bu sene sanırım 200 dakikası olmayan oyuncu. hatta geçen sene kiralandığı werder bremen'de de doğru düzgün forma şansı bulamamıştı. montella'nın "takım" kontenjanından milli takıma çağırılıyor.
302
bugünkü maç (bkz: 22 kasım 2025 galatasaray gençlerbirliği maçı) da göstermiştir ki ortasaha rotasyonu için bir değil en az iki oyuncusu gerekmekte. ortasahadaki rotasyon oyuncularımız asla güven vermiyor. bu yüzden salih özcan'a ek olarak bir de çift taraflı oynayan klasik bir ortasaha oyuncusuna daha ihtiyacımız var.
303
lemina, lucas, ilkay (8.5-10) arası oyuncular. yedekleri berkan, sara, kaan, yusuf ise fizik, yetenek, devamlılık, katkı anlamında bu üçlüye yakın bile değil. kaan teknik, oyun bilgisi üst düzey, pas, şut atar ancak fizik kapasitesi zayıf, ağır. sara çok şey vadeden ancak skora yansıtmayan bir oyuncu. berkan, yusuf ise neredeyse hiç süre almıyor. bize acilen lemina ve lucas seviyesine yakın lemina ya da kaan ayhan'in genci bir oyuncu gerekiyor. ayağı iyi, kesici, uyum sağlayabilecek, fizik yeterliliği olan bir adam. burada da en doğru isimlerden biri de salih. ben kendisini çok beğenen bir kişi değilim ancak berkan, yusuf, belki kaan gönderilip o üçlü yerine direkt sahaya attığında performans gösterecek adam lazım. 27 yaşında, milli takım geniş kadrosunda, takımda ilkay, sane, günay, kaan, kutucu gibi gurbetçi oyuncular çok. ayrıca apokerim, eren, barış, yunus gibi milli takımdan arkadaşları var. alırsan uyum sorunu da yaşatmaz. bildiğin tanıdığın oyuncu.
bu sene neredeyse hiç oynamamış dortmund'da. 3 maç 20 dk süre almış. almanya kupası'nda alt lig takımına karşı sene başı 1 dk oynamış. bu negatif durumun dışında denenebileceğini düşünüyorum.
304
milli maçta gol attı diye bir numaralı rotasyon adayımız salih mi oldu şimdi? halo effect o arkadaşlar. orta sahaya ihtiyaç var ama o kişi salih değil.
305
türk, muhtemelen bonservisi çok düşük olacak ve maaş da uçuk olmaz. he bu demek değil ki gidip hemen salih’i alalım. ama eğer raphael onyedika gibi fırsat transferi kovalayacaksak işte salih hemen kadroya katılmalıdır. berkan ve yusuf gitti sayalım, kaan da artık pek faydalı olamıyor. o yüzden bir değil 2 orta saha almamız gerekiyor.
306
bu salih özcan’ı beğenmeme şımarıklığı nereden geliyor anlamıyorum. yedekte berkan kutlu, yusuf demir falan oturuyorken rotasyona salih’in gelmesini istememek akıl tutulması.
almanya ve avrupa’da yaklaşık 250 maçlık tecrübesi var salih’in. ek olarak milli tecrübesi var. yaşı 27, yerli, bonservisi ve maaşı da makul olacaktır.
orta sahaya 1 değil 2 takviye gerekli bana göre. bu takviyelerden birinin yerli ve makul maliyetli bir oyuncu olması gayet uygun bir seçim olur.
307
orta saha alternatifi için transfer şart iken gidilebilecek yerli orta saha oyuncusu. ispanya maçı performansı çok iyiydi. torreira ya da lemina kalitesinde değil tabii ki ama berkan'dan iyidir en azından. tabii buraya gelince berkan seviyesine düşme ihtimali de mevcut.
308
statik bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. bize daha çok dikine koşu atan, aralara çok dalan, pırpır ve ciğersiz bir orta saha lazım. salih nedense bana kaan ayhan'ın genci gibi geliyor. kaldı ki lemina yerine düşünülüyorsa hiç alakası yok profil olarak.