• 3676
    dingo'nun ahırı, fenerbahçe'sinin maçını erteleyen fenerbahçe'ye göbekten bağımlı kurum. beşiktaş ve başakşehirlik bir olay yok aslında. onların maçları öylesine ertelendi. fenerbahçe dışında 3. eleme turuna çıkan başka herhangi bir takımın maçı ertelenmedi. bu tür durumlarda maç erteleme play off'larda olur sadece. çünkü ülkeye ciddi bir döviz girecektir. bizim geçen sezon ertelenen maçımız play off'tu. asıl önemli konu ise bizim 2 sene önceki 3. eleme turu maçımız ertelenmemişti ki bizden de bu yönde bir talep gelmemişti. anlamsız çünkü. fenerasyon, kobani yoğurtçusu ve tokatçının isteğini vermez mi verir tabi. yoksa %90 vergisi silinen, maaşlı personelinden az vergi vermiş koskoca holding'i karşılarına mı alsınlar?

    fenerbahçe maç ertelemesine rağmen elenecek çünkü allah'ın adaleti viski masalarında yapılan oyunları bozacaktır.
  • 3682
    bu maclar boyle ertelenmeye devam ederse ligi erken bitirip playoff oynatabilecek maşa federasyon. nasil olsa her turlu ilk 5-6 takimin kim olacagi asagi yukari belli, buyrun arguman: toplanan puanlarin anlami yok, hadi playoff oynuyoruz yoksa ligi bitiremeyecegiz yazin da dunya kupasi var milli takim her seyden onemli.

    kesinlikle olmaz diyebileniniz var mi?
  • 3686
    mart, nisan aylarında çeyrek final maçlarının ertelenmesini normal bulabilirim de daha sezonun ilk haftası erteleme olayı çok saçma madem öyle ligi haftaya açsaydık. sen daha ilk haftadan bu işi yapamadığını belli ediyorsun. yabancı sınırı daha belli değil, takımlar ellerinden oyuncu çıkaramıyorlar. zeminler daha ilk haftadan berbat. tff diye bir kurum olmasa kulüpler birliği kendi başına toplanıp karar alsa eminim daha mantıklı kararlar alınır.
  • 3689
    oyuncu sağlığını tehlikeye atan zeminlere ceza kesmesi gereken federasyon. ancak onların aklı başka yerde. galatasaray nasıl 75 milyon verir ya? rakı masalarında bunları konuştukları o kadar belli ki. çünkü artık yüzsüzlük yapıp dışa vurum gerçekleştiriyorlar.
    bırakın bizi, işinize bakın. bugün bu ligden galatasaray'ı çek uganda liginde farkınız kalmaz. zemini sorgulayın, yayıncı kuruluşu sorgulayın, hakemleri hizaya çekin. "türkiyeli" ligi nasıl izlenebilir olur bunu araştırın, geliştirin. iki ayda bir yabancı sayısını değiştirmeyin. her gelen federasyon başka karar alıyor. sonra kulüpler neden battı? e sensin sebebi. 6222 sayılardan ibaret kaldı. uygulasanıza parayı alıp götürenlere.
    gerçi kime anlatıyoruz?
  • 3690
    bence gerektiği kadar gündem olmadı ancak skandal bir erteleme kararına imza atan federasyon. daha sezonun ilk haftasından 3 takımın maçını ertelediler. sebep ne? avrupa 3. ön eleme turu maçları. abicim dalga mı geçiyorsunuz? daha bunun play-off'u var. 3 takım da play-off oynayacak çok yüksek ihtimalle. o zaman orada da erteleyin. bu takımlardan avrupa'ya devam eden de olacak tabii ki. ne zaman oynatacaksın sen o 2 maçı?

    bana göre ''avrupa maçı var, ligi erteleyelim.'' kafası 20 yıl öncede kalmalıydı zaten de hadi yapacaksınız, bari play-off'ta yapın sadece. son adım falan diye yutturursunuz. daha 3. ön eleme turundan maç mı ertelenir?

    ayrıca her ne kadar kendileri isteseler de bu kararın beşiktaş ve fenerbahçe için uzun vadede olumsuz sonuç yaratacağını düşünüyorum. gerek sezon içinde fikstürün iyice sıkışması gerekse psikolojik olarak sürekli geriden gelme durumu bence bizim lehimize olacak.
  • 3694
    son 30 senedeki baskanlari asagidaki gibidir:

    şenes erzik 1989-1997: fenerbahce
    haluk ulusoy 1997-2004: galatasaray
    levent bıçakcı 2004-2006: galatasaray
    haluk ulusoy 2006-2008: galatasaray
    hasan doğan 2008-2008: besiktas
    mahmut özgener 2008-2011: fenerbahce
    mehmet ali aydınlar 2011-2012: fenerbahce
    yıldırım demirören 2012-2019: besiktas
    nihat özdemir 2019-2022: fenerbahce
    mehmet büyükekşi 2022-2024: galatasaray
    ibrahim hacıosmanoğlu 2024-?: trabzonspor

    1997-2008 arasindaki ulusoy ve bicakci donemi, galatasaraylilarin 15 yil boyunca tff baskanligindan aforoz edilmesiyle sonuclandi. bu donemde fenerbahce galatasaray'la neredeyse esit sayida sampiyonluk yasamis olsa da, bahsedilen donem turkiye futbolunun 2002 dunya kupasi ve 2008 avrupa sampiyonasiyla tepe noktasi olarak kabul edilse de fenerbahce'nin "gayriresmi tarihi"nde galatasaray'in kayirildigi karanlik donem olarak gorulur...

    ayni tarih nedense 2008 sonrasi, ozellikle 2011 sike sorusturmasiyla iyice pekisen "sike kardesligi" ellerinde tff baskanliginin paslasildigi bir donem olusturmustur. sike sorusturmasinda fenerbahce'yi kurtarma gorevi verilen mehmet ali aydinlar, sorusturmadaki suclamalarin bir cogunda rolu olan yildirim demiroren gibi isimler uzun surelerce baskanlik yapmasina ragmen, bu gayriresmi tarihte turk futbolunda bu donemde pek bir haksizlik yasanmamistir. fenerbahce'nin 2011 sampiyonlugu da tertemizdir.

    yildirim demiroren doneminin ortasinda tekrar cikisa gecen galatasaray, terim'le kazandigi iki sampiyonluk sonrasi yabanci sinirinin garip bicimde 6+2'den 5+0+3 gibi bir sacmaliga dondurulmesi, galatasaray'in sermaye artiriminin hukuksuz reddedilmesi, terim'in galatasaray'dan milli takima ayartilmasi gibi enteresan meselelerle yuzlesmistir. devaminda "galatasaray'i asla affetmeyecegim" sloganiyla baskanlik koltuguna oturan ozdemir yonetiminde, ve turk futbolunun buyuk neferi servet yardimci'yla birlikte yine ustuste iki sampiyonluk alan galatasaray, turkiye tarihinde sadece bir kez calinmis 6 saniye dudugu ve fatih terim'in bir sezonda 15 mac ceza almasi gibi garipliklerle yuzlesmis, ancak futbolumuzun bu donem cok temiz olmasi sebebiyle adalete karsi boynunu bukmustur. rizespor baskani hakemi vurmakla tehdit etmisken, terim'in aldigi cezalar herkese guzel bir ders olmustur. kazandigi her sampiyonluk kirli olan galatasaray, yine bu donemde averajla sampiyonluk kaybetmis ve besiktas'in serefli birinciligiyle turk futbolu temiz kalmistir.

    15 sene sonra tff basina bir galatasaray'li olarak mehmet buyukeksi, fenerbahce baskani ali koc'un buyuk destegini de alarak gelmis, gelir gelmez fetoculukle ve galatasaray'i kayirmakla suclanmistir tabi ki. neyse ki turk futbolu kisa surede buyukeksiden kurtulup yeniden tertemiz olmustur. galatasaray'in bu donemde aldigi sampiyonluklar da, diger her galatasaray sampiyonlugunda oldugu gibi, kirlidir.

    buyukeksi sonrasi tff baskanligina azili ali koc dusmani (!) haciosmanoglu gelmis, galatasaray baskanina tehditler savurmaktan, okan buruk'a ceza verilmesi gerektigini soylemekten, liverpool'un eski liverpool olmadigini ve galatasaray'in avrupa'nin son 16sina girmesi gerektigini anons etmekten kendini alikoyamamistir.

    siradaki tff baskani da eminim bizler icin enteresan surprizler hazirlamistir. bunlari simdiden tahmin etmek guc olsa da, emin oldugumuz tek sey galatasaray'in butun sampiyonluklarinin kirli oldugu, diger takimlarin bir yapiya karsi mucadele ettigidir.
  • 3697
    yukarıdan kendilerine "artık şu fenerbahçeyi şampiyon yapın" diye 3 senedir talimat giden yapı.

    sahada zaten "hissiyatımsı" penaltılarla, fenerbahçenin rakibine yunan takımı gibi davranılması ile zaten bu durum kanıtlanıyor.

    bu paranoyaklık değil, ülkeyi bilecek kadar tecrübeli olmakla alakalı. aynı durum tam tersi olsa, aynı talimat bizim için de gelebilirdi.

    başakşehir için de geçtiğimiz yıllarda talimat gitmişti, fatih terim engelledi, daha sonra oldular ve arap bir ortağa satılıp saldılar. trabzonspor şampiyonluğunda da o sene saçı olmayan bazı kişiler canını dişine takmıştı, 3 büyükler de kötü olunca olabilmişti. bir takım çıkıp engelleseydi, 1 sene sonra olurlardı.

    bu ülke malesef böyle. "o çok iyi, diğerleri de onun kadar iyi olsun" diye değil, "o çok iyi, artık iyi olmasın, biraz da bizimkiler iyi olsun" kafasıyla yönetiliyoruz. her kurumda bu böyle.

    federasyonun zaten kimlere yakın ve kimlerle iç içe olduğunu görüyoruz. eli mahkum dursun özbek'e saldırıp, galatasaray kötü olsun diye elinden geleni ardına koymuyor, koymayacak da. ipleri 3 senedir sıkı tutuyoruz, bu sene de salmamalıyız.
  • 3700
    göreve geldiğimiz günden bu yana, türk futbolunu tarafsızlık ilkesinden ödün vermeden, tüm paydaşlarımıza eşit mesafede yaklaşarak yönetim kurulumuzla birlikte yolumuza devam etmekteyiz. her fırsatta, diyaloğa açık olduğumuzu ve kapımızın tüm kulüplerimize ardına kadar açık olduğunu defalarca ifade ettik.

    bu çerçevede, ülkemizin köklü kulüplerinden fenerbahçe'nin randevu talebine de bugüne kadar tüm kulüplerimize olduğu gibi aynı anlayışla olumlu yaklaşılmış ve kapımızın açık olduğu ifade edilmiştir.

    bununla birlikte, üzülerek görüyoruz ki, kulübün resmi internet sitesinde "hesap zamanı" ifadesiyle yapılan açıklamanın, futbolumuzda ihtiyaç duyduğumuz diyalog ortamına katkı sağlamayacağını özellikle vurgulamak isteriz.

    federasyonumuzun bir "hesap verme makamı" değil, türk futbolundaki sorunları çözme ve gelişimi sağlama yeri olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.

    kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    https://www.tff.org/...687&ftxtID=48465
App Store'dan indirin Google Play'den alın