar iyi olacağız?

    bu sezon dördüncü veya beşinci kez galatasaray taraftarı için tekrar umutlanma maçı. öncekiler gibi yine bizim için bir kıvılcım yetecek ama futbolcular isteyecek mi, teknik ekip isteyecek mi?
  • 8
    2020-21 sezonunun bizim adımıza karar verici maçı.

    1- takım maçı alır, silkinir, son ana kadar yarışta oluruz, bana göre de lig sonunda ilk 2 sıra kesin olur.
    2-yenemeyiz, iyice salarız, fb-bjk baş başa kalır, ilerleyen haftalarda herkese yeniliriz, trabzon'a da geçiliriz, hatay alanya falan da gelir 5. 6. bititiriz, bjk maçında da şampiyonun kim olacağına karar veririz.
  • 10
    sahaya etobo, gedson, şener hatta sarrachi ve feghouli gibi geleceğini galatasaray'da görmeyen uyduruk isimlerle çıkarsak hepimize şimdiden geçmiş olsun.

    içinde şampiyonluk umudu kalmış, 1 dk bile konsantrasyon eksikliği yaşamayacak yerli yabancı fark etmeksizin aidiyet hisseden ve yürekten mücadele edecek bir 11 istiyorum. gerekirse sol bekte ömer bayram oynasın. orta sahada donk, taylan, emre akbaba, emre kılınç, arda, kerem gibiler oynasın.

    kaybedeceksek de mücadele ederek kaybedelim. zaten şampiyon hadi en kötü 2. olamaz isek alayını postalayın.
  • 11
    puan kaybi halinde terim istifa korosuna benim de katilacagim mac.

    gedson 11de oynarsa bu soylemi dillendirmek icin macin bitmesini beklemeye de gerek yok.

    edit: gedson macin en iyisiydi, yavastan isinmaya basliyor. alt liglerden pilot takim olarak efendilerimize oyuncu yetistirme isini basardik, aferin bize.

    fatih hocam, gecmis guzel gunlerin hatrina, bu sezon artik birakin ki daha kotu gunler yasamayalim. yoksa tatsiz son sezonlarinizla hatirlanma ihtimaliniz artacak.

    ve sn ali palabiyik, nihat ozdemir federasyonun sporda adalet ve ahlak ilkeleri sizde vucuda gelmis adeta, gozlerinizden servet yardimci’nin fair play’i, dudugunuzden nihat ozdemir’in adil idaresi yayiliyor. aynen boyle devam!
  • 14
    bir yerden başlamamız gereken maçtır.

    normalde 3'lü savunmaları hiç sevmeyen, asla da görmek istemeyen biri olarak bu maçtan itibaren; sezonun geri kalanında kazanmamız gereken bazı maçlarda 3'lü savunmaya dönmemiz gerekiyor.

    topu topu 3 stoperimiz olmasına rağmen en azından taylan ve emre kılınç dönene kadar buna mecburuz bence.

    çünkü gedson ve etebo başta olmak üzere orta saha oyuncularının pozisyon alma yetersizlikleri nedeniyle takım savunmasında ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz.
    buna kanat beklerinin de defansif anlamda facia olmaları da eklenince durum daha da faciaya dönüyor.
    bu nedenle geriden donk'un kuracağı bir oyun bize daha faydalı olur.
  • 15
    önceki maçlardan akıllanmamışsak bir şeyin fark etmeyeceği maçtır.

    şahsen benim umudum kalmadı. 'karamsarsın' diyebilirsiniz de bu kaçıncı, 'bu maçta çıkış yapmamız lazım artık' maçı. olmuyor işte, kabul edelim. o sene bu sene değil. ligin son düzlüğündeyiz, bizim ideal 11'imizi sayabilen var mı? olamaz, çünkü yok öyle bir ideal 11. sonraki maç hangi kadro sahada olacak bilmiyoruz. işin kötü yanı, kötü bir kadro ile çıkıp hasbelkader kazanırsak kazanan kadro bozulmaz şiarıyla sonraki maç puan kaybetmemiz garanti gibi bir şey. öncelikli olarak futbol bir takım oyunu ve takım oyunu olması hasebiyle bu adamlar birlikte oynayıp birbirlerine alışmalı. daha ilk 11'imiz belli değilken de bu iş yaş. ne desek beyhude.

    inşallah artık gerçekten çıkış maçımız olur. şampiyonlukta falan değilim; oluruz, olmayız problem değil orası. ama adam gibi mücadele edelim, ben oradayım.
  • 16
    ters maç hem de çok ters.. gerek bizim son zamanlardaki mevcut durumumuz gerekse rakibin çok iyi olmasa da belli bir kaliteye sahip olması ile pek ışık vermeyen maç olacak. beşiktaş, 4 nisan 2021 kasımpaşa beşiktaş maçı'nı kazansaydı banko en az 3 gol yer yeniliriz derdim ancak o maç işleri taraftar açısından değişirdi. aslında illa ki takım açısından da değiştirmiştir, değiştirmek zorunda.. ne olduğunu maçın ilk 10 dakikasında anlarız zaten.

    olumlu bir hava varsa gücümüz yeter mi ona bakacağız. hiç olmazsa mücadele görelim, kolay kolay bırakmayalım ve stresi yönetelim. öyle ahım şahım oynayacağımızı hiç sanmıyorum. nedeni basit: belli bir planımız yok maalesef. 2 günde de bir şey değişmeyeceğine göre şansa çok ihtiyacımız olacak. işin kötü tarafı bu maçın artık ciddi manada son kurşunumuz olması. şakası yok artık; rize ve hatay mağlubiyetlerine benzemez artık bu saatten sonra. isterse beşiktaş ve fenerbahçe haftasonu kazanamasın hiç önemi yok. bu defa bir şans daha verseler de iş işten geçmiş olacak. böyle bir vaziyette stresi kaldırabilecek miyiz? rakibin her atağında sahadakilerin elleri ayakları birbirine dolaşır mı? ne kadar oyunda kalacağız? bunlar hep soru işareti..

    eee... ne diyelim kendi düşen ağlamaz.. bu maça 6- 7 puan beşiktaş'a, 9- 10 puan da fenerbahçe'ye fark atmış, elimiz belimizde rahat rahat çıkmak vardı. düştüğümüz durumdan kim sorumluysa çıkarsın bizi hadi bakalım..
  • 17
    karagümrük teknik direktörü francesco farioli'nin teknik direktörlük kariyerindeki 3.maçı olacaktır. ayrıca genç teknik adam maç günü 32.yaş gününü kutlayacak. karagümrük ile çıktığı 2 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik aldı ve takımı henüz gol yemedi. bize karşı ilk büyük maçına çıkacak diyebiliriz.

    karagümrük'e geçtiğinden bu yana geriden (kaleciden itibaren) oyun kurma ve alan parselleme üzerine çalıştığını gözlemlemek zor değil. özellikle bekleri kullanarak topu geri kazanma ve atak devamlılığı sağlama konusunda iyi iş çıkarmışa benziyor. takımda aynı dili konuştuğu oyuncu sayısının fazla olması da şimdilik bir avantaj gibi. kazanıp ivmelenmek ve adından söz ettirmek isteyecektir.
  • 19
    kazanmak zorunda olduğumuz için "muhtemelen" altı teknik anlamda boş, müthiş bir gazla çıkarız. 6 nisan 2021 fatih karagümrük hatayspor maçını teknik ekipten kimse izlememiştir. izlese de bu maç dahilinde bir strateji, bir hazırlık yapılmamıştır "muhtemelen". sonuçta biz önlem almayıp, aldıran takımız. o yüzden : "galatasaray şöyledir, böyledir, saldırın, bu maçı kazanın vs." mottolarının oyunculara etkisi "muhtemelen" maçın sonucu belirler.

    teknik anlamda altı boş dediysek, o kadar da değil. "muhtemelen", kazanmak zorunda olduğumuz için asgari 4 forvetle çıkarız bu maça: falcao, mostafa, henry, halil hatta gedson'u forvette görebiliriz. sonuçta illaki hocanın sihirli bir dokunuşu, bakın ben yaptım denemesi olur bu maçta da. artık sonrası kader, kısmet, kaç atarız-kaç yeriz o bölümler allah'a emanet.

    hafif kinayeli bu entry'de çok fazla "muhtelemen" kullanılmasının nedeni de şu: çünkü biz muhtemellere kalmışız artık. bu arada tdk tanımı umulur, beklenir anlamları taşır. işte biz de tam böyle umut edip, bekliyoruz, bir şekilde kazanalım diye.

    (bkz: vur kır parçala, bu maçı kazan)
  • 20
    hoca iki gündür antremanları yardımcılarına bırakmak ve sadece fotoğraf çektirmek için sahaya inmek yerine takıma adam akıllı sert idman yaptırdığı için cumartesi kazanacağımızı olurda kazanamazsak bile ciddi ve savaşan bir futbol oynayacağımızı düşünüyorum.

    umarım galibiyet sonrası sezon bitene kadar bütün antremanlarda eskisi gibi tribünde oturmak yerine ciddiyeti bırakmadan antreman sahasında takımı çalıştırır. geriye kalan maçlarda bize yine "laubalisaray" izletmek zorunda kalmaz.
  • 21
    ıleri derecede geçen yıla benzemeye başlayan sezonun bir diger maçı. ılginçtir ki geçen sezonun da ikinci yarısına fırtına gibi başlayıp, pandemi öncesi iyi oyun oynasak da iki maçta puan kaybetmiş ve pandemi arasına çıkmıştık. dönüşte her hafta acaba bu hafta mi diye diye galibiyet yüzü görmeden, hatta sahada en ufak bir mücadele bile görmeden sezonu bitirmiştik. şu an yine o hisse doğru gidiyoruz sanki. kotu oyun, kötü mücadele eden resmen canı çekilmiş bir takım sahada. ınşallah kazanırız, başka bir şey dilemiyorum. yıllardır doğru düzgün yapamadığımız işleri bir maçta yapmayı beklemiyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın