resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 17657
    benim jenerasyonun tarih dersinde mutlaka aklına kalan bir terim vardır "doğal sınırlar". osmanlı devleti doğal sınırlarına ulaştıktan sonra duraklama dönemine girmiştir diye devam ederdi hocalarımız.

    çok büyük bir icardi hayranıyım, bence galatasaray tarihinde hagi sonrası damgasını vurmuş en önemli yabancı futbolcularımızdan biri kendisi. müthiş bir ikon, dipten gelen galatasaray'ın bütün yükünü sırtına aldı ve o ekip üst üste 4. şampiyonluğunu almaya çok ama çok yakın. müthiş bir başarı müthiş bir hikayenin en önemli aktörü.

    fakat bence acı bir gerçek var sakatlıktan sonra maalesef istediği gibi dönemedi ve özel hayatındaki çalkantılar kendisini çok etkiliyor. icardi'ye kızamıyorum çünkü canından çok sevdiği iki kızını görememek sevgiyle ve aşkla beslenen bir insan için korkunç bir yokluktur. bu sezon bir şekilde gollerini attı ama alışık olduğumuz o performanstan eser yoktu.

    çok üzülerek söylüyorum bence icardi'de galatasaray kariyerinin doğal sınırlarına ulaştı. takımın kabaran maaş yüküyle yeni bir sözleşme imzalamak sıkıntı olabilir, kendisinin çılgın bir indirimi kabul edeceğini sanmıyorum, hadi kabul etti diyelim şu an osimhen'i geçip ilk 11 oynaması imkansız ve bence en büyük sorun bu, karakteri bunu kabul edebilecek bir insan değil. geçen sene mertens ve muslera'nın vedaları müthiş olmuştu en katı erkekler bile 2-3 erkeksi göz yaşı döktü icardi'de büyük olasılıkla benzer bir vedaya sezon sonu ilk 11 oynayabileceği ve kızlarına daha yakın olabileceği bir yerde oynamak ister.

    gönlüm bizle kalmasından yana ama çok zor gözüküyor, kendisini çok seviyorum umarım her şey istediği gibi gider.
  • 17658
    sözleşmesinin bitmesine 60 gün, takımdan ayrılmasına 3 hafta kalan ve bir nesli galatasaraylı yapan tarihimizin en golcü yabancı futbolcusu.
    çok şükür kötü bir şey olmadan bu hikayeyi güzel bir şekilde noktaladık.
    sokakta ve tribünde zaten kötü bir şey olmazdı da, sosyal medya çukurunda yaşananlar beni biraz korkutmuştu.
    aslında geçen gün okan hoca da aynı şeyi söyledi.
    “sosyal medyaya değil, sokağa bakıyorum.”
    inşallah şampiyonluğumuz kesinleştikten sonra icardi’ye çok güzel veda düzenleriz.
    gönül ister ki mertens sözleşmesiyle kalsın, takım içinde takılsın ve gerektiğinde katkı versin ama icardi bunu yapabilecek biri değil.
    mertens ile çok zıt karakterler, o yüzden ayrılık iki taraf için de daha doğru olacaktır.
    ayrıca çok sevdiği kızlarına yakın olmak futbol oynamaktan çok daha önemli bence.
    1995 yılından beri maçlara giden biri olarak 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçındaki panenka sonrası yaşanan sevinci bir daha yaşayacağımı düşünmüyorum.
    50 bin kişinin aynı anda aşkın olayımı haykırmasını başka bir şey geçemez bence.
    bize yaşattığı şeyler için şimdiden çok teşekkürler.
    nasip olursa 10 mayıs 2026 galatasaray antalyaspor maçında son kez aşkın olayımı dinleniriz.
  • 17659
    3. forvet olarak yedek kalmayi problem yapmadigi ve makul bir ucrete okey dedigi bir senaryoda ben olsam 1+1 uzatirim sozlesmesini. ortada bir gercek var, ligde takimin en cok gol atan oyuncusu.

    bu tarz gercekleri isinize geldigi gibi yorumlayip kucumsediginizde uzulursunuz. ben gelecek yeni ikinci forvetin onumuzdeki sene ligde takimin en cok gol atan oyuncusu olacagini dusunmuyorum.

    makul sartlarda kalmasinin bir zarari olmayacaktir. boyle karakterleri ne kadar gec kaybedersen o kadar iyi.
  • 17664
    yaşam tarzı, geçmişi ve yapısı gereği çok rahat eleştirilebilen oyuncu. buna bir de diğer alternatifin osimhen olması eklenince bu iş daha kolaylaşıyor. milyonlar verilen sidiki bir halta yaramazken ve her platformda övülebiliyorken, sidiki öncesindeki fener forvetlerinin hali belliyken, bir iki maç oynayıp kaybolan beşiktaş'ın korelisine tek laf edilemiyorken yayıncı kuruluştaki eleman çıkıp "futbol icardi'yi bırakmış" diyebiliyor ama diğerlerine susuyor.

    ben iddia ediyorum; icardi mevcut haliyle ligin ikinci yarısında fenerbahçe kadrosunda olsa ve sidiki yerine oynasa, fenerbahçe şu an hala yarıştaydı.
  • 17665
    bir takım galatasaray seyircisinin vefasızlığını yine gün yüzüne çıkaran efsane. yan gelip yatmış, bak sen. icardi’ye de tarık çamdal muamelesi yapıldığını gördük. adam sahada hücum pres yaparken sakatlandı, bu sakatlıktan dönen diğer futbolcuların da halini görüyoruz. kaldı ki osimhen var nasılsa diye biz de kendisinin üzerine pek düşmedik, maç ritmi kazandıramadık. bugün bu başarılarını ve galatasaray yüzyılını konuşuyorsak en büyük pay sahiplerinden birisidir bu adam. biraz saygılı olmak vefalı olmak zor değildir, bu hayatta size çok şey kazandırır.

    ölü denilen hali takımın ligde en golcüsü. arka arkaya düzenli 11 oynasa maç ritmini bulup kondisyonunu da yükseltirdi muhtemelen ama osimhen varken ikinci plana düştü. bu şartlarda icardi’yi de oynatmadan motive tutmak zordu zaten. bana kalsa ve kendisi de 2-3. forvet olmaya razıysa 1 yıl sözleşmesini uzatır yedek golcü yaparım, sıkışan maçlarda sahaya atarım ama iki taraf da bunu ister mi, sanmam. şimdiden yolu açık olsun, galatasaray efsanesidir.

    bahsedildiği gibi fenerde oynasa zorunlu 11 oynar, üç beş maç sonra ritmini yükseltir, az koşsa bile çevresinin servisleri ile büyük katkı sağlar muhtemelen gol kralı da olurdu. herkes oyun konuşalım attığı gol sayısını geçin falan diyor da bu oyun golle kazanılıyor, en basit futbol kuralı atlanıyor.
  • 17666
    kevin de bruyne tarzı forvet beslemekten keyif alan bi 10 numara olmadığı sürece sistemimizde verim almamız zaten imkansız.

    diyorsan işi gücü forvet besleyen bi adam alıcam, bi tane 22-23 yaşında baby osimhen alıcam, o zaman bi sene daha yedek forvet olarak durmasında sakınca görmüyorum. tabii çok daha makul bi ücretle ve kendisi de bi zahmet formuna dikkat edecekse.

    yoksa çok güzel vedalaşabiliriz kendisiyle sene sonunda. ama seneye de osimhen-icardi forvet hattıyla giremeyiz.
  • 17669
    sosyal medyada hakkında hıyar hıyar yorumlar okuduğumuz süperstar forvetimiz. yürüyerek attığı 14 adet süper lig golü mızrak gibi...

    umarım güzel bir vedayla sezon sonunda yollarımızı ayıracağız. bir tane gereksiz beşiktaşlının yaptığı cezasız faul üstüne çapraz bağlarını koparttı, ailesi yıkıldı, toparlayamadı. güzel bir söz vardır: yas, sevgi için ödediğimiz bedeldir. benzer şekilde güzel günler için başarı anlamında bedel ödemeden yürüdüğü anlara tanık olduk.

    sevgi kelimesini kullanıyorsanız bu bedeli ödemeye razı olacaksınız. razı değilsek seviyoruz değil, destekliyoruz diyeceksiniz. sevgi gibi özel bir bağı ve sözcüğü pis ağızlarla kirletmenin manası yok. kimse de kimseyi sevmek zorunda değil.
  • 17670
    dönemini ikiye ayırmak lazım; tottenham maçında yaşadığı ve aylarca takımdan ayrı kaldığı sakatlığın öncesi ve sonrası olarak.
    ilk kısım gerçekten de rüya gibiydi, "aşkın olayım" ile özdeşleşen, sadece statta değil, sosyal ortamlarda, okullarda, küçük küçük çocukların dillerine pelesenk ettiği özel bir dönem. 4 yıllık serinin ilk 2 sezonunun kareasına ilk yazılabilecek seviyede bir performans.
    lakin tottenham maçındaki o talihsiz sakatlık, sonrasında bir fırsat transferi ile osimhen'in gelmesi ve de okan buruk'un osimhenli takıma bellettiği önde baskılı oyun formatı, geri döndüğünde ve özellikle osimhen'in olmadığı haftalarda icardi'yi olduğundan da yavaş ve takıma ayak uyduramayan bir oyuncu durumunda gösterdi bize.
    aslında sakatlık sonrası yaş ve takımın farklı bir oyun şablonuna geçişi kafalardaki icardi etkisini unutturmaya başladı tüm kamuoyunda ve galatasaray taraftarında.
    bu sezonki şampiyonluğa çok sevinmemin sebeplerinin başlarında kendisiyle hakettiği gibi vedalaşabileek olmamız geliyor.
    böylesine derin izler bırakan bir oyuncunun kaybedilecek şampiyonluk sonrası sahadan yuhalanarak çıktığı bir maça şahit olmak çok üzerdi gerçekten, çok şükür böyle bir durumla karşılaşmadık ve kendisini hakettiği gibi, en güzel şekilde yolcu edeceğiz.
    romantik davranıp şampiyonluğun büyüsüyle sözleşme uzatma işlerine girilmez umarım.
    aksi taktirde olmadığı için şükrettiğimiz yukarıdaki durumlar bir şekilde yaşanacaktır, zira hem burası türkiye hem de futbolda dün diye bir şey yok maalesef.
    şu an iyiyiz ve iyiyken ayrılmak en güzeli...
  • 17671
    13. olduktan sonra spot ışıklarını bize çevirmesi gereken bir adama ihtiyaç vardı. attığı, attırdığı, yaptığı, yapmadığı her şey ile o şovu bize gösterecek işte o mauro emanuel ıcardi rivero'du. geldi ve bir takımı baştan var eden büyük bir karakter olarak başı dik gidecek şimdi.
    bir nesli galatasaraylı yaptı. bir şarkıyı tüm dünyaya ezberletti. rakiplerin hepsini bezdirdi. galatasaray tarihinin en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu.
    sen bu takım için elinden geleni yaptın. kendin için ve çocukların içinde öyle...
    her veda bir veda değildir ama sen yeniden bir mirası tüm galatasaraylılara hatırlattın. sağol kral.
  • 17672
    galatasarayın ikon futbolcusu performanstan bağımsız. 4 sezonluk hikayenin sonun yaklaşıyoruz yavaş yavaş. şampiyonluğu ilan ettikten sonra kendisine vedaların en güzeliyle veda edelim bunu fazlasıyla hakediyor. en etkileyici tarafı gittiği her yerde her deplasmanda çocuk taraftarların sevgi seline maruz kalmasıydı bu öyle parayla şanla şöhretle açıklanacak bir durum değil. seni hep sevdik ve hep seveceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın