• 101
    "seneye açıkladığımız kuralda değişiklik yok. 12+2 yabancıydı, 10+4 yabancı olacak. onu geçen seneden ilan etmiştik. o doğrultuda devam ediyoruz."

    bu söylemden sonra artık dönüş olacağını beklememek lazım ama konuşan tff başkanı olunca ne olacağı belli olmuyor.

    26/27 sezonunda +4 u23 çok önemli olacak. bence olması gereken 1 stoper, 1 renato, 1 kanat, 1 santrafor.
  • 102
    ne olacağı belli değil. biz 12+2’ye göre kadro kursak tff sadece biz zor durumda kalalım diye 10+4’e dönüştürür. 10+4 kursak fener’e avantaj sağlamak için 12+2’den devam ederler.

    en doğru strateji bana göre kural tam olarak ilan edilene kadar 10+2 olarak kurmak. kurala göre kalan iki yabancı transferi yapılır.

    dolayısıyla fiziksel olarak düşen lemina ve icardi’ye ek kiralıklar lang, asprilla ve boey ile devam etmemek ve son olarak kiradan dönecek nelsson, cuesta, frankowski, zaniolo ile ayrılmak zorundayız.

    davinson, sallai, jelert, singo, jakobs, torreira, sara, nhaga, sane, osimhen

    şu hali ile 8+2 durumundayız. yani başka kimseyi satmasak bile bir ön libero ve on numaraya kontenjanımız var.

    sağ bek için zeki çelik’i kesinlikle almalıyız. üçüncü forvet olarak bertuğ yıldırım yada deniz gül’den birini kesin almalıyız. hatta yerli transferlerini dünya kupasından önce bitirmeliyiz.

    son +2 için transfer döneminin sonu beklenmelidir. eksik kalan bölgeler ise forvet ve stoper. yani yedek forvet ve stoper transferi için eylül ayı beklenebilir.
  • 103
    icardi'nin sözleşme yenilemesinde doğrudan etkisi olacak kural, şahsi kanaatim bir değişiklik olacaksa da bu icardi'nin kaderine göre yapılacak.

    icardi'nin kalacağı belli olursa zor durumda kalalım diye değiştirmezler, 10+4 planlanan şekilde ilerler.
    icardi ayrılırsa ayrıldığı gün 12+2'ye geçelim kulüpler takım kurmakta zorlanıyor falan derler, bizi icardiyle vedalaştırmış olurlar.
  • 104
    bu kural zaten fenerbahçe için oluşturuldu. fener tam takır durumda şu an ve yabancı genişliği galatasarayın ufkunu çok açacaktı. fenerbahçe bu kurala itiraz etmeyecektir. bir yandan ise bu kural bizm için de iyi. sürekli sükseli transfer arayışı takımın içini açıkçası biraz boşalttı. 2026 yaz transfer döneminin sloganları “kaliteli türk oyuncular” ve “başarıya aç genç yabancı potansiyeller” olacaktır.
  • 106
    kuralın yaramadığı tek takım fenerbahçe.

    galatasaray 4 senedir üstüste şampiyon olup her yıl ağır düşüşe geçmiş çeşitli veteranlara akla hayale sığmayacak paralar teklif edip, bunlardan da hiçbir katkı alamadığı için makası açamıyor ve osimhen'i makas gibi kullanmaya çalışıyordu. dolayısıyla hiçbir satış da yapamadan, hazıra dağ dayandıramayarak batağa doğru emin adımlarla ilerliyorduk ki serbest düşüşe geçmiş yıldız eskileri yerine wonderkid'lere yönelme mecburiyetinde bırakıldık.

    gerçekten çiçek gibi oldu ya, hala inanamıyorum türk futbolunu şu ordu zihniyetinden kurtaracak kararı almayı nası becerdiler. yaz boyu yine hangi içi geçmiş veterana 10 milyon euro maaş bayılacağız diye gerilmekten transfer dönemi keyfi yaşayamıyorduk.
  • 109
    dandik bir kural. +4'e uyuyor diye aldığın futbolcu(lar), belki bir sene sonra +4 dışı kalacak. takımlar napacak? her yıl buna uydurmak için yabancı gönderip yerine yenilerini mi alacak? kadro istikrarı nasıl sağlanacak peki? sürdürülebilir bir model olduğunu düşünmüyorum.

    kuralın arkasında türkiye'yi emekli yabancı cennetine dönüştürmeme düşüncesi yatıyor olabilir. ama buna federasyon müdahil olmamalı. bu kulüplerin derdi. kafası çalışmayan batmak isteyen kulüp batar, yerine yenisi gelir. akıllı kulüpler ise göztepe gibi bir model çizer ve devam eder. benim için en geçerli model, hala premier lig modelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın