• 1376
    galatasaray sözlükteki yazarlığına son vermesinden sonra ortaya çıkan manzara hem trajikomik hem de baya baya ironik. ortalığı velveleye verip quakerboy linç ediliyor yeeaaaahh derken zaten hepi topu 5-10 kişi olan eleştiren yazarların linç edilmesi gerçekten ironik. sümüklü diyeni mi ararsın boklu diyeni mi ararsın ne ararsan var her türlü aşağılayıcı söz var. ortada bir linç söz konusu ama konunun öznesi kesinlikle quakerboy değil.
  • 1378
    ben gerçekten insanları anlamıyorum, bu sözlük bir sevdaya gönül vermiş olan insanların toplandığı ve ortak amacımızın da, ara kademeler ne olursa olsun, sonuçta galatasaray olduğu bir platform. böyle bir yerde, fikir özgürlüğünün olduğu bir ülkede*, herkes kendi düşüncelerini, sözlük kuralları çerçevesinde dile getiriyor ve biz yazarlar da bunları okuyoruz.

    ana amacın bu olduğu bu platformda, yazar arkadaşlarımızdan bir tanesi olan quakerboy da, kendi düşüncelerini biraz daha farklı bir boyuta taşımıştı ve birçoğumuzun kanıksadığı gibi, içeriden bilgi paylaşıyordu. inanırsınız, inanmazsanız orası apayrı bir konu. bu sözlüğe girdiğinizde, hiç kimse size zorla quakerboy'un girdilerini okumak zorunda bırakmıyor diye düşünüyorum. hatta sözlük kurallarından birisinin, "quakerboy'un yazdığı tüm girdiler doğrudur, kesindir, kanundur" olduğunu da hatırlamıyorum.
    böyle bir ortamda bir insanın üzerine neden bu kadar gidiliyor anlamış değilim.

    ben bu sözlüğü, quakerboy sayesinde duymuştum. geldim, aranıza katıldım ve gördüm ki, kendisinin ötesinde, çok güzel fikirleri olan insanlar mevcut. ben bu sözlük sayesinde beşiktaş derbisine, lösev'e bağışta bulunan bir renktaşımıza bilet verdim. bundan daha güzel bir şey olabilir mi ? böyle güzel bir olaya, habersiz ve dolaylı bir şekilde dahil olduğu için kendisine de teşekkür ederim.

    kendi isteğiyle aramızdan ayrılmasına çok üzüldüm. hayatında başarılar ve mutluluklar dilerim.
  • 1379
    gidişi üzmüş yazar arkadaşımız. sözlüğe yazar olmamdaki en büyük pay kendisinindir. bunu daha önce de belirtmiştim. kendisini eskiden beri ilgiyle takip ederim. zaten yazar olduğumdan beri kadro içi olan tek hesap kendisi. gel gelelim gidişi yüzünden benim gibi soru soran arkadaşlara kesilen faturaya. tek hakaret yazmamışım kendisiyle alakalı, hatta en beğenilenlerimin en tepesindeydi kendisi hakkında girdiğim entry. eğer kalbi kırılıp gittiyse ve benim de payım varsa ben kendi adıma özür dilerim. istemezdim gitmesini. lakin "beni niye eleştiriyorlar" deyip kızıp gittiyse de ben kendisine kırgınım. ülkece eleştiriye tahammülümüz kalmamış. kalabalıklar içindeyken eleştiri sayısı az olur. siz yükseldikçe daha çok dikkat çeken daha azınlıkta olan gruba dahil oldukça eleştiriler de aynı oranda artar. kendisinin üslubu ve tarzı ile ilgili herhangi negatif söz söyleyecek kimse yoktur sanıyorum. olayı transfer duyuma bağlayanları geç zaten onlar quakerboy için değil kendi haber kaynakları gittiği için atara kalkanlar. benim kendisiyle ilgili tek merak ettiğim konu eski başkanla ilgili yazdıklarıydı. bunu da sordum. ben yazarsam bana da sorun. kulübe kesilen faturaları gördük, koyulan temliklerden hepimizin haberi var. e hal böyleyken merak ettiğim tek şey "iyi niyetli ama beceriksiz" olarak nitelediği başkanın iyi niyetini açıklamasıydı. sadece bu sorduk. tank, top, tüfek, twit ne varsa saldırdı insanlar. eleştiride bulunduğu için insanları eleştirdiler. şimdi bu cümleyi kimseye açıklamama gerek yok diye umuyroum. zaten olayın özü bu. quakerboy a eleştiride bulunan insanları eleştirerek, eleştirmemesi gerektiğini söylüyor insanlar.

    son olarak quakerboy eğer hala buraları okuyorsan, dön gel. senin estirdiğin rüzgarlar beni yazar olmaya itti. kadromda kimse kalmadı. gel sen yine yaz, biz yine soru soralım. ama hepsi "her zaman olduğu gibi" saygı çerçevesinde olamay devam etsin. dönüşü canı gönülden bekliyorum arkadaşım.
  • 1380
    kendisine bakış açım ''fala inanma falsız da kalma'' şeklindeydi. okuyordum bende ama çok önemli bir bilgi kaynağı olarak konumlandırmadım hiçbir zaman. bu benim futbolla olan ilişkimden kaynaklanıyor. transfer veya kulüp içi bilgi akışlarını özel olarak merak eden ve talep eden biri değilim. gazetelerde çıkan transfer haberlerine ne gözle bakıyorsam kendisinin entrylerine de o gözle bakıyordum.

    açıkçası yazdıklarına güvenen ve sözüne itibar eden bu kadar insan varken; ufak bir azınlığın yaptığı eleştiri/sorgulamadan ötürü sözlüğü bırakmış olması, herşeyden önce kendisine itibar eden bu kadar insana haksızlık. bugüne kadar kurduğun güven ilişkisini böyle ufak bir rahatsızlıkta yıkacak idi isen keşke hiç başlamasaydın. kimse sana buraya gelip bilgi paylaş gibi bir görev vermedi. sen gelip paylaştın, insanların büyük bir kısmı sana inandı ve çok da anormal olmayan bir sorgulama karşısında sözlüğü bıraktın.

    sözlüğü bilgi paylaşma gibi bir misyon ile kullanıyorsan; bu kaynağı sorgulayanların çıkması gayet doğal. kaldı ki sözlük popülasyonu içinde gayet azınlık bir grup. 10 kişi bile değilmiş sanırım. ne olacaktı yani herkes sesini kesip, çıt çıkarmamalı mıydı. yüzlerce belki binlerce kişinin aktif olarak kullandığı bir sitede aykırı seslerin çıkmama olasılığı var mı ki?

    beğenmiyorsanız engelleyin demek de bir çözüm değil. quakerboy sözlüğün gündemini belirleyen biriydi. yazdığı başlığın altına kendisinden sonra birçok kişi entry giriyor, başka başlıklarda da kendisi referans gösterilerek yazılar yazılıyordu. yani kendisini görmezden gelerek bir sözlük okuyucusu olmak mümkün değildi.

    kendisi sözlüğün reytingini arttıran, bir marka değeri idi ise(ki öyleydi) o vakit moderasyon(kendisine kefilermiş) ona göre bir pozisyon çizip, yarı resmi bir konumlandırma yaratsa, gelecek tepkileri de üzerine alma veya dağıtma yapsalardı keşke. garip yani. sözlük çatısı altında bir nick ile bilgi paylaşan birine karşı sorgulama yaşanması gayet beklenebilir bir şeydir. sorgulanma istemiyorsan da arkadaşı sen sözlük yönetimi çatısı altında tutarak, quakerboy'u yazar olarak değil bir yönetim unsuru olarak konumlandırarak bunu daha da aza indirgeyebilirdin. gelip milleti suçluyorlar. 1000 kişi var sözlükte 1000 kişi de inanalım, inanmayan varsa da lafını etmesin. böyle bir şey mi tahayyül ediyordunuz binlerce yazarın olduğu bir yerde?

    hadi abi hadi. insanlara neden kızıyorsunuz yani yok kaçırmışlar falan. bundan kaçacak bir adamsan hiç yazma daha iyi bari. eyyam yapmaya gerek yok. sözlükte nick ile bilgi paylaşan birine birileri inanır birileri inanmaz. insanlar seni sorgular. bu son derece normal ve beklenir bir şeydir. bundan dolayı giden birine de güle güle denir. dediğim gibi özel muamele çekilsin istiyorsan da sözlük yönetimi altında ve referansıyla yazarlık yaparsın biz de ona göre hareket ederiz. mümkünse biraz daha şeffaf ve açıklayıcı olarak tabi.
  • 1381
    sabah sabah üzülmeme yol açan hadisenin baş aktörü. böyle önemli bir zamanda sözlüğü bırakması olmadı. en az kış mevsimindeki kestane kadar, dünya kupasındaki italya kadar, şansal büyüka & erman toroğlu'lu maraton kadar aranan bir isimdi transfer dönemindeki quakerboy... kendisini üzenlere de bicümle selamlarımı(!) iletiyorum, yalancı basına müstehaksınız.
  • 1382
    fotomaç'ın kaynak olarak gösterildiği yerde, kendisinin haberleri" kaynak göstermiyor" şeklinde eleştiriliyor. ulan adamın kendisi zaten kaynak. sözlüğün vicdanen kabullendiği, itibar ettiği birisiydi. bir kaynak daha nasil olacak.

    ille de yazılı ve görsel bir kaynak isteyen fotomaç, fanatik, a spor, beyaz futbol'u kaynak gösterebilir. ne de olsa görsel ve yazılı olması yeter, hem onlar asla işkembeden sallamaz. gözün kapalı güvenebilirsin.

    kendi içimizden küstürdügümüz kaçıncı kişi bu? vicdanlar rahat mı? burada fotomaç linkleri fink atacak ama benim bütün sezon takip ettiğim, karşılıksız bilgi paylaşan yoldaşım kaynak olarak gösterilemeyecek!
  • 1384
    kendisi gittiğine göre ben vakt-i zamanında kendisine sorduğum ve cevap aldığım bir konuyu da buraya ekleyeyim, konu gianelli imbula ile alakalıydı ve sözlük o dönem bu konuda çok karışıktı hatırlayanlar olacaktır.

    soru entry'm: (bkz: #2212404)

    --- alıntı ---

    6 - orta saha için alternatifler kimler? imbula için "büyük bir sürpriz olmazsa bitti" demişti, ama olmayacağı yönünde de çok haber var. fernando - ndiaye vb. isimler hakkında bilgi verebilir mi ne durumdayız transferde?

    --- alıntı ---

    bana bu konu ile ilgili verdiği cevap "imbula için gs tv hoşgeldin videosu bile yapıldı görseller ayarlandı bunları kendi gözümle gördüm fakat olmadı" gibi bir cevaptı. bu bilgilerin de aramızda kalmasını istemişti ancak konunun muhatabı olabilecek isimler (dursun aydın özbek - mehmet özbek - cenk ergün - igor tudor - quakerboy) ortalıkta olmadıkları için bilgiyi gizli tutmanın da bir anlamı yok.

    kwadro asamoah konusuna gelince, kulübün sosyal paylaşım ekibinin bile pazara gittiği bir ortamda kendisine yüklenilmemesi taraftarıyım ben de. ya abi o sol beke güneş vurmuş fotoğrafı iasmin latovlevici için mi paylaşmış olacaklardı yani ya bir boş yapmayın lütfen. :) geliyordu adam, juventus büyük taş koydu son anda ve gelemedi, sonuçta da yuto nagatomo olunca ve inter'de cl'ye katılınca şu anda inter'de. inter cl'ye gidemeseydi ve hiç bir cl ekibi kendisini istemeseydi bugüne kadar imzayı atmıştı bize bence.

    onun dışında, kendisinin verdiği bilgileri zaman zaman teyit amaçlı sorduğum bazı kişiler oldu ulaşabileceğim seviyelerde kulüp içerisinde. doğru da çıkıyordu çoğu bilgisi. ama dediğim gibi, bu konular eskisi kadar kolay olmadığı için ve kulübün sosyal medya ekibinin bile her hangi bir durumdan emin olamadığı bir durumda kaldığımız için kendisinin verdiği bilgilere sallanılmamalı bence de.

    ama mocuishle gibi bir analizle eski dönem entry'lerini gösterip sonrasında da "bu adamda değişiklik var, bundan dolayı böyle böyle olabilir" demek de mantıksız değil. yani ister istemez merak ediyorsan gelip sorarsın ne var ki bunda?

    quakerboy'un yapmasını beklediğim de çıkıp her şeyi ne var ne yok anlatmasıydı. yani kulüpte dursun aydın özbek tarafından görevlendirilmiş olsa bile çıkıp bunu yazamaz mıydı? ne yapacaktık ki? "vay anasını" der güler geçerdik. ki ben kendisinin dursun aydın özbek hakkında yazdıklarını da biliyorum.

    (bkz: dursun aydın özbek/@quakerboy)
    (bkz: dursun aydın özbek yönetimi/@quakerboy)

    yani şimdi siz birisine sizi sosyal bir platformda savunması ve size karşı olanların gazını alması için görev veriyor olsanız, böyle yazılar yazmasına izin verir misiniz? ben vermem şahsen. insanların gözünde bir şekilde daha kötü gösteriyor çünkü yazdıkları sizi. tamam belki dursun aydın özbek'siniz, daha ne kadar kötü görünebilirsiniz insanların gözüne ama +1 varsa da +1 var. bir kademe daha düşmek daha kötü.

    kısacası bilmiyorum. belki de öyleydi yani mocuishle haklı iddiasında belki de değil ama ben kendisinin verdiği bilgilere (en azından bazılarını teyit ettirebildiğim ve sonrasında da gerçekleşmese bile quaker'in anlattığı şekilde olduğunu öğrenebildiğim için) güveniyordum. gitmesine de üzüldüm yalan yok. en azından iki kelime açıklama yapmadan gitmesine üzüldüm.
  • 1385
    yahu eğlenmesini bile bilmiyorsunuz kusura bakmayın. adam tamamen yalan da söylüyor olabilir, sadece duyduklarını biraz süslüyor da. ya da ne bileyim gerçekten kulübün adamıdır. ne fark eder? günde birkaç kez bir şey yazdı mı diye bakıp, "aaa ulan acaba gelir mi be o futbolcu" diye kendi kendime eğlenip evde ya da ofiste eğlence çıkarıyordum kendime. bunu benden almaya da hakkınız yoktu. neden bu kadar ciddileşip süreci buraya getirdiniz acaba. birileri gerçekten transfer olduğunda zaten imzalar atılır görürsünüz. eğlenin geçin arkadaşlar. bundan sonra en azından...
  • 1389
    klasik türk milleti rahatsızlığına kurban gitmiştir kanımca. bizim huyumuz bu yani hiç bir zaman düzelmeyeceğiz, adamı yer bitiririz.

    inanıyorum ya da inanmıyorum fark etmez, ben kendisinin profiline girip hangi oyuncuya ne yazmış diye bakıyordum arada sonuçta transfer süreci hepimiz için heyecanlı geçen bir süreç.

    artık bu profilin heycanı meycanı yok
  • 1390
    sadece 'imbula' transferi ile ilgili 'duyumları' özelinde bile beni 'eğlendiren' arkadaşımızdır. hayır kulübü bize kiralamak istemiyor'u 10 günde bir yaz işte. olursa ''aa izin verdi adamlar'' der puan toplarsın, olmazsa ''zaten dedik abi izin vermiyorlar'' diye zevahiri kurtarırsın. fakat bu ne kardeşim ya? allahım detay veriyur!

    --- alıntı ---

    ailesinin türkiye ile bir dönem ilişkisi olmuş. gelip yaşamışlar mı yoksa tatile gelip beğenmişler mi bilmiyorum. ama bundan dolayı türkiye'ye transfer olma konusunda çok istekliler.

    --- alıntı ---
  • 1393
    kendisini severdim ama başımızda fatih terim-mustafa cengiz ikilisi varken dışarıya haber sızmasından da hiç hoşnut olmayacaktım. artık galatasaray'dan dışarı haber sızmamalı, başka takımlar bizim istediğimiz oyuncuların kafasını bulandırmamalı. yönetim ve fatih hoca rahat rahat transfer çalışmalarını yürütmeli. zaten gerektiği zaman kamuoyunu aydınlatma platformu'ndan haberimizi alırız.

    dursun döneminde kulüp içinden haber alıp ona göre harekete geçmemiz, arda'nın dönüşünü engellememiz, tudor'u kovdurmamız falan hayati önem taşıyordu ama artık bu takım emin ellerde. içeriden bilgi gelmemesi kulüp için çok daha hayırlı olacak.

    verdiğin emekler için teşekkürler quakerboy, yaradan seninle olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın