resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1801
    bal yapmayan ari sozundeki ari bile degildir su oyunuyla. adami asist yapsin, gol ve goller atsin, attirsin diye aldik ama kendisini defansa yardim ettigi icin ovuyoruz. realist olmak gerekirse kendisi su aralar cok kotu bir performans sergiliyor. duzelmesi icin bir an once birseyler yapilmali. yoksa bu haliyle bize arzuladigimiz on numara performansi izlettirmesi hayalden oteye gecemez. umarim ligin ikinci yarisinda daha efektif oynamay, agirligini koymaya baslar. yoksa bu kabiz futbolunu bir sene daha izlemek istemeyecekitr bu taraftar.
  • 1803
    (bkz: 2 aralık 2017 beşiktaş galatasaray maçı)'nda yedek kalması gereken ama tabi ki de igor bey tarafından yedek bırakılamayacak oyuncu. kendisinin yerinde feghouli, sağ kanatta garry solda da yasinle çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. 2 orjin kanatla maça çıkmamız hem takımı rahatlatıyor hem de mariano'dan daha verimli faydalanmamızı sağlar diye düşünüyorum. belhanda'ya gelecek olursak tam anlamıyla hayal kırıklığı. geride kalan 13 maç bunu net olarak gösterdi. sebeplerine gelecek olursak; birincisi fiziken güçlü bir oyuncu değil, ikili mücadelelerde kendini çok çabuk yere bırakıyor. ikincisi belirtildiği gibi hiçbir maçta şut tehdidi oluşturduğunu daha göremedik. üçüncüsü ve benim en çok sinir olduğum tarafı ise istisnasız her maç kendi kalemize gollük geri paslar atmaya başladı. cidden bu çok sinir bozucu bir durum. dikkat ettiyseniz ofansif katkı kısmından hiç bahsetmedim. çünkü oraya gelene kadar öncelikle bu 3 sorunu çözmesi gerektiğini düşünüyorum. umarım en geç sezon sonunda elimizden çıkarabiliriz.
  • 1804
    uzun süredir kötü maçlar çıkaran futbolcu. akılda kalan tek iyi maçı gençlerbirliği !!!, her maç her maç, kendi kalemize doğru verdiği garip geri paslarla neyi amaçladığını çözemiyorum. özellikle bu hareketinin acilen uyarılması gerekiyor. ayrıca bütün maçlarda kart yemek için yapılcak ne kadar gereksiz hareket varsa, hepsini yapıyor. topu yere vurma, rakibe-hakeme küfür, gereksiz agresiflik, kendini yere atma gibi... gol pozisyonlarına girecekken de ısrarla topu ya rakibe takıyor, ya ,gol pozisyonlarında !!! şut atmıyor, ya da kendini yere bırakıyor. kısacası takım adına safi zarar bir görüntü içerisinde kendisi.

    mücadele edip, koşması top kaybedince geri almaya çalışması olumlu yönleri, ama bunlar yalandanmış gibi geliyor bana. takım lider olabilir, ama böyle bir performans, bize ilerleyen maçlarda büyük zarar verir beyler.
  • 1805
    sanırım yakında bir selçuk inan ya da sabri sarıoğlu sendromuna sokacak taraftarı. bunu hangi anlamda kullandım? istatistik, karakter vs değil.

    uzun süre boyunca hiç bir şey yapmayıp taraftarı buna alıştıracak, sonra maçın birisinde 1 asist yaptığında ooo helal iyi güzel elimizdekilerin en iyisi, savunmaya yardım, koşan adam vs vs denilecek ardından.
  • 1806
    verdiği her pasin kaleminde tehlike yarattığı oyuncu. her maç en az 1 tane geriye saçma pas veriyor. ierde inanılmaz top eziyor. düşündüğü ile attığı paraların alakası yok belki en kotu pas isabeti ile oynuyor olabilir. kısaca çok rezil transfer. kariyerinde bile istatistik olarak üst düzeye gelememiş adamı 10 numara diye aldik. kendisinin ceza alanına yakın oynama gibi bir ideali yok bu yüzden gomis hep yalnız kalıyor.

    koşuyor, çabalıyor vs diye ovemrm ben adamı. 3mtre öne pas atamayan , ciddiyetsiz oynayan bir adamı takımda görmek istemiyorum.
  • 1808
    futbol aklı ne yazık ki yerlerde olan futbolcu. öyle pas hataları öyle top kayıpları yapıyor ki bu adam nasıl futbolcu olmuş diyor insan. şut çekilmeyecek yerde çekiyor çekilecek yerde çekmiyor. en ufak müdahalede yere düşüyor. güçsüz bir profil çiziyor. kritik yerde topu kontrol edemiyor. etse ya gol atacak ya da attıracak. dileğim toparlaması.

    toparlamazsa:
    tolga, fernando
    gary - ndiaye - soso
    gomis
    ileri hattını denemiş oluruz. asimetrik çıkmamış oluruz sahaya.

    edit: hep gömmüşüm beğendiğim yanlarını yazmamışım. topla ilerleyebiliyor, ince pas yapabiliyor ve en önemlisi adam geçiyor. ama işte yukarıdakileri yaparken diğerlerini yapamıyor.
  • 1809
    sözlük yazarları tarafından juan sebastian veron olması beklenen futbolcu. hayır zaten belli başlı şeyleri yapıp ve belli başlı şeyleri yapamadığı için galatasaray'da oynuyor. oynadığı en büyük kulüp galatasaray olan futbolcudur.

    not: bu kötü bir şey değildir. yaptığı şeyler teknik direktörün sistemine uyduğu için alınmıştır. fiziki yeterlilik, topun arkasına geçme, mücadele etme, pas oyununa katılma, topla ilerleyebilme v.b
  • 1812
    sneijder ilk geldiğinde (7 maç 1 gol 0 asistle oynadığı dönemde yani) hagi ile kıyaslanıyordu. savunulma şekli de 'ya kardeşim sneijder ile hagi farklı özellikte 10 numaralar' idi. gelgelelim belhanda'yı da sneijder üzerinden vuruyorlar, sanki aynı tipte oyuncularmış gibi.

    hadi hagi ile sneijder'i en azından kariyer olarak kıyaslarsın da belhanda ile sneijder'in forma numaraları dışında benzerlikleri hiç yok. sneijder bir dünya yıldızıydı, geldi, alkışlandı ve gitti.
  • 1813
    istatistiklerle savunulmaya çalışan top tepici. sneijder giderken ki istatistiklerine bakın bi derim.
    sneijderle karşılaştırılmasının temel sebebi bazen tek başına maç alması takımı yönlendirmesidir.
    ben kendi adıma sneijder gibi uzaktan kaleyi zımbalasın, takımı için hakemle ya da rakip futbolcularla kavga etsin istemiyorum.
    ama bişeyler yapsın. hiç bişey yapmıyo lan pozisyonuna göre.
    en çok adam geçmiş, en çok top kapmış,çok fazla koşmuş bunlar hiç önemli veriler değil bal yapamadıktan sonra.
  • 1815
    beğenmeyenler kendisinden bir zidane ne bileyim isco falan performansı bekliyor zannediyorum. gayet oyun aklı var. benim gördüğüm tek falsosu da duygusallığı. bunu da memleketinin standartlarına veriyorum. oyun içinde olmadığı zaman saman gibi bir takımız, takımın en birleştirici parçası bence kendisi.
    bu sezon tüm maçları tv den seyrettim. sahadan seyretme şansım olmuyor. referans olarak tv yi verebiliyorum. belki staddan izleyip yazanlar farklı görüyordur, onlara hak veririm.
  • 1816
    hakkında yapılan yorumlarla şahsımı hayretler içerisinde bırakan futbolcudur. kendisinin olmadığı maçlarda hücum organizasyonu olarak %30 düşüyoruz. bu adam pozisyonu itibari ile daha fazla riskli pas vermek zorunda bu da malesef bazen basit pas hatası yapmasına sebep oluyor. iş hayatında bir kural vardır, çok çalışan daha çok hata yapar diye, belhanda'da öyle her topta sorumluluk alıp boşa çıkıp saklambaç oynamadığı için daha çok hata yapıyor görünüyor.
  • 1817
    yeni zidanelar, yeni piresler, bugünün de bruyneleri takımımızda yedek beklerken, kendisi her maça ilk 11 başlayan orta saha oyuncusu. 'oynuyor da yedeği kim ki?' ironisini yapmak istemiyorum aslında sadece. bulunduğu mevkide takımın zaten en iyi oyuncusu olması bir yana, kötü de oynamıyor, sahanın hem sağ hem sol hafında sorumluluk alıyor, top kaybedildiğinde hızlıca baskı oyununa geçişimizde kilit rolde bulunuyor.
  • 1818
    şu anda içinde bulunulan galatasaray kadrosunda orta sahasının önünde topla buluşan ve takımın ileri çıkmasını sağlayan tek adam. iyidir kötüdür. yeterlidir yetersizdir. bu başka bir tartışma konusu ancak bu takımda olması elzemdir ve kaçınılmazdır.

    onun olmadığı 2 maçta da takım öne dahi çıkamadı. topu orta sahanın ön tarafıyla rakip ceza sahasının arasında ayağına bekleyen başka oyuncumuz yok mevcut kadroda. n diaye selçuk fernando daha geride top alıyorlar. bu şekilde takımda arkaya yaslanıyor. öne çıkamıyor. yerine daha iyisi gelmedikçe bu adam iyi olsun kötü olsun net 11 topçusudur. alternatifi yoktur.
  • 1819
    piresler , zidanelar uzerinden ilk 11'de oynamasi normal oldugu iddaa edilen oyuncu. bulundugu mevkide en iyi oyuncu eger bu belhanda ise bu takimin 29 puanla lider olmasi hakikaten buyuk bir basari. 30 senedir futbol izlerim, futbol cahilimiyim bilmem ama gozlerim allaha sukur goruyor az cok. adamin yaptigi pas hatalarinin hem de ustuste haddi hesabi yok. teknigi iyi ama fiziksel olarak yerlerde ve sene basindan beri gram gelisme yok. boyle sacma pas hatalarindan gol de yedirdigi olmustu karabukspor macinda. belki kucuk takimlara karsi bunlar tolere edilebiliyor ama buyuk maclarda goruyoruz. elinizi vicdaniniza koyun.. latovlevici denilen arkadas topu ayagina her aldiginda yuhlaniyor ama ondan daha kotu vaziyette olan hatta sene basindan beri ayakta duramayan belhanda'ya ses yok. belkide latovlevici kel oldugu icindir yada karabukten geldigi icin.

    uzun lafin kisasi : bu adama 8 milyon euro verip ukrayna liginden transfer etmek buyuk skandaldir hakikaten. kendisinden hic bir beklentim yoktur. insallah bi iki tane kornerden asist yaparda faydasi dokunur.
  • 1821
    hiçbir şekilde yıldız futbolcu değildir, ederi 8 milyon euro da değildir, istikrarlı da değildir ama bunlar kadromuzdaki en iyi oyunculardan biri olduğu gerçeğini değiştirmez. her maç en az iki pozisyon hazırlıyor. sene sonuna kadar idare etmemiz gereken bir oyuncu sonra en az zararla satılması gerekiyor. psikolojik olarak güçlü bir tip değil bu nedenle kesinlikle hata yaptığında ha-hu sesleri çıkarılmamalı ve asla ıslıklanmamalı. bu sene çok ihtiyacımız var kendisine.
  • 1822
    ne abartıldığı kadar fazla katkı veriyor ne de itin gözüne sokulmayı hakediyor. kendisinin iki talihsizliği var. biri ondan önceki 10 numaramızın sezonu 5 gol 17 asistle tamamlaması, ikincisi çok yüksek bir maliyetle takıma katılması. bu iki durumu ve forma numarasını görmezden gelebilirseniz kendisinin performansı çok göze batmayacaktır.

    not: ben görmezden gelemiyorum. o yüzden her basit hatasında veya oyun zekasının düşük olduğunu gözümüze her sokuşunda kulaklarını çınlatıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın