• 1
    normal süresi 1-1 biten, uzatmalarda tim cahill'in attığı golle 2-1'lik skorla avustralya'yı 2018 dünya kupası'na götüren maç. suriye'deki ilk maç 1-1 bitmişti.

    değinmek istediğim nokta şu: asya ülkelerine dünya kupası'na gitme yolu daha basit yoldan çizilmiş. avrupa gruplarında, grubunu 2. bitiren takım, play-off oynayarak gitme şansı yakalarken, a ve b grubu olmak üzere iki gruba ayrılan asya takımlarında gurubunu ilk 2 sırada bitiren takımlar doğrudan, 3. sırada bitiren takımlar da * play-off oynayarak dünya kupası'na katılma hakkı elde ediyor.

    iran, güney kore, japonya, suudi arabistan dünya kupası'na direk giden takımlar. son olarak da avustralya, suriye'yi eleyerek gitti.

    hırvatistan, hollanda, türkiye, danimarka, isveç gibi takımlar dünya kupası'na gidemezken, birkaçı play-off sayesinde gidebilecekken iran'ın, suudi arabistan'ın turnuvaya direk gitmesi, suriye'nin play-off oynama şansı elde etmesi bana göre tam bir skandaldır. sistemin acilen düzeltilmesi gerekmektedir.

    şunu da belirteyim; türkiye'nin bir tarafı asya'da, gerekli müracaatı yapıp asya gruplarında oynayalım eleme maçlarını, hem sürekli dünya kupası'na katılırız, hem de sürekli asya şampiyonu oluruz.

    edit: güvenlik sebebiyle bir süredir suriye'de maç oynanmıyormuş, maç malezya'da oynanmış. harry kewell the wizard of oz uyardı.

    edit 2: avustralya, kuzey amerika 4.'sü ile bir play-off maçı daha yapacakmış. ardından kazanan dünya kupası'na gidecekmiş. yine de bu durum sistemin onlar için ne kadar kolay olduğunu değiştirmiyor.
  • 2
    bir mucizenin gerçekleşmediği maçtır. suriye'nin dünya kupasında olması çok değişik bir durum olabilirdi.

    ayrıca koskoca asya'dan topu topu 4 takım direk dünya kupasına gidiyor. toplamda asya'da 47 ülke federasyonu var. bence bunda garip bir durum yok. bu kadarını da fazla görmeyin. asıl haksızlık kuzey amerika elemelerinde. bence oraya 3+1 yerine 2+1 kontenjan yeterli.

    dünyada asıl tartışılan ise avrupa'nın 16 takımla teslim edilmesi. yani turnuvadaki takımların yarısı avrupa'dan. bu turnuvanın kalitesini nihayetinde arttırıyorken adaletsiz bir durum oluşturduğu da aşikar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın