resim
Rafael Alexandre da Conceição Leão
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş/Boy:27 / 1.88
Uyruk:Portekiz
İstatistikler
  • 526
    bülent timurlenk son yayınlarında sacha tavolieri, fabrizio romano gibi adamların menajerlere nasıl gel gel yaptığını defalarca söylemişti.

    belli ki bu arkadaş da premier lig'den beklediği teklifleri yapamadı şimdi bu hanutçular vasıtasıyla haber salıyor.

    çok niyetliyse milan'ı 20 milyon euro'ya ikna etsin kendisi de en fazla 6-7 milyon euro ya gelsin. ötesi net kumar.
  • 528
    italyanlar kadar organize adam kitleyen bir lig olamaz.

    rafael leao ve milan çaresiz. bakın doğru dürüst arap kulübü bile yok isteyen. leao'da süper ligi alt görüyor ve daha yüksek liglerde oynamak istiyor (bkz: premier league)
    italya'da yaşayan herkes bunu biliyor zaten.

    yok öyle bir "solo il gala" mottosu falan adamın..

    leao bize gelirse yüzyılın kazığı olacak maalesef..

    madem solo il gala diyor, o halde düşen performansına istinaden 5-6 milyon euro'ya gelsin..
    milan a da max 15m euro teklif edin eşek gibi satacaklar. o zaman başka fırsat transferi deriz.
  • 529
    neresinden bakarsan bak riskli bir transfer. oyuncunun mentali sıkıntılı, her sezon irili ufaklı sakatlığı var. bir yandan da maya tutarsa star performansı verebilecek bir oyuncu. sonuçta bonservisi 90 milyon eurolara dayanmış, prime döneminde satılsa belki 100 üzeri bonservise gidecek bir kanat oyuncusuydu. yetenek ve fiziğin buluştuğu kanat oyuncularından.

    yüklü bonservis ve maaş ile geleceği için olası kötü senaryoda kulübün belini bükebilir.
  • 540
    tıpkı enrique'nin dembele'ye yaptığı dokunuş gibi kudretini ortaya çıkaracak bir teknik adam dokunuşuna ihtiyacı var.. fakat bu kesinlikle okan buruk'un 4-2-3-1'indeki amele kanat rolü değil..

    o yüzden transferiyle ilgili tek ve en büyük soru işareti geldiğinde 4-3-3'e dönülüp dönülmeyeceği. transferi gerçekleşiyorsa bu değişimin de bir şekilde kabul edilmiş olması gerekiyor. bu açıdan batrakov'da, sara'da gayet uygun zaten.

    hücum seti olarak hala gezegendeki en delici sete sahip futbolcu. zaten santrafor oynadığı son sezonu saymazsak milan'da her sene double double'ı olan bir oyuncu ki henüz 27'sine yeni girdi. burada oynayacağı 34 maçın 30'unun direkt rakip yarı sahada geçeceğini düşünürsek türkiye ligini altüst etmeme ihtimali yok, hele ki osimhen'le...

    fakat kendisini aldığımız gibi santraforu barış'la beraber yedekletip, forvet yedeğine 25 vermek yerine hedef direkt olarak merkeze sarr'ı çekip ortasahayı güçlendirmek olmalı..
  • 542
    kendisi açık alan oyuncusu. hızı, top sürme yeteneği ve tekniğiyle boş alan buldu mu tren gibi yara yara giden bir oyuncu; galatasaray'a şampiyonlar liginde kesinlikle hücumda güç katar, heyecan yaratır ancak santrafordan sola çekilmiş bir adam ve savunma katkısı, savunma iştahı hiç yok denecek kadar az. okan buruk'un ön alan baskı ve karşı pres oyununa kesinlikle uygun değil. ben böyle tek yönlü bir adama 40 milyon bonservis ödemem.

    sadece şuna bakalım: bu adamı milan transfer dönemi başındam beri satmak istiyor, bir tane ciddi taliplisi yok. bu kadar elit atlet, bu kadar yetenekli oyuncuyu kimse istemiyor; çünkü defoları istenen maliyete girmek için pragmatik değil.
  • 544
    en uygun şekilde bitecek hali bile galatasaray ekonomisi için bir risk oluştursa da performans tavanı osimhen gibi elit seviyede olan oyuncu. ancak, osimhen'in bu tarz elit oyunculara göre en büyük farkı her maç yüzde yüzünü vermesi ve belli bir performans standardı olması.

    leao'nun performans dalgalanması ise daha çok sane'yi andırıyor, maç içinde performansı 10 üzerinden 10'u da 1'i de gösterebilir ama sane'ye göre en büyük farkı daha çok özgürlük talep eden bir oyuncu. sane işleyen bir sistem içinde daha iyi bir performans gösterirken, leao bireysel yetenekleriyle daha doğaçlama bir oyun tercih ediyor.

    okan hoca da hücumları daha çok oyuncuların bireysel yeteneğine bıraktığı için leao aradığı ortamı galatasaray'da bulabilir. pres ve savunmada gücümüzü zayıflatabilir belki ama barış alper de bir süredir bu konuda eskisi kadar çaba göstermiyor zaten.
  • 545
    forvet oynama özelliğide olduğu için transfer edilmesi elzem olan topçu. tabi ki orta saha ve stoper eklemeleride şart oğlu şart. öyle veya böyle kendisini transfer edeceğimizi düşünüyorum. ve buradaki sevgi iklimi ile muhteşem performans verecektir. sonraki dünya kupası portekizde olacağı içinde salma gibi bir durumu asla olmaz. sen gel be gönlümün efendisi. fatih hocamın en çok sevdiği ve istediği adam olması sebebiyle bile tartışmaya kapalı bir transfer hamlesi bence.
  • 546
    maalesef okan hocanın sonu olacak eli belinde çizgide takılan sol kanat. sağda sane solda leao ceza sahasında osimhen tek başına takılır artık. milanın ilallah ettiği adama 40 milyon bonservis 12 milyon maaş bayılalım.

    barış 6
    sane 12
    osimhen 21
    leao 12

    ne kadar zengin kulüpmüşüz de haberimiz yokmuş 50 milyon sırf ilerideki 4 adama vereceğiz. herkes de normal karşılıyor.
  • 547
    evet çok büyük maliyet, evet çok büyük risk, çok daha mantıklı hamleler yapılabilirdi, ama insanın içini de bir yandan gıcıklıyor işte. ülke olarak, hatta ülkenin de bana göre bu konuda en iyi takımı olarak, bu tarz avrupada belli problemler, düşüşler, hayal kırıklıkları yaşayan adamları taraftarıyla, atmosferiyle, istanbuldaki hayatla ve maaşla hayata döndüren, hayatının en güzel tecrübelerinden birini yaşatan bir durumumuz var. osimhen transferiyle de bunu arşa çıkardık, üstelik bunları yaşarken hala daha şampiyonlar ligi oynuyorlar, avrupa futbolunun içinde kalıyorlar, arabistanın çinin vs aksine. haliyle bu adam bu kalıba tüm kıtada bizim için en uygun oyuncu.

    yedek kalma işine de çok takılmıyorum, çünkü aynı maaş ve seviyedeki saneyi de gayet geçen sene en büyük maçlarda bile yedek oturttuk. onun da istikrarlı bir performansı yok zaten, muhtemelen bu sene de yedek oturacağı zamanlar olacaktır. keza barış da iyi değilse gayet kenarda oturur, sane ve leaoyla oynarız, sane iyi değilken de barış sağa leao sola geçer, barış için daha iyi bile olabilir. kanat rotasyonunda 3 yıldız olması bana göre çok büyük olay değil. hepsi gayet yeterli süreyi bulacak, bir ton maç oynayacağız. en sık değişen, en sık hamle yapılan mevkilerden biri zaten kanat. 0-0 veya geride girilen devrede yapılan ilk hamlelerden biri, veya sarfedilen efor gereği ilk değiştirilen mevkilerden biri. stoper yedeği veya osimhen yedeği böyle bir profil olsa doğru ama ben kanat için hiç süre azlığı riski olduğunu düşünmüyorum.

    elbette daha başka ihtiyaçlarımız var ama yönetimin durumu belli, tekrar tekrar yazmaya gerek yok, bir şey beceremedikleri ve beceremedikleri ortada. en azından böyle bir yıldızı formamız altında izlemek, stadta oluşturacağı heyecanı yaşamak harika olur, gerçekleşirse...
  • 548
    transferin sonucu ne olur bilinmez ama neden karşı olunduğunu anlamadığım transferin öznesi. şimdi sene başında hedeflerimizden birisi takımı upgradeleyerek bir üst seviye için mücadele etmek değil miydi ? bu gelişimi göstermemiz gereken 2 noktadan birisini işaret ediyor kendisi. kendisinin geldiği denklemde hücumun solunu geliştirmiş olacağız. bence kendisinin gelişi ile hücumun sağını da barış alternatifi ile geliştirmiş olacağız. hocanın elindeki çeşitlilik artacak böylece. diğer gelişim göstermemiz gereken merkeze (10 no, orta saha ve sol stoper) ise sadece 2 ekleme yaptık ve tam olarak gelişim diyemeyeceğimiz bir süreç geçirdik ki beni asıl düşündüren nokta bu kısım. tabii bütün bunlar kendisinin transferinin gerçekleştiği denklem için. ha bu çapsızların bu işi başarabileceğinden emin miyim değilim orası da ayrı nokta tabii.
  • 549
    son 24 saatte italya basınında hakkında çıkan haberler;

    -şuan kendisine resmi teklif yapan 2 kulüp var; aston villa ve biz.
    -tottenham ve chelsea menajerler aracılığıyla yoklamış, işi resmiyete dökmemişler.
    -geçenlerde yaptığımız taksitli 35 milyon euroluk teklifimiz kabul görmemiş, bonuslu ve taksitli 50 milyon euroluk bir teklif daha yapmaya hazırlanıyormuşuz.
    -bizim leao’ya yıllık 12 milyon euroluk teklif yaptığımız, aston villa’nin ise 6-7 milyon euroluk teklifi olduğu belirtilmiş.
    -leao beklediği teklifleri bulamayınca bizim teklife oldukça sıcak bakmaya başlamış hatta bazısı anlaşıldı yazmış.
    anladığım kadarıyla oyuncuyla anlaşılmış iş kulüplere kalmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın