• 41976
    (bkz: çanakkale geçilmez)
    (bkz: sözlükte bayramlaşma)
    (bkz: mustafa kemal atatürk)

    18 mart çanakkale zaferi'ne binaen.

    "benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. uyku, dinlenme aramanın, bu dinlen­meden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım."

    "siperler arası 8 metre. yani ölüm muhakkak. 3 dakika önce gelen bölüğün tamamı şehit olmuş. yeni gelenler bunu biliyor ve bir 3 dakika sonra kendisinin de şehit olacağının farkında ilerliyor. ama ne ilerleme! bir an bile sarsılma, durma, geriye bakmak yok. okuma bilenler ellerinde kur’an okuyor bilmeyenler kelime-i şahadet getiriyor. az sonra öleceğini bile bile gözünü kırpmadan şahadete gidiyor. işte çanakkale savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlayan şey milletimiz ve onun askerindeki bu yüce ruhtur!"

    "çanakkale zaferi, türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. emin olmalısınız ki, çanakkale muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur!"

    mustafa kemal atatürk

    ---

    "türkler, çanakkale'yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir."

    winston churchill

    ---

    "avrupa'da hiçbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum, türklerle mukayese edilebilsin. almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. fakat siperlerde onlar dahi türklerle kıyas edilemez. misal olarak gelibolu'yu zikretmek isterim. orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, türk olmasalardı. yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. halbuki, türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar."

    general townshend
  • 41981
    "yağmur, biraz saha olabilir ama güveniyorum takımıma. bazı oyuncular fizik kalitelerini de tamamlayabilirse giren-çıkan,daha iyi olacak bizim için. kolay değil, yoğun maç trafiğinden geliyoruz, hafta içi, hafta sonu. oynayan-oynamayan, hatta suratlarını da asmadan... oyuncu böyledir, herkes oynamak ister tabii. suratında ufak kızgınlık olur ama pek rastlamıyorum bizim takımda. bu da hoşuma gidiyor."

    19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı öncesi fatih terim.
  • 41986
    “yıl 2004..samsunspor olarak süperlig de ilk beş maç galibiyetimiz yok..hocamız ertuğrul sağlam..taraftarlardan yüksek sesle homurtular yükselmeye başladı..bir gün efsane başkanımız ismail uyanık serkan aykutla beni odasına çağırdı..odasında ertuğrul hoca da vardı..hoca üzgündü..

    kendisine yapılan eleştirileri haketmediğini düşünerek başkanımızdan affını isteyerek istifasını sundu..başkan bize görüşlerimizi sordu..orada hocamızı sonuna kadar savunduk arkasında olduk..ismail başkanda aynı gün basına "kümede düşsek sonuna kadar hoca ile devam"dedi..

    sonraki 5 hafta tüm maçları aldık..demem o ki,taraftarlarımız oyun anlamında serzenişte bulunabilir,haklıdırlar da..ama enteresan bu gibi durumlarda lıderlerde hocanın arkasında durmalıdırlar..ki futbolcular da gereken cevabı alsın,hocada kendisine sahiplenildiğini hissetsin.”

    celil sağır

    20 mart 2021 samsunspor giresunspor maçı sonrası istifası istenen ertuğrul sağlam için.
  • 41990
    "ben memnunum, bizim için iyi oldu, görsel ve yazılı basın için iyi oldu, yarış bitmedi, biz kendi işimize bakalım"

    "fenerbahçe'de en az 9-10 maçı altay kurtardı, erol bulut gol atamıyoruz diyor ama onu da dile getirsin."

    "fenerbahçe'nin hücumlarına bakın. caner'e ver orta açsın. bugün öyle."

    erman toroğlu

    (bkz: 21 mart 2021 beşiktaş fenerbahçe maçı)
  • 41994
    a milli takım'ın yarın karşılaşacağı hollanda'nın teknik direktörü frank de boer, "türkiye'de iyi oyuncular var. özellikle hakan çalhanoğlu'ndan bahsedebiliriz" dedi.

    a milli takım, 2022 fıfa dünya kupası avrupa elemeleri g grubu ilk karşılaşmasında yarın hollanda'yı ağırlayacak. istanbul atatürk olimpiyat stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma öncesi konuk ekip son antrenmanını kendi tesisleri olan knvb kampüs'te tsi 13.00'te yaptı. idmanın ardından tsi 14.30'da hollanda'nın teknik patronu frank de boer ve orta saha oyuncusu georginio wijnaldum basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

    frank de boer: en zor kararımdı

    kadroda forvet wout weghorst'un yerine ryan babel ve frenkie de jong tercihi için frank de boer, "wout weghorst ile birlikte iyi işler yaptık. bir karar verdik ve wout weghorst şu an aramızda değil. en zor kararımdı. koronavirüsle ilgili her ülke sorun yaşıyor. pek fazla antrenman yapamıyorsunuz, analizlerle bir karar vermek zorundasınız" ifadelerini kullandı.

    hakan çalhanoğlu'na övgü

    türk milli takımı'nın iyi oyunculardan kurulu olduğunu vurgulayan 50 yaşındaki teknik adam, "türkiye'de iyi oyuncular var. özellikle hakan çalhanoğlu'ndan bahsedebiliriz. onun dışında da çok iyi oyuncuları var" değerlendirmesini yaptı.

    "türkiye'nin taraftarsız oynayacak olması, onlar için dezavantaj"

    bir dönem galatasaray'da forma giyen frank de boer, "türkiye'de 6 ay oynadım, orada harika taraftarlar gördüm. türkiye'nin şu an taraftarsız oynayacak olması, onlar için dezavantaj olabilir. beşiktaş, fenerbahçe ve galatasaray gibi büyük kulüplerin muhteşem kitleleri var" dedi.

    georgınıo wıjnaldum: tek başınıza ırkçılıkla mücadele edemezsiniz

    ingiltere premier lig takımlarından liverpool'da oynayan georginio wijnaldum ise ırkçılıkla ilgili bir soruya yanıt verirken birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. 30 yaşındaki oyuncu "sahada ırkçılık olursa hep birlikte tepki göstermemiz gerekiyor. tek başınıza ırkçılıkla mücadele edemezsiniz" diye konuştu.

    bu akşam türkiye'ye gelecekler

    hollanda, karşılaşma için bu akşam saat 21.50'de uçakla istanbul'a gelecek. konuk ekip ardından konaklayacağı otele geçecek.

    frank de boer24 mart 2021 türkiye hollanda maçıöncesi basın toplantısı

    https://www.dha.com.tr/...ri-var/haber-1817448
  • 41997
    a milli futbol takımı'nın tecrübeli golcüsü burak yılmaz, 2022 dünya kupası avrupa elemeleri g grubu'nda yarın hollanda ile oynanacak karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    kendi aralarında yaptıkları toplantılarda dünya kupası'nda olmanın önemine her zaman dikkat çektiklerini ifade eden burak yılmaz, "kendi aramızda yaptığımız toplantılarda hep konuşuyoruz. hocamızın ilk geldiğinde konuştuğu bir şey var. hayalim dünya kupasında olmak. kendi aramızda da konuşurken, avrupa şampiyonası çok önemli ama dünya kupasında olmak, ülkemizi tanıtmak bizler için çok farklı, çok önemli, ben bunu yaşadım sizlerin de bunu yaşamasını istiyorum bunu hak ediyorsunuz demişti. biz de bu sözlerle birlikte bu yolun ilk adımını atmak istiyoruz. hollanda güçlü, önemli bir rakip. çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. inşallah yarın gereğini yapıp, gruplara 3 puanla başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

    "sakatlığım tamamen geçti"

    geçtiğimiz haftalarda sakatlığı nedeniyle formasından uzak kalan tecrübeli golcü, "sakatlığım tamamen geçti, tabii biraz uzun sürdü. son maçta da görev aldım. şu anda kendimi iyi hissediyorum" dedi.

    "kimseden korkmuyoruz"

    martin linnes'in ülkesinde 'türkler, haaland'dan korkuyor' açıklaması hatırlatılan burak yılmaz, "bizim defansımız üst düzey oyunculardan kurulu. haaland da üst düzey bir oyuncu. böyle korkma, korkmama gibi şeyleri düşünmüyoruz. biz kimseden korkmuyoruz. kimse de bizden korkmasın. biz sakin sakin yolumuza devam edelim. bizim oyuncularımız üst düzey, onlara inancımız tam. tabii ki rakip de büyük oyuncu. ona da saygımız sonsuz ama biz sahaya çıkıp kazanmak istiyoruz. hiç kimseden hiçbir zaman korkmadık. onlar da bizden korkmasın. fair-play içerisinde gereğini yapacağımızı düşünüyorum. üst düzey oyuncularımız var, biz onlara inanıyoruz" şeklinde konuştu.

    "önceliğimiz elemeler"

    avrupa şampiyonasına hazırlanmak için önlerinde zaman olduğunu, şimdiki önceliklerinin eleme karşılaşmaları olduğunu belirten burak yılmaz, "bu maçları hazırlık niteliğinde göremeyiz. bu maçlar oynadığımız en ciddi maçlar olacak. dünya kupası elemelerinin ilk 3 maçı. zor bir fikstür. zor başlıyoruz. 2.5 günde bir maç oynayacağız. biz dün sabaha karşı burada olduk. yarın en üst düzey maçımızı oynayacağız. avrupa şampiyonasına hazırlanmak için uzun bir süre olacak. onu bir kenara bırakıp, hayalimiz olan dünya kupası için en ciddi maçlara çıkacağız. neye konsantre olacağımızın farkındayız" dedi

    "dünya kupası'nda olmak isterim"

    dünya kupası'nda oynamak isteyip, istemeyeceği sorulan tecrübeli golcü, "şu anda buradayım. dünya kupası'na katılmayı çok istiyorum. oynamayı isterim. 1.5 yıl var. ne olur, ne biter biliyorum. ülkemizi dünya kupasına sokmak için elimden geleni yapmaya hazırım. herkes orada olmak ister, ben de isterim. inşallah o yolda elimden geleni yapacağım" dedi.

    "güzel bir kariyerim oldu"

    genç oyunculara aktaracağı birçok tecrübesi olduğunu dile getiren burak yılmaz, şöyle konuştu: "ben geçmişe takılıp kalmak istemiyorum. güzel bir kariyerim oldu. şu anda tercih ettim gitmeyi, doğru yaptığımı düşünüyorum. gençlere söyleyeceğim çok şey var. onlara özel yer açmam gerekiyor. inanmayı, sabırlı olmayı aynı zamanda kararlı olmayı bırakmasınlar."

    "yarışma ortamı bizi yetiştirmeden uzaklaştırmış durumda"

    sadece forvet değil, bütün mevkilerde en iyi oyuncuların bulunmasının, yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan burak yılmaz, konuşmasını şöyle noktaladı: "ben çok çalışıyorum. formsuz olduğum zamanlar oluyor, orada kırılmıyorum. kırılmasınlar, vazgeçmesinler. sadece forvet değil, her mevkide en iyileri bulmak, yetiştirmek çok önemli. bizim ülkemizin tamamen yarışmacı olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. yarışma ortamı, dışarda yarışma ortamı bizi yetiştirmeden uzaklaştırmış durumda. türk futbolcuların avrupa'nın önemli kulüplerinde tekrar oynaması bizi bu yöne doğru itti. başımızda da yetiştirmeyle alakalı en önemli hoca oturuyor. onun da planları, programları vardır. bunları ilerleyen dönemlerde yürürlüğe koyacaktır."

    burak yılmaz
    24 mart 2021 türkiye hollanda maçıöncesi basın toplantısı
    https://www.dha.com.tr/...uyoruz/haber-1817469
  • 41998
    türkiye a milli takımı, 2022 fıfa dünya kupası avrupa elemeleri g grubu ilk karşılaşmasında yarın hollanda ile karşılaşacak. teknik direktör şenol güneş, hollanda maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

    "oyun güzelliklerini sunmak istiyoruz"

    dünya kupası elemelerinde önemli maçlara çıkacaklarını dile getiren güneş, "2022 dünya kupası için yola çıkacağız. ilk maçlarımız hollanda, norveç, letonya maçlarımız var, iyi başlamak istiyoruz ilk maçımızı son maçımız gibi oynayacağız. onlara karşı alacağımız sonuçlar avantaj getirebilir. daha önce yaptığımız gibi, aynı düşünce, aynı azim etrafında birleşen beklentiye cevap veren, paylaşma duygusunu ön plana çıkarırsak başarılı olacağız. bu yol zorlu olacak ama zoru başaracak gücümüz var. futbolda organizasyonlara üst üste katılmaya hazırlıklı olmalıyız. elimizdeki şartlar içinde en iyisini yapmak için buradayız. geçmişten tecrübeliyiz ve gelecekten beklentimiz var. hayallerimizi paylaştık, ortak hayal yaptık ve ortak hayalle başarılı olacağımızı düşünüyorum. yarın gülü rakiple oynayacağız. oyun güzelliklerini sunmak istiyoruz. fair-play'den ayrılmadan iyi bir maç oynamak istiyoruz. belki 1-2 oyuncumuz kamptan çıkacak sakatlık nedeniyle" ifadelerini kullandı.

    "kaleci kararımızı yarın vereceğiz"

    takımda çok önemli kalecilerin olduğunu dile getiren güneş, "bu zamana kadar çok katkı veren mert günok, başarılı isimler altay ve uğurcan var, gökhan var. kalecilerimizden den memnunuz. ümit milli takım'dan da gelecek isimler var ve kararımızı yarın vereceğiz" dedi.

    "önümüzdeki 3 maça odaklandık"

    şampiyonlarda olmanın önemine değinen güneş, "biz bu halimizle dünya kupasına katılmışsak, avrupa finallerine katılmışsak ve kulüplerde başarılı sonuçlar almışsak daha fazla yetenekli oyuncular yetiştirmeliyiz. başarıyı, başarısızlığı hazırı kullanmayı gördük. yeni bir vizyon çizmek istiyoruz. sportif başarıya ihtiyaç var. önümüzdeki 3 maça ve özellikle yarın ki ilk maça odaklandık" açıklamasında bulundu.

    "hücumda en hazır isim burak"

    takımdaki hücum oyuncularının son durumu hakkında da güneş, "burak iyi durumda. cenk bir haftadır idmana çıkıyor ama maç oynamadı. kenan var, hem açık açık ve santrfor olarak. enes de takımında zaman zaman oynuyor. iyi maçlar oynadı son maçında gol attı. en iyisini kullanacağız. cenk fiziksel olarak geride. diğerlerinde sorun yok. gelecek için konuşmak da şu an doğru değil" şeklinde konuştu.

    "dünya kupası'nın önemini katılınca anlayacağız"

    2022 dünya kupası'na katılmanın çok önemli olduğunu söyleyen "2022 dünya kupası'na katılmak çok önemli. giderken başarıyı fair-play içerisinde ezilmeden başarıya giden, vazgeçmeyen, oyunundan keyif alan ve oyununu rakibe kabul ettiren bir takım olmak istiyoruz. beklentileri karşılayarak en iyisini yapmak istiyoruz. bunları yaparsak 2022'de başarılı oluruz. zaman ve sabır çok önemli. dünya çapında bir takım yaratmak, dünya çapında oyuncular sunmak istiyoruz.. 2002'de başarıyı üretime dönüştüremedik. sistem önümüzü tıkıyor ama 2022'ye katıldığımızda bunun önemini göreceğiz. dünya kupası'nın önemini oraya gidince anlayacağız. inşallah yarınki maçı geçer önümüze bakarız. rakibimiz oyuncu üretimi yapan, örnek olan bir ülke. ülkenin ekonomisi toprak büyüklüğüne bakarken futbolda neleri doğru yaptıklarını görebiliriz" diye konuştu.

    24 mart 2021 türkiye hollanda maçıöncesi basın toplantısı
    şenol güneş

    https://www.dha.com.tr/...acagiz/haber-1817471
  • 41999
    fraport tav antalyaspor başkanı mustafa yılmaz, ziraat türkiye kupası finalinde beşiktaş'ı yenerek kupayı antalya'ya getirmek istediklerini belirterek, "antalyaspor 1966 yılında kurulmuş, 55 senede kupa kazanımı olmamış. bizim önceliğimiz kupa" dedi.

    fraport tav antalyaspor başkanı mustafa yılmaz, başkanlık görevine seçilmesinin ardından geçen 30 günlük süreci, projelerini, takımının hedeflerini demirören haber ajansı'na (dha) anlattı. genel kurul öncesi ve başkan seçilmesinin ardından kentteki kanaat önderleri olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi ile görüştüğünü dile getiren yılmaz, başkanlığının ilk ayında yönetim kurulunda yer alan 29 arkadaşı ile camianın bir arada olması için çaba sarf ettiklerini aktardı.

    "şu an beşiktaş'ı yensek bile avrupa'ya gitme hakkımız olmuyor"

    kırmızı beyazlı kulübün 56 yıllık tarihinde ilk defa ligde 13 maçlık yenilmezlik serisi ile ziraat türkiye kupası (ztk) finalinde 21 yıl sonra mücadele etme başarısı elde ettiğini vurgulayan yılmaz, takımının sezon hedeflerini açıkladı. ziraat türkiye kupası finalinde beşiktaş ile karşılaşacaklarını aktaran yılmaz, antalya'ya kupayı getirme sözü verdiğine dikkati çekti. antalyaspor camiasının kupayı çok istediğini aktaran yılmaz, "bizim beşiktaş'ı yenmiş olsak bile ayın 30'una kadar tamamlamakla mükellef olduğumuz yükümlülüğümüz var. uefa lisans hakkını alabilmek için antalyaspor'un geçmişten kalan, futbolcular ve farklı kulüplerle ilgili borçları var. bunların toplamı 80 milyon lira civarında. ödemenin son günü 30 mart. ben burada oturuyorsam herhalde bu iş çözülür. biz beşiktaş'ı yenmiş olsak bile bunu sağlayamıyorsak avrupa gitme hakkımız olmuyor. antalyaspor'u böyle bir durumla karşı karşıya bırakacak halimiz yok. biz antalyaspor'u ortada bırakmamak adına göreve talip olduysak bunu halletmekle mükellefiz. ben, gerekiyorsa yönetim kurulundaki bütün arkadaşlar elimizden gelen neyse bunu halledeceğiz" diye konuştu.

    "antalyaspor'da denk bütçe oluşmasını sağlamak"

    antalyaspor'un ekonomik gelişimi, kulübe sabit gelir sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan yılmaz, şunları söyledi:

    "yıllardır hallolmayan sorunların 30 günde birdenbire halledilmesini beklemek kolay değil. antalya'da eski alışkanlıkları değiştirdiğimizi, bütün şehrin gördüğünü, düşünüyorum. bundan sonraki süreçte antalyaspor'un camia olduğunu hatırlatırsak, camia olmanın fırsatıyla bütün şehrin 'nasıl destek veririz' düşüncesiyle fayda sağlayacağını görüyoruz. benimle 29 kişilik yönetim kurulu kadrosundaki herkes antalyaspor'un ekonomik koşullarını bilerek bu göreve talip oldu. hepsi sorumluluklarını yerine getirecek arkadaşlarımız. ilerdeki süreçlerde de projelerim var. bu projelerimi dernek ve vakıfta da uyguladım. antalyaspor derneği ile antalyaspor vakfı her sene antalyaspor a.ş'den 5 milyon lira civarında yıllık katkı alarak yaşamını sürdürürken şimdi bunun tam tersi uygulamaya başladık. dernek ve vakıftan benim uyguladığım projelerle antalyaspor'a katkı sağlamaya başladık. hedefim, projelerin devamıyla birkaç sene içerisinde antalyaspor'da denk bütçe oluşmasını sağlamak."

    "pandemi nedeniyle 30-40 milyon gelir kaybı"

    antalyaspor'da ekonomik koşulların düzelmesi, projelerin hayata geçmesi için pandemi sürecinin sona ermesinin de beklenmesi gerektiğine değinen yılmaz, kulübün pandemi nedeniyle kombine, reklam, sponsorluk gibi stat geliri 30-40 milyon liradan mahrum kaldığını söyledi. ilerleyen süreçte kulüp gelirleri, yeni projelerle denk bütçe oluşturup, kurumsal yapıyı güçlendirmek istediklerini vurgulayan yılmaz, sonraki süreçte bayrağı devralacak başkanların kendileri gibi yorulmadan görevlerine layıkıyla devam etmesini arzuladığından bahsetti. projelerin uygulanması için belediye başkanlarıyla görüştüğünü aktaran yılmaz, "belediyeler pandemi şartlarında hak ettiği gelirden muaf olduğu için sıkıntılı süreçte. belediyelere ayrıca yük oluşturmaktan ziyade antalyaspor'a da belediyeye de destek olacak projeler geliştiriyoruz. hiçbir belediyeye 'antalyaspor'a para verin' demeyiz. hem antalyaspor'u hem de belediyeleri böyle bir durumda bırakmayız. bizim projelerimiz kapsamında belediyeler kendilerine de fayda sağlayacağı, antalya'nın en büyük markası antalyaspor'a da gelir oluşturacağı için belediye başkanları destekleyeceklerini belirtti" diye konuştu.

    "antalyaspor'a sabit gelir için çalışıyoruz"

    yönetim kurulu üyelerinin kulübe maddi ve manevi fayda sağlamak için yoğun çalışma içerisinde olduğuna değinen yılmaz, şunları söyledi:

    "geçmişte antalyaspor'da yönetim kurullarında 5-6 görev tanımı varmış. bu görev tanımını 15'e çıkardık. 29 arkadaşımız oluşturduğumuz kurullarda etkin olarak görev yapıyor. bütün arkadaşlarımız düşünceleriyle antalyaspor'a nasıl destek sağlanabileceğini görüşüyor. antalyaspor'un başarılı iş adamları, turizmcileri, sanayicileri, tüm arkadaşlarımız antalyaspor'a maddi ve manevi destek sağlayabilmek için proje çalışıyor. biz antalyaspor'a sabit gelir için çalışıyoruz. bizim vitrinimiz sahadaki başarı. sportif başarıyı da artırarak çalışmalara devam ediyoruz."

    "ersun hoca ile sorunumuz olması söz konusu değil"

    sportif başarı için yeni sezon kadro yapılanması için teknik direktör ersun yanal ile futbolcular hakkında görüştüklerini anlatan yılmaz, tecrübeli teknik adamın görevine devam edeceğini belirtti. sezon sonunda takımda eksik olan alanlara transfer yaparak takımı güçlendireceklerine değinen yılmaz, "takımımızın durumu oldukça iyi. birkaç yere takviye yapacağız. oldukça karakterli, uyum içerisinde futbolcularımız var. başlarında türkiye'nin çok tecrübeli, değerli ersun hocamız var. ersun hoca ile ilgili hiç bir sorunumuz yok. bunu göreve gelmeden önce de görüştüm. ersun hocamız takımımızın başında devam ediyor. ne o'nun antalyaspor ile ne de bizim ersun hoca ile ilgili hiçbir sorunumuz yok. olması da söz konusu değil" dedi.

    "podolski ile sözleşmemiz bitiyor"

    teknik direktör ersun yanal'ın görüşleri doğrultusunda sezon sonu takımda kalacak ya da yolların ayrılacağı futbolcuların değerlendirildiğini anlatan yılmaz, genç futbolcu gökdeniz bayrakdar, yıldız futbolcu podolski ile takımın maestrosu olarak adlandırdığı nuri şahin hakkında şunları söyledi:

    "takımda kalmasını istediğimiz ve yeni sezonda çalışmak istemediğimiz arkadaşlarımız var. hocamızın görüşü doğrultusunda bunların kararını verdik. şu anda futbolcuların motivasyonu açısından isim olarak belirtmek doğru olmaz. bu konularla ilgili hocamızla mutabıkız. gökdeniz bizim değerli bir oyuncumuz. kendisiyle ilgili uzun vadede sözleşmemiz var. kamuoyunda gökdeniz ile ilgili haberler de var. biz gökdeniz ile uzun yıllar çalışmak istiyoruz. nuri şahin takımımızın maestrosu, vazgeçilmez oyuncuların başında gelmektedir. podolski ile sözleşmemiz bitiyor. hocamızın görüşü doğrultusunda karar veririz. onunla ilgili daha bir şey görüşmedik. çok karakterli futbolcu topluluğumuz var. böyle futbolcu topluluğu hiç bir takımda yoktur. tecrübeliler gençlere ağabeylik yapıyor, onlara yol gösteriyor. kimsenin kıskançlığı yok. herkes yanındaki oyuncunun daha iyi olmasını istiyor. hocalarına karşı saygılılar, antalyaspor tam bir takım bunun da kıymetini biliyoruz. ben de başkanları olarak hepsiyle gurur duyuyorum."

    "önceliğimiz kupa"

    ligde aynı puana sahip göztepe'nin ardından 11'inci sırada yer aldıklarını dile getiren yılmaz, asıl hedeflerinin kupayı antalya'ya getirmek olduğunu söyledi. milli maç nedeniyle lige verilen ara sonrası mke ankaragücü ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan yılmaz, "bizim için bu sıralarda olmak yeterli. kupa motivasyonu da var. mke ankaragücü ile maçımız var. puan veya puanlarla dönersek sonraki maçta sahamızda sivas maçımız var. sahamızda 3 puan alırsak, matematiksel olarak neredeyse durumumuz garanti görülüyor. bizim için kupa önemli. 8 veya 11'inci bitirmişiz bu mu önemli kupa mı önemli? antalyaspor 1966 yılında kurulmuş, 55 senede kupa kazanımı olmamış. bizim önceliğimiz kupa" dedi.

    "federasyondan adaletli olmasını istiyoruz"

    beşiktaş maçını kazanmak istediklerini kaydeden yılmaz, camiaya söz verdikleri kupayı kazanmak istediklerini vurguladı. federasyondan beşiktaş ile oynayacakları kupa finali için talebini dile getiren yılmaz, "sahada her türlü mücadeleyi yapacağız. adil yönetim olmasını, adil sahada oynanmasını gönlümüz istiyor. hangi sahada oynanacağımız hakkında spekülasyonlar var. olimpiyat stadı'nda oynanacağını düşünenler var. biz federasyonun adaletli olmasını bekliyoruz. olimpiyat stadı, beşiktaş'a yabancı stat değil. bizim için bir gün öncesi yolculuk başlayacak. futbolcuların maç öncesi motivasyonuyla 1 saatlik yolculuk çok farklı. antalya ile istanbul arasında ankara, izmir, adana gibi federasyonun uygun göreceği bir yer de olabilir. ben antalyaspor'un kupayı daha çok almak istediğini düşünüyorum. başkan olarak yönetici, futbolcu hocamız camiamız olarak kupayı almak istiyoruz. umarım, başarılı sonuç alırız, verdiğimiz sözü de yerine getiririz" diye konuştu.

    "ikinci sarı kart verildiğinde var'a bakılmıyor, inşallah, sorgulanır, değişir"

    türk futbolunda çok konuşulan var sistemi ile hakemlerin maç yönetimi hakkında görüşlerini belirten yılmaz, var sisteminde bazı değişimlerin görüşülmesi gerektiğini aktardı. var sisteminde kuralların önceden belirlendiğini anlatan yılmaz, "örneğin ikinci sarı kart göstererek kırmızı kart verildiğinde var kuralı gereği var'a bakılmıyor. direkt kırmızı kartta bakılıyor. belki de bu önceden yapılan bir hata, yeni fark ediyoruz. inşallah, bu ilerde sorgulanır, değişir. bunu sadece biz söylemiyoruz. diğer kulüplerin başkanları, yöneticileri de söylüyor. ben hakemlerin de bundan şikayetçi olduğunu düşünüyorum" dedi.

    "futbolda farklı kültürü oturtmamız lazım

    kulüp başkanları, yöneticiler, teknik direktör futbolcular gibi hakemlerin de hata yapabileceğini belirten yılmaz, "hakemdir hata da yapabilir. yeter ki bilerek hata yapmış olmasınlar. biz onlardan razıyız. ben başkan olarak, hata yapabilirim. yönetici arkadaşlarımız, futbolcular, hocamız hata yapabilir. hakem olması sebebiyle onlar da hata yapabilir. yeter ki art niyet olmasın. art niyet olmadığı takdirde hata paylarını kabul eder saygı duyarız. maçın sonucu değişmiş olsa bile. futbolda farklı kültürü oturtmamız lazım. hakemimiz maçı yönetmiş ama kural hatası yapmamış veya sonucu değiştiren ölçü olmamış. biz yenilmiş olsak bile hakeme teşekkür etmemiz lazım. hata yapıldığında nasıl eleştiriyorsak, doğru maç yönettiği zaman da teşekkür etmemiz lazım. futbolda kulüplerde bu centilmenliği başlatmamız lazım. bunu yapmamız lazım. bu süreçte bunun yapılmasıyla ilgili üzerime ne düşüyorsa ilerleyen günlerde yapmayı düşünüyorum" diye konuştu.

    fraport tav antalyaspor başkanı mustafa yılmaz
    https://www.dha.com.tr/...kupasi/haber-1817537
  • 42000
    "günümüzde bir takım içerisinde doğru kimyayı oluşturmak en zor şey. bireysel çıkarlar ön planda, bencil davranmak moda, menajerler ve basın mensupları ile ilişkileri daha önemli. bir takım duygusu etrafında birleşmek yerine, 'sen benim için yaparsan, ben de senin için yaparım' ve '90 dakika oynarsam takımım kazanır' gibi düşünceler hakim oldu.

    bir grubu takım yapabilmek için artık uzun bir zamana ihtiyacı var. günümüzde toplumun ve gençlerin psikolojik profilleri çok değişti. ben oyuncularıyla gurur duymak isteyen bir antrenörüm, aldıkları sonuçlar gerçekten önemli değil.

    kariyerim boyunca da aldığım birçok yenilgiden sonra oyuncularımla gurur duydum. geçtiğimiz hafta arsenal'e karşı aldığımız yenilgi* nedeniyle gurur duyamıyorum. benim için lig kupası'nı kazanmaktan daha önemlisi, ihtiyacımız olan takım ruhunu geliştirmek. bunu tek başıma yapamam. tüm kulübün birlikte yapması gerekiyor. soyunma odasındaki oyuncuların bunu yapmayı istemesi gerekiyor.

    bu takımın en büyük mücadelesi, bir sonraki maçta alacağı sonuç değil veya oynayacağı rakibe göre göstereceği futbol değil. en büyük mücadelesi bir tutuma, kolektif ruha ve kolektif bir oyuna sahip olmak... maçlar kaybedeceğiz, kötü oynayacağız. ancak, her maçta birlikte olmak ve rakibe meydan okumak gerekiyor. benim için son maçtaki galibiyet soyunma odasının zaferidir. ruhlarının zaferidir. uefa avrupa ligi'nde olanlardan ötürü yaşananlardan* utananların zaferidir."

    jose mourinho
    tottenham teknik direktörü

    (21 mart 2021 aston villa tottenham maçı sonrası açıklamalarından)

    kaynak: https://www.ensonhaber.com/...kupa-degil-ruh-lazim
App Store'dan indirin Google Play'den alın