*

resim
Uğurcan Çakır
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:29
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 2626
    kendisine verilen bonservis bedeli bir tık fazla olabilir ancak kesinlikle ihtiyacımız olan bir isimdi ve transferi kesinlikle doğru transferdir. ederson’dan daha iyi olduğunu düşünüyorum ve maliyeti ederson’dan uygun ayrıca yerli. seneye yerli kuralı 10+4 olacak hatırlatırım. bugün * de sahada olmalıydı. sürekli bonservis bedelini konuşmak da absürt fenerbahçe ve beşiktaş’ın yüksek bonservis verdiği topçulara bakınca uğurcan gözümde değil 30 50’yi hak ediyor.
  • 2629
    trabzonspor'un 38 yıl sonra şampiyon olmasında bürokrasiden sonraki en önemli ikinci faktörüdür.

    kurtarışlarıyla, mücadelesiyle ve hakkını verdiği kaptanlığıyla söktü aldı o kupayı. o sezondan sonra da istikrarlı bir şekilde kurtarmaya devam etti. takım kötüyken bile ayakta kalan nadir oyunculardan biriydi.

    şimdi biz bu adamı 27 milyon euro'ya alıyoruz ve final maçında* oynatmıyoruz!
    yahu herif zaten final maçlarını iyi oynayan biri, en azından o mentaliteyi gösteriyor ama okan hocanın onu yedek bırakması ciddi anlamda sorgulanması gereken bir durum.
    kendisine verilen bonservis bedelini bende fazla buluyorum ama öyle veya böyle, bu adam türkiye'nin en iyi kalecisi. formda hali şampiyonluk getiren cinsten.
    hangi akla hizmet oynatmıyoruz? tonla para verilmişken ne cüretle yedek bırakılıyor?

    günay iyidir hoştur ama anadolu takımlarından öteye gidememiş biri.
    sen kalkıp günayla uğurcan'ı bir tutamazsın. hal böyleyken uğurcan'ın moralinin bozulması çok doğal. adama zaten milli takımda mobbing uygulanıyor, üstüne bir de bu tür saçma sapan tercihlerle moralinin içine etmeyelim!
  • 2630
    10 ocak 2026 galatasaray fenerbahçe maçı sonrası okan buruk diyor ki "birinde birinii diğerinde diğerini oynatmayı planladık"

    kimse de demiyor ki "sebep?" yav böyle akıl sınırlarını zorlayan açıklama olabilir mi? bak trabzon maçında da günay'ı oynatırsın, dersin ki ben kupa maçlarında yedek kalecimle oynayacağım, yanlış deriz ama anlarız. yahu birinde biri diğerinde diğeri ne demek?? sebep ne sebep? yani adam genç kaleci değil, hani genç olsa dersin ki " ya tamam saçma ama işte tecrübe kazanıyor böyle". yav adamın kariyeri bitmek üzere sen almasan kimse günay'a kaleyi teslim etmez süper ligde, okan hoca hala "birinde biri diğerinde diğeri". 46 yaşındayım bundan daha saçma bir cümle hayatımda duymadım. hadi her şeyi geçtim yav bari trabzon maçında günay'ı oynatsaydınız da as kalecin finalde oynasaydı. yemin ediyorum şuny bile düşünüp tartacak durumda değil okan buruk, zihnen çökmüş durumda.

    uğurcan çakır'a tavsiyemdir, kaç kurtar kendini kardeşim, okan buruk'un günay aşkı bitmez.
  • 2631
    aklımıza tek bir soru getiren milli kaleci.

    eğer kupa finalinde oynamayacaksa neden 30 milyon euro verdik, biz geri zekalı mıyız, biz mal mıyız, günay zaten vardı elimizde, günay oyanayacaksa bu kadar önemli bir finalde; neden bu paralara aldık bu adamı.

    uğurcan oynasaydı kazanırdık anlamında söylemiyorum bunu, maçın ciddiye alınmaması, rakibin verdiği önemi vermediğimizi gösterdiği için söylüyorum.

    kupa finalinde en büyük rakibine karşı o küsmesin bu darılmasın diye takım kuramazsın, kurarsan, rehavete çanak tutarsın.

    geçmiş olsun.
  • 2632
    dursun özbek'in müthiş futbol aklıyla transfer ettiği kaleci. okan buruk’un da bu transferi hiç istemediğine artık ikna oldum. hoca ederson’u her şey pahasına istiyordu. bu dursun özbek öyle bir süper zekadır ki gideceğini hepimizin bildiği muslera’nın kalacağını sanıyormuş. öyle demişti biz muslera kalır sanıyorduk diye. sonra da transfer sezonunun son günü gidip 33 milyon euro’ya trabzonspor’u zengin edecek uğurcan transferini yaptı.

    forveti osimhen olan takımın kalecisi nasıl uğurcan olabilir? ya da 33 milyon euroya 333 tane uğurcan bulunamaz mıydı? göz göre göre ederson nasıl fenerbahçe’ye bırakılır mesela?

    bu soruların cevabı yok mu mesela? yoksa başarısızlık ortaya çıkana kadar cevaplar görmezden mi gelinir?

    ben yabancı bir kaleci alınana kadar başarılı olabileceğimizi sanmıyorum.
  • 2633
    bonservis miktarında ne uğurcan'ın ne yönetimin bir suçu var.

    öncelikle yerli oyuncu piyasası o dönem yükseldi. milli takım oyuncuları orkun ve kerem de benzer bonservis miktarları ile transfer oldular. üstelik bu transferleri maddi durumları ve başarıları bizim seviyemizde olmayan iki rakibimiz yaptı. ayrıca mevkileri gereği ikisi de milli takımın as oyuncusu değilken uğurcan as oyuncusu.

    diğer yandan, benzer bonservisler ile zaten lunin petkovic gibi isimler de transfer edilemedi. bu konuda maalesef para ile dahi gerçekleştiremediğimiz bir durum söz konusu oldu. piyasada belki de ederson, onana ve uğurcan harici uygun biri yoktu. yaşı, performansı ve daralacak yabancı sınırı da göz önüne alındığında hepsi bonservise eklenmiş oldu. daha bir de trabzonspor faktörü de var dahil etmediğim.
  • 2634
    nedense yaz başından beri bize geleceğini hissediyordum. benimkisi sadece hissiyattı ancak dursun aydın özbekin ta en başından bunu planladığını düşünüyorum.

    olası bir transferi de özellikle son güne bırakıldı ki ödenecek yüksek bonservis bedeli hem gs hem de ts taraftarları tarafından makul karşılansın. yani taraftar tepkilerinin minimuma ineceği dönem o zamanlardı. biz kalecisiz kalmadığımıza sevinirken ts cephesinin de gelen para ateşini bir nebze söndürdü.

    tabi neden böyle bir şey yapıldı dersek 3 sene üst üste şampiyon olmuş galatasarayın giderek açtığı makas ortada. bankalar birliğinden çıkmış trabzonspora da sıcak para lazım. ülkenin kaynakları yabancı bir kaleci yerine türkiyede ve trabzonda kaldı. siyasi gücü arkasına almış trabzonspor için dursun özbeke ricacı olsalar buna hayır der mi sizce? o duruşu gösterecek bir güven veriyor mu?

    uğurcan zaten iyi kaleci. o ayrı. özellikle karşı karşıya ve refleks konularında rüştüden bu yana gördüğümüz en iyi türk kaleci. şu ana kadar da gayet iyi oynadı. bizde potansiyelini tavana çıkaracağını düşünüyorum. ancak ödenen bonservis oldukça yüksek ve tabi bunda futbolcumuzun bir suçu yok.
  • 2635
    hem taraftar hem de teknik heyet tarafından hak ettiği saygıyı ve değeri görmeyen milli takımımızın ve galatasaray'ın kalecisi, kalecimiz.

    bunda taraftar için tabi ki göz önünde olması ve senelerdir adı geçerken bir yandan muslera sonrasına yetersiz görülmesi etken. ama bence teknik heyet için bir yönetim transferi olmasından dolayı da hak ettiği verilmiyor.

    biraz klişe olacak ama başka bir milli takımın kalecisini benzer bonservisler ile almış olsaydık farklı bir anlamı olabilirdi. taraftarda ise muslera ile kıyaslama üzerinden bir tartışma dönerdi fakat uğurcan ise şu an bundan muaf duruyor.

    açık ve net söyleyebilirim ki süper kupa finalinde ilk 11 olsaydı ilk golü atanın maçı koparacağı o hava koşullarında o iki golü de yemezdi. (bkz: 10 ocak 2026 galatasaray fenerbahçe maçı)
  • 2636
    ben süper kupa finalinde oynamamasından çok yapılan açıklamanın tuhaflığındayım hala. hoca dedi ki; "bir maçta günay, diğerinde uğurcan diye planladık."

    (bkz: 10 ocak 2026 galatasaray fenerbahçe maçı)

    yahu mantıken, sakatlıktan dönen uğurcan'ı ilk maçta oynatmazsın. finalde, derbide oynatırsın. yani sıralama günay - uğurcan - türkiye kupasında günay - ligde ve şl'de uğurcan diye gitmeliydi. hem sağlıklı rotasyon hem oyuncuları korumak amacıyla.

    bizde tam tersi oldu. hem uğurcan'ı erkenden sahaya attık, hem derbide günay'ı oynatarak moralleri bozduk. yetmedi şimdi cumartesi'den sonra günay'ı bir daha oynatacağımız kupa maçı geldi.

    (bkz: 13 ocak 2026 fethiyespor galatasaray maçı)
  • 2638
    uğurcan'ın huzursuzluğuna dair çıkan bazı spekülasyonların muhtemelen ya altı boştur ya da çok da şiddetli olmayan bir durum söz konusudur fakat uğurcan her şeyden önce verilen bonservisinden dolayı memnun edilmesi gereken bir değer, öncelik günay'ın kaprisi olmamalı bu yüzden. uğurcan bugün galatasaray'dan kesinlikle ayrılmak istese verdiğimiz bonservisin 1/3'ünü bile geri alamayız, o yüzden hem performansını hem duygu düşüncelerini korumak oldukça elzem.

    uğurcan önemli bir yatırım, en az 6-7 sene galatasaray'ın kalesini başarıyla korursa bonservis önemsiz olur. fakat o ya da bu nedenle performans veremezse veya ilişkiler yıkılırsa o zaman çok ciddi bir kayıp söz konusu olur. dolayısıyla, günay'a emekleri için teşekkür etmeliyiz ve takım içi ağırlık kurma gayretini bir anadolu takımında göstermesine izin vermeliyiz.
  • 2639
    (bkz: 10 ocak 2026 galatasaray fenerbahçe maçı)

    okan buruk şöyle söylemiş, "bir maçta günay, diğerinde uğurcan diye planladık."

    hocam yapma allah aşkına, salıncağa mı biniyoruz bi sen bi ben? kalede böyle bir rotasyon yapıldığına ben pek şahit olmadım. kaleci ve defans dörtlüsü mümkün mertebe bir arada oynamalıdır. bir anlık anlaşmazlık, uyumsuzluk golü getirir. oldu olacak maç esnasında da günay - uğurcan değişikliği yapalım? lütfen günay'ı da artık küstürmemek için uğraşmayalım.

    ben uğurcan'a büyük maçlar için bu paraları vermedim mi? tamam kupa maçlarında falan günay oynuyor ama finallerde, derbilerde, büyük maçlarda kale uğurcan'ın olmalı.
  • 2641
    13 ocak 2026 fethiyespor galatasaray maçının kadrosunda olmaması normal şartlar altında son derece normal karşılanabilecekken, fenerbahçe maçından sonra çıkan "okan hoca'yla tartıştı" söylentileri ve bir süredir antrenmanların basına kapalı olması sebebiyle akıllarda soru işareti uyandırmıştır.

    umarım 27 milyon euro verdiğimiz kalecimiz takımda huzursuzluk çıkarmıyordur.
  • 2643
    önem arz eden her maçta kaleyi koruması gereken oyuncu.

    uğurcan yarı final maçlarında da gördük ki özellikle kalene top çok gelmeyen kalecinin soğuk kaldığı bir ortamda bile iyi refleksler veriyor. trabzon maçında 2 tane çok değerli kurtarışı var ki maçı başından zora sokabilirdik.

    bu özelliğiyle uğurcan büyük takım kalecisi özelliği gösteren bir oyuncu. biraz pahalı aldık ama neticede belli bir kalite vaad eden birini aldık. peki biz ne yapıyoruz? finalde morali bozulmasın diye günayla başlıyoruz. muhtemelen uğurcan yenilen iki golü de kurtaracaktı, belki de kupa bizim olacaktı. okan hocanın hala bir şeyler öğrenmesi için bizim bir şeyler kaybetmemizi beklemesini anlayamıyorum. 4 sene oldu hocam, artık sağır sultanın duyduğunu, doğuştan körün gördüğünü sen de fark et yahu. kaan üzülmesin, günay sıkılmasın diye 30 milyonun canı sıkıldı. ben kime anlatayım derdimi şimdi? kime neyi şikayet edeyim?
  • 2645
    bi oyuncu küstürülmeyecekse, küstürülmemesi gereken oyuncuların başında kendisi var. 30 milyon üstü bonservis saydın, satmaya çalışsan bu parayı çıkaramazsın. keza yabancı sınırı 10+4 oluyor seneye. abdülkerim, kaan vs hepsi yaş aldı. doğru düzgün türk oyuncu kalmadı takımda ama avrupada yetişmiş türk oyuncunun yerine kendini finalde oynatmıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın