resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 15951
    ilgili paylaşımdan sonra artık takımda kalacağını sanmıyorum. özellikle ilk 2 sezon rüya gibi şeyler yaşattı bize. 30 senedir futbol izlerim, değil türkiye’de, dünyada bile futbolcu - taraftar kimyasının bu kadar uyuştuğu bir futbolcu peyda olmadı, olmayacak da.

    taraftar olarak, icardi’nin attığı gollere diğerlerinden daha çok sevinç gösterisinde bulunduk. okan buruk, yönetim ve taraftar üçgeninde kendisine yönelik inanılmaz ayrıcalıklar verildi. daha önce kimseye verilmemişti böylesine ayrıcalıklar, üstelik kendisinden daha çok performans veren futbolcular olmasına rağmen resmen pamuklara sarıp sarmaladık kendisini. o da aidiyet gösterdi, sorumluluk aldı ve aldığımız ilk 2 şampiyonluğun en büyük mimarı oldu.

    bu saatten sonra yapmamız gereken son bir görev var. kendisi sezon sonuna kadar takımda kalmak isterse, kendisine mertens ve muslera vedalarına benzer bir veda organizasyonu düzenlemeliyiz. hak etti bunu.

    sosyal medya taraftarını pek ciddiye almasın. bilen biliyor zaten kıymetini. futbolda olabilen şeyler bunlar. sürekli zirvede kalamaz hiçbir futbolcu ama bilsin ki skor taraftarı olmayan taraftarın gönlünde kendisi hep zirvededir, kraldır.
  • 15953
    mental olarak futbola dönmüştü aslında. iyi maçlar çıkarıp goller de attı. ama işte velayet meselesi, eski toksik ilişkisi bitirdi adamı. kendisini çok seviyorum. ben gitmesini hiç istemiyorum. okan buruk da istemiyordur muhtemelen. kendisine biçilen yardımcı forvet rolüne adapte olabilse kalsın derim ama arjantin ayağı elimizi kolumuzu bağlıyor be mauro.
  • 15954
    galatasaray oyuncusuyla böyle kötü şekilde ayrılmamalı. like alacağım diye saçma taraftar profili yüzünden 3 yıldır yüzümüzü güldüren adamı küstürüp saygısızca veda yapmamıza az kaldı.

    asıl bu sosyal medya taraftarına had bildirilmeli. fenerbahçe gibi oyunculara kötü vedalar yapmamalıyız.

    paylaşımına üzüldüm. icardi benim için çok özel bir oyuncu olacak. benim modern metin oktay'ım kendisi.

    ama bu hadsiz taraftar yüzünden oyuncularla güzel veda edemiyoruz. sürekli birilerini hedef gösterme, sürekli oyuncuyu yerme.. icardi gibi adama ahmed kutucu muamelesi yapılıyor like ve ilgi için.

    dediğim gibi paylaşımı beni duygusallaştırdı.
    son cümleler çok dokundu bana.
  • 15955
    yakın tarihte oynadığı döneme damga vurmuş en ikonik futbolcudur. milyonlarca çocuğu galatasaray'lı yapmıştır. satılık gazetecilerin sakatlıktan dönmüş kısıtlı süre forma giymiş futbolcuya bu kadar yüklenmesinin nedeni de budur. galatasaray taraftarı sadece skor odaklı düşündüğü için bugün yaşananların farkına varamamaktadır. monaco'ya kaybedildiyse bunun sorumlusu icardi değil. galatasarayın puan kaybettiği her maçtan sonra gerek köşe yazılarında gerek youtubeda kendisinin üzerinden bu mağlubiyetleri okumak alçaklıktır. icardi sakatlıktan beklediğimiz gibi dönmese de bu sezon özelinde geçen seneki oyunumuzun uzağında olduğumuz unutulmamalı. kadro kalitesi olarak öne gitsekte muslera, mertens gibi lider oyuncularımızın yeri tam olarak dolmadı. kendisinden daha genç ve ballon dor almış rodri bile sakatlıktan dönememişken icardi'ye bu kadar yüklenilmesi gerçekten absürt. geçtiğimiz senelerde aynı şeyi muslera'da yaşadık. efsanemiz dediğin futbolcuya 3-5 maç sabredemeyeceksen yarın öbür gün osimhen kalitesinde ismi türkiye ligine getiremezsin. osimhen, sane, toreira gibi isimlerin türkiyeyi tercih etmesindeki en önemli etken buradaki sevgi ortamı, taraftarların onları el üstünde tutması. muslera'nın toreira'yı buraya nasıl gelmeye ikna ettiği, icardi'nin osimhen transfer sürecindeki etkisi unutulmamalı. ligde lider, avrupada ilk 24 iddiamız devam ederken, sanki son 3 yıldır ligde başarısız olmuş ve avrupada erkenden elenmiş beşiktaş gibi futbolcularımıza bu kadar yüklenilmesi gerçekten absürt, maç içerisinde yapılan hatalara kırılabilir, fakat büyük resme odaklanılmalı, icardi gidecekse bile bunu en yakışır şekilde yapılması elzem mertens'te olduğu gibi.
  • 15956
    bu sezonun en önemli olaylarından biri kendisinin muhtemel ayrılığı olacaktır. bu ayrılık racona uygun şekilde yapılmalı, icardi onurlandırılarak yapılmalı. galatasaray, icardi ile asla ama asla kötü ayrılmamalı. galatasaray-icardi ilişkisi saha içinden fazlasıdır. iki taraf da birbirine saha dışında birçok şey katmıştır. bu sebeple bu ilişki, kötü ayrılma kredisi olan bir ilişki değil.

    benim zaten son dönemde gördüğüm şey okan hocanın bu süreci çok hassas yönettiği. bence hoca da icardi ile devam etmeme kararını aldı ancak bu süreç titizlikle yönetilmeli.
  • 15959
    güzel bir hikaye yazdık kendisiyle. bizlere güzel şeyler yaşattı, sağolsun. ancak bu hikaye artık bitti ve devre arası kendisiyle yolları ayırmamız gerekiyor. bir iki gazetecinin haberini ciddiye alıp böyle bir açıklama yapıyorsa mental olarak hiç de iyi durumda değil demektir. ne kendisine ne bize faydası olacağını sanmıyorum bu saatten sonra. yolu açık olsun, en kısa sürede güzel bir şekilde vedalaşırız umarım.
  • 15960
    ne kadar isterse, kaç sezon kalmak isterse bende o kadar kredisi olan futbolcu. sadece kendinden bilmek doğru değil, icardi taraftarla ve üzerine cuk oturan şarkısıyla ikon oldu. yeni nesli galatasaray,lı yaptı. bunun öneminin belki farkında değiliz ama bu çok büyük bişey. mesela ablam sınıf öğretmeni, sınıfındaki 10 öğrencinin 24ü galatasaray'lı, kardeşim lisede sınıfının %90'ı galatasaray'lı. bunun bize geri dönüşü inanılmaz olacak ve icardi de isteyerek ya da farkında olmadan bunda çok büyük pay sahibi. saygının en büyüğünü hakediyor. tabiki yollar ayrılacak, ama bu ortama bir gram leke düşürmeden nasıl olacaksa öyle olmalı, gerekirse bu saatten sonra o süreçten icardi daha karlı çıksın hiçbir önemi yok.
  • 15961
    sanırım bu yıl sonu yollarımız ayrılacak olan yıldız futbolcumuz. okan hoca tarafından doğru kullanılabilmiş olsaydı aslında daha farklı bir senaryo da oluşabilirdi ama süreç hoca tarafından da doğru yönetilemedi maalesef..icardinin de beklenen seviyede dönmemiş olması süreci zorlaştırdı. onun da kendince sebepleri var tabi ki.

    sonuç olarak rüya gibi maçlar ve sezonlar yaşattı. okan hoca bugün takımın başındaysa hala yatsın kalksın icardi ile mertense dua etsin yoksa muhtemelen çoktan kovulmuştu. icardi ile de yollar mutlaka mertens ile olduğu şekilde güzel bir şekilde bitirilmeli. kendisine güzel bir şekilde veda edilmeli ve teşekkür edilmeli. şimdi değil belki ama bundan 15-20 yıl sonra o stadı dolduran taraftarların bir çoğunun bu renklere olan tutkusu bugün onun sayesinde başladı. bu yüzden bizdeki yeri hep çok güzel kalacak.
  • 15962
    instagram hikayesindeki açıklamayı okudum. çok üzüldüm. bu adama bunu yazdıran kim varsa benim gözümde haindir. icardi bu kulübün en büyük efsanelerinden biridir. hanedanlığın yeniden kurulmasının da başrolüdür. galatasaray efsanesine bu şekilde veda etmez. ne dünkü ne de daha önceki hiçbir mağlubiyeti de kendisinin sahada olmasına bağlayamayız. sakat mı? çocuklarını mı özledi? performans veremiyor mu? 6 ay daha sabredin ve efendice yolunuzu ayırın. böylesi bir efsaneye şunların yapılması ayıp. ben bir taraftar olarak hakkım varsa helal etmiyorum. galatasaray efsanesine bunu yazdırtmaz. dileyen de sabaha kadar ofsaytlasın.
  • 15964
    ikonik topçu. gelinen noktayı görünce insan üzülüyor. bu kulüp kimleri kimleri bağrına basıp yanlışlarını, hatalarını, yeteneksizliklerini bir kenara bırakıp yanlarında olup destekte kaldı. omar diye bir adamın ahmaklığını bile göz ardı edip kolladı. icardi gibi son senelerin en önemli futbolcusuna şu an ortaya konulan tavır ne yazıkki çok üzücü. sanmıyorum ki icardi şu anki halinden memnun olsun. çok büyük bir sakatlık geçirdi, dönmeye çalıştı ama yaşı ile birlikte fiziksel olarak gerileyişi bunu an itibariyle gerçekleştirmesini engelledi. tabiki her şey galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda olmalı ama bunun da bir yolu yordamı vardır. icardi maaş olarak bizim için önemli bir miktara sahip ve şu an karşılığını veremiyor. burada yapılması gereken, ki midemi bulandırıyor artık farklı iş dallarında uyguladıkları mobingleri futbol dünyasına da sıçratma çabaları, yakın gazetecilere oyuncuyu yerecek, değersizleştirme çabalarındaki haberler olmamalı. devam etmeyi düşünmüyor muyuz o zaman yazın sarılarak vedalaşırız. bu tarz yaklaşımlar kurumsal hafıza için çok kıymetli. bugün icardi’nin oluşu birçok oyuncuyu da ikna eden faktörlerden oldu. yarın da icardi’ye veya o ölçekteki topçulara uygulanan bu tarz tutumlar yeni icardi’lerin gelişine engel olabilir. keşke futbolu, futbolu bilen yöneticilerimiz yürütse. umarım hızı bir reaksiyon en azından bu konuda alır yönetimimiz. zira gördüğüm kadarıyla sadece kendi topçularına kaldırıyorlar kalemi yani.
  • 15965
    müritlerini konsolide etme story’si atmış futbolcumuz.

    konsolidasyon çabaları nafile. arma sevginizle yarışacak kadar tutkulu olan bu sevdanızın sahada karşılığı yok. veteran bir topçuya kontrat çaktıramazsınız. galatasaray’ı bu zarara sokmamanız için insanlar gerçekleri yazmaya devam edecek.

    eleştirenler asla geri adım atmasın. icardi’ye sevgiden saygıdan başka hiçbir şey verilmedi burada. ekstra izin alır, ısınmaya çıkmaz, kimse de gık demez. mağduriyet hikayenizi başka yerde yazın.
  • 15967
    güzel bir veda ile, mümkün olan en yakın zamanda uğurlanmalı.

    çünkü 2025-26 kış transfer döneminde bir golcü daha alacağımız söyleniyor. bu durumda icardi, zaten mutsuz olduğu 2.forvet rolünden 3.forvet konumuna düşecek. o saatten sonra kalmasının bir manası da kalmıyor.

    icardi bize gelirken para, pul konularına girmedi. aksine de arabistan'dan gelen teklifleri geri çevirdi. o yüzden maaş, maliyet vs hesabı yapmayacağım. ancak rotasyonun sağlığı, yabancı durumu ve icardi'nin mutlu olması için olması gereken bu. inşallah gomis gibi, mertens gibi, mondragon gibi, melo, taffarel, hagi gibi önümüzdeki on, yirmi yıl da taraftarımız olarak kalmaya devam edecek adamlardan olacaktır. maçlara gelir, sosyal medyada gereğini yapar.
  • 15968
    ahını almadan ayrılmamız gerekiyor ayrılacaksak.
    koca nesli galatasaraylı yapan adama yapılanlar da son derece ayıptı zaten. hala devam ediliyor ayıba da devre arası ayrılalım diyerek. sanki kolunuzdan tuttu devre arası başka forvet almayın diye. sahi devre arası icardi'den iyi yedek forveti nasıl buluyoruz var mı bilen?

    sezon sonu osimhen de giderse gelecek sezon için fazla ümidim de kalmamış oluyor.

    onun gelişiyle başlamıştı, onun gidişiyle biter bu hikaye. benim hissiyatım bu yönde.

    sonra sizin için sırada okan hoca var. sonrasında da boş stadyum.
  • 15974
    nasıl ki kendisinin gelişi galatasaray çağının başlangıcı oldu gidişi de bu dönemin kapanışı olacak gibi.

    kendisi ve taraftar ile yazılan hikaye tüm dünyaya sıçradı. tüm dünya 50bin adamın tek bir ağızdan stadı yıkarak şarkı söyledi. herkes bu ortama bu sevgiye bu atmosfere hayran kaldı. gösterilen bu sevgiye ilgiye aşık oldu. bugün osimheni para versen de alamazken burda kalmasının sebebi galatasarayın dünya kulübü olması değil işte tam da bu sevgidir. sanenin gidebileceği onca kulüp varken bizi seçmesi…

    burda bazı fazla rasyonel? takılan arkadaşlar galatasarayı real madrid görmekte. bazen aynada kendimizi olmadığımız gibi görmeyi severiz. biz bir gün real madrid olacaksak bu tarz sevgi hikayeleriyle, bağlılıkla, aidiyetle olabiliriz. bizim ülkede çünkü real madridle yarışacak bir bütçe yok. madridin bütçesi tüpraşta yoktur hatta. he ama sevgiyle olmayacak adamları getiririz, sevgiyle bir çağı başlatabiliriz.

    kulüp başkanı gibi üst telden biletini keselim havalarına girmeye de gerek yok. evet icardi son dönemde beklentimizin çok aşağısında kaldı. çünkü bizim süperstarımız ve beklentimiz hep yüksekti.

    ama yine de böylesi bir negatiflik yaşanmamalıydı. bu duruma gelmemeliydi. gidecekse de saygıyla sevgiyle gitmeliydi.

    adam golleri takarken romaya uçuşu, wandayla barışmaya gidişi sorun değildi, sen yeter ki git bi rahatla deniyordu. ne zaman ki sakatlıktan sonra oyunu geriledi herşeyi dikkat çeker oldu. kendini bilmez taraftarların çoluk çocuğuna kadar da laf söylemesi iyice olayı bu noktaya getirdi.

    şimdi olası bir osimhen ayrılığı ki ben sene sonu gideceğini düşünüyorum, ardından icardinin gidişi ile de hikayesi olan bir takım kalmayacak. ne kendisine şarkılar söylenen bir adam ne de ikonik bir futbolcu olacak takımda. sane de kalacak mı zannediyorsunuz?

    kendisinin gönderilme süreci bence gerileme dönemi şu an. avrupa kendimizi gördüğümüz yerde değiliz. zannettiğimiz gibi bir takım değilmişiz. “galatasaray büyük ama daha büyük takım yapacağız” gibi bir vizyon sahibi terbiyesizce gönderiliyor ve gelen avrupa neticeleri de maalesefki büyüklüğe olan inancı törpülüyor.

    bu yüzden icardi ayrılığı ile de zannediyorum ki çöküş dönemine gireceğiz gibi. hissim bu yönde.

    zamana not olarak dursun burda umarım yanılırım.
  • 15975
    yetersiz bulmak başka ama "tek aşk galatasaray" , "oyuncuyu değil kulübü seviyoruz" görüntüsü altında icardi haterlığı yapan tipler muhtemelen hayatı boyunca kimse tarafından sevilmemiş, psikolojik sorunları olan arkadaşlar. paraları varsa tedavi olmalarını öneririm. zira işler kötüye gittiğinde ilk sırada osimhen olacak. futbol romantizm işi ama sizin anladığınız şekilde değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın